FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 22:02

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2] 3 4 5 ... 8   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: nasilje v druzini  (Prebrano 3314 krat)
0 uporabnikov in 3 gostov pregleduje temo.
trzinka
Heroj
Prisotni Prisotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.430

« Odgovori #20 dne:: nedelja, 24. julij 2011 ura: 20:40 »

matejka, reši otroka in reši sebe rozicodam

so ti že vse napisale predhodnice in ne bi ničesar dodajala, srečno in sporoči kako se zadeva odvija,

držim pesti in mislim na vaju rozicodam
Prijavljen
matejka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 309

zivi in pusti ziveti...

« Odgovori #21 dne:: ponedeljek, 25. julij 2011 ura: 11:31 »

podala prijavo na policijo,zdaj pa samo se pogumno naprej. Hvala vam punce. Ce katera mi se zeli pisat naj mi prosim na zs.
 wav
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #22 dne:: ponedeljek, 25. julij 2011 ura: 11:39 »

oki
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #23 dne:: ponedeljek, 25. julij 2011 ura: 12:06 »

podala prijavo na policijo,zdaj pa samo se pogumno naprej. Hvala vam punce. Ce katera mi se zeli pisat naj mi prosim na zs.

predvsem POGUMNO NAPREJ!!!!

Lp Sofie  rozicodam rozicodam rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
masi
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.271

moja mačkonka Opa

« Odgovori #24 dne:: ponedeljek, 25. julij 2011 ura: 13:46 »

wav

..... to punca  clap rozicodam

in ti samo piši in daj ven iz sebe vso grozo in strah.
Prijavljen

Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni
(O.Wilde)
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #25 dne:: torek, 26. julij 2011 ura: 06:22 »

podala prijavo na policijo

in, kako je bilo? kakšna je moževa reakcija?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #26 dne:: torek, 26. julij 2011 ura: 08:23 »

Matejka, ker vem, da se podajaš na izredno težko pot

VEDI, DA SMO S TABO IN JAZ TI BOM POMAGALA, ČE BOM LE LAHKO, KAR SE TIČE PODROČJA SOCIALE IN KAKO S POLICIJO, NEVLADNIMI ORGANIZACIJAMI, VARNIMI HIŠAMI, ITD.,....

Glede zadnjega, mi pač moraš pisati na ZS  pomezik tko kot si mi že!  rozicodam

Lp Sofie in DRŽI SE!

Zdaj si s padalom poletela v svobodo in ne moreš nazaj... samo naprej in ob pravem trenutku odpreti padalo ter pristati ne prelepem mehkem travniku, na soncu in vsej lepoti, ki ga premore naša vizija!!!  clap
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
matejka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

zivi in pusti ziveti...

« Odgovori #27 dne:: sreda, 27. julij 2011 ura: 20:14 »

hvala sofie i hvala vsem ostalim puncam.danes se pocutim ful prestraseno,bojim se poti,ki jo bom morala se prehoditi. A vem da bom zmogla. 
Pozdravcek vsem
 rozicodam
Prijavljen
toja
Expert
Prisotni Prisotni

Prispevki: 1.858

« Odgovori #28 dne:: sreda, 27. julij 2011 ura: 21:43 »

Matejka, upam da si v varnem okolju in imaš koga, ki ti stoji ob strani,
ker bo tudi takrat strah manjši...pogumna si in zaupam ti.... rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
lenica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 22

« Odgovori #29 dne:: četrtek, 28. julij 2011 ura: 10:03 »

Matejka, tudi jaz sem imela podoben problem,ampak k sreči ni šlo tako daleč. Bivši ni pustil delati a hkrati govoril da sem lenoba, zmerjanje, ko hotela prekiniti čudne grožnje. Zapadla sem v depresijo,ker nisem videla poti:-( Ampak sem vesela,da sva normalno prekinila in da imam mir pred njim. Sedaj lahko diham....
Matejka ti priporočam,da prekineš zvezo z njim...mlada si še in zaslužiš si spoštovanje. In verjami ne bo se spremenil, kvečjemu na slabše....škoda tvojih živcev in zdravja! Bodi močna, kmalu bo vse bolje.
Samo verjami,da ti bo uspelo in ti bo. Jaz verjamem vate
Prijavljen
matejka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

zivi in pusti ziveti...

« Odgovori #30 dne:: četrtek, 28. julij 2011 ura: 11:32 »

lenica hvala. Vesela sem da ti je tebi uspelo.   clap
Vcasih se bojim tudi jaz da bom zapadla v depresijo. Mogoce sem tudi ze, pa si tega nocem priznati, ker hocem biti mocna da mi uspe z otrokom koncno normalno zaziveti. Meni je na zacetku prepovedoval iti delat ker naj bi se tam potem po njegovem gonila..zadnje case pa me je zmerjal z gnojem, lenobo... Upam da mi uspe. Veliko sem brala o depresiji na tem forumu... Jaz nimam misli in zelja po smrti, sem pa velikokrat zalostna, pocutim se osamljena, nemirna, utrujena... Upam da se bo scaoma umirilo.
Objem in podravcek za vse vas ki ste zalostni. Upanje umira zadnje.
 wav
 rozicodam
Prijavljen
masi
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

moja mačkonka Opa

« Odgovori #31 dne:: četrtek, 28. julij 2011 ura: 12:20 »

...matejka draga

...umirilo se bo seveda, ko boš dokončno odšla in ko bo vse to za teboj - o depresiji ne bo več niti najmanjše sledi.

drži se mi res  rozicodam
Prijavljen

(O.Wilde)
lenica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 22

« Odgovori #32 dne:: četrtek, 28. julij 2011 ura: 12:55 »

matejka isto je blo pri meni...nesmem delat ker tam naj bi blo veliko fantov,da ga nebi varala. Drugi moment pa naj grem za snažilko (z diplomo). Postaneš res negativen...ker sama nisem več vedla ali sem jaz mau kakuc... In verjami, če ti nekdo take govori hitro zapadeš v depro....k končas pa si k ptica na veji. Tk d Matejka be strong,zapusti ga...poskrbi zase in za otroka in vse bo kul oki
Prijavljen
matejka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

zivi in pusti ziveti...

« Odgovori #33 dne:: četrtek, 11. avgust 2011 ura: 11:50 »

obcutek brez strahu je res zelo prijeten. Res da nisva se locena, ampak to me nitine briga toliko. Edino kar me zdaj skrbi je moj mulcek. Ze par dni se cudno obnasa. Ma upam da bo scasoma izginilo. Skusal je pritiv kontakt z mano (moz) a muni uspelo. Mislim da je sel k enemu prijatelju zivet. Ravno tako nasilnemu. Njegova mama pa me zmrja z izmeckom. Pa do bo me zacarala da bom trpela...bla bla... Ne dovolim ji. Prevec sem ze trpela in nekje bom ze najdla moc, ceptav je te dneve hudo. Dobro da sinek ne hodi v vrtec in se lahko zamotim z njim cez cel dan.

Objem za vse.
Prijavljen
martinca
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.542

« Odgovori #34 dne:: četrtek, 11. avgust 2011 ura: 12:21 »

Če je sinek star že več kot 2 leti, če bo 3 leta, pa ga to jesen le daj v vrtec, da ne bo prikrajšan za normalen otrokov duševni razvoj - ta vključuje tudi nujno socializacijo skozi druženje, prilagajanje in igro z vrstniki! Mamica tega ne more dat.
Prijavljen

neimenovana
matejka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

zivi in pusti ziveti...

« Odgovori #35 dne:: četrtek, 11. avgust 2011 ura: 12:30 »

6 let bo imel. In gre v 1 razred.  v vrtecu pa je bil 2 leti. Od 4-6 let. Zdaj pa ima cez poletje te 2 meseca mal pocitnic preden gre v solo. Brala sem poste od smrkete od crne magije. Verjamete v to? Tasca mi je grozila neki s tem.
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #36 dne:: četrtek, 11. avgust 2011 ura: 12:44 »

Draga matejka!  rozicodam

Prvo naj ti povem, da si zelo pogumna (in ne govorim kar tako - tisto kar rečem, imam vedno podprto z razlogom!), ker si se odločila za ta korak, in verjemi, da se bo življenje sčasoma normaliziralo, ker ne bota trpela nasilja. Bo sprva težko, ampak potem bo bolje. Kajti, življenje se ne bi moglo nikoli znormalizirati, če bi živela še naprej v nasilju!!!

Tak pa, za lepše življenje, se je potrebno boriti!!! To si zapomni. Četudi bi bila bogatašinja, lepega življenja ne bi mogla okusiti, ker ti je bilo dano in se nisi zanj borila; zato bogataši ne znajo zares uživati življenja, navkljub vilam in dobrim avtomobilom - ne znajo ceniti. Zato, sem raje moralni bogataš, ko vse kar dobim z orng trudom, je potem tako slajše uživati le to. A ni res? Res je!  pomezik

obcutek brez strahu je res zelo prijeten. Res da nisva se locena, ampak to me nitine briga toliko.

Hvala bogu! za vajine trenutke brez nasilnega partnerja oz. žal, očeta! Matejka, glede ločitve......... počasiiiii! Prvo si mogla zagotoviti varno okolje za vaju s sinčkom, potem pride še vse ostalo. V varnem okolju brez nasilja si boš zagotovila moči in pogum za vse naprej, kar boš mogla še postoriti. Ampak jst ti bom stala ob strani, kot še marsikdo tukaj. Se opravičujem, ker me nekaj časa ni bilo na forumu, ampak sem imela krizo.... zdaj sem OK, in sem na voljo! Delala sem nekaj časa na Centru za socialno delo, zato poznam zadeve - sem pa v ljubljanskem.

Edino kar me zdaj skrbi je moj mulcek. Ze par dni se cudno obnasa. Ma upam da bo scasoma izginilo. Skusal je pritiv kontakt z mano (moz) a muni uspelo.

Glede sineka.... verjetno čuti, da se nekaj nelepega dogaja. Poskušaj ga preko igre zamotiti, in mimogrede vprašati, kako se počuti, mu je lepo, ga je česa strah (če bo zanikal, pomaga, da mu ti poveš da je tebe strah tega in onega - ne preveč, da ne bo začutil še dodatnega strahu, da ne more računati tvojo varnost), mogoče se bo takoj odprl, mogoče čez čas. Nikar pa siliti vanj! Če sta si odprta v medsebojnem odnosu (kar pomeni, da se z njim zares ukvarjaš in ne tako, da ga naženeš stran, da se gre igrati, da imaš potem mir, ali s podkupovanjem preko igrač, kar vse to zatira dober odnos med mamo in otrokom), potem bo prej ko slej se tudi odprl tebi; drugače pa čez čas. Važno je, da nasilja ni pri vaju!!! To je zelo pomembno, čuti pa seveda otrok, da je nekaj hudo zelo drugače. Pa četudi je boljše, je še vseeno prisoten strah na to novost. Ne ve, kaj ga čaka in ali lahko zaupa novostim - kajti do danes je bil priča nasilju.

Moža pa je stran od otroka, dokler je nasilen!!! Ne rečem, če bi se razšla in bi bil pozoren do otroka, vedno zagovarjam, da imata oba starša pravico do istih obiskov v količini in nadaljnji skrbi, "odsotnega" starša, ne pa kot je praksa v SLO, da otrok ostane pri materi, očetu pa se prepovejo obiski ali se mu na tak način nagaja, sodstvo se ne zmiga, ipd. To je resničen primer iz našega centra. Če pa je starš nasilne narava, potem pač nima pravice do stikov, dokler se ne gre zdraviti (to sem pa ti matejka že pri prvem odg. napisala kam se lahko oba z možem obrneta, seveda ne skupaj ali pač, vseeno, samo da imata podatka kam in kako)! Zato matejka, dokler je mož agresiven, absolutno nima pravice do vajinih stikov, ker kaj bo, če bo prišel: sina bo še bolj strah, lahko otroka hujska proti tebi (ti primeri so najhujši!!! in najbolj pogosta raba zlorab!!!! to je grozno za otroka!!!!), lahko ga ugrabi, lahko..... miljon stvari. Zelo malo verjetno je, da bo postal ovčka in se bo spremenil. Lahko se, vendar zelo malo možnosti (1%). Še posebno, če je že hotel vzpostaviti stik, in je bil mogoče že takrat zoprn, grozeč, nasilen, ali pa pretirano prijazen!!! Matejka, ne daj se, in če je le mogoče, da bi stopila do kakšnega CSD, da bi ti bil v oporo - lahko mi pišeš na ZS iz kje si, pa bom videla ali lahko kako pomagam!!!

Mislim da je sel k enemu prijatelju zivet. Ravno tako nasilnemu.

Super! Enkratno! Boljš ne more bit!  ne ne ne In namesto, da bi šel živet v miren okoliš, brez primitivnih osebkov, bo svojo jezo še bolj gojil in še bolj bo živel v prepričanju, da se mu dela krivica itd itd. Đizs. Pa to ni res!

Njegova mama pa me zmrja z izmeckom. Pa do bo me zacarala da bom trpela...bla bla... Ne dovolim ji. Prevec sem ze trpela in nekje bom ze najdla moc, ceptav je te dneve hudo.

Veš matejka, vidim, da tudi z nj. mamo ni vse ok. In če ve, kakšen je njen sin, mora biti hudo, če pa ne ve, v kar dvomim, bo pa še zvedla. Mislim pa da ve, ker tako ravna danes s tabo. Njen sinček je vse in oh in sploh, in ovčka in the best, v bistvu je pa en nezrel človek, ki ima družino, katero maltretira in pretepa, člane, ki so švohnej od njega, v kolikor pa bi moral udariti koga večjega od sebe, bi se pa ne?!

In če mati govori, da te bo  caram potem lahko samo veš, da je (oprosti, ne morem izražati z besedami, ker bom sam še pič*ka*rla)!!!

In kot sem ti podebelila bistvo tvojega citata, je v tebi moč - in veš kej boš našla moč? V SEBI! Ker si že dokazala, da zmoreš. Mogoče boš rekla: ja, ja, saj to ni nič tazga (da zdaj živiti z otrokom brez nasilneža). Pa je!!! Ogromno! 90% naših primerov, ženske niso niti tega storile, kar si ti, 5% pa so storile in potem nazaj k partnerju šle!!! 5% je samo takih, ki so dokončno prekinile z nasiljem!!! 5% + in ti! In take ste zlata vredne!!! In takih se ponavadi nasilnež boji, ker vidi, da so močnejše od njega - pa ne rabijo z nasiljem dokazovati svojo moč, sploh ne, pač pa z umom in razumom, s tem, da si se mu upala upreti, s tem, da si se odločila, da ne boš njegov predmet za nezrelost, jezo in neuspeh, s tem, ko si mu pokazala, da resno misliš in da nisi naivna, da boš vedno padala na njegove instant opravičila, itd., itd. Zdaj razumeš, kako je z nasiljem v SLO oz. z njegovim odnosom? Večinoma s toleranco, namesto z dejanjem STOP  nehvala nehvala nehvala . Torej, zato draga matejka si  oki oki oki In sin je lahko srečen, da te ima! Ker ga boš vedno obvarovala pred hudim, ker se bo lahko nate zanesel, ker bo vedel, da grdih dejanj ne boš tolerirala!!! Si zanj mama No.1, kot jih večina otrok, živečih v nasilju, žal nima. Ne glede na vzroke, zakaj ženske ne rečejo STOP nasilju, v takšno življenje vržejo tudi otroka, ki ne more reči STOP, one pa lahko. In ti si to storila!!!  oki

Glede dnevov draga matejka, bo še nekaj časa hudo, zelo hudo, ampak poglej v prihodnost? Jo vidiš mar ne? Ker v nasilju ne bi videla prihodnosti!!!

Dobro da sinek ne hodi v vrtec in se lahko zamotim z njim cez cel dan.

Super, da sta ravno ob teh težkih začetkih in spremembah, več skupaj!!! Vendar, kasneje, je dobro, da bo v vrtcu, da se socializira in tudi tam pozabi na hudo preteklost. Tudi ti, če imaš službo, bo dobro, da se vsaj malce potem odmakneš od vsega tega danes, zamenjaš okolje in ljudi. To je dobro,  veš. Ampak to je šele pol, vidva zdaj uživajta skupaj in se veselita življenja, in poslušajta nasvete tistih ljudi, ki ti hočejo dobro in ne obratno!!! Ok? Ok!

Objem tudi tebi in malemu Herkulčku!!!  happy

Sofie  rozicodam
« Zadnje urejanje: četrtek, 11. avgust 2011 ura: 12:49 od Sofia~Del Sati » Prijavljen

Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #37 dne:: četrtek, 11. avgust 2011 ura: 12:47 »

6 let bo imel. In gre v 1 razred.  v vrtecu pa je bil 2 leti. Od 4-6 let. Zdaj pa ima cez poletje te 2 meseca mal pocitnic preden gre v solo.

Šola še boljše od vrtca!!!  oki

Brala sem poste od smrkete od crne magije. Verjamete v to? Tasca mi je grozila neki s tem.

osebno sem mnenja, da je hujše nasilni parnter 24h/dan in 356 dni v letu, kot črna magija - je ni večje moči od nasilja!!!

Tašča pa naj se raj odmagizira..... in znormalizira, če ne jo bo še lastna žlehtnoba pokopala!

Lp Sofie  rozicodam
Prijavljen

masi
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

moja mačkonka Opa

« Odgovori #38 dne:: četrtek, 11. avgust 2011 ura: 12:54 »

Draga Matejka,

...super si in pogumna si. veš zdaj bodo na vse načine poskušali ti dati občutke krivde ipd. tudi meni se to dogaja redno vsak dan - od tega da mi poskušajo naprtiti krivdo/sam pri meni pač ne uspe/, od tega kako ne more brez mene in ga daje tesnoba, skratka vsak dan sporočila od prijaznih do manj prijaznih, saj jih niti ne berem, ker me preveč vznemirijo in to seveda v negativno, saj me preveč spominjajo na čase, ki so bili preveč hudi zame ko sem še bila v vezi.

tako da matejka kar se sedaj dogaja pri tebi in meni je zgolj manipulacija in nič drugega. zanimivo, da mene pa nihče ne vpraša kako sem, kako je pa moji mami ob vsem tem- ne nisem važna jaz in moji najbližji samo on in njegovi.

objemček zate-zdaj sem na morju in se mi je posrečilo na srečo , da se imam lepo in da ne premišljujem toliko, sem v družbi moje družine in prijateljice.

masi rozicodam
Prijavljen

(O.Wilde)
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.582

« Odgovori #39 dne:: četrtek, 11. avgust 2011 ura: 13:08 »

pogumno naprej!
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
Strani: 1 [2] 3 4 5 ... 8   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar