FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 20:02

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: OKM-marihuana  (Prebrano 1153 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
asdf
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 489

« dne:: sreda, 08. junij 2011 ura: 02:17 »

Zdej js res več ne vem kaj naj si mislim http://moskisvet.com/clanek/rubrika/v_formi/je-marihuana-lahko-tudi-koristna.html?page=1&order=ASC

tourettov sindrom in obsesivno-kompulzivna motnja (OKM)
Poleg lajšanja krčev pa ima marihuana tudi dokazano pozitivne učinke na ljudi, ki trpijo za Tuorettovim sindromom, za katerega so značilni nadležni tiki, lajša pa tudi nevrološke motnje ljudi z obsesivno-kompulzivno motnjo.

Je dejansko kdo tle na forumu ko se zdravi z marihuano za OKMjem in ostalimi psihični težavami ?

Je trava kaj manj škodljiva če je uživaš brez mešanja s tobakom ?
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: sreda, 08. junij 2011 ura: 06:35 »

kakorkoli obračaš, take in/ali drugačne droge SO škodljive. Pika.
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.764

« Odgovori #2 dne:: sreda, 08. junij 2011 ura: 06:46 »

Se strinjam!!!
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.094

« Odgovori #3 dne:: sreda, 08. junij 2011 ura: 08:29 »

Morda komu res pomaga pri tem, vendar pa dvomim, da tistemu, ki je ravno zarad trave fasal psihične težave.
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.533

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #4 dne:: sreda, 08. junij 2011 ura: 09:05 »

Je dejansko kdo tle na forumu ko se zdravi z marihuano za OKMjem in ostalimi psihični težavami ?

ZDRAVITI se z marihuano ne moreš ... tudi pozdraviti ne.
Verjetno pa v fazi zadetosti lajša neželjeno simptomatiko, ki spremlja psihične težave.

Kaj prinese pa potem "to lajšanje" oz. zadetost pa ni ok ...  kiselnasmeh
Začasna omama prinese na dolgi rok lahko resne in trajne psihične težave, tudi psihotične faze ...

Trava = droga (pa čeprav mehka!)
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.808

« Odgovori #5 dne:: sreda, 08. junij 2011 ura: 11:23 »

Zdej js res več ne vem kaj naj si mislim http://moskisvet.com/clanek/rubrika/v_formi/je-marihuana-lahko-tudi-koristna.html?page=1&order=ASC

tourettov sindrom in obsesivno-kompulzivna motnja (OKM)
Poleg lajšanja krčev pa ima marihuana tudi dokazano pozitivne učinke na ljudi, ki trpijo za Tuorettovim sindromom, za katerega so značilni nadležni tiki, lajša pa tudi nevrološke motnje ljudi z obsesivno-kompulzivno motnjo.

Je trava kaj manj škodljiva če je uživaš brez mešanja s tobakom ?

a imaš doma nasad trave al kako? nam jo boš dealala tukile? hja, sam tuki smo ljudje bolj na psihofarmakih, ki jih predpisujejo psihiatri, kot na kakih drogah ali alkoholu.

vsekakor menim, da ni dobro uživati drog in alkohola poleg zdravil. tudi sicer ne. ljudje sicer uživajo nekateri večje količine alkohola ipd., ker le te spreminjajo dozo zdravil v telesu, namesto, da bi šli do shrinka, povedali, da se ne počutijo dobro in bi prilagodili dozo zdravil. na ta način (ob rednem uživanju alkohola in drog) se rojevajo dvojne diagnoze, torej ne le težave v duševnem zdravju, ampak še zasvojenost.

in kdor bo rekel, da trava ne zasvaja, mu lahko rečem, da se moti, saj poznam nekaj predstavnikov tistega redkega procenta ljudi, ki jih je trava zasvojila in ne zaspijo, ne da enega skadijo ipd. mnogi imajo obdobja, ko toliko kadijo trave, da postanejo povsem nezainteresirani za okolico.

in res je, trava ni primerna za vse, ki imajo dispozicijo za razvoj psihotičnih motenj. tako da proč z njo.

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
petruška
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 62

« Odgovori #6 dne:: sreda, 08. junij 2011 ura: 12:41 »

trava naj bi pomagala pri migreni samo jaz sem proti travi
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #7 dne:: sreda, 08. junij 2011 ura: 13:27 »

trava naj bi pomagala pri migreni

ne ne ne
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
klinček
gost
« Odgovori #8 dne:: sreda, 08. junij 2011 ura: 20:41 »

ni vsaka "droga" slaba;

primer: rakavi bolniki in marihuana = lajšanje bolečin,pa še kakšen primer bi se našel.Ni dobro takoj zavreči vse tisto,kar je trenutno v naši državi prepovedano,čez čas bo pa legalno  Shocked
Prijavljen
asdf
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 489

« Odgovori #9 dne:: sreda, 08. junij 2011 ura: 21:14 »

js sem tako zaradi trave pristal kjer sem na dnu v taki paniki in odtujenosti da se ne najdem ven in pač ker zdravila ravno ne učinkujejo, ne vem ... mogoče kar mi je povzročilo vse skupaj, bo tudi odpravilo, ampak ne vem če bi bi probal še enkrat
Prijavljen
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: sreda, 08. junij 2011 ura: 21:22 »

js sem tako zaradi trave pristal kjer sem na dnu v taki paniki in odtujenosti da se ne najdem ven in pač ker zdravila ravno ne učinkujejo, ne vem ... mogoče kar mi je povzročilo vse skupaj, bo tudi odpravilo, ampak ne vem če bi bi probal še enkrat

ti ni potrebno. to obdobje je mimo. začni na novo, drugače. Wink

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.116

« Odgovori #11 dne:: sreda, 08. junij 2011 ura: 21:47 »

asdf ne probavaj tega! Res vrjemi mi, da ti bo samo še poslabšalo vse skupaj... Teh tvojih problemov sm prepričan, da se boš prej ali slej rešil! Samo trava pa ne pomaga, sm sam izkusil to...
Prijavljen
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: sreda, 08. junij 2011 ura: 21:57 »

asdf ne probavaj tega! Res vrjemi mi, da ti bo samo še poslabšalo vse skupaj... Teh tvojih problemov sm prepričan, da se boš prej ali slej rešil! Samo trava pa ne pomaga, sm sam izkusil to...

Onix, kako si kaj ti? tebe sem pa kar pogrešala na forumu. saj sem obupna. čist preveč sem tu in diploma gre prepočasi, ampak enostavno rabim mal met vsaj "kvazi socialnega stika", ko sem privezana na računalnik. kako je s tabo? so se obsesije umirile?

maja
Prijavljen

kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.094

« Odgovori #13 dne:: sreda, 08. junij 2011 ura: 22:03 »

mogoče kar mi je povzročilo vse skupaj, bo tudi odpravilo, ampak ne vem če bi bi probal še enkrat

you got to be kidding  Shocked
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: četrtek, 09. junij 2011 ura: 09:55 »

Hey Majč Smiley

Evo sm bolš, obsesij trenutno ni, vsaj ne toliko, da bi me pretirano motile... Sj pr men je že kr nekej časa tko, da mi dol pade, pol se pa spet pobere vse skupej. Upam sam, da se bo sčasoma še to umirilo in da mi rata res zlezt vn iz tega objema bolezni...

Kako ti kaj?
Prijavljen
toja
Expert
Prisotni Prisotni

Prispevki: 1.858

« Odgovori #15 dne:: četrtek, 09. junij 2011 ura: 10:03 »

Bravo Onix...lepo je to slišat... clap
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #16 dne:: četrtek, 09. junij 2011 ura: 12:00 »

in da mi rata res zlezt vn iz tega objema bolezni...

v to sem pa prepričana  oki
Prijavljen

Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: četrtek, 09. junij 2011 ura: 17:43 »

Hvala obema Smiley rozicodam

Lep večer vam želim! Smiley
Prijavljen
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: četrtek, 09. junij 2011 ura: 18:44 »

Hey Majč Smiley

Evo sm bolš, obsesij trenutno ni, vsaj ne toliko, da bi me pretirano motile... Sj pr men je že kr nekej časa tko, da mi dol pade, pol se pa spet pobere vse skupej. Upam sam, da se bo sčasoma še to umirilo in da mi rata res zlezt vn iz tega objema bolezni...

Kako ti kaj?

Onix, držim pesti! Sej veš:

Vse, kar (pre)hudo je, enkrat mine,
vse, kar boli, počasi bledi.
Poplnoma vsak dan se na novo začne
in vsako trpljenje enkrat umre.

Skozi bolečino zraste tisto, kar je vredno
in ostalo s teboj bo tu za vedno,
vsaka izkušnja te spremeni,
vsak novi uspeh srce osvoji.

Vsaka žalost, ki je tu,
nekoč bo prešla.
Vsaka ovira bo enkrat premagana.
Vsak nov korak je bolj poln spoznanj,
vsak trenutek bližje ta novi je dan...

...ko lahko pretrgal vezi boš z izkušnjo, ko je bolelo,
začel spet na novo bolj neobremenjeno,
videl stvari boš z drugačnimi očmi,
spoznal izkušnjo še s pozitivne plati.

Samo, da greš naprej, drugačen, kot bil si prej.

evo eno mojo pesmico... jaz mislim, da je na duhovni ravni vse to, kar se nam dogaja proces rasti, odraščanja za mnoge in zorenja.

Vse bo o.k..

Če ne drugega, smo prejeli izkušnjo, kako je biti v procesu medvzajemne pomoči in podpore ter solidarnosti. En z drugim in med sabo. Danes mnogi tega ne vedo. Ker smo na splošno preveč zindividualizirani. In nesrečni pogosto v svetu, kjer vsak gleda sam na svojo rit, kar za moje pojme ni prav in ni v redu.

Imamo posledično nekaj več kot drugi topogledno. Na koncu bomo srečni v okviru svojih lastnih hib in "prikrajšanosti" al kako bi se temu reklo. Pravi psihologinja Ivna Bulić: "Mate vso pravico, da ste jezni, ker se vam to dogaja, ampak tudi s tem se da živeti dobro." Če ne celo bolje. pha.  sesmejem Tongue

rozicodam

maja
Prijavljen

Ventilator
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 416

« Odgovori #19 dne:: sreda, 15. junij 2011 ura: 18:02 »

tourettov sindrom je čisto nekaj drugega kot okm, čeprav se simptomatsko deloma prekriva. tourettov sindrom je res mogoče zdraviti s travo, okm pa ne. večinoma trava ni uporabna za zdravljenje psihičnih bolezni sama po sebi, CBD, eden od ok. 60-ih kanabinoidov v travi pa je dokazano uporaben za zdravljenje psihoz. ampak ga je v travi ponavadi precej malo v primerjavi s thc-jem.
od trave se tudi lahko zasvojiš, vendar je tveganje v povprečju veliko manjše kot npr. za alkohol, nikotin ali benzote.

wikipedija pravi to:
Case reports have found that Cannabis can relieve tics in people with obsessive compulsive disorder and Tourette syndrome. Patients treated with tetrahydrocannabinol, the main psychoactive chemical found in Cannabis, reported a significant decrease in both motor and vocal tics, some of 50% or more.[102][103][104] Some decrease in obsessive-compulsive behavior was also found.

gre za zmanjšanje v pogostosti tikov, ti pa so pri običajni okm precej redki. pa okm se v 10% primerov prekriva s shizofrenijo oz. psihozami, trava pa negativno vpliva na psihoze. tak da ne moreš vedet, če si ravno eden izmed tistih 10%. drugače pa obstaja še veliko drugih načinov za zdravljenje okm, ki so dokazano učinkoviti, in trava je res zadnje, kar bi jaz probal. sedaj ne kadim še 9 mesecev in počutim se veliko bolje kot prej ...

kakorkoli obračaš, take in/ali drugačne droge SO škodljive. Pika.

droge pa niso same po sebi slabe, narobe je, če jih zlorabljaš. tudi nikotin npr. lahko (dokazano!) pomaga pri shizofreniji, okm in adhd, psilocibin in podobni halucinogeni lahko pomagajo pri okm in eksistencialni stiski, da ne govorim o benzodiazepinih, ki so tudi droge, ampak jih uporablja velik del tega foruma brez problemov. ad-ji so po moje tudi droge, ki imajo pač malo drugačen način delovanja in se z njimi ne zasvojiš, ampak zato niso nič manj droge.
pa btw, v angleščini se tako zdravilom kot drogam reče drugs.
« Zadnje urejanje: sreda, 15. junij 2011 ura: 18:12 od Ventilator » Prijavljen
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar