FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 19:41

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: deprisija  (Prebrano 356 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
gregazerak
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« dne:: torek, 31. maj 2011 ura: 00:29 »

dober dan
star sem 17let in imam zelo velike probleme.
nimam se rad
nisem samozavesten razmislal sem tudi o samoumoru

to se je zacelo takrat ko me je punca pustila in nemorem jo preboleti.
govorijo mi pride in gre  in da je to del zivlenja .... a to mi nic ne pomaga
prosim ce ma kdo kaksen nasvet al pa ce mi lahka svetuje kaksno pomoc
hvala ze vnaprej
Prijavljen
ninaviola
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #1 dne:: torek, 31. maj 2011 ura: 01:44 »

živjo
nisi samozavesten, to poznam Smiley, saj tudi sama imam te probleme.
če je tega že zelo dolgo odkar te je punca pustila ti svetujem da res boljše, da obiščeš pomoč pri nekem psihologu. samoumor ni hecna stvar, res ti zelooo svetujem da tega ne počneš. vem da ti je težko in da se ne moreš kontrolirat, zato je res boljše da greš k psihologu in ti bo on svetoval kako naprej. Verjemi, da tisti ki so naredili samoumor, ga sigurno nebi, če bi bili nazaj živi, ampak vsi imamo probleme in vsi smo na tleh kdaj, čeprav se meni to dogaja zadnje čase kar pogosto, pa vseeno ne obupam, daj pokaži korajžo in reci samemu sebi, da zmoreš. Zaupaj se mami ali pač osebi ki ti je blizu, kakemu kolegu ki mu zaupaš.
Verjamem vate! Smiley
Prijavljen
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.808

« Odgovori #2 dne:: torek, 31. maj 2011 ura: 07:45 »

Prve ljubezni so bile vedno najtežje za preboleti oziroma smo jih prebolevali zelo dolgo in dlje, kot si je to zaslužila sama kvaliteta teh odnosov. V prve ljubezni se takoj spustiš s popolnim zaupanjem, ne vzameš si časa, da osebo dovolj spoznaš.
In kljub temu, da tako močno boli, je čisto mogoče, da boš pozneje videl, da stvar ni imela nobene prihodnosti in da punca recimo sploh ni bila prava zate.

Kaj se dogaja v času prvih ljubezni: le redko so namenjene temu, da bodo ostale za vedno. najpogosteje ob teh prvih partnerjih zelo intenzivno spoznavamo predvsem sebe in to, kaj nam odgovarja in kako mi sami na kaj reagiramo.

gregazerak daj si čas. daj si čas da preboliš. zdaj vidiš, kako močno srce lahko čuti. in ne nosi srca toliko na dlani, ne daj ga vsakomur. pusti, da si človek, ki je ob tebi, zaupanje zasluži.

zdaj razmišljam, ali je lahko tista bolečina v prsih, ki jo čutimo vsakič, ko smo močno ljubili in ko ljubezen izgubimo tako huda zate, da razmišljaš zato o samomoru, ampak garantiram ti, da bo izzvenela. in skozi takšno bolečino človek zraste in se spreminja. tem spremembam so takšne izkušnje v življenju tudi namenjene. nikoli več ne boš isti to pomeni, ampak boš postal boljši in še močnejši. zavedaj se, da je to tvoja pot rasti.

tudi tebi svetujem pregled naslednje slikanice s čudovitim sporočilom:
Shel Silverstein: MANJKAJOČI KOŠČEK SREČA VELIKI O

Najdeš jo v knjižnicah ali knjigarnah.

Vem, da je težko, vendar skušaj jemati to, kar se je zgodilo kot izziv. in če rabiš dat ven, piši v to svojo temo, pa boš videl, da te bodo ljudje inpredvsem punce tu podprle.

Zdaj se malo sprašujem, ker si ravno pa v teh letih, ali gre za klasično prebolevanje, ali je ta obremenitev morda pri tebi pa sprožila dispozicijo, da je prišla na plan v povezavi s tem, da si padel tudi malo v depresijo. ampak to se zares vidi v roku pol leta, če vsi ti občutki ne minejo. dotlej gre lahko za žalovanje. veliko se pogovarjaj. obiščeš lahko šolskega psihologa ali pa osebno zdravnico, ki ti da napotnico za katero drugo psihologinjo.

nagnjenost k suicidialnemu razmišljanju (o samomoru ipd.) je lahko stvar depresije in tega, da ti fali serotonina. če ne bo minilo in če je zelo hudo, boš morda potreboval antidepresive. kdo ve. išči pot ven iz svoje stiske. in ne vdaj se, ker boš v življenju še toliko lepega in drugačnega doživel, da ko boš gledal nazaj, tale prva veza sploh več ne bo tako pomembna. morda boš sčasoma videl, da ta punca sploh ni bila zate, ampak zato boš pa moral spoznati še katero in se preizkusiti še v katerem odnosu.

Je pa tako, eni zelo kmalu najdejo pravega partnerja, drugi se lomimo celo večnost, predno se to zgodi. se pa iz vsake izkušnje človek nekaj nauči. kar jamraj tu v tejle temi. piši o tem, kako ti gre in kaj ti roji po glavi. ljudje tu imajo izkušnje - tako v partnerstvih kot z depresijo in te bodo znali usmeriti.

Vse dobro in srečno!

Vse je še pred tabo.

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.808

« Odgovori #3 dne:: torek, 31. maj 2011 ura: 09:28 »

pa še to: zakaj v naslednji rundi, ko se kaj takega zgodi, da se ti občutki ponovijo, ljudje ne delajo samomora? zato ker že imajo izkušnjo od prej, da tudi tako huda bolečina/praznina, itd. MINE. Res je, MINE!!!

oki

wav

evo navijače zate, da ti čim prej mine!
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #4 dne:: torek, 31. maj 2011 ura: 18:55 »

Hoj!

Ti moram povedati, da sem kar gruntala, kaj ti naj napišem:
a) al te naj opomnim, da je depresija in ne deprisija, *** si sploh 
    prebral kaj na to temo,
b) ali da si star komaj 17 let, da je še vse življenje pred tabo, kar si
    itak že 100x slišal,
c) al pa, da čas res zaceli rane, kar si pa tudi že 500x slišal in itak, ne
    verjameš temu. Kaj naj ti pol svetujemo? Any idea?  rozicodam

Skratka, lej, pomembno No.1, kar se mi zdi, je, da najdeš ljubezen, ampak ne do parnterice temveč do sebe!

Da te ljubezni-do-sebe (še) ni, si lahko upravičeno zaskrbljen - vendar pa ne paničari!!
Predlagam, da si pogledaš mal literature okrog depresije:

(osebno se mi daleč najboljša zdi, in tudi ni mukotrpna za brat, pa še na meji štosa z raznimi karikaturami je Depresija za telebane - tam boš našel uvod in približke, kako si pomagati; zakaj pravim približke? ker je to super knjiga, ki ne zahteva, da vsa poglavja prebereš, temveč samo tista, ki te prioritetno zanimajo!!!)

ko boš začel raziskovati depresijo, boš raziskoval sebe!

spoznal boš, da depresijo lahko zdravimo sami ali pa, če je težja, z zdravili (antidepresivi); vendar vedi to, da zdravila niso tvoj rešitelj, samo oblažili ti bodo simptome depre, bil boš bolj vesel in lažje boš funkcinoniral v družbi. Jemlje se jih obićčajno 1 leto, večina jih več let - zakaj? - ker se moraš potem še vedno sam spopasti s težavo, ki bremeni tvojo dušo (govorim o tvoji samozavesti, ne razpadu zveze). Tak, da, na koncu vseeno ostaneš sam s sabo in raziskavo o sebi - zato je bolje, da poskusiš prvo sam, potem z ad-ji (t.j. kratica za antidepresive). Kajti kemija je le kemija. In sploh ad-ji ti v začetku tako štalo naredijo v počutju, še slabše kot si bil pred začetkom jemanja ad. tudi primejo ne takoj, eni zamenjajo po 6 ad, drugi 2 ali eno ali pa jim takoj prime pravo zdravilo. večina, pa je vsaj 2-3 mesece doma, ker so stranski učinki zelo hudi.

Vedi tudi to, da je depresijo kar težko ugnati, saj bolj ko je ugnana, bolj pove, da si pravzaprav ugnan ti  pomezik  Je težka zadeva u pič.. m....., ampak ni nemogoča, da jo uspešno rešiš - to si zapomni!!!!

Jst osebno sem 20 let non stop razmišljala o samomoru, moje misli so bile vsak dan pištola na sencah, ali špaga za obešanje. Zadnje par mesecev (ker seveda depresije nisem reševala in ostalih problemov o sebi, kar je posledično prihod, da ne rečem skoraj vdor depre kot prihod specialcev v mafijsko hišo), sem o samomoru razmišljala kot edinemu rešitelju in tudi parkrat je milimeter ratal od uresničitve; vendar, tisti 1% ljubezni do sebe ali pa upanja na boljše je prevagal 99% želje po odhodu.

No, danes le delam na sebi, uspela sem premagati hudo anksioznost, za katero sem trpela, če sem samo srečala človeka in nisem mogla mimo njega ipd., socialna fobija me je včas zvezala v družbi ljudi, da sem bila kot mumija, ipd. Dizastr, ti rečem! Sploh, če fašeš še agorafobijo (strah pred odprtimi prostori - po domače: iti ven iz hiše), je karantena zame popolna.
Danes sem spet živahna, grem ven med družbo, na službene piknike, še športala bom tam, in nasploh semn tudi sebe našla. Vendar, še vedno pa nisem iz depresije.

Zato, ti dragi gregazerak, na srce polagam, da si vzami čas zase, poišči odgovore zakaj se nimaš rad! Kajti, ko boš enkrat našel ključ do svojega srca, te ne bo več prizadela nesrečna ljubezen partnerke in boš mogoče clo pomislil: tnx god, sj nisva za skp. Če bi bla, bi bla skp, tokrat pa bolje taka rešitev danes, kot jutri! In možnost najti pravo ljubezen!
Ko se boš enkrat sebe imel rad, bo to prava pot, da najdeš še drugo polovičko srca, tvoje izbranke, da bo sreča ne popolna, ampak še večja.
Kajti sreča je popolna takrat, ko se imaš rad!  srce-utrip

Lp-Sofie  poljubona
p.s. aleluja, da si danes, pri 17.-ih odkril izziv (problem); imaš potem kar nekaj časa pred sabo lepega življenja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

p.s. se opravičujem za pravopisne napake, ampak mi tekst takoooo skače, da komaj sledim pisanju, kaj šele popravljanju!
« Zadnje urejanje: torek, 31. maj 2011 ura: 19:05 od SOFIA*DEL SATI » Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 267

« Odgovori #5 dne:: torek, 28. junij 2011 ura: 12:07 »

gregazerak js sm tut stara 17 let, mam depresijo 5 let + panične napade in tesnobnost,beseda SAMOMOR mi je pršla na misel velikokrat,pa vseeno se borim naprei.Mislim da me tudi depresija nebo ustavla na poti do mojih ciljeu  ne.Kar se pa tiče tega da nemoreš prebolet punce te pa razumem, sem bila 2x na tem  pa so bli občutki grozni, vsega skup je trajalo 6 let da sem se odljubila, tko da zdej se tok težko zalubm pa sem ga malo 'pokakala' ker sem se zaljubila, ker vidm da fant dobesedno neve kaj hoče in me to še dodatno ubija, ker je danes tak ju3 pa čisto drug, kot da bi rekla dele je sonce 30 stopinj čez pou ure bo pa nevihta,grom in strele pa 15 stopinj

kiselnasmeh
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar