Hojla Zgubljen!
Moram priznati, da sem kar 3x prebrala vse tvoje zapiske in mi nekaj ne da miru.
V prvem pišeš o odnosih do ljudi na sploh in v službi, ter menjavanju le teh. V drugem bolj podrobno opišeš svoje življenje v službi, funkcioniranje, družabnost, odnosi, karakterje drugih in tvojega, itd. V tretjem predstaviš svoje "pravice" kaj bi bilo najbolj pošteno do tebe, nekje mimogrede omeniš partnerico, da jo boš najdel, potem pa je v ostalem delu posta čutiti jezo! V četrtem poveš, kje (smer) in kaj bi rad delal, nato pa rek, ki me je presenetil "ne znam razmišljati s svojo glavo", pa še z diagnozami se ukvarjaš, namesto, da bi si skrajšal pot in šel k psihiatru, kar pa si potem v zadnje postu tudi omenil, da boš to storil. Vmes pa je bilo govora o VD (vozn.dov.) in o psihologu, da odloča (halooo, sem delala na UE ravno na prometu, tak, da vem kako je s tem).
Ker si le dojel, da bi bilo dobro obiskati psihiatra in se o tem vsem pogovoriti, ti ne bi preveč govorila okoli tega in tvojih občutjih.
Predvsem bi ti rada rekla, DA NE BODI PERFEKCIONIST, KER TI BO V ŽIVLJENJU ZARADI TEGA ŠE ZELO TEŽKO. Ne rečem, da se ne trudi 100%, vendar veš kaj pomeni biti pravi perfekcionist!? Da morebiti ne boš nikoli zadovoljen s svojim zdravljenjem, kajt zdravljenje na psiho področju je IZJEMNO DOLGOROČNO, TEŽKO IN Z VELIKO PADCI. Vem, da se zavedaš, vendar jaz sem to izkusila in še izkušam, pa sem šele prdec v reševanju svojih težav, medtem ko jih je večina tukaj že pravih orkanov.
Zato se raje odreči vlogi perfekcionista, in bodi raje samo življenjski. Kar pomeni:
- opravljaj delo korektno, vestno, natančno in v rokih
- sodelavci v službi ne jemlji preresno; so samo ljudje, in če so ritolizniški, je to njihova najhujša kazen, da so v svoji koži. Bodi vesel, da nisi sam takšen!
- druži se s tistimi 5-imi sodelavci, ki so ti OK
- če boš povsod našel problem, ne boš našel idealne službe - povsod so kreteni, in povsod so biseri. Lahko da boš z novo službo naletel na boljše pogoje od zdajšnjih, kaj pa če bodo slabši? Raje si za nekaj časa naredi izziv in to službo, kjer si danes, spremeni sebe in svoj odnos do nje in sodelavcev---> ne obremenjuj se z ljudmi, katerih ne boš mogel spremeniti. Delaj svoje delo in bodi miren v službi. Plača je tak tak, dokler imaš za položnice je OK in smo tiho. Ni prav, vendar trenutno so takšni časi. Sčasoma bo bolje za nas navadne delavce. Ko boš spremenil svoj odnos do službe iz neg. v poz., si boš naredil uslugo največ samemu sebi...mogoče boš kaj spoznal, kar do danes nisi videl. Mogoče ne boš več hotel menjati službe. Če pa, pa jo daj malo kasneje, kajti vsak začetek je izjemno težak, še posebno, če imaš probleme s prilagodljivostjo. Zato zaenkrat ostani na domačem terenu in zdravi samega sebe!!! Za nove priložnosti bo še šansa, za novo vzdigovanje duše pa je prekleto težko!
Zgubljen, želim ti najdeno pot.... in sj veš, izi, izi! Ne se toliko jeziti in obremenjevati za stvari, na katere ne moreš vplivati. Vplivaj raje na svoje duševno zdravje!!!
Lp Sofie