FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 21:47

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Moški in ženske, petnajstič  (Prebrano 1087 krat)
0 uporabnikov in 3 gostov pregleduje temo.
Nabc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 575

« Odgovori #20 dne:: sobota, 16. julij 2011 ura: 21:49 »

Pride, pride ribica, pa do dobrega prijateljstva tudi.  clap strah 005 dft007 strtosrce
NN, meni se pa vse bolj dozdeva, da je to edini ziher način za nastanek zveze.
Prijavljen
noname1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 474

« Odgovori #21 dne:: sobota, 16. julij 2011 ura: 21:52 »

Ja, tudi meni se zid, da BI BIL najboljši, temveč ni. Se splača vstrajati 1 leto, da bosta morda potem kaj več. Pomojem ne. Ok, da se družita 1, 2, 3 mesece že.

Ampak v praksi se to ne obnese. Sem zdaj ugotovil, da četudi ona ne izraža, da bi bila kaj več kot prijatelja, je bolje postaviti pred dejstvo in reči: "Glej, všeč si mi in bi bil rad s tabo kaj več, moral sem ti to povedati."
Prijavljen
Nabc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #22 dne:: sobota, 16. julij 2011 ura: 22:02 »

Nisi me razumel. Hočem povedat, da če prijateljuješ z nekom, potem to osebo spoznavaš v pravi luči za razliko od instant zmenkov, kjer je prvi vtis odločilnega pomena in lahko že "nepravilen" stavek vse uniči. Zato je pomembno, da imaš nek krog prijateljev in prijateljic, vsaj za družbo, da imaš s kom kam it, ter s tem odprte možnosti za spoznavanje novih ljudi.
Prijavljen
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.808

« Odgovori #23 dne:: torek, 19. julij 2011 ura: 08:47 »

Citiraj
Ampak stvari, ki so biološko pogojene, pač so.

To se strinjam. Absolutno.  oki Drugače ženske ne bi bile takšne kot so. Do doloečne mere lahko vplivamo, če je volja in zavest. Npr. pri spolnih vlogah. Vendar na to kaj koga privlači pa težko.

Kaj si predstavljaš, da se dopolnjujemo? Ker jaz si želim žensko, ki mi bila podobna. Vendar ženske ne želijo podobnosti, temveč nasprotje. One nežne, moški grob, torej od mene recimo ne dobijo nič.

Na žalost... Seksizem je determiniran.  Cry Cry Cry

tole pa ni čist res. maš vse vrste žensk in moških. ene privlači eno, druge pa prav nasprotno. odvisi pogosto od vzorcev, ki so jih posamezniki ponotranjili v svoji družini. a ni tko? malo se ozri na okoli.

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.808

« Odgovori #24 dne:: torek, 19. julij 2011 ura: 08:52 »

Ja, tudi meni se zid, da BI BIL najboljši, temveč ni. Se splača vstrajati 1 leto, da bosta morda potem kaj več. Pomojem ne. Ok, da se družita 1, 2, 3 mesece že.

Ampak v praksi se to ne obnese. Sem zdaj ugotovil, da četudi ona ne izraža, da bi bila kaj več kot prijatelja, je bolje postaviti pred dejstvo in reči: "Glej, všeč si mi in bi bil rad s tabo kaj več, moral sem ti to povedati."

točno to. tudi sama sem ultra neučakana in ne prenesem negotovosti. rada vem že v začetku, če tipa zanimam kot punca, ne sam kot prijateljica. včasih, če mi tip prodaja samo neko leporečje in komplimente in me po možnosti zavrne na način, ko ne skaperam, kaj sploh hoče od mene, postanem destruktivna v neki fazi, ko se že preveč namučim in potem naredim potezo, da uničim sploh potencial za ta odnos. naredim bedarijo, ki tipa odbije in s tem izgubim možnost, da bi kdaj kaj bilo, hkrati pa pridobim gotovost, ker ne prenesem negotovosti in tega, da me nekdo hkrati veže nase in po drugi strani mi v odnosu nič ne da.

blesavo, ampak ravno zdaj sem to storila.

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
Nabc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #25 dne:: torek, 19. julij 2011 ura: 11:05 »

Vsak po svoje, tudi jaz sem tak, da želim vedet, pri čem sem. Tista punca, o kateri smo lani nabili 20 strani, ni bila iskrena do mene in je ovinkarila. Na koncu mi je vse priznala, poleg tega me je pa izgubila še kot prijatelja.
Prijavljen
Ribica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 529

« Odgovori #26 dne:: ponedeljek, 08. avgust 2011 ura: 15:33 »

Vidim, da so mi temo odprli Cheesy.
Sicer ni bil moj namen, pa o.k., če je že tako.

Ali je kdo že prebral "Ženske možgane".
Prav zares jo priporočam, zlasti NN in Nabcu. Da bosta malo bolj razumela določene naravne procese.

LP
ribica
Prijavljen
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.094

« Odgovori #27 dne:: ponedeljek, 08. avgust 2011 ura: 23:04 »

Ali je kdo že prebral "Ženske možgane".

Mislim, da je to mission impossible za moške  sesmejem
Prijavljen
Ribica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #28 dne:: torek, 09. avgust 2011 ura: 07:32 »

Ampak Kinto, cca. 30% knjige govori o moških možganih (primerjave).
To ni neko ameriško nakladanje, to je pravo znanstveno delo z izjemno obsežno bibliografijo virov, vendar zelo berljivo napisano. Knjiga je nova (l. 2009), tako da vsebuje najnovejša dognanja o možganih, pridobljena s CT in MR preiskavami.
Obstaja pa tudi knjiga Moški možgani od iste avtorice - čakam, da pride v knjižnici nazaj.

Ribica
Prijavljen
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.094

« Odgovori #29 dne:: torek, 09. avgust 2011 ura: 09:35 »

Ribica, povsem verjamem. In opažam, da moški nekaterih stvari enostavno pač ne moremo razumeti. Tako da razlike v možganih definitivno morajo bit.

Imamo pa tipi sedaj vsaj dober izgovor...draga, le kako naj bi to vedel, saj veš da se najini možgani razlikujejo Grin
Prijavljen
Ribica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #30 dne:: torek, 09. avgust 2011 ura: 15:08 »

Ja, ženske pa za izgovor: dragi, saj veš, da mi hormoni ne omogočajo.... sesmejem
Prijavljen
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Prisotni Prisotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.989

« Odgovori #31 dne:: sobota, 20. avgust 2011 ura: 22:58 »

V Polnočnem klubu je bilo tokrat govora o zapeljevanju ... morda kdo dobi odgovore na svoja večna vprašanja, kako pristopiti k nasprotnemu spolu.

http://www.rtvslo.si/polnocniklub/novica/72

Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
Ventilator
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 416

« Odgovori #32 dne:: nedelja, 21. avgust 2011 ura: 10:37 »

noname, predlagam, da prebereš knjigo the Mating Mind od Geoffreya Millerja - ampak brati jo moraš kritično, ker so nekatere misli noter vseeno malo čudne.
Prijavljen
Ribica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #33 dne:: torek, 23. avgust 2011 ura: 09:04 »

Sem gledala polnočni klub. Bilo mi je všeč in Manca Košir je prava asica, a ne!
Ribica
Prijavljen
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Prisotni Prisotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.989

« Odgovori #34 dne:: torek, 23. avgust 2011 ura: 09:25 »

Sem gledala polnočni klub. Bilo mi je všeč in Manca Košir je prava asica, a ne!
Ribica

Ja, se strinjam  oki
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar