|
Koki
|
 |
« dne:: sreda, 20. julij 2011 ura: 12:06 » |
|
Pozdravljeni, po dveh letih nobenih težav so se mi te spet pojavile, ker sem, neumnica, nehala jesti asentro, saj sem se počutila super. Po enem mesecu nejemanja pa se mi je stanje poslabšalo (ravno na lunin dan prejšnji teden), pa sem asentro seveda takoj začela nazaj jesti s polnim odmerkom, saj nisem imela nobenih pretiranih stranskih učinkov. Zdaj pa spet čakam na izboljšanje, ki bo menda šele čez 4 do 6 tednov. Upam, da bo asentra spet prijela. Kaj menite vi? Upam na najboljše.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #1 dne:: sreda, 20. julij 2011 ura: 12:13 » |
|
jah, saj veš... traja žal nekaj časa, da AD začne delovat... držim pesti
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #2 dne:: sreda, 20. julij 2011 ura: 12:47 » |
|
Ne vem zakaj ti ne bi prijela. Jst se tokrat ubadam z vprašanjem, ali prime isto ali ne; ko sem jaz končala z jemanjem in sm zdj spet, mam filing, da mi sploh noče prjet oz. mam sam na momente dobre dneve; v januarju ko sem bila ok zarad asentre, je trajalo ok počutje, dokler nisem ..... nehala! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
|
Koki
|
 |
« Odgovori #3 dne:: sreda, 20. julij 2011 ura: 15:00 » |
|
Kako dolgo pa si bila brez tablet in koliko časa jih spet jemlješ? Js imam asentro 500 mg.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #4 dne:: sreda, 20. julij 2011 ura: 16:10 » |
|
prvo sm jemala 2,5 mesca 100mg asentre (ne čist vedno 100mg, predtem neki cajta 50mg), pa potem 3 mesce nič, zdj pa gre 4. teden spet asentra- 2 tedna 100mg, bojda tko še en mesec, pol pa 150mg.
A ti pa 500?? Kje pa ti vse pomaga? Pa kok dolg že jemlješ tok?
Jst hočem najbolj na depri+anksi+pts
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
|
kinto
|
 |
« Odgovori #5 dne:: sreda, 20. julij 2011 ura: 16:43 » |
|
Men se tut zdi, da mi je drugič kasnej prijela. Drugače pa ni za bat, če ti je enkrat pomagal, ti more tudi sedaj.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Koki
|
 |
« Odgovori #6 dne:: sreda, 20. julij 2011 ura: 18:06 » |
|
Js sem začela jemat jeseni 2008 manjše doze, proti koncu leta pa 500 mg. Od spomladi 2009 do sedaj je blo čist v redu, pol sem pa trapa 1 mesec sedaj bila brez asentre. Zdaj pa 1 teden že jemljem 500 mg, ker nimam posebnih stranskih učinkov. Meni je bilo med nosečnostjo grozno hudo, po porodu pa sem dobila tako veliko terapijo za okm - vsiljivke. Kaj pa tebe točno muči? Kako se prebijaš čez dan?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #7 dne:: sreda, 20. julij 2011 ura: 19:30 » |
|
Kaj pa tebe točno muči? Kako se prebijaš čez dan?
Mene muči anksioznost, pa nato depresija, končala pa pri pts-ju. Čez dan se prebijam grozljivo: ali nimam nobenih filingov za lepo in pozitivo, tiste, ki pa jih imam, pa so sami slabi in negativni. Misli o samomoru mi švigajo nonstop, zato večino dnevov prespim, čim pridem iz šihta, grem spat-do naslednjega dne. Do družbe mi ni, do pogovora mi ni, do smeha mi ni, ko dam ven svoje bad filinge, mi je koj žal,.... skratka, potem pa pride par dobrih trenutkov pa spet veliko več slabih......
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
bikica66
|
 |
« Odgovori #8 dne:: sreda, 20. julij 2011 ura: 20:39 » |
|
Koki ravno danes sem bila pri splošnem zdravniku zaradi neke druge stvari in ko mi je pisal recept je ugotovil,da mi bo spet zmanjkalo asentre. Jaz asentro jemljem že 6 let in sploh ne razmišljam o prekinitvi to sem povedala tudi v lekarni,ko me je farmacevt vprašal če zdravilo poznam,moj odgovor je bil itak priterdilen . Upam da me sedaj ne bo kdo napadel da delam reklamo za antidepresive,ker je ne ! Samo povedati hočem da si niti malo ne želim preživljati peklenskih muk kot pred mekaj leti . Koki asentra bo kmalu začela delovati,vse dobro ti želim !
lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
|
Koki
|
 |
« Odgovori #10 dne:: četrtek, 21. julij 2011 ura: 08:38 » |
|
Ja, čist na svojo pest, ker sem bila 2 leti popolnoma v redu. Zdaj sem pa 1 teden spet kar na 500 mg, ker nimam stranskih učinkov.
Upam, da bo kmalu tako, kot je bilo. Kako pa si ti, Onix? Že hodiš kam v službo?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.056
|
 |
« Odgovori #11 dne:: četrtek, 21. julij 2011 ura: 09:23 » |
|
Jaz asentro jemljem že 6 let in sploh ne razmišljam o prekinitvi to sem povedala tudi v lekarni,ko me je farmacevt vprašal če zdravilo poznam,moj odgovor je bil itak priterdilen . Upam da me sedaj ne bo kdo napadel da delam reklamo za antidepresive,ker je ne ! Samo povedati hočem da si niti malo ne želim preživljati peklenskih muk kot pred mekaj leti .  Jaz tudi ne mislim nehati. Pa čeprav do smrti.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
If you are depressed, you are living in the past.
|
|
|
|
himiko
|
 |
« Odgovori #12 dne:: nedelja, 24. julij 2011 ura: 12:24 » |
|
Koki, kako se drzis? Nic skrbeti, vse bo OK! Vse dobro ti zelim  !!! Himiko
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Koki
|
 |
« Odgovori #13 dne:: sreda, 27. julij 2011 ura: 14:06 » |
|
Je bolje, zdej pa ne vem, a so tablete že prijele, ali se je pač izboljšalo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #14 dne:: sreda, 27. julij 2011 ura: 14:11 » |
|
vsakega malo 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
Koki
|
 |
« Odgovori #15 dne:: sreda, 27. julij 2011 ura: 16:26 » |
|
Imaš prav verjetno. Mislim, da mi je najbolj pomagalo to, da se več ne sekiram. Pol pa misli grejo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
buljo13
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 164
|
 |
« Odgovori #16 dne:: petek, 12. avgust 2011 ura: 18:31 » |
|
koki, nema veze z ad-ji... vse je v glavi! nit ene tablete sploh ne goltam, pa mi vseen pride zopet kdaj....
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #17 dne:: sobota, 13. avgust 2011 ura: 15:18 » |
|
Jaz asentro jemljem že 6 let in sploh ne razmišljam o prekinitvi... Bikica, koliko mg pa jemlješ asentre?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
bikica66
|
 |
« Odgovori #18 dne:: sreda, 17. avgust 2011 ura: 22:44 » |
|
Sofi sory šele danes sem videla,da si mi postavila vprašanje  Jemljem 50 mg,si pa lahko sama zvišujem ali znižujem,vendar ne manj kot 50 mg . lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #19 dne:: četrtek, 18. avgust 2011 ura: 00:04 » |
|
Sofi sory šele danes sem videla,da si mi postavila vprašanje  Jemljem 50 mg,si pa lahko sama zvišujem ali znižujem,vendar ne manj kot 50 mg . lp hvala za odg. ni panike zarad zapoznelosti
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|