umetnica
Sodelavka/sodelavec DAM
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 188
.
|
 |
« dne:: sobota, 10. maj 2008 ura: 13:54 » |
|
...tisti ki si zeli pomagati naj uporablja vse to kar je navedeno v naslovu.......sprostitvene tehnike.....sport....dihalne vaje........preizkuseno, res pomaga........
...pa veliko druzenja......
..delat, delat in se enkrat delat.......brez tega ne bo nic......
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
..želim ti pogum jutranjega sonca, ki kljub bedi tega sveta, vztraja dan za dnem.....
|
|
|
|
zdravnikovavest
gost
|
 |
« Odgovori #1 dne:: nedelja, 11. maj 2008 ura: 19:30 » |
|
Bravo Umetnica, odlično povedano
DELATI, DELATI IN DELATI, in to na sebi, potem lahko pričakujemo rezultat
dijo
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Prisotni
Spol: 
Prispevki: 4.534
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #2 dne:: sreda, 14. maj 2008 ura: 07:55 » |
|
Umetnica res je tako. In to je edini način, da so rezultati trajni. Delat vsak dan in ne samo takrat, ko se (spet) začnemo počutit slabo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
BB
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 372
|
 |
« Odgovori #3 dne:: sreda, 14. maj 2008 ura: 08:20 » |
|
Čimbolj aktivno preživet dan, da se nam misli ne vračajo kar naprej na naše tegobe. Kolesarjenje, sprehod s psom, kafetkanje, zmenki, druženje, ADji...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
(\__/) (='.'=) (")_(")
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #4 dne:: sreda, 14. maj 2008 ura: 10:42 » |
|
...in spreminjat vzorce, samega sebe, odganjat/preusmerjat slabe misli, pozitivno razmišljat, spremenit vedenje, obnašanje, navade, .. začet cenit in imet rad samega sebe, se spoštovat in si dovoliti osebnostno rasti, dozorevati, se učiti, delati na sebi in s sabo vedno in povsod! pa it v naravo, si vzeti čas zase, se malce pocrkljati in se znati objeti, predvsem pa se znati smejati; veliko smeha  privoščim vsem 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
Starlight
Sodelavka/sodelavec DAM
Izkušen član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 319
|
 |
« Odgovori #5 dne:: sreda, 14. maj 2008 ura: 20:21 » |
|
sex 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
I'm not crazy, I'm just a little unwell
|
|
|
|
kitty
gost
|
 |
« Odgovori #6 dne:: četrtek, 15. maj 2008 ura: 15:14 » |
|
a kdo teče? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Prisotni
Spol: 
Prispevki: 4.534
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #7 dne:: četrtek, 15. maj 2008 ura: 16:07 » |
|
Jest tečem, ampak brez pretiravanja. Tek za moj dober feeling je to. Največ po 3 km...in ne čisto vsak dan.
Tek odlično vpliva na dobro počutje. Poln si energije...zagona za delo..
Priporočam.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
|
mina
gost
|
 |
« Odgovori #8 dne:: četrtek, 15. maj 2008 ura: 16:08 » |
|
a kdo teče? Mene ne bo nihče videl teči. Še pred medvedom ne. Migam pa na druge načine...hodim, kolesarim, delam, telovadim z možgančki...pa smejim se veliko... Predvsem pa pozitivno razmišljam.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Aimee
gost
|
 |
« Odgovori #9 dne:: četrtek, 15. maj 2008 ura: 19:46 » |
|
Ko sem še živela v hiši blizu gozda, sem vsak dan tekla tam. Zdaj, ko pa živim v mestu, pa kar ne zberem več poguma, da bi tekala po pločnikih. Kondicija je šla nekam (če jo kdo najde, naj jo pošlje k meni  ) in bi mi bilo prav pošteno nerodno, če bi sopihala po cesti. Saj želim si...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
pupika
|
 |
« Odgovori #10 dne:: nedelja, 25. maj 2008 ura: 09:16 » |
|
trudim se... ampak moj problem je disciplina sem pa že toliko disciplinirana, da vsaj 3x tedensko vadim jogo, in ne glede na vreme grem čez vikend na planinski pohod. moj način premagovanja tesnob in slabega počutja je mešanica telesne aktivnosti in spreminjanja načina razmišljanja in vedenja. odkar se trudim spremeniti vzorce svojega mišljenja in reagiranja opažam, da so ljudje dobri, da je svet lep. in odkar dokaj redno vadim jogo, in sem telesno aktivna opažam, da je tudi moje fizično počutje bistveno boljše. je pa res, da je večina ljudi po naravi malo lenih, in ko se počutimo dobro včasih kar pozabimo, kaj vse bi morali delati zase, z gotovostjo pa lahko trdim, da brez dodatnega dela AD-ji nimajo učinka. ali pa je učinek tako majhen, da je brez smisla jih jemati. vsak mora sicer sam najti tehniko in način, ki mu najbolj pomaga. ampak potrebno se je potrudit in poiskat. Najslabše kar lahko naredimo je, da jemljemo tabele, čakamo na čudež in se ob tem smilimo sami sebi, ker tablete nimajo pravega učinka. na žalost je moja izkušnja takšna, da psihiatri ravno ne predstavijo možnosti samopomoči in tudi ne "reklamirajo" tega. in hvalabogu, da obstaja ta forum, kjer si ljudje izmenjujejo izkušnje in dajejo nasvete.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
speli
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 38
...thers a little Tupac in all of us....
|
 |
« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 26. maj 2008 ura: 20:30 » |
|
mene tud zadnje čase vleče da bi začela kakšno jogo al pa kej podobnega
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
The moment you stop and think about your past the magic starts to fade. Change is the healthiest way to survive.....Karl Lagerfeld
|
|
|
|
Mcmurphy
|
 |
« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 26. maj 2008 ura: 20:52 » |
|
Dober odnos, pupika 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #13 dne:: petek, 30. maj 2008 ura: 08:55 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
viktorija
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 40
|
 |
« Odgovori #14 dne:: petek, 08. avgust 2008 ura: 16:34 » |
|
kaj pa naj naredim, ko sem tako v paniki, da mi srce pospeši utrip in ne morem dihati? kaj narediti, ko te v prsih vse boli, ko se sred noči zbujaš, jočeš, ko se zjutraj zbudiš čist isti, ko si šel spat? ko ni nič bolje, le ta stiska v prsih, ki te vleče dol. ko je vsak dan prekleto isti.....? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #15 dne:: ponedeljek, 11. avgust 2008 ura: 09:35 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
spomincica
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 14
|
 |
« Odgovori #16 dne:: ponedeljek, 11. avgust 2008 ura: 09:51 » |
|
Viktorija!
Ko ti je najbolj hudo - vzemi list papirja ali tipkovnico in začni pisat-opiši točno to kar se ti dogaja, točno to kar čutiš, točno to bolečino, ki te stiska in ne nehaj -piši - piši, da bi najraje vse poslala k vragu, da si sama in da je vsak dan isti in če boš vztrajala - rezultat bo. Ni pa čarobne formule, ki bi jo popila in bi bilo bolje-vsak dan posebej se bori in na koncu bos zmagala - ker bos dobila vpogled vase - in še nekaj - karkoli delaš, bodi iskrena s sabo. vse kar napišeš, napiši iskreno-lagati samemu sebi je največji greh.
Drži se,
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
viktorija
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 40
|
 |
« Odgovori #18 dne:: petek, 15. avgust 2008 ura: 15:59 » |
|
ja saj nekaj pišem, ali pa si navijem glasbo, pa se cartam s svojim mačkom... je že bolje, hvala bogu-zaenkrat 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Kristy
|
 |
« Odgovori #19 dne:: petek, 01. oktober 2010 ura: 11:02 » |
|
Pomaga tudi SMEH  ... Včeraj sem se tako nasmejala kot že dolgo ne, joj, prav vse mišice so me bolele od smejanja  ....najbrž sem si podaljšala življenje za 1 leto 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
|
|
|
|