FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 19:46

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: žalost,strah in dvomi  (Prebrano 1027 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
tejčka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 92

« dne:: sreda, 01. junij 2011 ura: 22:18 »

Pozdravljeni rozicodam
Ponovno se mi je poslabšalo jok.Sicer res da nikoli v teh skoraj 4ih mesecih nisem bila 100% ok,pa vendar sem bila že boljše.
Sedaj pa je pršlo do stresnih situacij, delo..in so se mi napadi strahu,blage panike povrnili jok
Zelo,zelo me je prizadelo in se počutim na dnu in totalno zapsihirano,da nikoli ne bo ok!
Pijem Zoloft 100mg in razmišljam če bi bilo bolje da bi dozo povečala??Zadnjič me je psih.vprašala če bi višale,a se mi to ni zdelo potrebno(čeprav sm bila še vedno tesnobna).
Jst res ne vem kaj naj sama s sabo,sita sem že tega!!!Vse skupaj se mi že od septembra vleče jok .Od takrat hodim tudi na psihoterapijo.
Ali mislite,da bi bilo smislno večat dozo,da bi mi višja doza pomagala pri panični motnji? Cry
Lep pozdrav rozicodam
Prijavljen
KDŽJI123
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 123

« Odgovori #1 dne:: sreda, 01. junij 2011 ura: 22:37 »

Ojla Tejčka  rozicodam.
Kot sama opažaš, je tvoje stanje poslabšal stres oz.situacije v katerih si se znašla. Verjamem, da boš s psihoterapijo tudi to predelala in potem v praksi uporabila. Glej ...100% ok ni nihče. Razlika med nami, ki imamo težave in drugimi ljudmi, je v tem, da smo mi veliko bolj pozorni na vsako spremembo in se je prestrašimo. Verjetno boš na tem področju ( služba ) morala še kaj postoriti. In prepričana sem, da ti bo uspelo. pomezik  Ne bodi črnogleda...ker zdaj že točno veš, da pridejo padci in vzponi in iz vseh se nekaj naučimo.
Kar pa se večanja doze tiče, pa tudi ni dobro prehitevati. Če boš videla, da ne gre drugače, se boš pogovorila s svojo psihiatrinjo in izbrali bosta najboljšo rešitev zate.
Če si obremenjena v službi, poskrbi tudi za to, da se doma "odklopiš" od skrbi in poskrbiš zase. Čas je več kot primeren za sprehode in relaksacijo v naravi. Izkoristi to....
Želim ti vse dobro in vedi....nisi sama. rozicodam
Objem iz Koroške, K poljubnjej
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 02. junij 2011 ura: 06:34 »

Smiley Tejčka, se mi zdi, da preveč pričakuješ od AD-ja; saj ok, pomaga zelo, a vzrokov za slabo počutje pa ne odpravi  kiselnasmeh

Najbrž sem mislila,da bom najdla "idealni" ad zame,kateri mi bo hkrati še pri motnjah hranjenja pomagal,katera me muči že tolko let.Pa se mi je zdelo vse tole prelepo,najbrž je zato tudi takšno razočaranje jok
Ma v glavnem da se rešim paničnih,oz pretiranega straha in da malo volje dobim,za drugo bom pa toliko bolj na psihoterpiji delala.
Iščem in prebiram za kakšen ad naj rečem psihiatrinji,ker ona ne vem koliko me bo razumela-enkrat me že ni in me je kmalu nahrulila,ko sem ji rekla da sem prozac vzela na podlagi tega,ker naj bi se z njim tudi prenajedanje zdravlo.Najbrž se ji je zdelo,da preveč pametujem.Jst sm ji hotla le povedat,da bi me dodatno rejenje  spravilo v še hujšo depresijo.

od kje vse to pri tebi? ...če berem tvoje prispevke ugotavljam, da v bistvu nič kaj o sebi še nisi povedala... ja, seveda se vsak odloča, koliko, kaj in komu pove... a mogoče je nasvet lažji, če ima človek več informacij  rozicodam

kako je pa s tem?
  jaz si do smrti ne bom oprostila,da nečesa nisem storila in s tem izgubila drago osebo!

še vedno občutek krivde?

Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 02. junij 2011 ura: 06:51 »

Tejčka, glede odpuščanja in smrti drage osebe;

skoz sem bila mnenja, da sem kriva za smrt moje najdražje kužke.... so bili meseci, ko sem vsako noč jo prosila odpuščanja. Potem pa sem si rekla: lej Sofie, če bi vedela, da bo tak rezultat, bi ravnala enako? NE!

Torej, si odpusti/-va!

Kajti delamo po svojih močeh, znanju, intuiciji v takratnem času. Lahko ravnamo prav, lahko pa se usekamo. VENDAR PA DELAMO V DOBRI VERI IN Z VSEM SRCEM, DA BI SE TISTO STANJE POPRAVILO!

Danes, mislim, da mi je moja kužka poslala "darilo", saj sem ravno na njeno prvo obletnico smrti spoznala dva življenjska prijatelja!

IN tudi drugo kužko sem dobila, za katero je bilo skoraj nemogoče, da bi jo dobila, a po spletu parih čudnih naključij, sva s to kužiko danes skupaj!

Veš, tisti, ki pa umre, pa gre v drugo dimenzijo, kjer je samo ljubezen in odpuščanje; torej, zakaj ne bi tega posnemali še na tem planetu!?

LPSofie rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.808

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 02. junij 2011 ura: 07:43 »

mislim, da bi ti višja doza najbrž pomagala. morda se splača jemati zdravila en čas neprekinjeno in šele po letu dni jemanja skušaš zadevo zmanjšati na minimum ali prekiniti, če gre.

sicer je pa bistvo, da si ti dobro, z zdravili ali brez.

drži se!

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
tejčka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 02. junij 2011 ura: 11:15 »

Hvala vsem za odgovor rozicodam
Arwen,ne pričakujem čudeža od ad-jev in se popolnoma zavedam,da mi tabletka ne mora urediti življenja.Rada bi le,da če jih že pijem,da jih "občutim",da mi pomagajo pri mojem strahu,tesnobi,nemiru.
Zato tudi sprašujem,če bi blo za višat(do zdaj sem Zoloft samo 1krat višala),glede na to da se mi je stanje 10 dni nazaj kar poslabšalo.In zaradi dane situacije,s katero se bom zdaj vsak dan srečevala in mi že misel na to vzbuja strah,tesnobo,nemir,razbijanje srca..imam občutek da sem na začetku,ko sem bila brez ad-ja jok
Sofie in Arwen kar se zadeva smrti je pa tko,da sem sama sebi oprostila.Ne gre več za krivdo in tudi v tej smeri ne razmišljam,gre le za žalost,ko me spomini privedejo v tisti čas.Saj to je tudi normalno,če zgubiš dobrega prijatelja.
Eni ste pisali,da so za panične napade in tesnobo potrebni večji odmerki,pa sem se spraševala koliko so to večji odmerki?In res se vprašanje ne nanaša o iskanju "idealnega" ad-ja.
Majč in KDŽJI  poljubona
Prijavljen
voila
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 152

« Odgovori #6 dne:: četrtek, 02. junij 2011 ura: 12:07 »

Tudi sama sem v 2. rundi ponovitev paničnih napadov na za tretjino višji dozi AD ja kot prvič in je bolje, tudi vsiljivk je bistveno manj. Ne rečem, da sem super, sem bolj kot ne v depresivni fazi, veliko razmišljam (ko imam čas), ampak manj je tesnobe, strahu.... skratka, funkcioniram optimalno, kjerkoli je treba. In če že ne morem brez AD, ga imam raje v taki dozi, da zmorem opravljati stvari, ne pa nekaj na pol. Stvari, s katerimi se obremenjujem upravičeno ali pa nehote, pa itak da ne bo Ad rešil. Ti kar zvišaj, ne bo te konec čez 1 mesec. Če ne bo bolje, se pogovori s psihiatrinjo. Znižaš še vedno lahko.
Če nas nekaj boli, eni trpimo, eni vzamemo 1 lekadol, ki samo malo omili bolečno, pametni vzamejo še 1 in jim odleže. Torej: če že AD, naj bo vsaj v koristni dozi.
Pa ne, da iščem potuho s tabletami;  sama sem zelo razočarana ob spoznanju, da ne morem brez. Tudi pred psihiatrom sem se počutila kot polit cucek, poražena, ponižana, ko se je vse vrnilo. In mi je čisto vseeno, pa četudi gre direkt za odvisnost od substance. Ne vem, zakaj je na tem forumu po eni strani toliko krasnih oseb, a tudi mnogo preveč šuhtanja proti tabletam? Sori.
Prijavljen
toja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.858

« Odgovori #7 dne:: četrtek, 02. junij 2011 ura: 12:07 »

Eni ste pisali,da so za panične napade in tesnobo potrebni večji odmerki,pa sem se spraševala koliko so to večji odmerki?

Tejčka...glede višjega odmerka je najbolje se pogovorit s tvojo psihiatrinjo, ki te pozna in točno ve,
koliko bi bilo najbolj primerno.
Težko se je primerjati z ostalimi, še težje pa iskati AD, ker so nekateri  z zelo nizkimi mg, kar pomeni, da je njihova najvišja možna doza cca 30mg, nekateri pa tudi do 300mg...
učinek pa enak... oki

Zoloft, kolikor ga jaz poznam je od 25mg-100mg, sama jemljem aurorix, ki pa je od 150-300mg...moja dnevna doza je 450mg, se pa priporoča za tesnobo in panične tudi do 600mg, vendar meni, kljub hudim paničnim napadom, ni bila nikoli predpisana, pa je vseeno pomagalo.

Vsak AD drugače vpliva na nas in vsak ga različno prenaša, zato ni vredu po forumu iskat, kaj drugi
jemljejo, ampak pogledat na kakšen način rešujejo svoje panične napade.

Morda je najbolje, da poskusiš po telefonu kontaktirat s tvojo psihiatrinjo, ker sta o tem že govorile
in ona ti bo točno povedala kako in kaj... oki

Drži se Tejčka, vse mine... rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
tejčka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: četrtek, 02. junij 2011 ura: 12:20 »

In če že ne morem brez AD, ga imam raje v taki dozi, da zmorem opravljati stvari, ne pa nekaj na pol. 
Torej: če že AD, naj bo vsaj v koristni dozi.
Olivia,točno take so moje misli rozicodam
Hvala Toja rozicodam Bom jutri kontaktirala psih. ker danes ne dela.
Prijavljen
toja
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: četrtek, 02. junij 2011 ura: 12:39 »

Tejčka... oki rozicodam
Prijavljen

tejčka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: petek, 03. junij 2011 ura: 13:04 »

Odgovor psihiatrinje je naj si pomagam s helexom in,če hočem naj zvišam Zoloft.Res vzpodbudno vse skupaj jok
Rekla je,da če bom višala naj vzamem 100mg zjutri,50mg pa po kosilu.A vi ki višje doze jemlete,to tko v dveh delih pijete?
Sej sploh ne vem če sem si kaj pomagala z njenim odgovorom Cry
Prosim naj mi še kdo opiše njegovo izkušnjo jok
Prijavljen
petruška
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 62

« Odgovori #11 dne:: petek, 03. junij 2011 ura: 13:21 »

včasih so psihiatri čudni ali pa hoče da se spremeniš meni je pred leti rekla da nima čarobne palice da bi znala čarat takrat sem fol jokala
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #12 dne:: petek, 03. junij 2011 ura: 13:34 »

precej izkušenj je opisanih v rubriki: panična motnja, agorafobija, specifične fobije

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/board,8.0.html

Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
tejčka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: petek, 03. junij 2011 ura: 13:54 »

Arwen veliko berem in sledim po forumu,pa tudi po starem sem brala..
Je pa tako,da tle zelo malo ljudi odgovarja.Dosti jih prebere,odgovorov pa malo Sad
In tudi,ljudje ki so spraševali določene stvari,čez čas kar "poniknejo".Tako bolj težko najdeš koga,ki ti pove kako se je kakšna stvar obnesla.
Ne vem če me razumete,ker ne vem kako bolše to napisat.Pač dosti je takih,ki post napišejo in ga ne "nadaljujejo".
Lepo bi bilo,ko bi se več ljudi iz starega foruma oglaslo in nam prestrašenim začetnikom zaupalo svojo nadaljno zgodbo zardevam ,saj ko si prestrašen in zmeden,ti vsaka lepa beseda prav pride. rozicodam
Prijavljen
marina
Veteran
Prisotni Prisotni

Prispevki: 668

« Odgovori #14 dne:: petek, 03. junij 2011 ura: 14:22 »

Res tejka

to pa ti dam prav. Fajn bi bilo, da se oglasijo taki, ki so že dolgo v tem.
Jaz sem tudi že 10 let, ampak vseeno bi bila zelo vesela in hvaležna za informacije,
ki so tako redke (npr kako je po 10 letih menjati ad, ....kako je biti noseč in zboleti..)
obljubim,da bom moje izkušnje dala naprej...

Drži se
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
tejčka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: petek, 03. junij 2011 ura: 14:25 »

Marina angelca tega angelčka ti pošiljam!
Prijavljen
toja
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: petek, 03. junij 2011 ura: 14:39 »

Odgovor psihiatrinje je naj si pomagam s helexom in,če hočem naj zvišam Zoloft.Res vzpodbudno vse skupaj jok
Rekla je,da če bom višala naj vzamem 100mg zjutri,50mg pa po kosilu.A vi ki višje doze jemlete,to tko v dveh delih pijete?
Sej sploh ne vem če sem si kaj pomagala z njenim odgovorom Cry
Prosim naj mi še kdo opiše njegovo izkušnjo jok

Tejčka... rozicodam, jaz prav tako jemljem v dveh delih...zjutraj in popoldan(ob 15h)...zraven vzamem trenutno še pomirjevalo, ker še nisem čisto "odsvojena", tako da ni to nič novega...poslušaj psihiatrinjo
in videla boš, da bo bolje... oki

Če želiš kakšen konkreten odgovor na tvoje vprašanje mi lahko pišeš na ZS ...ti bom odgovorila... rozicodam
Prijavljen

a*n*a
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 105

« Odgovori #17 dne:: petek, 03. junij 2011 ura: 21:03 »

mene pa moti, da težko sprejmete realne odgovore, jaz ne znam lepo besedičit, napišem če ne gre z ad  pač ne gre, vendar kadar sem napisala , da samo višanje in računanje naAD  NE POMAGA, ni nikakršenga odgovora.
tudi me ni sram povedat, da se z depresijo bojujem že 15 let in samo zato, ker sem računala samo na AD, takrat  ni bilo foruma , psihiater pa mi ni dal  nobenih pametnihv nasvetov, samo menjaval je AD.
ko sem pristala na EKI-ju sem ugotovila da mi ne bo nihče pomagal če se sama ne bom vzela v roke.
pot je težka a z leti ugotoviš kje delaš napake.
lp ana
Prijavljen
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.988

« Odgovori #18 dne:: petek, 03. junij 2011 ura: 21:24 »

A*n*a  rozicodam se strinjam s tabo...ADji ne bodo odpravili naših, globoko zakoreninjenih, navad in načinov odzivanja na dogodke, mnenja, ljudi...potrebno se je spoznati in ugotoviti kaj sploh želimo sami od sebe...potem pa veselo na delo na sebi.... res je pot težka in dolgotrajna, ampak se trud izplača  oki

Tejčka  rozicodam ne vem, če je rešitev v višanju ADja....tako je tudi meni predlaga moj psih., ko sem imela krize...rekel je, naj pač jemljem tisto obdobje 1,5 Asentro...to je najbolj elegantna rešitev, kar se tiče psihiatra...Jaz se pač s tem nisem strinjala in sem reševala svoje počutje na drugačne načine...

Bi probala s kognitivno-vedenjsko terapijo?

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=856&Itemid=99999999

Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
petruška
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 62

« Odgovori #19 dne:: petek, 03. junij 2011 ura: 21:32 »

jst se tudi bojujem že  18 let Sad Sad Sad
Prijavljen
Strani: [1] 2 3   Pojdi gor