FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 20:18

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: VSI K BOLIMO ZA OKM:(  (Prebrano 377 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
koleraba
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« dne:: ponedeljek, 13. junij 2011 ura: 21:04 »

Živjo. Malo sem prebirala in ja vidim da nism edina na tem svetu ki se bori z obsesivno kompulzivno motnojo. Motnja je zeloo težka in ovira vsakdanje življenje. Moje izkušnje z okm so zelo slabe. Pri rosnih 16 letih se je začelo s prisilnimi mislimi in ponavljujočimi rituali. Dolgo sem rabila da sem to povedala mami. A takrat ko sem ji povedala je bilo še huje, neprestane misli da bom umrla. Zato sva odšle k psihijatru predpisal mi je asentro in hodila sem na pogovore. Po nekaj mesecih jemanja se je stanje izboljšalo, nehala sem jih jemati in lahko bi rekla da je bilo en let mir. Potem se je spet začelo in še huje je bilo: prisilne misli,vrtoglavica,tiščanje v prsih,hitro bitje srca,neprestano sem hotela spati,sanja se usako noč čudne sanje,kar koli me je bolelo vedno sem pomislila na smrt,uglavnem moje misli so bile vedno da bom umrla.. Spet sem začela z jemanjem in izboljšalo se je a le za nekaj časa saj asentre nisem jemala redno. In zdaj je še hujeee. Ni dneva da se nebi slabo počutila, slabo mi je,pritisk imam v glavi, občutek ko da lebdim, ko sem nekje sama..delam sem pri zdravniku imam zdelo neprijeten občutek v glavi, zdelo sem zadirčna, bojim se da nebom umrla bojim se razmišlati v naprej, želim si družino in živeti dolgo a te misli me vedno bol potolčejo, da jih umirim moram delati rituale,moliti. Težko je usi govorijo daj te misli stran,vem da mi želijo pomagati a oni nevejo kako je meni,kako trpim in kako mi to utežuje življenje. Zato bi prosila vsakega izmed vas k ste imeli ali imate okm da deli z mano občutke in nasvete. In še nekaj je moja babi se je borila s fobijo imela je privide in dosti huje in zelo me je strah da bi tudi moja okm prerasla v kaj več. Ravno zdaj delam maturo upisala sem se na ekonomsko fakulteto imam visoke cilje, fanta ki ga imam rada(imam problem da sem zelo lubisumna pa to prej nisem bila je možno da zaradi okm??) uglavnm cilje ki pa sploh nevem če so vredni saj me te misli ubijajo. Težko je živeti s tem in res sem se znašla v brezupnem položaju. Rada bi bila vesela, nasmejana, polna energije kot nekoč aa zaman:((( Prosim za pomoč in hvala!:)
Prijavljen
koleraba
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 13. junij 2011 ura: 21:10 »

tam sem se zmotila.. bojim se da bom umrla..Sad
Prijavljen
majolka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 69

« Odgovori #2 dne:: sreda, 13. julij 2011 ura: 16:45 »

kakšna razlika je med okm in tesnobo oz anksioznostjo. Tudi sama imam vedno neke čudne misli in strašne scenarije zaradi katerih pride tesnoba in panika.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 14. julij 2011 ura: 09:06 »

koleraba, si to že kaj pregledala? tu je kar nekaj o OKM že napisanega http://www.nebojse.si/Forum/index.php/board,18.0.html, prav tako na arhiviranem forumu http://www.nebojse.si/ForumArhiv/index.php/board,11.0.html
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar