FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 21:35

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Zaspanost  (Prebrano 504 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
Mimi8
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 23

« dne:: ponedeljek, 11. julij 2011 ura: 21:22 »

Ne vem, če je ta tema že bila...

Odkar jemljem AD-je (Plisil), sem res zelo zaspana. Ker so bili izpiti, mi je to predstavljalo velik problem. Zdaj kar v spanju ugasnem budilko in naprej spim, kar se mi prej ni dogajalo... te zaspanosti ne morem kontrolirat in to me počasi res že moti. Poleg tega imam zdaj nižji pritisk. Ima še kdo podobne težave?

Seveda pa zaradi tega ne bi nehala z jemanjem AD-jev, namreč moje počutje se je res izboljšalo in nimam več strahu pred pogovorom s kom, ampak besede kar same letijo iz mene  clap ... prej pa sem vedno preveč razmišljala o vsaki malenkosti... Zdaj pa ni več tega zidu, ki sem si ga v bistvu sama ustvarila.

Lp
Prijavljen
Maycha
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 304

« Odgovori #1 dne:: torek, 12. julij 2011 ura: 14:13 »

Mimi8, najprej čestitke za izboljšanje  clap

Tudi jaz se borim s to zaspanostjo. Sicer jem ad-je že 6 let (Paroxat). Plisil je podoben Paroxatu, kot mi je rekla farmacevtka v lekarni. Jaz imam zelo nizek tlak že od nekdaj in me zelo muči utrujenost. Veliko prespim tudi čez dan. Po eni strani rada spim, ker me pogosto tišči v prsih in si le tako odpočijem organizem in ko spim, ne razmišljam o ničemer. Po drugi strani pa ne želim toliko prespati. Ad jemljem zvečer, ker bi bila še bolj utrujena čez dan, če bi ga jemala zjutraj. Kdaj ga vzameš ti?

Sicer pa vem, kako je to mučno. Tudi sama sem se učila za izpite in me je hotelo kar zlepega vzeti. Prav prisiliti sem se morala. Zaspanost skušam pregnati s kakšnim Red bull-om ali pa se spravim na vožnjo s kolesom skozi gozd ter se nadiham zraka. Pa kakšno kavico spij.  Smiley

Lep pozdrav
Prijavljen
Mimi8
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 23

« Odgovori #2 dne:: torek, 12. julij 2011 ura: 17:40 »

Hvala! Smiley

Vem, red bull, kava - ampak sama sem zelo za zdravo življenje itd. To mi je zelo pomembno, tak da... bom očitno morala s tem živet. Poleg tega da sem zadnje dni nekaj zmedena postala :S

Bom pa poskusila zaspanost premagati s športno aktivnostjo, trdno voljo. Smiley ampak včasih, če si v bedu, je najlažje se prepustiti spancu.

Ad-je jem tudi jaz zvečer...

Prijavljen
Maycha
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 304

« Odgovori #3 dne:: torek, 12. julij 2011 ura: 18:34 »

Mimi8, še kako zelo te razumem!  Angry  Spanec tako paše...in v tej vročini je najlepše zadremati nekje v senci ali pa zraven kakšnega ventilatorja in mrzle pijače. Jaz sem vedno rekla - "Ko spim, ne trpim." Prav zato sem zadnje čase podnevi veliko prespala. Ampak to je samo kratkoročno olajšanje, ni pa dolgoročo ne...

Kar se tiče zdravega načina življenja - saj tudi jaz ne pijem prave kave, ampak kakšen capuccino z veliko mleka, pa še to ne vsak dan. Red bull pa tudi spijem kdaj pa kdaj, predvsem pri učenju za kak izpit. Seveda pa pri nobeni stvari ni dobro pretiravati.

Jaz sem se v zadnjem mesecu veliko več začela gibati na zraku, ob večerih skačem s kolebnico in kolesarim, posledično tudi čez dan manj spim in imam več energije. Res pa je, da zelo slabo prenašam vročino in mi je v teh vročih dneh zelo težko in že zato rada prespim tiste najbolj vroče ure dneva...  Shocked
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar