baretka
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 8
|
 |
« dne:: sreda, 20. julij 2011 ura: 11:14 » |
|
Ima kdo izkušnje po koliko časa je začela delovati pri pekočih bolečinah? Jemljem jo 5 tednov in ni nič boljše. Čisto sem obupana  . A ima smisel vztrajati?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #1 dne:: sreda, 20. julij 2011 ura: 12:16 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
a*n*a
Aktiven član/ica

Prisotni
Spol: 
Prispevki: 105
|
 |
« Odgovori #2 dne:: četrtek, 11. avgust 2011 ura: 21:05 » |
|
jaz imam zdaj tudi cymbalto med drugim tudi zaradi bolečin v kosteh, mogoče je boljš 20% vsaj malo. lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #3 dne:: sobota, 13. avgust 2011 ura: 15:14 » |
|
moj stric je tud jemal cymbalto 10 let, zarad depre in bolečin v hrbtenici
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
|
Ribica
|
 |
« Odgovori #4 dne:: torek, 16. avgust 2011 ura: 07:42 » |
|
Moja mama jemlje Cimbalto in ji pomaga proti bolečinam v kosteh. Po cca. 4 tednih so bolečine za 80% manjše. Ribica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
zala
Izkušen član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 250
Sonček je... in jaz sem skuštrana....
|
 |
« Odgovori #5 dne:: četrtek, 25. avgust 2011 ura: 22:03 » |
|
No, to ste me pa presenetili.... tudi sama imam težave z bolečinami v kosteh (nekje od marca letos). Najhuje je v nogah (desni nart), pete, včasih nadlahtnica, kakšen prstni sklep...pa vratne mišice tako, da včasih komaj glavo obračam.... skratka... velikokrat se počutim, kot da sem popolnoma zlomljena. Pa sem začela piti magnezij, pa kuro nalgesina, pa potem sem začela to pripisovati meni (čeprav drugih očitnih znakov ni) in jesti menopace, bolečine pa so vsak dan.. bolj ali manj... včasih komaj vstanem... pa vendarle zdaj šla k zdravnici, ki je dala kri na pregled (glede revme) pa so izvidi super..... Zdaj pijem olfen, ki je sicer malce stvari olajšal, a ..kaj bo, ko bom nehala. Vmes me je še v križu zvilo in bila zdaj na injekcijah.... VEM pa, da mi stres povzroča težave s križem, nisem pa tega pripisovala bolečinam v kosteh....Ali vas je več takih?  Sama sem par let nazaj nekaj mesecev pila Cymbalto, pa sem samo spala...ampak pred tem s kostmi nisem imela težav... Res je, da se menda sploh ne zavedam več vseh dnevnih "drobnih" stresov (še vedno sem brez službe in še kaj bi se našlo..) a.. KOSTI?? Fiziater pravi, da moram telovaditi (neki dve mišici sta sicer malce oslabljeni, a v povezavi s križem), mene pa pol v križu useka.....Eh... kaj bo še prišlo..... No, pa sem pojamrala....pozdrav vsem! Vse dobro!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Na probleme glej kot na priložnost za osebno rast in obvladovanje samega sebe."
|
|
|
|
Suzy
|
 |
« Odgovori #6 dne:: petek, 26. avgust 2011 ura: 04:33 » |
|
Zala tudi mene pestijo težave,ki jih opisuješ,...najhuje je ob spremembah vremena,takrat se mi zdi,da me kdo tolče s kladivom po kosteh,zraven pa še pekoč,ognjen občutek. No ti si vsaj bila pri zdravniku za revmo oz.dala kri(sploh nisem vedela,da se na krvi pokaže tudi to),jaz pa sem bila le na slikanju hrbtenice in pokazale so le obrabo vratnih vretenc in v spodnjem delu zožitev spinalnih kanalov na treh mestih. Sama imam predpisano tudi Cymbalto,za katero sem na začetku mislila,da mi malce pomaga a sedaj se mi zdi,da je isti šmorn. Mogoče so pa res leta tista,ko se začnejo problemi z zdravjem,....sprijaznit se bo treba,da nisem več mladenka,... Priporočam ti pa,da kljub bolečinam poješ čim manj analgetikov,....jaz velikokrat pretiravam a drugače ne morem delat v službi. Drži se in se še kaj oglasi 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
No matter how dark the darkness, there’s always Light...
|
|
|
|
Ribica
|
 |
« Odgovori #7 dne:: petek, 26. avgust 2011 ura: 07:58 » |
|
Suzy, saj ne veš, mogoče bi bilo brez cymbalte še slabše. Vse, ki imate bolečine v kosteh in sklepih, bi spomnila še na možnost borelioze. Sama sem se z boreliozo okužila l. 2003. So me prepozno pričeli zdraviti z antibiotiki in sem že imela t.i. 2. fazo, tako da se mi je po 5. letih ponovila in to prav s temi znaki: bolečine v kosteh, v sklepih, trganje... Če ne bi jaz vztrajala, da naj me ponovno testirajo na borelijo, me ne bi. Potem pa se je izkazalo, da gre za ponovni zagon. Prva okužba se vedno ne pokaže z rdečim kolobarjem (pri cca. 20%), zato veliko ljudi ne ve, da so okuženi in zadeva gre seveda naprej.
LP Ribica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
zala
Izkušen član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #8 dne:: petek, 26. avgust 2011 ura: 19:25 » |
|
Suzy, hvala, da si se oglasila in kljub temu, da nam ni lahko je vendarle očutek, da nisi edini morda malce lažji.... Ja revma se baje odraža na krvni sliki in vsekakor je primerno to izključiti. sama bi morala še na pregled za osteoporozo.... pol pa že ne vem več kaj še.... Moja hrbtenica je pravzaprav čisto fuč (križ in vrat), pred kratkim so mi delali tudi kineziološke meritve, ki pa so pravzaprav kar precej boljše kot pred 10. leti... zato mi ni jasno od kod vse te bolečine. Res pa je, da se kar vseskozi počasi obremenjujem s službo (ki je kar ni in ni, pa še marsikaj drugega bi se našlo), da porabim kar nekaj energije in samokontrole, da odvračam misli od nekih dejavnikov, na katere nimam vpliva... Ti verjetno še ne bi smela tega pripisovati letom... (mater - saj tudi sama še nočem, pa...) čas v katerem živimo je tako zelo "smotan", da.... pa saj smo eksperti, da to vse prenašamo.... Nisem pristaš analgetikov; vse preveč sem jih že dobila (sploh v obliki injekcij), zato jih vzamem v skrajni sili.. je pa res, da si zdaj kdaj pa kdaj pomagam tudi s kakšnim 2 mg apaurinom za sprostitev mišic.... treba bo malo še homeopatijo preverit... Ribica, saj verjetno bi človek opazil, če bi imel opravka s kakšnim klopom ali ne??? Sama sem sicer cepljena, seveda pa ne proti boreliozi... pa tudi še nikoli nisem imela nobenega klopa. To bi skoraj izključila.... Kakorkoli....pravijo, da BO VSE ŠE DOBRO....le kdaj ne vem. Vse dobro!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Na probleme glej kot na priložnost za osebno rast in obvladovanje samega sebe."
|
|
|
|
|
|
Suzy
|
 |
« Odgovori #10 dne:: sobota, 27. avgust 2011 ura: 04:39 » |
|
FIBROMIALGIJA
O tej bolezni sem jaz tudi že veliko prebrala,...!!!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
No matter how dark the darkness, there’s always Light...
|
|
|
zala
Izkušen član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 29. avgust 2011 ura: 09:21 » |
|
Toja, najlepša hvala za vse te informacije. O tej zadevi nisem ne slišala in ne brala (ker pač sem se sama včasih prepričevala, da si vse skupaj že domišljam!!). V člankih, ki si jih navedla se pa res najdem.... torej.. spet ena nadloga več... sem pa vseeno upala, da je vse skupaj samo kakšna malenkost (kot npr. pomanjkanje kakšnega brezveznega minerala), zdaj pa vidim, da ni tako enostavno.... Res sem sita vsega skupaj... ni dovolj, da velikokrat boli duša, zdaj mora pa še telo.... res nimam več energije ....tako zelo sem utrujena.... Le kakšna je pot pozabe...  Vse dobro!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|