FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 20:45

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: težave v nosečnosti  (Prebrano 1115 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
evak4373
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 43

« dne:: sobota, 25. junij 2011 ura: 14:16 »

Lepo pozdravljeni!Naj vam opišem svojo težavo in upam da mi bo vsaj nekdo znal namignit kaj je zdaj to.Noseča sem 5 mesecev-nenačrtovano,sprva sem se veselila,sedaj ni več tako,dobila sem občutek ko da se šele zdaj začenjam zavedati da sem noseča,ob vsem tem pa neprestano premišljujem 1000 stvari,kako in kaj bo,pa kaj če bo to in to,nazadnje sem že dobila pomislek da se mi meša.To se mi dogaja kak teden,začnem premišljevat,postanem nervozna-hitro se razjezim,pred dvema dnevoma pa sem planila tudi v jok in se resno vprašala če se mi res malo meša...potem,ko sem se zjokala je bilo malo bolje.Drugače pa sem večino dneva pod neko napetostjo in razmišljanjem,nimam črnih misli,ampak neprestano razmišljam kaj pomeni zdaj naenkrat tako nihanje in to mi ne da miru.Drugače se še vedno rada družim z ljudmi(no,včasih me gre tu in tam kdo na jetra,ampak se da preživet),ko sem v družbi tudi pozabim kaj se mi dogaja,ni mi problem doma česa naredit-razen ko imam napad lenobe:).Je pa res da mi je pred 2 mesecema umrl eden od staršev in mogoče je to to...ma...nevem več kaj mi je.Najbolj pa me je šokirala izjava sestre,da samo naj probam zapast v kakšno depresijo,da potem jih bom pa od nje čula in bla bla-skoro me je kap,kr po njenem si je človek sam kriv za to,saj naj bi že prej razčistil določene stvari sam z seboj...Me je kr srh spreletel,kaj pa če res padem v depresijo,bom očitno morala poslušat dosti njenega pametovanja.Ampak bom probala da do tega ne pride,pa tudi če pride se bom pa pobrala z strokovno pomočjo(daje me slaba vest,da se glih sedaj z menoj nekaj dogaja,ko se nebi smelo-bogi otročiček in to me najbolj žre,saj verjetno vse to vpliva nanj).Tako malo sem se olajšala in upam da mi bo bolje...čimprej
Prijavljen
dragica
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 119

« Odgovori #1 dne:: sobota, 25. junij 2011 ura: 14:32 »

oj!  tole, kar se ti dogaja, je standard pri vsaki nosečnici...saj si že verjetno slišala, da so nosečnice k tempirane bombe, zarad nihanja hormončkov Kiss
poskušaj čimmanj o tem razmišljat, vzemi kot paket, ki spada zraven....včasih razpoloženje, k te še zlomljen zobotrebec spravi v neutolažljiv jok, včasih jeza, da bi koga okol kepe, pa glih ni nič kriv, samo na nepravem mestu ob nepravem času je, haha, proti koncu boš pa začela na polno gnezdit Smiley...
sestre pa prosim lepo, ne poslušat...k ti samo krivdo nabija, pa verejtno je noseča, a ne, da tolk ve o depresiji, pa nihanju hormonov, pa vsem, pa zihr je dr.psihologije, če ne že kr psihiater...
lej, če ne bo za zdržat, pač , strokovna pomoč, že velik nas je blo, pa nisi ne prva ne zadnja....
en lep pozdravček, pa javi se še kaj rozicodam
Prijavljen

kar te ne ubije, te naredi močnejšega
evak4373
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: sobota, 25. junij 2011 ura: 16:13 »

Ste me prav lepo pomirili in sedaj se trenutno počutim kot vedno,torej super,ampak nebom hvalila dneva pred nočjo Smiley.Sem že slišala za divjanje hormonov v nosečnosti,vendar pa priznam da nisem mislila da je to včasih tako močno,presenetilo me je kr mi v prvem tromesečju niso divjali popolnoma nič,sedaj pa...in ja moja sestra je vedno prekleto pametna za vsako stvar,neprestano seje negativno energijo,zelo mi je žal da rečem to za lastno sestro pa vendar je tako.Mislim pa da me je tudi prestrašil primer prijateljice,ki je zbolela za poporodno depresijo,saj sem cel čas razmišljala o tem kako zelo trpi...nevem zakaj ampak meni se pa res zadnji teden vsak človek tako zasmili,da mi gre kar na jok,zasmili se mi pa zaradi čisto vsakdanjih stvari,npr.zadnjič na kavi sem videla otroka ki je jedel tortico,jedel jo je z takim veseljem,da je meni šlo kar na jok ne,ma sem malo čudna res,povrh vsega pa imam še slabo vest,saj do skoraj 3 meseca nisem vedela da sem noseča in sem kadila dobesedno kot turk,sedaj jih skadim 6 dnevno-nisem ponosna na to,sem probala prenehat pa sem bila nervozna ko sam vrag...in ja tudi to me razjeda.Vsekakor bom probala čimmanj razmišljat negativno,mislim da mi nebo šlo takoj od rok,pa vendar se bom potrudla
Prijavljen
marina
Veteran
Prisotni Prisotni

Prispevki: 668

« Odgovori #3 dne:: sobota, 25. junij 2011 ura: 16:43 »

Tudi jaz sem noseča, no jaz imam že rok poroda čez 3 tedne...
In me tudi daje hormoni, poleg pa še napadi panike pa tesnoba.

To so vse hormoni, kar opisuješ, dokler je samo to, boš super.
Jaz sem zdaj res kriza, dušim se vsak dan, nespečnost je bila mesec in pol...ni da ni
celi dan v nekem krču..

Nič moramo skozi, minilo bo, boš videla.

Kaj pačakaš- punčko, fantka?
Mi čakamo punčko clap
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
evak4373
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: sobota, 25. junij 2011 ura: 16:59 »

Jaz se tudi tolažim,da je še 100 drugih hujših stvari:).Sem pa mislila da bi že morali se hormoni umirit,pa vidim da očitno še ne:).Iiii,čestitke za punčko,tudi jaz si jo želim,mi pa še ne vemo spola,zdaj julija ga zvemo...upam.Pa si bila tudi ti taka bolj cmera-jera Smiley?In te je vse ganlo,ter pretreslo?
Prijavljen
trzinka
Heroj
Prisotni Prisotni

Prispevki: 3.430

« Odgovori #5 dne:: sobota, 25. junij 2011 ura: 18:15 »

draga eva,

hormončki divjajo celo nosečnost, pa še po porodu, saj so to ogromne spremembe za telo in psiho.
Nihanje razpoloženja, strah in podobne stvari, vse to je prisotno pri vsaki nosečnici, nekatere so bolj občutljive, nekatere manj.
Kar se tiče smrti starša, je verjetno tudi to prišlo za teboj, pa še sestrica te malce ponervira, ker jo skrbi zate.....
Poskrbi, da boš čim več aktivna, kar se tiče sprehodov v naravi, sproščanja ob branju knjige, kakšne priprave na porod, mene je veselilo že samo ogledovanje vozičkov, pa cunjic, igrač za otroka....

Brez skrbi, daleč od depresije si. Kar se tiče primerov poporodne depresije, pa ne razmišljaj o tem. To se ali zgodi ali pa ne, tako kot veliko drugih stvari.Zakaj bi se vnaprej obremenjevala za nekaj, kar se ni zgodilo in se verjetno ne bo rozicodam
Prijavljen
marina
Veteran
Prisotni Prisotni

« Odgovori #6 dne:: sobota, 25. junij 2011 ura: 19:02 »

Eva

ja jokava sem pa čustvena in včasih je kakak popolava solz, pa čez nekaj trenutkov je spet boljše....

Tudi jaz pripravljam stvari za dojenčka in se poskušam čimbolj zamotiti s tem.

Trzinka, koliko pa imaš ti stare otroke?
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
evak4373
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: nedelja, 26. junij 2011 ura: 12:00 »

Ja,bom res probala kako opremo za dojenčke gledat.Sem bila včeraj malo v lifu in je bilo kr ok,čeprav glih nisem imela neke volje,sem se prisilila,da sem šla.Marina ali je to tvoj prvi otrok?
Prijavljen
marina
Veteran
Prisotni Prisotni

« Odgovori #8 dne:: nedelja, 26. junij 2011 ura: 12:05 »

Ja moj prvi otrok. In pri 36 letih in vseh težavah, ki me spremljajo, ne vem, če bo še kakšen.
Glavno, da bo zdrava (deklica) in da bo mama (jaz) lahko skrbela zanjo clap
Prijavljen

A. Einstein
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.056

« Odgovori #9 dne:: nedelja, 26. junij 2011 ura: 12:45 »

Citiraj
Ja moj prvi otrok. In pri 36 letih in vseh težavah, ki me spremljajo, ne vem, če bo še kakšen.
Brez šlogarce se nič ne ve... sesmejem

Citiraj
Glavno, da bo zdrava (deklica) in da bo mama (jaz) lahko skrbela zanjo

To!  clap
Sedaj te samo dajejo hormoni. Jaz sem bila grozna.  Shocked  Tečna, zoprna, pa še anksiozna. Ko sem jo rodila in kasneje me je minilo.
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
evak4373
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: nedelja, 26. junij 2011 ura: 12:55 »

Bravo punce Smiley.Jaz še te občutke,ki jih imam komaj sfolgam pa so proti vašim težavam nula,res vas občudujem vse po vrsti,ste pa lepi primeri da se vse da.Bogi vsi ki me morejo prenašat še posebej pa moj fant-je kr dosti kregan kiselnasmeh.Marina seveda,da bo tvoja deklica zdrava in to boš najsrečnejša mamica na svetu.
Prijavljen
marina
Veteran
Prisotni Prisotni

« Odgovori #11 dne:: nedelja, 26. junij 2011 ura: 14:53 »

Hvala Bogu za ta forum in vse vas wav

Ampak danes pa res ni moj dan
Prijavljen

A. Einstein
evak4373
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 27. junij 2011 ura: 18:56 »

Marina upam,da si danes kaj bolje?Jaz sem bila zjutraj spet nervozna do konca,ampak se je po kakšni uri umirilo in sem cool,upam da tako tudi ostane.Mi že gre pošteno na živce to Angry.Pa hvala še vsem ki ste mi pisale in mi olajšale moje strahove oki
Prijavljen
dragica
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: ponedeljek, 27. junij 2011 ura: 21:25 »

rozicodam za nosečke
Prijavljen

evak4373
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: ponedeljek, 27. junij 2011 ura: 22:28 »

iii hvala Smiley
Prijavljen
marina
Veteran
Prisotni Prisotni

« Odgovori #15 dne:: torek, 28. junij 2011 ura: 07:28 »

Eva

malo se ti oglasim, upam da si danes tudi ok.
No, včeraj sem bila še kar ok, je pa bila noč grozna..panični, nespečnost in že zdaj zjutraj neka tesnoba in nemir.
Joj, res se že sprašujem, kdaj bo tega konec.

P
Prijavljen

A. Einstein
dragica
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: torek, 28. junij 2011 ura: 09:07 »

marina, kdaj pa gremo v rim mi rozicodam
Prijavljen

evak4373
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: torek, 28. junij 2011 ura: 11:57 »

Marina,sem bolj tako,na čase super,potem pa spet bolj tak,ampak se počasi privajam na te občutke in si jih ne jemljem več tako k srcu-saj je potem počutje,nihanje in nervoza še višje.Danes zjutraj mi je še petelin šel na živce Angry.Upam da si ti vredu
Prijavljen
marina
Veteran
Prisotni Prisotni

« Odgovori #18 dne:: torek, 28. junij 2011 ura: 12:00 »

Nisem ravno dobro, še vedno tesnobna, ampak se trudim nekako zamotiti..
Rok imam 24. julija ampak dr pravi da bo prej
Prijavljen

A. Einstein
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.988

« Odgovori #19 dne:: torek, 28. junij 2011 ura: 12:15 »

Marina... potem se pa zna zgodit, da boš rodila na moj rojstni dan (20.7.)  pomezik
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
Strani: [1] 2 3   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar