FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 21:36

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 3 [4]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: PREMAGAL/A SEM DEPRESIJO  (Prebrano 1773 krat)
0 uporabnikov in 3 gostov pregleduje temo.
SkuMir
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 45

« Odgovori #60 dne:: sobota, 23. julij 2011 ura: 07:03 »

Vsem preizkušanim!

Meni pri premagovanju depresivnosti največ pomaga, če uspem najti in občutiti pravo pribežališče ljubezni, - kot je npr. doživeta meditacija pred Najsvetejšim, doživeta sv. maša, topel objem ljubljenega mi bitja...

Skratka, mene, kot gotovo tudi vse nas depresivce, najbolj učinkovito zdravi izkušnja tople ljubezni, v kateri se doživljamo sprejete in potolažene.

Tako jaz doživljam svoje dvigovanje iz stanja globoke depresivnosti, na ta način skušam premagati svojo bolečo, brezdanjo dušno noč...

Mir in dobro,

SkuMir
Prijavljen

Lep pozdrav vsem, SkuMir
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.808

« Odgovori #61 dne:: sobota, 23. julij 2011 ura: 09:47 »

Meni je iz depre pomagala samo borba, borba in še enkrat borba. veliko truda za milimeterske korake na boljše in pa vera v Boga, da sem sploh zdržala vse to. najbolj mi je odleglo, ko sem se mu v molitvi izročila in mu v bistvu za nekaj trenutkov podala svojo bolečino, da sem imela občutek, da jo nosi za trenutek on in sem sama tako čisto malo za kratek čas razbremenjena le te in v takem času sem si nafilala baterije, da sem jo lahko ponovno sprejela nase, dokler ni počasi sonce pokukalo s svojimi projecnljivimi žarki v ta moj temen prostor depresije in sem ga kot pravimo temu končno tudi sama začutila in obšla me je ena globoka in velika hvaležnost, da spet lahko čutim tudi tisto dobro in lepo. veliko so mi pomagale pesmice, ki sem jih pisala. v katerih sem zlila na papir, kar me je tiščalo, nato pa si napolnila upanja in vere v to, da bom okrevala, da bom gotovo splezala iz tega. v to nisem smela nehat verjet. če bu tukaj popustila in se ne bi borila, Bog ve, koliko časa bi bila še dlje v depresiji, kot sem bila, pa tudi če bi bilo bolje, potemtakem sploh ne bi bila dovzetna za to. ne smeš se sprijazniti s temo. oporo sem iskala tudi v bližnjih, potrebovala sem veliko pogovorov in Bog mi je pripeljal v življenje prave ljudi, ki so me podprli v besedi, morda včasih tudi v molitvi. Iskati luč, ne nehati verjeti vanjo, se ne vdati, upati. ko pa je zelo zelo težko, počakati, da mine in tudi jamrati, če je treba. le redko kdaj se je zgodilo, da sem bila v mislih in besedah destruktivna do sebe, ko je res postalo pretežko, pa vem, da ni bilo prav, ko sem recimo rekla, da bi raje umrla al kaj ti jaz vem. a ti trenutki so bili redki in bolje je bilo svoje težke težnje izraziti v besedi, da so drugi namesto mene uporabljali zdravi razum, ko ga meni več ni ostalo in me bodrili ter spravili na realna tla, skratka bolje izraziti težnjo v besedi, kot pa udejaniti kakšno nepopravljivo odločitev, kjer več ni poti nazaj. tako daleč se nikdar nisem spustila, da bi izvedla kak poizkus česa tako norega in nepravega. je pa hudo, če ti čustva in občutki potegnejo misli za sabo. kot da recimo ni že dovolj hudo to, da ti samopodoba povsem pade in da se počutiš krivega za cel svet, pa so v resnici ti občutki hudo zmotni. zato je potrebno depresijo zdraviti, zato ker izgubiš realen vpogled v to, kar se res dogaja in v tem smislu je depresija nevarna. no, molitev, trud, vztrajnost, tudi to, da pojamraš, pa to da na veliko upaš in si dopoveduješ, da ti bo uspelo, te počasi pripelje na zeleno vejo in potem ti samo odleže in si hvaležen Bogu, da spet lahko čutiš, doživljaš, da ima sonce svojo moč, da čutiš toploto, da se te dotakne. saj ni neke vznesenosti, ni nebeške katarze, ampak že povsem običajni občutki ti pomenijo tako zelo veliko, da na tak način ceniš vsak trenutek, ko si dobro in se ga veseliš in veš, da ni samoumeven in da je od Boga dan. Si srečnejši, ko ga doživiš, kot večina ljudi, ki druge plati življenja sploh ne razumejo, kaj šele, da bi jo občutili.

Tako jaz vidim. Potem je spet vse dobro, lepo in prav. Tako kot se zagre. Zato glavo pokonci in se boriti naprej, a ne Wink

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
lenica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 22

« Odgovori #62 dne:: ponedeljek, 25. julij 2011 ura: 09:06 »

Po dolgem času se Vam oglašam. Tudi sama sem imela težave z depresijo. Trajala je cca.1 leto. Veste kako sem se je znebila...nehala sem s fantom. Sliši se čudno,ampak ko je nekdo neg.postaneš tudi sam. Prej mislila,da je vzrok mojim težavam ščitnica oz.vse drugo sem krivila...ampak problem je biu neg.fant...nobene spodbude idr. Ko sva nehala sem hotela po antidepresive, ampak na srečo je vsa depresivnost izginila clap
Res,da sem tudi dosti knjig prebrala,da sem sploh ugotovila,da nisva za skupaj. Sedaj lahko rečem,da diham in sem še bolj srečna in trdna oseba kot prej wav
Prijavljen
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #63 dne:: ponedeljek, 25. julij 2011 ura: 22:13 »

lenica pol pa tvoja depresija ni bila organsko, ampak je bila socialno pogojena, hehe. Hvala Bogu, hvala nebu, da sem se ga končno znebu. Tongue žal je včasih tko.

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
lenica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #64 dne:: torek, 26. julij 2011 ura: 10:10 »

Ja Majč clap
Ja hvala bogu, hvala nebu da sm se te končno znebu clap čeprov mje žal,da ne že prej Sad Ampak ok.

Hočm sam povedat,da ni nujno,da iz nas izvira depresija, možno je tudi, da nekdo vpliva tako na nas Angry Tako,da pazte koga imate ob seb,da vam ne jemlje energije.
Zdj se sam čudm,kaj mi je blo prej...neki strahovi, čist brez energije...uglavnm v podnu...zdj pa lahk rečem SVET JE LEP!
Prijavljen
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 745

« Odgovori #65 dne:: torek, 26. julij 2011 ura: 10:37 »

Lenica,

hvala za svarilo! Vesela sem zate.. clap

Dušica
Prijavljen
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #66 dne:: torek, 26. julij 2011 ura: 16:19 »

Zdj se sam čudm,kaj mi je blo prej...neki strahovi, čist brez energije...uglavnm v podnu...zdj pa lahk rečem SVET JE LEP!
oki

rozicodam

Samo, da si zadovoljna. morda bi moral tale tvoj ex fant moral prvo se naučit samega sebe prenašat in se vesti tako, da bi to zmogel, potem pa bi tudi v paru s kom drugim šlo. zato tudi, ko nam je ful težko pa bi radi sredi oblakov depre radi mel pod nujno nekoga ob sebi, ki ga do takrat še ni bilo, je sicer težko, ampak je bolje, da se skušamo izvleči sami, samostojno, da pol ne visimo ves čas na drugih in da smo vire moči in ljubezen potegnili iz sebe, kar tako smo usposobljeni tudi za dajanje. čeprav je težko bit sam in še toliko težje, če nas kaj hudo gloda in je potreba po objemu nepojemljivo velika. se spomnim takih časov. za crknit težko, pa nismo crknili, speljali smo.

maja
Prijavljen

lenica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #67 dne:: sreda, 27. julij 2011 ura: 08:35 »

Hvala Dušica.
Majč maš prou. Ex sam sebe ni cenu,kaj šele drugih. Jz mela več k 1 let depro k bla z njim,prej ne. Model ma že drugo bejbo, se mi kr smili:-( Najbolj zanimiv,da vse drugo kriviš ne fanta...šele par mesecev po koncu vidim kdo je dejanski krivec. Še za ščitnco bom vrjetn nehala tablete jemat...tk da kaj vse dela stres.  Sad Sem mislila kok bo težko brez njega...ampak je ravno kontra hahah. Kot,da bi bila na novo rojena s še večjo samozavestjo Grin
Majč ja sam morš delat na sebi (partner ti bolj težko pomaga), znebit se neg.ljudi okol sebe, brat spodbudne knjige in to je moj recept...oz.meni je tako uspelo clap
Prijavljen
Strani: 1 2 3 [4]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar