FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 13:09

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 [3]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Družabnost in gibanje sta zelo močna antidepresiva  (Prebrano 10818 krat)
matheu__
gost
« Odgovori #40 dne:: torek, 14. julij 2009 ura: 10:13 »

Citiraj
Se strinjam, naravnih serotininov je še več, ampak delujejo kot beg pred problemi in to je vse, kar želim povedat tukaj, ker je lažje pojest celo čokalodo, športat, se družit... in bit eno uro vesel, pa se ne soočit s problemom

No sej če maš dovolj "naravnih serotoninov" (in redno ješ čokolado) pol se ti ni treba soočat z problemi  Smiley
Prijavljen
trina
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 982

« Odgovori #41 dne:: torek, 14. julij 2009 ura: 10:42 »

Ena čokolada na dan
odžene probleme stran! Smiley

(če pa so problemi hudi, pa greš še malo laufat Grin)
Prijavljen

Če hočeš zmagat, ne smeš zgubit. (Otto Grunf)
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #42 dne:: torek, 14. julij 2009 ura: 10:51 »

sesmejem sesmejem sesmejem
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #43 dne:: torek, 14. julij 2009 ura: 12:13 »

laughing sesmejem oki
Prijavljen

alexx Afro 
koklja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.852

« Odgovori #44 dne:: torek, 14. julij 2009 ura: 14:32 »

Takoj sem sprobala.....
 zardevam

Deluje....
Prijavljen
Azrael
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 808

« Odgovori #45 dne:: četrtek, 16. julij 2009 ura: 21:52 »

Ja, jaz lahko rečem, da je tudi družba, druženje, tudi rekreacija lahko beg od problema...
Jaz sem recimo bil po cel dan na izletu, je fajn, vse lepo in prav... ampak se mi je dogajalo, da tisti trenutek, ko sem bil spet sam s sabo, se je takoj pokazalo, kaj in kako je z mano sicer in da imam problem... pa tega problema cel dan praktično ni bilo zaznati, bil je potisnjen na stran.

Družba, rekreacija sta tako ali tako zelo pomembna za zdrav človekov razvoj in življenje, to je dejstvo.
Lahko pa je tudi način za preusmerjanje pozornosti... na kratki rok, za včasih, ko je hudo, mislim, da je pozitivno... na dolgi rok pa ne.    
Prijavljen
She_
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 678

« Odgovori #46 dne:: četrtek, 16. julij 2009 ura: 23:36 »

Js sem včasih ful rada šla sama na šetnjo, se mal sterala na kolesu, šla kdaj tečt ipd.
Zdaj ugotavljam, da je ful pomembno, zakaj se rekreiram.

Če grem na kolo zato, ker sem živčna, in bi rada to dala ven, stopim dol s kolesa totalno napsihirana in samo še bolj živčna. Ko sem se šla sama šetat v naravo, ko sem bla fejst depresivna, z namenom, da se kao skuliram, sem dvakrat doživela panični napad.

Zdej migam (če že  Smiley), takrat, ko sem kul. Ko nisem, vem, da je boljše, da se zabubam med štiri stene in glumim gobo. Je pa res, da če migam takrat, ko sem kul, potem se tud tiste ta manjše krivulje navzdol prej popedenajo.
Prijavljen

She is growing up.
*Sebi verjamem in grem naprej.*
taja1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 286

« Odgovori #47 dne:: petek, 17. julij 2009 ura: 10:14 »

Ja, jaz lahko rečem, da je tudi družba, druženje, tudi rekreacija lahko beg od problema...
Jaz sem recimo bil po cel dan na izletu, je fajn, vse lepo in prav... ampak se mi je dogajalo, da tisti trenutek, ko sem bil spet sam s sabo, se je takoj pokazalo, kaj in kako je z mano sicer in da imam problem... pa tega problema cel dan praktično ni bilo zaznati, bil je potisnjen na stran.

Družba, rekreacija sta tako ali tako zelo pomembna za zdrav človekov razvoj in življenje, to je dejstvo.
Lahko pa je tudi način za preusmerjanje pozornosti... na kratki rok, za včasih, ko je hudo, mislim, da je pozitivno... na dolgi rok pa ne.    

clap dobr napisan!
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #48 dne:: nedelja, 10. julij 2011 ura: 13:55 »

Družabnost in gibanje ... OK.

Samo ko si v depri, ti ni ne za eno ne za drugo.

Pa če se še tako silim, kar se, da grem ven v družbo, pa mi ni in mi še slabš naredi ali pa isto, kot če ne bi šla ven, gibanje je pa itak, da si čist brez volje in tudi energije, tako telesne kot duševne!

Zato verjamem Arwen, ko je rekla, da brez AD ne bi bila več tukaj - ker če sebe pogledam, sem bila od nekdaj družabna in vesela, veliko sem hodila ven, na pohode.... pa potem me ne bi smela doleteti depra?! Saj sem imela "predantidepresivne metode"!!

Ko se znajdeš v luknji, si tam in je pomembno samo, da ven prilezeš! Šele potem lahko začneš načrtovat življenje (druženje, šport ipd. - nekateri tudi niso športnega tipa, tudi to je treba upoštevati. Vsekakor, ko si up, najdeš nekaj kar te veseli in oživlja. Ko si mrtev, rabiš "dvigalo", da te pobere in lahko sploh začneš funkcionirati in živeti)!

Lp Sofie  rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #49 dne:: ponedeljek, 11. julij 2011 ura: 06:57 »

- ker če sebe pogledam, sem bila od nekdaj družabna in vesela, veliko sem hodila ven, na pohode.... pa potem me ne bi smela doleteti depra?! Saj sem imela "predantidepresivne metode"!!

žal so bili dogodki od otroštva dalje premočni....
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Strani: 1 2 [3]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar