pozdravljeni...
že peto leto "se borim" s svojo težavo, ki je nekako postala vskadanja spremljevalka mojega življenja in, kar je najhuje, moja "nadzornica"...imam namreč panično motnjo z agorafobijo, jemljem cipralex in edronax....stanje na začetku moje poti je bilo grozno (tisti, ki veste za kaj se gre, si lahko predstavljate) in se je do danes 50 % izboljšalo...panika ni več tako močna, ne traja več tako dolgo, sama zmorem vedno več,...vendar pa me še vedno kar precej omejuje...ne upam sama na daljšo pot (iz gorenjske v ljubljano), ne upam si biti ponoči sama, čustveno sem postala nekako otopela, ne čutim več tistega pristnega navdušenja in veselja....vseskozi me mori dejstvo, da sem podzavestno prepričana, da s svojo boleznijo omejujem druge (no, saj jih, saj mi morajo biti vedno na razpolago

) kar pa v meni vzbuja občutke krivde in ne deluje prav blagodejno na moje stanje...bojim se, da sem poleg vsega postala še nekoliko depresivna, saj ko premišljujem o prihodnosti, me zgrabi občutek nemoči in premišljevala sem že, če se sploh veselim nadaljnega življenja...ob tej misli pa mi postane še posebno grozno, saj pričem razmišljat o tem, ali sem sposobna samomora in kam tako življenje sploh pelje...ne morem se namreč preprosto prepustiti trenutku, uživati, kaj šele da bi s fantom kam odpotovala...bojim se iti od doma!!! to je tudi razlog, da vam danes pišem...fant je rezerviral apartma na Krku, pa že cel mesec razmišljam samo še od tega dopusta...ko pomislim nato, mi postane slabo, najraje bi se nekam skrila, poniknila....strah me je iti stran od doma, strah me je iti v tujo državo, strah me je, da se mi bo tam kar zmešalo! čez dan bi nekako že šlo, zvečer pa VEM, da bi me zagrabila tesnoba, slabe misli, otopelost in na koncu bi prišla še panika....saj vem, da bi jo premagala, kot se že vse do zdaj, ampak nekje globoko v sebi se sprašujem, ali je možno, da se mi zmeša? kdaj se bo vse to končalo? ali imam dovolj energije da premagam vse to??? ali bo spet kdaj kot je bilo včasih?

?
za odgovore se vam najlepše zahvaljujem in se oproščam, ker je nekoliko zmedeno napisano

)) sem namreč v fazi toka misli

OBUPANA