|
Ribica
|
 |
« dne:: petek, 08. julij 2011 ura: 09:09 » |
|
Noname, ali si prebral knjigo: Ženski možgani?
Obstaja pa tudi Mođki možgani. Avtorice se ne spomnim na pamet. Je pa res ful dobro branje, priporočam tudi drugim. Kje se razlikujemo in zakaj. Na povsem nevrološki podlagi brez kakega bla, bla... Avtorica je dvakratna doktorica iz medicine in nevrologije....
Ribica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
noname1
|
 |
« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 11. julij 2011 ura: 10:52 » |
|
Ribica, a si ti deterministka?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Ribica
|
 |
« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 11. julij 2011 ura: 14:42 » |
|
Ne nisem. Mislim vsaj, da ne. Ampak stvari, ki so biološko pogojene, pač so. V to verjamem. Če na magnetni resonanci posnamejo, da je pri ženskah ob določenih (istih) dražljajih bolj aktiven en del, pri moških pa drugi, to verjamem. Dejstvo je, da smo ženske in moški biološko gledano različni. Sociološko gledano pa verjamem, da se dopolnjujemo.
Ribica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
noname1
|
 |
« Odgovori #3 dne:: torek, 12. julij 2011 ura: 00:15 » |
|
Ampak stvari, ki so biološko pogojene, pač so. To se strinjam. Absolutno.  Drugače ženske ne bi bile takšne kot so. Do doloečne mere lahko vplivamo, če je volja in zavest. Npr. pri spolnih vlogah. Vendar na to kaj koga privlači pa težko. Kaj si predstavljaš, da se dopolnjujemo? Ker jaz si želim žensko, ki mi bila podobna. Vendar ženske ne želijo podobnosti, temveč nasprotje. One nežne, moški grob, torej od mene recimo ne dobijo nič. Na žalost... Seksizem je determiniran. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Ribica
|
 |
« Odgovori #4 dne:: torek, 12. julij 2011 ura: 18:46 » |
|
Ti si ujet v neke klišeje in ne odstopaš, pa če ti tisočkrat povemo, da ni tako. Jaz sem zelo nežna po duši in me tudi privlačijo moški, ki so bolj nežnega karakterja. Mačo moški mi nikoli niso bili všeč. Tipi, za katerimi so vzdihovale moje vrstnice v najstniških letih, mene nikoli niso pritegnili. Kako ob vsej svoji inteligenci, ki jo nedvomno imaš, nočeš razumeti, da tu ni pravil, da je to od primera do primera drugače. A ti potenciraš le tiste primere, ki gredo v tvoj kalup, druge pa preprosto prezreš. Seveda se dopolnjujemo - v vseh pogledih. Biološko in čustveno in če že hočeš-pri vsakdanjih opravkih. Jaz vedno dam kozarec kumaric odpret moškemu, ker je zame pretežko  Preveč premlevaš in vedno prideš do istih ugotovitev, ker nisi pripravljen stopiti ven in oditi enkrat po drugi poti...Vrtiš se v krogu lastnih prepričanj in si prepričan, da so edine pravilne.... Ko dobiš odgvor, kaj eden, na desetine, ki se ne skladajo s tvojim prepričanjem, ti to ne zadošča, da bi si rekel:"madonca, morda pa vendarle je nekaj na tem..." Ali ti mogoče hodiš na kakšno terapijo? Občutek imam, da ne, pa bi bilo zelo koristno. Ribica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #5 dne:: torek, 12. julij 2011 ura: 19:08 » |
|
nn1, kaj pa boš storil, če se bo eno luštno dekle zapalilo na tebe?
glede na to, da kot sam praviš, nimaš mačo vrlin, materialnih dobrin in nisi grob, se pravi nisi tipičen moški ? Nate pa se bo zapalila hujda bejba, ki sicer pade na tipične moške, ampak se je zaljubila vate in bi sedaj bila rada s tabo!
Kaj storiš?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
|
noname1
|
 |
« Odgovori #6 dne:: torek, 12. julij 2011 ura: 22:41 » |
|
Ti si ujet v neke klišeje in ne odstopaš, pa če ti tisočkrat povemo, da ni tako. Jaz sem zelo nežna po duši in me tudi privlačijo moški, ki so bolj nežnega karakterja. Mačo moški mi nikoli niso bili všeč. Tipi, za katerimi so vzdihovale moje vrstnice v najstniških letih, mene nikoli niso pritegnili. Kako ob vsej svoji inteligenci, ki jo nedvomno imaš, nočeš razumeti, da tu ni pravil, da je to od primera do primera drugače. A ti potenciraš le tiste primere, ki gredo v tvoj kalup, druge pa preprosto prezreš. Seveda se dopolnjujemo - v vseh pogledih. Biološko in čustveno in če že hočeš-pri vsakdanjih opravkih. Jaz vedno dam kozarec kumaric odpret moškemu, ker je zame pretežko  Preveč premlevaš in vedno prideš do istih ugotovitev, ker nisi pripravljen stopiti ven in oditi enkrat po drugi poti...Vrtiš se v krogu lastnih prepričanj in si prepričan, da so edine pravilne.... Ko dobiš odgvor, kaj eden, na desetine, ki se ne skladajo s tvojim prepričanjem, ti to ne zadošča, da bi si rekel:"madonca, morda pa vendarle je nekaj na tem..." Ali ti mogoče hodiš na kakšno terapijo? Občutek imam, da ne, pa bi bilo zelo koristno. Ribica Od drugih sprejmem tisto, kar ima neko podporo. Če mi nekdo nekaj negira, ali pa samo trdi nasprotno tega ne morem sprejeti. Jaz za svoja prepričanja imam vsaj sprejemljiva dejstva in razlage. Odgovori v smislu: "Ne, vse niso takšne," mi ne pomagajo dosti. Tipi, za katerimi so vzdihovale moje vrstnice v najstniških letih, mene nikoli niso pritegnili. Evo, to štejem za relevantno. Vendar a res, si ziher, niti malo, nisi res z njimi imela nič? Sem danes na fb govoril z znanko. Je rekla, da so vse ženske v najstniških letih padale na bad boye. Ta izraz je uporabila. Kako lahko trdiš, da ni pravil in da je vse tako relativno? Če bi bilo to tako relativno, potem bi imela jaz in Erazem Pintar podobno število ponudb. A je tako res? Ko bodo razmera v ponudbah recimo 1:4, bom rekel, da je se strinjam in da razmerje delajo samo naključja. Pa so razmerja 1:40. nn1, kaj pa boš storil, če se bo eno luštno dekle zapalilo na tebe?
glede na to, da kot sam praviš, nimaš mačo vrlin, materialnih dobrin in nisi grob, se pravi nisi tipičen moški ? Nate pa se bo zapalila hujda bejba, ki sicer pade na tipične moške, ampak se je zaljubila vate in bi sedaj bila rada s tabo!
Kaj storiš?
Odvisno od situacije. Najbrž bi bilo kaj v smislu naj me neha zajebavati, naj ne blefera, naj se ne igra z mano.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Ribica
|
 |
« Odgovori #7 dne:: torek, 12. julij 2011 ura: 22:59 » |
|
Ko boš živel kot Erazem Pintar, boš mogoče tudi prilik imel toliko, vsekjakor pa več kot sedaj, ko ždiš samo za računalnikom. Ko ti jaz zase napišem, kakšna sem bila kot najstnica, dvomiš. Ko ti pa ena znanka reče, vse so padale na bad boye, pa verjameš. In to je za tebe relevantno? Ah, daj no!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
majč
Druge motnje
Expert
Odsotni
Prispevki: 1.808
|
 |
« Odgovori #8 dne:: torek, 12. julij 2011 ura: 23:14 » |
|
Nn verjemi, da od erazma Pintra pa si veliko boljši kljub temu, da prodajaš Shopenhauerjevo logiko, res. Erazem Pintar je všeč samo sam sebi, onim blondžam, katere pa padajo nanj je všeč zgolj njegova debela denarnica ter njegovo dvorjenje in če so dovolj neumne pač spregledajo, da se vzporedno z njimi daje dol še vsak teden s tremi poleg, ker hallo, a boš sexala z mano 3x na dan, ne boš, ane, torej bom sexu z drugimi. come on! pa te bejbe meni glih ne delujejo kaj dosti pametne, on pa tudi ni, če mu je merilo in pričakovanje bejbine pameti zgolj to, da ji plača, da naredi faks. od kdaj je pa narejen faks merilo, da je nekdo pameten? dobro brihten včasih še, kot da sposoben, ampak zgolj za študij in neko profesijo, nikjer pa ne piše, da je potemtakem nekdo življenjski, da sprejema v življenju pametne odločitve, da ne bo vsega zavozil. Pinter Erazmu fali še ogromno kvalitet. in izbira si v glavnem ne preveč pametne punce ravno zato, da se sam ob njih počuti pametnega. Tako ga jaz vidim.
Zdej če ti je dovolj, da je punca dobra sam za pogledat, ko pa usta odpre te pa mine, potem mu kar zavidaj vse te "hudo dobre" ponudbe.
maja
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
|
|
|
majč
Druge motnje
Expert
Odsotni
Prispevki: 1.808
|
 |
« Odgovori #9 dne:: torek, 12. julij 2011 ura: 23:32 » |
|
Ej NN, tebe bi pa prav rada enkrat spoznala, da vidim, če si res tak hlod v socialnih stikih kot se opisuješ. pišuka, kaj pa je bistvo? bistvena je vsebina človeka. kaj lahko njega v odnosu pričakuješ, recimo. a je človek zanesljiv. a zna met rad (torej koliko je aktiviral svojo sposobnost za ljubezen). itd., itd. pa kako se ob njem počutiš ter kako tudi sebe doživljaš, ko si ob nekom itd.
spremembe npr. so vedno težke. kljub temu, da smo nezadovoljni staro situacijo vsaj poznamo in smo se v njej konformirali do te mere, da smo se naučili uživati njene prednosti. kdaj se bomo recimo odločili in kaj spremenili? ko bo več minusov kot plusov. spremembam se pa itak upiramo, ker nas je strah.
Sama sem imela že precej izkušenj s fanti in ble so tudi zlo slabe nekatere. težko bi bila s človekom, kjer ne bi imela občutek, da me je sposoben imeti rad. se mi zdi, da se v tem času zdaj zlo odperam predvsem za ljudi, ki so drugačni. bolj topli, bolj meni podobni in ki funkcionirajo na podoben način, kot moja družina. nimam več energije se razdajat fantu in mu dokazovat, da nima prav, ko mi ponuja zgolj svoje manjke v življenju. enkrat the fuck bi rada, da sem lahko ljubljena nazaj z enako mero. pa da ob nekom lahko čutim, da bo vse o.k., da na dolgi rok ne bo ženski spolni organrij, kaj šele na kratkega. in da je človek iskren, da me ne bo spet manipuleral.
Nn enih zadev ti ne moremo drugi dokazati. sam moraš priti do njih. sam se odločaš kolk sebe daš v kaj. daš pa lahko samo tisto, kar v sebi poiščeš in spraviš na plano. seveda le tistim, ki so vredni tvojega zaupanja. ko boš shajal sam s sabo in boš v svoji družbi zadovoljen, bodo tudi drugi s tabo, ob tebi se bodo imeli dobro in želeli bodo ostati ob tebi. začni se imeti v lastni družbi dobro, ne išče in ne izpostavljaj več kaj je narobe s tabo, ampak poudari svoje kvalitete pa se začni imeti dobro. ne meni se več za mnenja drugih. vsem, ki smo bili nekoliko drugačni od vrstnikov, nam je bilo težko, nikjer pa ne piše, da je drugačnost nujno slaba, škodljiva, nasprotno. uporabi svoje talente sebi v prid ampak na dostojen odkrit način brez manipulacije.
bluzim ga že. pozno je. grem spat. lahko noč!
maja
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
|
|
|
|
noname1
|
 |
« Odgovori #10 dne:: torek, 12. julij 2011 ura: 23:49 » |
|
Ko boš živel kot Erazem Pintar, boš mogoče tudi prilik imel toliko, vsekjakor pa več kot sedaj, ko ždiš samo za računalnikom. Ko ti jaz zase napišem, kakšna sem bila kot najstnica, dvomiš. Ko ti pa ena znanka reče, vse so padale na bad boye, pa verjameš. In to je za tebe relevantno? Ah, daj no!
Nisem rekel, da ti ne verjamem. Samo postavil sem ti podvprašanje.  Tudi njej sem postavil podvprašanje, če misli, da vse. Je rekla, da skoraj vse. Nisem samo za računalnikom. Sem tudi na njivi.  Sicer pa že 14 let hodim v šole. Pa ni bilo NIČ. In kamorkoli sem prišel ni bilo nič. Pojma nimam kakšne je imel Erazem pintar. O njem vem samo to, da se je hvalil v Lady s koliko ženskami je že bil. Imaš prav glede njega, vendar jaz sem govoril o kvantiteti ponudb. Saj ti pravim, da je število ponudb na človeka zelo različna. En jih ima v celem življenju toliko, kot nekdo drug v enem mesecu. Pa saj si hodila recimo v srednjo šolo. No, povej mi je bila KVANTITETA ponudb enakomerno porazdeljena? Hja, Majč... Saj si rekla, da te privlačijo karizmatični fanti. Po eni strani te privlačijo, po drugi strani pa se pritožuješ, da ti ne dopušča tvojih smernic. To je podobno, kot da bi jaz rekel, da bi rad imel hišo v Zadru, tam bom pa jamral, da mi ne rastejo slive. Nekonsistentno, ne. Ljubezen. Ljubezen ni dovolj. To že ves čas trobim. Mora biti tudi privlačnost. In privlačnost na moškem pa ni aktivacija sposobnost za ljubezen. Od tod tudi tiste karikirane zgodbe: "A je super fant, a ga vidim le kot prijatelja, B mi je všeč, ampak mislim, da mi ne bo dobro biti z njim na dolgi rok..." Ja, ok a greš na pijačo, bomo eno debato udarili. Sicer vem, da si mi totalno nasprotje pa to, samo tako iz radovednosti..
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Nabc
|
 |
« Odgovori #11 dne:: sreda, 13. julij 2011 ura: 08:13 » |
|
Ko boš živel kot Erazem Pintar, boš mogoče tudi prilik imel toliko, vsekakor pa več kot sedaj, ko ždiš samo za računalnikom.
Tukaj se moral tudi jaz oglasit. Kaj hočeš povedat s tem, da nekdo ves čas ždi pred računalnikom? Da zato ne bo našel punce?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Ribica
|
 |
« Odgovori #12 dne:: sreda, 13. julij 2011 ura: 09:17 » |
|
Ja, če bo punca k njemu do računalnika prišla, potem jo mogoče celo bo.
Hotela sem pvedati, da je treba iti med ljudi.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Nabc
|
 |
« Odgovori #13 dne:: sreda, 13. julij 2011 ura: 10:06 » |
|
Jaz poznam precej parov, ki so se spoznali preko interneta. Tudi sam sem dosedanji punci spoznal na nekonvencionalni način; oglas in internet, medtem ko imam s spoznavanjem v živo (spoznavanje punc preko skupnih znancev in prijateljev) slabe izkušnje. Da se razumemo, to so le moje izkušnje in ne gre za nikakršno posploševanje.
Zatorej da če ne hodiš med ljudi, ne moreš najti punce, je floskula.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
noname1
|
 |
« Odgovori #14 dne:: sreda, 13. julij 2011 ura: 11:03 » |
|
Tudi jaz s tisto punco, s katero sem imel do zdaj največ, sem jo spoznal ne boš verjela Ribica, na internetu. Če z 20 let bo takšno spoznavanje nekaj samoumevnega.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Nabc
|
 |
« Odgovori #15 dne:: sreda, 13. julij 2011 ura: 13:03 » |
|
Če 20 let bo takšno spoznavanje nekaj samoumevnega.
Saj je že danes do neke mere temu tako. Že petnajstič? Hmm... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
noname1
|
 |
« Odgovori #16 dne:: sreda, 13. julij 2011 ura: 13:41 » |
|
Če dobro pogledaš, sem jaz načel tako temo samo enkrat. Do tega je prišlo tukaj, ko sem govoril o seksizmu.
Ja, jaz bi nesovisnost tem prepovedal.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Ribica
|
 |
« Odgovori #17 dne:: sreda, 13. julij 2011 ura: 14:17 » |
|
NN, ne glede na to, kje jo spoznaš, je treba z njo na zmenek it, vzpostavit stike v živo.
Pa kaj ti vsaj prek interneta poskušaš kakšne stike navezat?
Nisi mi odgovoril, če imaš kakšno terapijo.
Ribica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Nabc
|
 |
« Odgovori #18 dne:: četrtek, 14. julij 2011 ura: 08:17 » |
|
NN, ne glede na to, kje jo spoznaš, je treba z njo na zmenek it, vzpostavit stike v živo.
Aha, je prišlo do manjšega nesporazuma. Seveda da potem po začetnem dopisovanju pride prej ali slej do srečanja v živo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
noname1