FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 20:55

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: strah pred letečimi žuželkami  (Prebrano 410 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
cebelicaaa
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« dne:: sreda, 29. junij 2011 ura: 11:13 »

Lep pozdrav
Pozdravljeni.
Naša družina se na dopustu trenutno sooča z eno težavico. In  sicer moja polsestra ima nevrjeten paničen strah pred letečimi žuželkami - predvsem metulji in podobno. Prišlo je že tak daleč, da se je punca zaprla v hišo in ne gre iz nje ven, ker je povsod polno metuljev. Punca bo stara 16 let in ne vemo kako ji naj dopovemo, da ji tovrstne živali ne morejo narediti nič. Ko smo se z njo o tem pogovarjali, ali je kakšen poseben vzrok za ta njen strah, še sama ni vedla za kaj se gre  ojoj . Ima slučajno kdo kakšen predlog za rešitev tovrstnega problema ali podobne izkušnje, ki bi jih rad delil?  Smiley Bi bili zelo veseli, da bi vsaj dobili še tuja mnenja kako se naj lotimo te težave.

Lep pozdrav!  pomezik
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: sreda, 29. junij 2011 ura: 12:02 »

Naša družina se na dopustu trenutno sooča z eno težavico. In  sicer moja polsestra ima nevrjeten paničen strah pred letečimi žuželkami - predvsem metulji in podobno. Prišlo je že tak daleč, da se je punca zaprla v hišo in ne gre iz nje ven, ker je povsod polno metuljev.

in to se je zgodilo kar čez noč?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #2 dne:: sreda, 29. junij 2011 ura: 12:09 »

Hoj cebelicaaa!

Dolgo sem razmišljala, kaj svetovati v tem primeru, in karkol mi je padlo na pamet, je tudi zelo hitro padlo s pameti dol.

Npr., jaz se silno bojim pajkov. Ne paničarim, če je na meni, ampak sfriznem (otrpnem). Vem, da se mi jih ni treba bati, amapk ko ga vidim, je strah in gravž do pajkov močnejši. Sem imela trenutke, ko je bil pajk v postelji in sem se bala zbuditi očeta, da bi mi ga odstranil.... do 4 zjutraj sem bedela ob postelji in gruntala, kaj in kako. Ko je bila utrujenost prevelika, sem le pregledala posteljo in ko je bila ok, sem legla nanjo - a vseeno sem imela lase kot Einstein in vsak premik lasu sem mislila, da je pajek kriv za to. No, do zjutraj se nisva videla - ali pa sem ga pojedla v spanju, če mi je šel v usta.  Smiley
Drugo, med vožnjo po avtocesti, ravno med prehitevanjem, mi od nekod pride pajek pred oči.... takrat sem samo sfriznila in toliko sem bila prisebna, da sem počasi zapeljala na odstavni pas, ustavila avto, žmigavce, odrpla okno in ruknila pajka stran. Šele potem sem se začela tajati od ledenega strahu. KOcine pa so bile še nekaj časa pokonci.

Vendar, jaz kljub kr močenmu strahu lahko živim s to pajkofobijo.

Ko pa strah začne motiti naše življenje, ko ne moremo več normalno živeti, je treba poiskati pomoč.

To, da se hčerka zapira v hišo, kaže na pretiran strah pred metulji in strah ji onemogoča, da bi lepo živela, bila umirjena in se veselila. Namesto tega, se zapira v hišo, ne upa ven in živi v smrtni grozi pred žuželkami.

Mogoče bi bilo smiselno predstaviti vaš problem na spletni strani MON-a pod temo psihiatrija http://med.over.net/forum5/list.php?6 kjer vam lahko odgovori psihiatrinja, kakšno metodo izbrati!

Da ni bi vsega še enkrat pisali, kopirajte vaše vprašanje in prilimajte v forum + lahko še kaj dodate.

Lep pozdrav!

Sofie  rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 267

« Odgovori #3 dne:: sreda, 29. junij 2011 ura: 23:23 »

Js ko sm bla mejhna sm se bala Veš al kaj so uni ko so taki ko komarci pa uni tavelki metulji k so vsak večer pršli notr na luč pa nisem mogla spat ko je use brnelo  seznojim

Zdej pa vzamem muhobov oz. tisti loparček za muhe pa po njim vžgem  Angry

So se naveličali me nadlegovat  ne in moj strah je z leti se pregnau Embarrassed
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 30. junij 2011 ura: 10:53 »

sam metulje ne moreš zunaj lopati, pa ostale žuželke.

men se zdi tle pretiran strah, in že kar z grozo prepojen, ko se je punca zaprla v hišo in ne upa ven.
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 30. junij 2011 ura: 11:40 »

cebelicaaa je mogoče tvojo sestro kdaj kaj takega pičilo pa da ima zdej strah pred žuželkami?
Prijavljen
voila
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 152

« Odgovori #6 dne:: četrtek, 30. junij 2011 ura: 13:18 »

Jaz imam paničen strah pred tistimi velikimi nagravžnimi zelenimi kobilicami, sršena pa itak slišim na 10 metrov. Da se bojim sršenov, je še nekako razumljivo - čeprav me ni strah njegovega pika, ampak samo tisto brenčanje blizu glave me spravlja ob pamet. Od kod strah pred kobilicami? Pojma nimam, tako kot dekle ne za metulje. Kar naenkrat sem jo videla in se mi je grozno zagnusila, ne predstavljam si, da bi ta stvor sedel na moj nos.
Ampak - odkar jem antidepresiv (panični napadi in anksioznost), je ta fobija za 2/3 manjša oz. me morebitna srečanja s temi bitji ne spravijo čisto ob pamet.
Vsekakor, strah, ki ga ima punca pred metulji, ni takšen, da bi ga sami pregnali. Edina dobra ideja je,
da bi res eni 3 je hodili ob njej  z loparčki in toliko časa udrihali po metuljih, njo pa trdno držali za roke, da bi se njen jok iz groze prelevil v smeh. Kruto, ampak po moje bi delovalo. Sicer pa k strokovnjaku. Dobronamerno prepričevanje češ, saj ti nič ne naredijo... škoda truda
Prijavljen
_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: četrtek, 30. junij 2011 ura: 14:42 »

Meni so uni lazarji ta rjavi pa črni nagravžni, tkole po dežju ko sem šla ven ko so bli en na drugem BljaK prou nagravžno.Ampak počasi me ni nič več strah teh polžou,če ga vidm se kr stran obrnm,ker lih ni lepotec za izgled
Prijavljen
julija30
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 172

« Odgovori #8 dne:: četrtek, 30. junij 2011 ura: 14:47 »

Moji strahci,pajki,kače ,čebele in ose ,sršeni ,pa tej majski hrošči mi grejo na jetra,fuj ,blekkk , ne
Če pride čebela zraven mene čist ponorim,vse izpustim iz rok in čibam v hiši in vse zaprem, he,hecno za videt kiselnasmeh kaj čmo!
Prijavljen
_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: četrtek, 30. junij 2011 ura: 14:53 »

julija mrskei je hecno za vidt ampak v glavi tistega ki pa to doživi je pa to pravi pekeu  Sad js sm dostikrat heca za vidt ob kakšnem panične m napadu pa se mi po možnosti še kdo smeji ampak nuben pa ne začuti tiste bolečine v meni  Angry
Prijavljen
julija30
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 172

« Odgovori #10 dne:: četrtek, 30. junij 2011 ura: 16:23 »

jes Limonca,tako je,tisti ki nima težav ne ve kako je . In po možnosti se še norca delajo iz tebe in se smejijo,takemu pa bi privoščila en oreng panični in tesnobo,pa nisem privoščljiva samo naj proba kaj doživljamo mi!
Sej bo Limončica,sej bo!
Prijavljen
Juliette
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 253

« Odgovori #11 dne:: petek, 01. julij 2011 ura: 08:57 »

Čebelicaaa, mislim, da se take fobije poskuša zdravit tudi s hipnozo. Morda bi bilo smiselno kontaktirati kakšnega dobro usposobljenega hipnotizerja in povprašati.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar