FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 21:52

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Stiskanje zob  (Prebrano 398 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Betka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 257

« dne:: nedelja, 17. julij 2011 ura: 16:50 »

Pozdravljeni,

če se še kdo sooča s tem, mi prosim svetujte. Pogosto začnem nezavedno stiskati zobe skupaj, pa čeprav nisem v stresni situaciji. Včasih pa se zavedam, kot da moram zobe malo postaviti na svoje mesto, "pritrditi" in jih začnem stiskati.
Dokler nisem slišala na radiju oddaje o stiskanju in škripanju z zobmi (kot motnje psihičnega izvora), se sploh nisem zavedala, da to počnem. 032

Drugače nimam težav z zobmi, tega stiskanja bi se pa rada odvadila.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 18. julij 2011 ura: 09:38 »

http://www.nebojse.si/ForumArhiv/index.php/topic,6716.0.html

http://www.aktivni.si/zdravje/preventiva/kako-odpraviti-skripanje-z-zobmi/

http://vizita.si/zdravnik/?qst_id=3681

Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 18. julij 2011 ura: 11:07 »

ja jst jih skoz stiskam, ko sem živčna....

probam se odvaditi tako, da čim porajtam, da mam spet čeljust kot alien, sprostim zobe in jih ne stiskam več.

Vendar, se kar velikrat zalotim, da mam spet v goflji tisti večni "sezam, zapri se!" oz. da moram prešaltati na "sezam odpri se"  sesmejem

Lp Sofie  rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Betka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 257

« Odgovori #3 dne:: torek, 19. julij 2011 ura: 21:56 »

Hvala punce, upam da se tega odvadim, je pa gotovo povezano s splošo napetostjo.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Prisotni Prisotni

Prispevki: 3.430

« Odgovori #4 dne:: torek, 19. julij 2011 ura: 22:47 »

Betka, tudi sama se zalotim, da dostikrat stiskam čeljust, da me že kar zaboli. Takrat se zavem in se poskušam sprostiti. Pa tako ni samo z zobmi, s celim telesom sem napeta kiselnasmeh To so pač naše težave in problemi, čimveč sproščanja bi morali delati, pa bi bilo bolje.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar