petruška
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 62
|
 |
« dne:: petek, 03. junij 2011 ura: 21:52 » |
|
V prvi nosečnosti je bilo vse vredu tudi sinček zdrav v drugi nosečnosti pa je bilo drugače,ankcioznost zelo si očitam da je moj sinček sedaj otrok s posebnimi potrebami 
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: petek, 03. junij 2011 ura: 21:55 od petruška »
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 4.533
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #1 dne:: petek, 03. junij 2011 ura: 22:07 » |
|
Petruška ne krivi sebe, nisi kriva ničesar.
Življenje ima svojo pot ... včasih so nosečnosti lažje, včasih težje, enako porodi nekatei so enostavni, drugi težki ...
Malo bitjece, ki pride na svet ima svoj namen, nalogo, išče svoj smisel na svoj, sebi lasten način. Mnogi prav skozi posebne potrebe uresničijo sebe še bolj in še globje ... in sočasno naredijo boljše, čutnejše in odprtejše tudi ljudi okoli sebe.
Moja hčerka ima npr. disleksijo, kar sicer ni velika in nepremostljiva ovira hkrati pa je lahko velika ovira za njo na področjih, ki so nam čisto preprosta. Vendar lahko s pravilnim pristopom to drugačnost spremenimo v prednost, gremo že zgodaj v globje raziskovanje kaj otrokova duša nosi v sebi in otroku pomagamo to razviti.
Biti drugačen ne pomeni biti slabši.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
petruška
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 62
|
 |
« Odgovori #2 dne:: petek, 03. junij 2011 ura: 22:12 » |
|
Aslan vse razumem ampak še vedno podzavestno premlevam in to ni dobro rada ga imam zelo a veš on je bil prvih 5 let skozi v bolnici praktično jih je prespal .....je krasen otrok sem pa samo mati ki je predana z dušo in telesom
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
GERBERA
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 25
|
 |
« Odgovori #3 dne:: petek, 03. junij 2011 ura: 22:22 » |
|
Daj no veš koliko mamic ki ne vejo kaj je depresija in anaksioznost ima otroke s posebnimi potrebami.Iz tega poskušaj vsak dan znova potegniti nekaj dobrega.V življenju si lahko vedno očitamo, če se tako odločimo.Ne odločaj se tako.Srečno.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #4 dne:: sobota, 04. junij 2011 ura: 14:57 » |
|
Včas so bili mnenja, danes ne, da kajenje škoduje razvoju otroka; možno, da res, nekaterim(!), kajti drugače bi se vsi otroci kadilskim mamicam rodili poškodovani (telesno, umsko...). torej, ta teorija ne drži. moja mami je kadila med nosečnostjo in sem otrok s PP. teorija drži? NE! pač, prej sem prišla na svet, vse OK, dokler niso zdravniki poškodovali moje možganske celice s prevelikim vnosom kisika in imam seda cerebralno paralizo, ki se kaže samo v hoji. Torej? Če kajenje ne vpliva, kaj šele anksioznost no! Lepo te prosim! Potem tud jst ne smem zanositi, ker sem imela anksiznost, depra je pa itak genska, kar kaže tudi na to, da jo imajo naše ženske v familiji. Pa rak, pa infarktov fulll, pa možganskih kapi.... Otrok se bo vseeno rodil; bolj me skrbi, v kakšnem svetu bo živel! TO je bolj zaskrbljujoče, kajti s tako malo moralni vrednot, človečnosti in empatije, pomoči ipd., je to, da si "drgačen" še najmanjši problem, ki kmalu postane identičen drugim problemom zaradi egoizma, hinavščinine, tekmovanja in ritolizništva, idr., in ostalo..... Lp Sofie 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
|
marina
|
 |
« Odgovori #5 dne:: sobota, 04. junij 2011 ura: 14:57 » |
|
Tudi jaz se ful mučim v nosečnosti, zdaj že skoraj celi mesec in mi je resnično hudo. Ne vem, če je Zoloft sploh kaj prijel- zdaj je polne tri tedne kar ga jemljem... In bojim se kaj bo, če ne prime....kaj bo z otrokom
Vsak dan se zbudim s kepo v trebuhu in občutkom, da ne morem dihati.Zdajpa je s trebuhom ta občutek še močnejši. Včasih se sprašujem, čebom zdržala. Nekako dan po dan... Ampak mi je resnično težko
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.« A. Einstein
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #6 dne:: sobota, 04. junij 2011 ura: 15:02 » |
|
In bojim se kaj bo, če ne prime....kaj bo z otrokom
v kakšnem smislu? s tabo ali z otrokom? če s tabo....... pač, boš ostala depresivna če ne boš do rojstva našla pravega ad, ali pa te bo rojstvo otroka razveselilo in bo depra šla. če v vezi z otrokm........ psih. in dr. pravjo, da ad naj ne bi vplivali na plod; torej ti ostane, da jim zaupaš, če si že začela z ad; al pa prenehaš, če dvomiš v njihovo zaupanje.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
|
marina
|
 |
« Odgovori #7 dne:: sobota, 04. junij 2011 ura: 15:21 » |
|
skrbi me za oba ampak bom vseeno vztrajala na adjih, ker bi rada bila sposobna skrbeti za otroka Včasih pa si mislim, da bom kar umrla, tako me duši  Vse bi dala da bi bilo ok
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.« A. Einstein
|
|
|
|
Suzy
|
 |
« Odgovori #8 dne:: sobota, 04. junij 2011 ura: 16:09 » |
|
Marina seveda boš izdržala,....malce več zaupaj vase 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
No matter how dark the darkness, there’s always Light...
|
|
|
|
marina
|
 |
« Odgovori #9 dne:: sobota, 04. junij 2011 ura: 17:08 » |
|
Hvala Suzy danes je res težek dan  Ampak bo, mora!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Onix
|
 |
« Odgovori #10 dne:: sobota, 04. junij 2011 ura: 17:34 » |
|
Marina vse bo OK! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
masi
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 3.271
moja mačkonka Opa
|
 |
« Odgovori #11 dne:: sobota, 04. junij 2011 ura: 17:40 » |
|
Marina vse bo ok, sem danes govorila z psihiatrinjo dr. Dernovškovo, tako da prihodnji teden ti pošljem sporočilo k kateremu zdravniku boš sprejeta in kdaj-bomo poskusili seveda čimprej. objemček,masi 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni (O.Wilde)
|
|
|
|
marina
|
 |
« Odgovori #12 dne:: sobota, 04. junij 2011 ura: 20:36 » |
|
Maši zdravo
hvala ti za skrb in trud. Nisem mislila, da bom morala do zdravnika. Imam svojo psihiatrinjo dr Švabovo, ki pa dela samo ob četrtkih. Mogoče bi bilo fajn se posvetovati še s kom. Sicer cenim njeno mnenje in upoštevam navodila, ampak v tej akutni fazi.... Veš, skrbi me ker Zoloft ne prime tako dolgo, zdaj je tri tedne. Berem tudi tuje forume in so nekateri ljudje, ki so občutili delovanje po 4. oz 5. tednu.. Ne bi rada obremenjevala koga stem, ampak če si doživela panične napade in vse kar spada zraven, veš da je en dan dolg za celo leto. Pa bi še nekako šlo, če ne bi z mano moral trpeti še otrok. Ve, dolgo sem bila na minimalni dozi AD cipralexa in sem odlično funkcionirala. Če bi vedela za to, bi šla prej do psihiatra in zamenjala za kateri drug Ad...ker to je res mučenje.
Toliko zaenkrat, oglasi se , vesela bom, če bo pa treba priti do dr, pa bom že organizirala. Sem pa iz Mb
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
masi
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
moja mačkonka Opa
|
 |
« Odgovori #13 dne:: sobota, 04. junij 2011 ura: 21:05 » |
|
...ni blema in vedno je drugo mnenje dobrodošlo.Dobila pa boš strokovnjaka, ki ima izkušnje in dobro prakso z stanjem v katerem si ti, tako da bomo skupaj nekaj že scoprali.
masi
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
marina
|
 |
« Odgovori #14 dne:: sobota, 04. junij 2011 ura: 21:39 » |
|
Tako se govori HVALA TI RES SI ZLATA 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
masi
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
moja mačkonka Opa
|
 |
« Odgovori #15 dne:: ponedeljek, 06. junij 2011 ura: 13:36 » |
|
marina sem ti poslala zasebno sporočilo in me kontaktiraj.
masi
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
sončeko
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 45
|
 |
« Odgovori #16 dne:: torek, 07. junij 2011 ura: 23:19 » |
|
Ufffff me ni bilo na forumu že celoooooooooooooo večnost  Bi se navezala na temo in ti povedala, da nič ne skrbi..če so pač potrebne tablete, so pač potrebne..zdravniki že vejo kaj delajo... Sama sem bila zelooo depresivna v nosečnosti in sem se tudi sekirala kaj bo z otrokom od vseh teh mojih skrbi in paničnih izpadov in tresenja  Pa je šlo brez tablet, čeprav, če pogledam za nazaj, ne bi bilo nič slabega, če bi jih jemala..kvečjemu bi se boljše počutila! Tko,da ti jih kar pij in vse bo ok. Rodila sem zdravega dečka 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
marina
|
 |
« Odgovori #17 dne:: sreda, 08. junij 2011 ura: 19:49 » |
|
sonceko hvala ti za informacijo., res mi je koristila. In potolažila. Kako pa se zdaj držiš, si na zdravilih? Lepo da si spet z nami 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
sončeko
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 45
|
 |
« Odgovori #18 dne:: sreda, 08. junij 2011 ura: 22:08 » |
|
Spet me kar vleče, da se družim z vami  Marina, res ne skrbi...sploh prve mesece sem bila grooooznaaaaa. Kar zgubljala sem se od nekih skrbi kaj bo z mano in iz vsega tega. Zdaj sem dobro, ne pijem zdravil...nimam pa časa razmišljat o stvareh, ki so me nekoč mučile...grdih misli ni, ker res nimam časa za nič več. Otrok mi je zapolnil dan v celoti...noč pa tudi  V nosečnosti sem mislila, da bo najhuje po porodu..pa evo, na srečo ni. Z mano je blo pred leti hudo, hudo.... Marina , v katerem mesecu pa si?  Lp.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
marina
|
 |
« Odgovori #19 dne:: četrtek, 09. junij 2011 ura: 08:37 » |
|
oj sem v osmem mesecu. 33 teden  prava bunkica. koliko pa je star tvoj otrok? lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|