Pozdravljen Miki!!!
Verjemi vase in v svoje vrline, pri tem ti bodo pomagale naslednje lastnosti: odločnost, osredotočenost in predanost. Toda, takoj ko začneš dvomiti o sebi, vse te značilnosti izpuhtijo. Vsa negativna mnenja, ki jih imaš v svoji glavi o sebi niso nujno tudi resnična. Verjetno so le tvoje prepričanje v to, torej, če si se prepričal v nekaj slabega se lahko prepričaš tudi v to, da si nadarjen in samozavestn. Samozavest ni le notranji občutek, temveč se kaže v tvojem nasmehu, besedah, dejanjih… Ko verjameš sam vase, te prevzame karizmatična energija in to opazijo tudi ostali okrog tebe, saj te občutijo kot bolj pozitivno, privlačno in uspešno osebo.
Da pa boš resnično uspešen, si moraš postaviti cilje in vsak dan delati na tem, da ti uspe uresničiti sanje. Ne razmišljaj o tem, koliko možnosti je, da ti ne bo uspelo, ampak si lahko prepričan da ti bo.
Samozavest se kaže tudi v ljubezni do življenja. Ko se boš odločil, da svoje življenje ne boš le živel, temveč tudi ljubil, boš odprl svoje srce in misli. Tako boš lahko razvil sočutje do sebe in do sočloveka. Da ti bo vse to uspelo si lahko pomagaš z enostavno tehniko. Na list papirja si napiši seznam dvajsetih stvari, ki jih imaš rad (jutranji tek, poljubljanje, sprehajanje psa,…) poskrbi, da boš vsak dan opravil vsaj eno stvar iz seznama. Občutki bodo zelo prijetni.
Verjetno si se že vprašal, kako je mogoče da nekomu vse uspe in je tako samozavesten?! Odgovor je enostaven, “zmagovalci” sami zase pravijo: SUPER SEM! To v njih vzbudi pozitivna čustva, ki privlačijo samo dobre stvari. Če njim uspeva, lahko tudi tebi.
Biti pozitiven ne pomeni, da rečeš, da si v redu, če v resnici nisi. Skrivnost je v kombinaciji optimizma in realnega gledanja na življenje. Če si lahko pozitiven tudi v še tako negativnih situacijah, s tem razvijaš notranji vir samozavesti, ki ti v prihodnje lahko še kako koristi. Dobro počutje v svoji koži boš odražal na svoji drži, nasmehu in uspeh je tu.
Miki tole sem enkrat snela z neta si prepisala in se tudi sama skušala držat teh načel,...vse je
odvisno od tvoje volje in po želji,če si želiš sprememb na bolje,...vsekakor je vredno poskusit...
Jaz te vidim kot pozitivno osebo,ki je v svojem življenju že marsikaj dosegla,spremenila,izboljšala,...
spremeni le odnos do sebe v pozitivnem smislu,...vsak je občudovanja vreden,...tudi ti!!!
Drži se in pozdrav!!