baretka
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 8
|
 |
« dne:: ponedeljek, 20. junij 2011 ura: 10:54 » |
|
:(Imam pekoče, mravljinčaste, zatezujoče bolečine po levi strani telesa. Zdravniki ne najdejo vzroka, nimam nobene terapije, že pol leta sem v strašni stiski. Jemala sem cipralex, nato mirtazen, zdaj sem dobila cymbalto. Vedno bolj se bojim, da ne bo nikoli boljše, zgubljam voljo do življenja. Se je komu dogajalo kaj takega?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
voila
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Prispevki: 152
|
 |
« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 20. junij 2011 ura: 11:14 » |
|
Daj Cymbalti čas, dovoli ji ene 6 ali 8 tednov. Bolje ti bo, verjemi. Če pa bodo bolečine le ostale hude, boš iskala naprej oz. bo treba kakšno tableto proti bolečinam. Mene precej vrat boli, ampak prenašam in Cymbalta mi dosti pomaga, vsake toliko pa boli zelooo, da vzamem Nalgesin. Včeraj tudi ta ni dovolj zalegel in sem danes prvič v življenju spila Ibuprofen. Ta naj ne bi vplival na psihofizične sposobnosti, ampak jaz sem kot zadeta, samo na smeh mi gre, nič me ne boli oz. samo ščemi me tam, kjer vem, da dejansko boli..... In naj mi še kdo reče, da je bolečina samo v psihi !
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
baretka
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 8
|
 |
« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 20. junij 2011 ura: 11:27 » |
|
Oliva hvala za odgovor, meni protibolečinske tablete ne pomagajo. Pa strah me je, ker se bolečine pojavljajo v samo enem delu telesa in ker imam v levem delu telesa drugačen občutek kot v desnem. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
mucmuc
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 11
|
 |
« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 20. junij 2011 ura: 12:05 » |
|
no, mene pa boli desna stran glave že nekaj mesecev...vmes je bilo nekaj dni, ko me ni bolela...dali so me na cymbalto pa glih ne pomaga...pa so zvišali dozo, pa znižali, pa nič boljš... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
voila
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Prispevki: 152
|
 |
« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 20. junij 2011 ura: 12:07 » |
|
Ja, če je v ospredju depresija/anksioznost- potem protibolečinske tablete ne pomagajo, ziher ne! Hotela sem samo povedat, da je možno oboje.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Suzy
|
 |
« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 20. junij 2011 ura: 12:12 » |
|
Ja Baretka tudi sama sem podobno doživljala takšne bolečine,ki pa res niso prijetne.Menjala nekaj ad-ejev in ko sem začela z Cymbalto so se mi te bolečine zmanjšale.Verjemi,da bo s časoma bolje,bolečina bo popustila in volja se ti bo povrnila.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
No matter how dark the darkness, there’s always Light...
|
|
|
|
Ribica
|
 |
« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 20. junij 2011 ura: 13:33 » |
|
Če so bolečine psihosomatskega izvora, protibolečinska zdravila ne delujejo. Moja mama je zaradi nenadnih bolečin v križu jemala najprej naklofen, a ni bilo boljše, bila je že skoraj nepokretna in je dobivala injekcije tramala, nato analgin v tabletah, nato spet tramal v kapljicah, ker več ni prenašala tablet, bolečine pa vedno hujše. Bila je čisto obupana. Zdravnici sem jaz predlagala še antidepresiv kot dodatek (stara je 82 let). Dala ji je Cymbalto in po 4 tednih so bolečine skoraj čez noč popustile, Tramal smo ukinili in bolečin ni več, tudi sicer se počuti veliko boljše, je vedra.... Treba je dodati, da je tramal zelo močan analgetik, pa na te bolečine ni deloval.
Tako da, Cymbalta deluje.
Ribica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
petruška
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 62
|
 |
« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 20. junij 2011 ura: 14:15 » |
|
Jaz pa imam desnostransko bolečino v kotu desne ustnice se mi začne tak čuden občutek in nato se mi samo še sproži panični napad mislim da je res poveza 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
bucina
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 13
|
 |
« Odgovori #8 dne:: nedelja, 03. julij 2011 ura: 12:36 » |
|
Živjo. To zanima tudi mene... Je možno, da nimam tumorja, da me ne bo kap, da ne bom kar umrla, ker me glava in vso telo boli le na levi strani? Zdravnica mi je vzela že vse mogoče, ampak jaz enostavno čutim ta pritisk!!! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
toja
|
 |
« Odgovori #9 dne:: nedelja, 03. julij 2011 ura: 14:23 » |
|
Petruška...vse to je povezano s simptomi, ki se pojavljajo v različnih oblikah...panični napad je samo posledica vsega tega...strah...  Bucina, če si dala vse preglede skozi... ni vzroka za strah, vse to je lahko posledica drže...predvsem pa psihe...nič strahu, ne bo te kap, pa tudi tumorja nimaš... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
bucina
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 13
|
 |
« Odgovori #10 dne:: nedelja, 03. julij 2011 ura: 17:45 » |
|
Toja...HVALA
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
psevdo
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 9
|
 |
« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 25. julij 2011 ura: 14:18 » |
|
Živjo. To zanima tudi mene... Je možno, da nimam tumorja, da me ne bo kap, da ne bom kar umrla, ker me glava in vso telo boli le na levi strani? Zdravnica mi je vzela že vse mogoče, ampak jaz enostavno čutim ta pritisk!!!  Hm, zanimivo imava podobno težavo. Meni se je začel pritisk v sredini nosu, bolj levo, nato je prišla še pekoča bolečina v ličnici, nato je streljalo že po celi glavi, čeprav sem imel vedno malo glavobolov in vedno le zaradi prehlada ali dehidracije. Istočasno še bolečina v križu, spet levo. Torej, vse na levi, kot pri tebi. In strah o tumorju, kot pri tebi. Opravil že nekaj preiskav, nič posebnega. Pristal na Eglonylu + cipralexu, bolečin v glavi je že bistveno manj, čeprav imam uradno še vedno verjetno trigeminalno neuralgijo. No, jaz sem že pred uvedbo zdravil opazil, da mi vsak stresni dogodek stanje zelo poslabša in vse precej bolj boli, zato upam, da je vse res bolj psihične narave. No, bomo videli, ko ADji primejo kot je treba. Drži se, saj bo!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|