Peja35,

tebi se ti dosti hujša zdi osamljenost kot pa trpljenje v napačni zvezi. Eni samski zlahka ali stežka shajamo, eni pa se temu ne morete privadit. Za moške se očitno zanimaš, si že iskala novega, samska trpiš. Rabiš drugega, do tebe boljšega partnerja! Sama poveš, da se s svojim življenjem ne moreš sprijaznit takim kot je, zato jaz tvoje odločitve o ukinjanju zdravil nikakor ne razumem, saj se prav zaradi jemanja zdravil lažje živi, pa tudi če jih ješ doživljenjsko!
Sem se malo usmerila v opuščanje zdravil !
Moj nasvet, kako si naj pomagaš, je ta, da bodi lepo na svojih zdravilih in nič ne spreminjaj na lastno pest. Mislim da si v stisko padla zaradi ukinitve Eglonyla, hitro se boš popravilam, če greš nazaj brez helexa

Vzdrži se od Helexa, ker ne zdravi depresije, niti ni končna rešitev v primeru nespečnosti.
Zjutraj vzemi Cipralex, zvečer Eglonyl in prav kmalu opusti Helex , ne jemlji ga zvečer za spanec, ker spiš čez dan

Po svoje si si odvzela Eglonyl, v stiski si, da ti še jaz povem, kako je prav po moje ))
Prenehanje z zdravili v takem stanju kot si zdaj, nesrečna, seveda prinaša začasno poslabšanje.
Ukinila si blag antipsihotik Eglonyl .
Ta AP Eglonyl vpliva
antidepresivno, če se ga jemlje
do 150 mg dnevno!
Ne vem, koliko mg si imela Eglonyla.
Če ga imaš 200 mg ali več, deluje antipsihotično.
Vseeno koliko, nisi zdaj v srečnem obdobju in ga zdaj ne jemlješ več, zato so te napadle temne misli in obupuješ.
Nekaj o Helexu : Helexa na dolgi rok (več kot par mesecev)
zaradi nespečnosti ni dobro jemati, ker v daljšem jemanju ne koristi, lih nasprotno. Prvotni učinek začetnega uspavanja po njem izzveni in pride do tolerance, zaradi katere je treba vzeti več.
Helex je v glavnem učinkovita pomoč, primeren za večkratno dnevno jemanje ob uvajanju antidepresivov, prav takov primeru občasnega jemanja (ne vsak dan). Toda če ga jemlješ nekaj let na antidepresivu, pa bo to antidepresivu odjemalo moč delovanja, saj mora antidepresiv dvojno (ali ob jedenju Helexa kot bonbonov trojno) delati proti anksioznosti, nastjajoči zaradi nerednega jemanja, opuščanja ter spreminjanja Helexa, ki povzroča toleranco na dolgi rok. Če kdo večjo dnevno dozo Helex ukine po mesecih, doživi t.i. rebound efekt - povrnitev panike kljub jemanju AD in se poruši ves pozitiven učinek antidepresiva, pri čemer je za rešitev treba precej povišati AD, da stanje popravi, škoda take komplikacije!
Čas za ukinitev ali zmanjšanje Helexa je po nekaj tednih ali mesecih na AD ob prvih dnevih brez strahu, potem pa, kot čutiš, vzameš če rabiš.
Prav v zvezi z jemanjem zaradi nespečnosti imam tudi sama slabo izkušnjo s helexom, isto je bilo : po začetnem uspavanju zbujanje večkrat na noč in sem bla toliko budnejša .
Če sem že pri pomirjevalih, kar se spanja tiče, ima pomirjevalo Lexaurin boljše delovanje, ker že najnižja doza Lexaurina deluje bistveno bolje kot ena večja/srednja doza Helexa. Vsaj tako pri meni. Pa tudi na forumu med.over.net sem isto brala. Ima "samo to napako", da ne deluje samo 4-5 ur kot Helex, ampak celih 10 - 12 ur, zato ga je treba vzeti okrog 18.-19.ure najkasneje in najhuje, da je življenje na njem bolj otopelo, meni je vseeno za lepoto vzhoda in zahoda.
Helex ne more opravljati antipsihotikove in antidepresivove vloge, Eglonyl pa oba vpliva združuje!
Praviš samo spala bi, seveda, če pa jemlješ pomirjevala, tudi zato med drugim ponoči ne moreš spat, ker poležavaš podnevi.
Raje se vzdrži dnevnega spanja in počitka v več kot 15 minut in ne boš rabla jemat nič za zvečer. Če pa je treba, pa pomaga antipsihotik v najnižji dozi Seroquel in Kventiax, tudi AP Seroquel lahko deluje antidepresivno, ampak samo v nekje srednji dozi, čez dan pa srednja doza že povzroča zbitost.
Nazaj k
Eglonylu.
Eglonil ima krajšo razpolovno dobo, pa se lahko jemlje v 2 do 3 dozah čez dan, če imaš kapsule, ne vem koliko mg imaš, ampak kot primer govorim, 50 mg zjutraj, pa 100 mg (2 kapsuli) zvečer. Če pa imaš dnevno 200 mg, vzemi seveda vse naenkrat zvečer pred spanjem.
Probaj tako in zdrži 10 do 14 dni nespečnosti in povečane nervoze, ki bo nastala kot posledica ukinitve Helexa.Potem šele dobro prime Eglonyl nazaj in hitro izboljša razpoloženje!
Če kljub uvedbi Eglonyla ne boš spala ponoči, nikar ne hodi spat čez dan niti za pol ure kljub zaspanosti. Noč je za spanje, prepričaj se v to in tvoje telo bo to sprejelo.
Manj možnosti za uspeh imaš le, če celo življenje trpiš za nespečnostjo...
Tvoja želja je očitno iti dol z zdravil, čeprav ni zdaj pravi čas. V čem je fora, ne razumem, zakaj.
Po moje šele, ko boš v življenju dobro, je dobro iti na vzdrževalno dozo Cipralexa. To je na 5 mg Cipralexa. Ali za več mesecev ali doživljenjsko, bolje nekaj kot nič. Če boš hotela zmanjšati, boš pač takrat zmanjšala ne le Cipralex, ampak tudi Eglonyl iz 200 na 100 mg dnevno, kar je še vedno antidepresivna doza.
Upam da ne boš dovolila, da potoneš v depresijo!