matejka
Izkušen član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 309
zivi in pusti ziveti...
|
 |
« dne:: petek, 22. julij 2011 ura: 06:50 » |
|
Sem cista nova na tem forumu. Sem sem se obrnila po pomoc ker sama ne vidim vec izhoda. Imam nasilnega moza. Zacelo se je pred par leti s psihicnim trpincenjem, prepovedjo imeti sluzbo, zaljivkami,groznjami da bo ubil sebe in druge... Kasneje pa seveda z udarci. Imam tudi sina.(5,5 let) Udarec je tako mocan da ima otrok potem precej rdeco ritko. Jaz sama sem proti pretepanju otrok in proti kaznovanju z udarci. Sama raje uporabljam metode kot so npr: vzamem mu ljubljeno igraco, posljem ga v kot, ne preberem mu pravljice... Otrok se ga boji ( moz je njegov tata), noce biti z njim. V bistvu je sin cele dneve z mano. Sama sem trenutno brez sluzbe. Bojim se kaj bo, ko grem delat. Bila sem na policiji. Prijave sicer nisem podala, ker sem se bala, saj mi grozi z samomorom. Ima "baje" tudi pištolo. Sama je sicer nisem nikoli videla, je pa izsiljeval da se bo ustrelil. Bila sem tudi 2 leti nazaj na csd, kjer pa sem bila razocarana. Pravi da bo vse naredil da mi vzame otroka in to samo zato da bom potem trpela. Naj povem, da sva z mozem skupaj ze11 let. Na zacetku je bil popoln partner in zgleden ter ljubec tata. Jaz pa jih stejem 27. Premlada, da bi morala trpeti celo zivljenje. Vem da mi otroka ne more vzeti. Gledam da greva z sinom cimvec ven (v naravo...), Poskrbim da ima oprano, skuhano, da je pospravljeno. Zacela sem ga sovraziti, ker ustrahuje mene. Vem le to, da bom svojega otroka vedno branila, saj mi pomeni vse na svetu. Naj povem se, da sem se skusala z njim pogovoriti. Predlagala sem mu da poisce pomoc pri psihiatru. Sla bi z njim. Noce. Vcasih rece da si zeli smrt.Vem da je bolan in da potrebuje pomoc a kako naj ga prepricam da jo poisce.
Prosim za kakrsenkoli nasvet ali mnenje.
Lep pozdrav!
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: petek, 22. julij 2011 ura: 15:03 od matejka »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #1 dne:: petek, 22. julij 2011 ura: 06:57 » |
|
Matejka, žal mi je, da doživljaš tako moro... kaj storiti? ne vem... jaz osebno bi podala prijavo na policijo in to takoj, brez pardona. kar naprej bi bila tam... Če si na enem CSD naletela na gluha ušesa, pojdi do naslednjega... kaj pa varna hiša?
Naj grozi s samomorom... drugo je, ko grozi, da bo tebe ali koga drugega....
Si čisto sama? se lahko obrneš na koga od domačih?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
dragica
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 119
|
 |
« Odgovori #2 dne:: petek, 22. julij 2011 ura: 07:04 » |
|
pozdravljena, matejka! kaj grozno pametnega ti ne bom zdajle napisala, samo par besed, ker vidim, da si prijavljena na forumu in verjetno čakaš kak odziv...ne morem si niti predstavljat, kako izgleda tvoje življenje..moraš pa ukrepat, in to takoj.zaradi otroka.in zaradi sebe.mož se ne bo ubil, lahko verjameš, ker, kdor grozi in izsiljuje s samomorom, so ga samo polna usta....ne vem, meni je prva misel bila-varna hiša....kaj ti meniš o tem? razveza itak, samo predolgo traja...in bosta do takrat še bolj izpostavljena z malčkom...najprej se moraš spravit stran.ker mož ne bo kar preko noči nehal mlatit malega in tebe... sicer ti bodo pa še drugi kaj več napisali, jaz ti želim samo, da se najde hitra in učinkovita rešitev...da zaživiš dostojno življenje z otročkom, brez strahu in udarcev.objem 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
kar te ne ubije, te naredi močnejšega
|
|
|
matejka
Izkušen član/ica

Odsotni
Spol: 
zivi in pusti ziveti...
|
 |
« Odgovori #3 dne:: petek, 22. julij 2011 ura: 07:06 » |
|
Pozdravljena Arwen
Hvala obema za podporo in vzpodbudne besede. Nisem cisto sama. Obrnem se lahko na domace, vendar tukaj prevec podatkov ne bi govorila. Raje na zs.
L.p.
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: petek, 22. julij 2011 ura: 14:43 od matejka »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #4 dne:: petek, 22. julij 2011 ura: 07:13 » |
|
Nisem cisto sama. Obrnem se lahko na domace, znake nasilja so zagotovo opazili..
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
krasendan
gost
|
 |
« Odgovori #5 dne:: petek, 22. julij 2011 ura: 07:26 » |
|
Zivjo Matejka,
obvezno bos morala zbrati pogum in odit, ne ti ne sin si ne zaslužita tega. Kolegica je preživljala podobno in je klicala na SOS št. za pomoč ženskam!!! In je bila izjemno prijetno presenečena. Dobila je celovito podporo, informacije, kontakte in pomoč. TUdi na policiji so zadevo vzeli skrajno resno. Da se in potrebno je da normalno zaživiš! Tudi mi ti bomo stali ob strani. Le zberi pogum, najprej zase in potem za malčka! Najprej bo hudo, potem pa se bodo stvari umirile!
Piši nam še, jaz pa držim pesti!!!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
morskival
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 151
|
 |
« Odgovori #6 dne:: petek, 22. julij 2011 ura: 07:51 » |
|
Metejka, treba bo nekaj nardit. Tako življenje ni podobno ničemur. Mislim, da je prav, da ga prijaviš na policiji, mu bodo prepovedali približevanje. Na CSD tudi pojdi, vztrajaj. Vem, da je hudo, vendar ne samo zaradi otroka, tudi zaradi sebe. Psihični teror je zelo hud. Poznam. Ne prideš do konca.  Varna hiša ?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
martinca
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.542
|
 |
« Odgovori #7 dne:: petek, 22. julij 2011 ura: 13:45 » |
|
Po kazenskem zakoniku 2008 in tudi po letos sprejetem družinskem zakoniku letos je telesno izživljanje nad otroki prepovedano . Treba je moža prijaviti tudi zato, ker je po novih zakonih za nasilje odgovoren vsakdo, ki ve za nasilje nad otrokom, a ga ne prijavi. Nimaš izbire, ker VSAKIKRAT TI NASILJA NE PREPREČIŠ, zdaj sina zaščitiš 7 x od 10 x nevarnosti recimo, spiš pri njem, pa je še vedno 3 x od tega tepen, maltretiran. Če ne greš stran z otrokom, si sokriva uničenja njegovega zdravega razvoja osebnosti, tukaj ni krivo slabo delovanje CSD in policije, pač pa ta, ki to dopušča. Zato zberi pogum in naredi to, kar je prav. Pisala sem ti ZS, lahko ti pomagam, sprejmi pomoč. Če sama ne zmoreš, zmoremo drugi za vaju tudi anonimno 
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: petek, 22. julij 2011 ura: 17:21 od martinca »
|
Prijavljen
|
neimenovana
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 4.534
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #8 dne:: petek, 22. julij 2011 ura: 15:13 » |
|
Draga Matejka ... hudo mi je da doživljata z otrokom nasilje. Izjemno težko je biti v taki situaciji kot si.... Veseli pa me, da iščeš pomoč, da veš da obstaja pot iz te situacije. Pridružujem se mnenju, da poiščeš pomoč. Predvsem verjetno "varna hiša", ki ti omogoči takojšen umik iz situacije. Priporočam ti v branje knjigo Susan Forward: "Moški ki sovražijo ženske in ženske ki jih ljubijo." Knjiga je priročnik ... kjer najdeš tudi smernice za pot iz tega čustvenega pekla ... V njej boš našla podobne zgodbe tvoji .... Vse dobro ti želim, čuvaj sebe in sinka. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #9 dne:: petek, 22. julij 2011 ura: 16:58 » |
|
Hojla Matejka! Tukaj ti govori ena CSD-jevka! Vidim, da imaš poleg verbalnega in fizičnega, še ekonomsko nasilje, ko si omenjala, da ti mož prepoveduje službo (želi te zasužnjiti, osamiti pred drugimi in »zvezati« k sebi). Verjetno doživljaš se drugo nasilje, vendar nekaj moraš vedeti, namreč dejstva o nasilju: DEJSTVA O NASILJU •je kršenje temeljnih človekovih pravic in človekovih osebnih mej •nasilje ni konflikt •nasilje se ne konča samo od sebe •nasilje se stopnjuje •nasilje je kaznivo dejanje •za nasilje je odgovoren tisti, ki ga izvaja – nikoli žrtev, ne glede na vzrok nasilja! •za nasilje ni opravičila •nasilje je izražanje moči in nadzora •nasilje preprečujemo z ničelno toleranco do nasilja! •Nasilni so ljudje, ki si dovoljujejo, da so nasilni in ki vidijo, da njihovo nasilje in tudi nasilje drugih ni ustavljeno s strani sistema. •Nasilje je naučeno vedenje. Vsak se lahko nauči nenasilne komunikacije. •Za prenehanje uporabe nasilje je nujna zavestna osebna odločitev Vsak se lahko odloči, da nasilja ne bo uporabljal, in ob podpori strokovnjakov in strokovnjakinj preneha povzročati nasilje.Prvo, kar moraš nujno narediti in TAKOJ je, da se s sinom umakneta iz nasilnega okolja ali pa se odstrani nasilni dejavnik, ki ogroža vajino varno območje! Možnosti so:1. v VH (varna hiša – preko CSD) – ki je na skrivni lokaciji in imata z otrokom 1 leto časa, da si opomoreta, najdeta bivališče in mati službo 2.prijava policiji moža, odstranitev, prepoved približevanja, pripor,…. 3.preselitev k sorodnikom Drugo, ko se boš zares odločila prekiniti ta začaran krog, v katerem vlada nasilje, tvoja nemoč in grožnje, moraš to storiti do konca. Brez obžalovanj, brez kesanj, brez dvomov in predvsem brez neodločenosti. Kajti zavedati se moraš, da boš s tem korakom, ko boš rekla STOP, možu pokazala, da si močna in odločna. Da je on drekec. Če se boš vrnila nazaj, bo videl, da si nemočna in se lahko nasilje ne samo nadaljuje, temveč še huje stopnjuje – ker te bo kaznoval, ker ti bo še bolj dokazoval svojo moč in ker se bo hkrati bal, da bi to še kdaj ponovila. Takrat, verjamem, da bi raje ubil vse tri, kot da bi živel s to sramoto, da je ponižan in premagan. Danes, ša lahko mu daš klofuto in se rešiš – kasneje bo čedalje manj možnosti!Institucije, ki ti lahko pomagajo:• poleg policije in CSD – bi ti priporočila to informacijo, da greš lahko na katerikoli CSD v SLO na oddelek PRVE SOCIALNE POMOČI, kjer ti bodo konkretno svetovali, kaj narediti, kakšne so možnosti, organizacijsko mrežo, možnost pravne pomoči ipd. / ali preventivni programi v raznih CSD namenjeni prav za področje nasilja v družini!!! / • Nev. Org. DRUŠTVO ZA NENASILNO KOMUNIKACIJO (lj., mb., kp.) – njihov namen je problem nasilja reševati celostno, ga preprečevati in lajšati njegove posledice s programi za osebe, ki nasilje doživljajo http://www.drustvo-dnk.si/predstavitev.html• nev. Ogr. EMMA (lj., kk.)– namen nudenja strokovne in brezplačne pomoči otrokom, mladostnikom, mladostnicam in ženskam žrtvam nasilja http://www.zavod-emma.si/• SOS TELEFON za ženske in otroke – žrtve nasilja - Zatočišče za ženske in otroke 01 524 19 93, 080 11 55 www.drustvo-sos.si/• MD (materinski domovi v okviru CSD ali Karitasa)• Društvo Ženska svetovalnica - Psihosocialna pomoč ženskam, žrtvam nasilja (lj)Tukaj imaš idealen link, kaj storiti ob nasilju!!! http://www.zavod-emma.si/uploads/file/nasilje_kaj_lahko_storim.pdf Pa še tole:
Anonimna e-prijava nasilja v družiniNasilje v družini je kazniva oblika nasilja. Pogosto je skrito, javnost pa zanj izve, ko je včasih za žrtve že prepozno. Nasilje v družini vedno pusti telesne in/ali duševne posledice., Na otroke vpliva še posebej travmatično. Malo verjetno je, da se bo končalo samo od sebe.
Kaj lahko storite?
Če ste sami žrtev nasilja v družini ali če veste za tak primer, napišite prijavo.
V prijavo napišite čim več podatkov, ki bodo policiji v pomoč pri preiskovanju in ukrepanju:
- kdo izvaja nasilje, - kdo je žrtev, - kje in kdaj se to dogaja, - kaj se dogaja, kako.
Prijava je anonimna, zato vam ni treba napisati svojih osebnih podatkov. Če pa želite, da bi se pri obravnavanju vaše prijave osebno obrnili na vas, navedite svoje kontaktne podatke.
Ne čakajte, da se bo nasilje končalo samo od sebe, saj je to malo verjetno. Tudi če opazujete ali slišite trpljenje drugih ljudi v njihovi lastni družini, nasilje prijavite v njihovem imenu, saj morda sami tega ne zmorejo.
Policija bo vsako prijavo skrbno proučila in primerno ukrepala. Skupaj z drugimi službami bo poskrbela za varnost žrtev, ponudila vam bo vrsto informacij o organih in organizacijah, ki ponujajo dodatno pomoč in podporo. Lp Sofie Veliko večja verjetnost je, da boste fizično napadeni, poškodovani ali umorjeni v svojem lastnem domu, od roke ljubljene osebe, kot kjerkoli drugje.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
|
Suzy
|
 |
« Odgovori #10 dne:: petek, 22. julij 2011 ura: 18:43 » |
|
Matejka čimprej zaščiti otroka in sebe,Sofia ti je podala veliko informacij,na tebi je da takoj storiš odločilni korak v vajino dobro. Objem 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
No matter how dark the darkness, there’s always Light...
|
|
|
|
toja
|
 |
« Odgovori #11 dne:: petek, 22. julij 2011 ura: 21:41 » |
|
Matejka, vzami nasvet Sofije....  Sofija zelo lepo si se potrudila in napisala...  Poglej, kako si nam potrebna.... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #12 dne:: petek, 22. julij 2011 ura: 21:44 » |
|
Matejka, vzami nasvet Sofije....  Sofija zelo lepo si se potrudila in napisala...  Poglej, kako si nam potrebna....  Hvala Tojči!!! Nekje pa moram svojo stroko in znanje uporabiti mar ne? Lizanje kuvert in nerodno cefranje odločb pri odpiranju modrih kuvert že obvladam Matejka......... pogum!  Lp Sofie 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
masi
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 3.271
moja mačkonka Opa
|
 |
« Odgovori #13 dne:: petek, 22. julij 2011 ura: 21:57 » |
|
Draga Matejka,
spodne besedilo sem napisala v eni drugi temi - za orientacijo
če želiš me kontaktiraj na ZS in ti napišem kam se obrni, kaj je potrebno narediti - se pravi korak po koraku.
.....nekaj časa me ni bilo na forumu in to bo moj prvi odgovor po moji prekinitvi pa naj bo za nekatere oster, ampak je realen in sicer se popolnoma strinjam z Martinco Olja-koliko potrebuješ, da se pričneš imeti rada in se centi, predvsem pa spregladati manipulacijo prijatelja-koliko boš še potrebovala in ga opravičevala in nasedala???, kdaj boš rekla STOP
rešitev je samo izhod-odhod
pobrskaj malo na netu o nasilju v partnerstvu, tako psihičnem kot fizičnem-začne se z psihičnim in se stopnjuje do fizičnega tudi brez alkohola, če pa je posredi alkohol je stvar še toliko bolj pereča.
....in nato opravičila, pa jok, pa obljube, pa privolitev v zdravljenje-partnerska terapija in počasi ponovno prevzame nadzor inad teboj in spet se začne stopnjevati nasilje, kajti ne zmorejo se kontrolirati in nato ponovno obljube in začaran krog se prične, ženska otopi, strah jo je, depresija se prične plaziti, izgublja SEBE.
Olja nisem pametna in nisem načitana, ampak sem ena izmed lahko mirno rečem pogumnih in močnih žensk, ki je dejala STOP in ODHOD je bil moja rešetiv, rešitev sebe kot Masi, ker vem da sem vredna, da sem oseba ,ki si zasluži spoštovanje in rada se imam, ker se v redu prav takšna kakršna sem.
In ni mi lahko, prej nasprotno -po odhodu/sem fizično in psihično čisto izčrpana/, soočam se s stvarmi za katere sem mislila, da so možne samo v filmih in časopisih, ampak to je že druga zgodba-moja zgodba, ki naj zaenkrat ostane samo moja in mojih prijateljev ter družine, ki so mi v tem času izjemna opora in podpora.
masi
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni (O.Wilde)
|
|
|
martinca
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.542
|
 |
« Odgovori #14 dne:: sobota, 23. julij 2011 ura: 01:26 » |
|
Masi, osvobodila se boš tudi tega  Tvoja zgodba je v pogum žrtvam nasilja, da odidejo in zaščitijo otroke in sebe! Vsi se lahko uspejo osvoboditi iz kroga nasilja, če pa skrbijo za otroke, pa je zapustiti in prijavit nasilneža dolžnost! Matejka, ne bodo ti vzeli otroka, če greš na policijo prijavit in v varno hišo, če to storiš, sodišče ne bo otroka dodelilo nasilnemu partnerju ! Naj grozi on, kar hoče. Tvoj otrok bi takoj odšel na varno, če bi bil na tvojem mestu, Matejka, zakaj ga potem puščaš v tem, ti si kriva za njegovo trpljenje, strah, porušenje varnosti, nagnjenost k duševnim boleznim, če ne boš tega storila. ********* Glede preživetega nasilja je vedno tako, da ima oseba v času trpljenja skorajda več moči za življenje kot kasneje, ko pride travma za njo v zavest, ko je že čisto otopela in svobodna. Vsaka žrtev se trudi v takem stanju preživet, dokler traja nasilje, zato najde en obrambni mehanizem, s pomočjo katerega lahko sploh funkcionira in večino življenjske energije porablja za ukvarjanje z nasiljem, za okrevanje, pa za vse frustracije in manipulacije prenašat, za skrivanje stanja pred drugimi ljudmi, avtomatsko čimbolj zatira bolečino, opravičuje vse skupaj nekaj časa v smešnem upanju in nazadnje že sama ne ve več, kaj je prav in kaj ni prav, zatira sebe, poleg tega pa se kot oseba vse bolj spreminja, ne opaža lepot življenja, ker je prisiljena truditi obdržati zdrav razum in zdravje, včasih celo življenje! Njena glavna sreča izhaja iz miru pred nasiljem tisti dan ali mesec. Vse to se ene žrtve gredo, namesto odhoda. Potem pa ko žrtev zbere moči, odide, pa pride vse za njo ! V tem primeru bo to prišlo za tem otrokom, ne za odpiralko teme, ker otrok trpi travme nasilja- ona kot odrasla oseba lažje prenaša. Pposledice travme so ponavadi razne duševne bolezni. Ko žrtev ni več žrtev, ko ni več stresa, nima več potrebe po notranjem policaju glede "pravilnega" obnašanja, samozadrževanja, ohranjanja miru pred naslednjim Osvoboditev se namesto kot tako, dojame kot razpuščenost, kot obupno praznino, absurd. Šele takrat se začuti vsa izmučenost. Ko (če) do tega res pride, rabi človek "samo" čas za okrevanje psihe ! Okrevanje je pri žrtvi nasilja neizogibno, čas odnese skoraj vse ! Le zakaj je treba čakati? Za uničenje življenja in duševnega zdravja otroka, ki že uničen, lastni mamici reče, naj ga vrže v smeti?? Zakaj neka mamica ne vidi dlje od sebe in misli, da "je ona super, ker zna s tem moškim vsaj toliko, da tepe otroka vsaj malo manj, kot bi ga sicer tepel brez njenega posredovanja"  ? Zgrožena sem! Pa da nihče ne ukrepa, če že mamica nič ne ukrepa in ne prijavi nasilneža na policijo zaradi nasilja nad otrokom! Karkoli se na otorku pozna, je treba peljat k zdravniku v dokazilo. Po zakonu si to dolžna, Matejka, ne skrivaj se več doma, absurd je od tebe tudi to, da to skrivaš pred domačimi in da sproti ne poveš dogodkov v vrtcu, šoli, domačim, sosedom, VSEM! Glej vsaj nase, če že ne gledaš na otrokovo dobro, saj ti lahko na koncu uredijo, da boš še ti sama kazensko odgovarjala zaradi ostajanja ob tem moškem/puščanju otroka v nasilju, ja?
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: sobota, 23. julij 2011 ura: 01:34 od martinca »
|
Prijavljen
|
neimenovana
|
|
|
matejka
Izkušen član/ica

Odsotni
Spol: 
zivi in pusti ziveti...
|
 |
« Odgovori #15 dne:: sobota, 23. julij 2011 ura: 08:08 » |
|
Punce hvala vam za vso to podporo, napisane besede. Martinca otrok je rekel da naj tatu vrzem v smeti, ne njega. Mogoce sem jaz slabo napisala. Bom pa naredila ta korak, najvec zarad otroka in pa tudi zaradi sebe. Obvescala vas bom kako mi gre. Ampak na zs. Pisala bom vsem tistim ki ste mi tako obsirno pisale. Lep pozdravcek...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Tačka
|
 |
« Odgovori #16 dne:: sobota, 23. julij 2011 ura: 08:12 » |
|
Matejka, spokaj, čimprej, še danes.. oziroma prva priložnost, ko ga ne bo doma.. ne boj se.. saj vem, da to ni tolaćba, ampak vseeno.. pojdi k domačim, pa prijavi ga.. ne pusti, da otrok to gleda... 5 let.. otrok si že zapomni.. ne delaj tega njemu in sebi, ker boš razvalina.. objem.. in, si še premlada, da bi to trpela vsak dan.. sofie ti je napisala "vse" moćne variante.. pridna sofie  drži se in ... čimprej..
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Smeh je pol zdravja ....
|
|
|
Volksamotar
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 32
|
 |
« Odgovori #17 dne:: sobota, 23. julij 2011 ura: 11:21 » |
|
Žal imam z družinskim nasiljem izkušnje tudi jaz, ki sem mu bil priča in tarča skorajda vso otroštvo in adolescenco.
Takrat so se stvari stopnjevale do te meje, da ni bilo druge variante, kakor ODHOD
Pa čeprav sem v tistem mestu pustil interesne dejavnosti, prijatelje in šolanje
Matejka, samo odhod iz tega pekla vaju bo rešil in stori to čimprej, ne čakaj na samo še hujši teror!
V akcijo! ZDAJ!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Proč vrzimo trudne misli Ni je smrti brez življenja Ni svobode brez trpljenja Vse prešlo bo kakor kalna reka Proč jo vržeš,če pretesna je obleka Človek,novi človek vstal bo iz človeka! (Kajuh)
|
|
|
smrketa
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 6
|
 |
« Odgovori #18 dne:: nedelja, 24. julij 2011 ura: 09:32 » |
|
zivijo matejka  vidis dobila si velko nasvetov in vzpodbude. Jaz ti recem isto STRAN OD NASILNEZA!!! Sofi ti je zelo podrobno dala napotke. Upostevaj jih. Tu smo s tabo in drzimo pesti zate. Pogumno. Zanima kaksno mnenje pa imate ve punce ki ste zgoraj pisale o psihicnem nasilju. Brez udarcev! Psihicno je namrec tezko dokazat. Pogum matejka!!!
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: nedelja, 24. julij 2011 ura: 09:36 od smrketa »
|
Prijavljen
|
Upanje je kot nočno nebo; nikdar ni tako temno, da ne bi videli vsaj ene zvezde!
|
|
|
masi
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 3.271
moja mačkonka Opa
|
 |
« Odgovori #19 dne:: nedelja, 24. julij 2011 ura: 19:00 » |
|
...psihično nasilje ravno nasprotno je dokazljivo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni (O.Wilde)
|
|
|
|