FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 20:38

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2] 3 4 5 ... 8   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: agresija in eksplozivna jeza  (Prebrano 10594 krat)
0 uporabnikov in 3 gostov pregleduje temo.
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.225

« Odgovori #20 dne:: sreda, 13. avgust 2008 ura: 13:33 »

Moja težava v pretekelosti je bila, da sem jezo vedno tlačil ..pa tudi zavedal se nisem, da sem poln jeze..ki ni imela veze s sedanjimi situacijami. Posledica so bili občasni hudi izbruhi besa, ki so osupnili ljudi:"kako je mogoče, da se tako miren in blag človek razjezi!?"

Danes vem, da je jeza v meni obstaja in da je nekoč imela svoj vzrok. Tisti vzrok in objekt sta prava izvora jeze in ne razni šefi, znanci, otroci itd...

Na tej jezi delam sedaj precej načrtno...predvsem pa si dovolim jezo izražat brez slabe vesti ..in pri tem nisem več neskončno obziren..Pri rekreaciji s prijatelji si dajem duška, se glasno zaderem, popizdim..in se ne sprašujem vedno ali imam zato pravi razlog ali ne....

Če pa me potem daje slaba vest se pač opravičim...pri moških je jeza bolj sprejemljiva in se tako vsi deremo eden na drugega ..med igro..potem pa gremo skupaj na pivo in smo prijatelji...

Iz tvojega posta Sončnica mi pa ni jasno kakšne težave imaš z jezo ti....si morda zasvojena z jezo?
« Zadnje urejanje: sreda, 13. avgust 2008 ura: 13:41 od scorpion » Prijavljen
jazzjazz20
Sodelavka/sodelavec DAM
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 900

« Odgovori #21 dne:: sreda, 13. avgust 2008 ura: 13:41 »

jaz imam redko slabo vest zaradi svojega karakterja...
pač...eni s(m)o koleriki...drugi so sangviniki....eni melanholiki...eni pa flegmatiki...
Prijavljen
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #22 dne:: sreda, 13. avgust 2008 ura: 13:54 »

Meni je pa včasih malo hudo, če nesramno naderem koga, ki mi je drugače blizu in ga imam rad...

Sicer pa imam iz družine sporočilo, da je jeziti se nekaj slabega in da s tem izgubiš naklonjenost bližnjih...čeprav sem bil v otorštvu zelo jezav in sem se nenehno upiral sem vseeno jezo ponotranjil kot nekaj slabega...
Prijavljen
jazzjazz20
Sodelavka/sodelavec DAM
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #23 dne:: sreda, 13. avgust 2008 ura: 13:58 »

sprejet se mora človek tudi s svojimi posebnostmo, napakami, imperfekcijami...

popravljat se samo zato, da bi bil sprejet in bi ugajal...ne vem...no...?! Wink

saj pravim...redko imam tudi jaz slabo vest...ampak opravičiti se mi ni težko...

ne vem pa zakaj bi morala napram nekemu flegmatiku, ki je z mojega vidika tudi "čuden" opravičevati svoj "poseben" karakter...no...pol bi se moral tudi on opravičiti meni, ker je tako....mrtev...mrtvo ladan Wink

Prijavljen
jazzjazz20
Sodelavka/sodelavec DAM
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #24 dne:: sreda, 13. avgust 2008 ura: 14:04 »

astrološka znamenja, glede na tip temperamenta po Hipokratu, lahko razdelimo na štiri skupine:
Kolerik
 Oven
 Lev
 Strelec
Melanholik
 Bik
 Devica
 Kozorog
Sangvinik
 Dvojčka
 Tehtnica
 Vodnar
Flegmatik
 Rak
 Škorpijon
 Ribi

sebe, mamo, sestro in načakinjo lahko vidim po gornji razdelitvi, nikakor pa sina in partnerja
Prijavljen
alexx
Heroj
Prisotni Prisotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.866

« Odgovori #25 dne:: sreda, 13. avgust 2008 ura: 14:33 »

A jaz da sem flegmatik??? Ko bi vsaj bila.  jok
Prijavljen

alexx Afro 
jazzjazz20
Sodelavka/sodelavec DAM
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #26 dne:: sreda, 13. avgust 2008 ura: 15:05 »

Melanholik

Ključne besede, s katerimi opisujemo melanholika, so: introvertiran, pesimist, urejen, premišljen, analitičen, globok in občutljiv. Rad razmišlja v stilu: zakaj se ravno meni to dogaja, življenje je tako krivično do mene ipd. Melanholiki pogosto mislijo, da drugi niso dovolj dobri, da bi jim zaupali neko delo, zato ga raje opravijo sami. V tem lahko prepoznamo eno najmočnejših hib melanholikov in to je perfekcionizem. Ta se lahko kaže na vseh področjih življenja. Od domaeih del do službenih obveznosti. Seveda perfekcionizem pričakujejo tudi od drugih. Neki mož je povedal, da se včasih ni odločil za vožnjo z letalom le zato, ker se pri tem mora povsem predati v roke nekoga drugega - seveda pilota. Toda, ali je pilot zares zadosti dober?

Melanholiki so najbolj ponotranjeni in okolici tudi težko razumljeni. Nekateri, bolj umetniško usmerjeni melanholiki, lahko iz svojih globin pritegnejo neverjetne misli in vprašanja. So misleci, filozofi in analitiki. Med poeti, pisatelji in slikarji pogosto najdemo izrazite melanholike. Njihovo psihološko življenje je bogato, sami ga lahko doživljajo tudi tragično ali pesimistično. Melanholiki najhitreje zdrsnejo v depresije in se iz njih težko izvlečejo. Težko pozabljajo prizadetosti in včasih tudi leta pestujejo bolečino. Kot je sangviniku naravno, da je pozornost razpršena in široka, je melanholik svojo pozornost sposoben usmeriti globoko in v neverjetne podrobnosti. Lahko na škodo celote, ki jo spregleda. Zanj nič ni preprosto. Vse ima nek globlji pomen, ki ga želi najti. Pogosto za zaplete v okolju krivi sebe. Kot hči iz zgodbe, ki je premlevala, da je ona zakuhala situacijo, v kateri so se znašli. Melanholik je dober zaupnik, prijatelj ali terapevt, saj z enako pozornostjo kot vrta po sebi, prisluhne tudi drugim.

Tudi tam, kjer se dela s številkami, tabelami in statistiko, lahko melanholiki izrazijo svoje talente: natančnost, potrpežljivost in smisel za podrobnosti. Te lastnosti pa so za družinski krog lahko zelo duhamorne. Marsikatera mama (ali oče) s preciznostjo melanholika uničuje vzdušje sproščenosti in veselja v svojem domu. Brezhiben red v omarah, kuhinji. kopalnici ... je za vse ostale temperamente mnogo manj pomemben.

Melanholiki pogosto prezrejo, da ima življenje tudi lepo plat. Skozi življenje in lekcije, ki jih doletijo, se učijo zniževati merila, zase in za druge. Spoznanje. da v življenju stvari niso popolne v smislu njihovih pričakovanj, pa je tisti korak, ki jih sprosti in prebudi večje zaupanje v življenje.
Prijavljen
Noelle
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 146

« Odgovori #27 dne:: sreda, 13. avgust 2008 ura: 16:21 »

jest pa naj bi bila kolerik ne ... sem bolj melanholik ...
Prijavljen

As long as a man stands in his own way, everything seems to be in his way.
(Ralph Waldo Emerson)
jazzjazz20
Sodelavka/sodelavec DAM
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #28 dne:: sreda, 13. avgust 2008 ura: 16:29 »

brez panike: vedno smo KOMBINACIJA 4 TIPOV...
nihče ni čist...Wink
Prijavljen
tekačica
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 163

« Odgovori #29 dne:: sreda, 13. avgust 2008 ura: 16:39 »

Kot kaže sem mealnholik, ki je končno prišel do spoznanja da ni pomembno da je vse 100%. Življenje je res čudovito,..... wav

Tekačica
Prijavljen

Be you
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.056

« Odgovori #30 dne:: sreda, 13. avgust 2008 ura: 20:11 »

Citiraj
jaz sem eksplozivna in ko branim sebe tudi...agresivna...
še posebej, ko me daje PMS
Ja, res! Bi morala obesiti rdečo zastavo...Da jo že na daleč vidimo in se ji izognemo.
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
jazzjazz20
Sodelavka/sodelavec DAM
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #31 dne:: sreda, 13. avgust 2008 ura: 20:57 »

kaj češ...saj vem, da grešim...Wink
moraš pa priznati da sem 3 tedne v mesecu čist ok
Prijavljen
pupika
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 514

« Odgovori #32 dne:: sreda, 13. avgust 2008 ura: 21:20 »

sprejet se mora človek tudi s svojimi posebnostmo, napakami, imperfekcijami...
ne vem pa zakaj bi morala napram nekemu flegmatiku, ki je z mojega vidika tudi "čuden" opravičevati svoj "poseben" karakter...no...pol bi se moral tudi on opravičiti meni, ker je tako....mrtev...mrtvo ladan Wink

clap super, kaj tako izvirnega pa že dolgo nisem prebrala
Prijavljen
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #33 dne:: četrtek, 14. avgust 2008 ura: 07:12 »

Jazzjazz20 oki

Jaz pa nisem flegmatik..sem melanholik - kolerik (diktatorski temperament)..

Vsak človek ima dva prevladujoča temperamenta...sangvinik - kolerik, flegmatik - sangvinik (ta je najboljši), melahholik - kolerik (ta je najhujši)....ne moreš pa imet skupaj flegmatika in kolerika...in sangvinika in melanholika....

Moja hladnokrvnost in mirnost je le navidezna...znotraj nje vulkan...je le maska
Prijavljen
jazzjazz20
Sodelavka/sodelavec DAM
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #34 dne:: četrtek, 14. avgust 2008 ura: 11:39 »

ne bi vedela kaj bi bila moja kombinacija...poleg kolerika, ki je očiten Wink
Prijavljen
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.056

« Odgovori #35 dne:: petek, 15. avgust 2008 ura: 19:17 »

Ma kakšne sorte sem pa jaz?!
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #36 dne:: ponedeljek, 18. avgust 2008 ura: 08:35 »

Sicer je pa vsak človek jezen, če mu stopiš na žulj..ne glede na temperament..

Temperaent je le prirojeni način reagiranja na situacije..če na tleh leži malo večji kamen bodo različni temperamenti reagirali različno:-melanholik bo prišel mimo se usedel nanj in se zjokal -kolerik bo brcnil vanj in ker ga bo pšotem bolelo še zaklel -flegmatik ga še opazil ne bo v stilu "kaj me briga.." -sangvinik bo priskakljal mimo, zaplesal okoli njega in odplesal naprej...

To je primerjava, ki jo je naredil sam Krestcmer,ki je prvi določil te štiri temperamente...
Prijavljen
OLJA
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 443

« Odgovori #37 dne:: ponedeljek, 18. avgust 2008 ura: 08:47 »

Scorpion    Včeraj ko sva bila s prijateljem  v mojem novem domu mi je nekaj govoril kako bibilo fino če bi to postavila tja, pa to na drugo stan, pa zakaj to in zakaj tisto. Dvignil se mi je pokrov in sem zarenčala. Celo življenje se prilagajam drugim in sem zaupila da imam dovolj vsega. Če misli pri vsaki stvari pri meni oporekat naj se kar spelje. Obstal je in me pogledal. Rekel mi je : Končno si se enkrat zjezila in povedala svoje.To sem čakal. Ves čas si bila tiha in poslušna no končno se ti je odprlo. Začela sem se smejati in vse je bilo OK  !    lp   OLJA
Prijavljen

OLJA
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #38 dne:: ponedeljek, 18. avgust 2008 ura: 08:52 »

Tale tvoj prijatelj pa je oki, Olja
Prijavljen
jade*shade
http://demonic-jade.deviantart.com/
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 172

tHE WAY SHE FEELS..

« Odgovori #39 dne:: nedelja, 31. avgust 2008 ura: 08:15 »

no jaz sm najslabše vrste agresivc...ja mal melanholik..jezo zadržujem v sebi in nato premeljujem malenkosti tudi več mesecev skupaj..obup. nato se mi človek popolnoma zameri,,kaj pa čem??? kiselnasmeh Ne znam si pomagat takšna sem že od malega..če nisem smela ničesar komentirat ker moja beseda nič ne velja sem pač premlevala sama v sebi..Okolje neprimerno za živet..
Prijavljen

Strani: 1 [2] 3 4 5 ... 8   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar