FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 17:05

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Ljubosumje, prosim pomoč  (Prebrano 1766 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
najram93
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 5

« dne:: četrtek, 26. maj 2011 ura: 14:04 »

Povzetek dejanj, ki me UBIJAJO, nažirajo mojo psiho, moje zdravje, moje odnose z drugimi ljudmi, moje odnose do otrok, odnose zunaj hiše...

Zadnja dva meseca smo imeli v hiši »pekel«. Od januarja, ko smo začeli terapijo, je bil med nama mir cca 2 meseca, nato pa se je začelo. Vedno bolj in  bolj, stopnjevanje, vlivanje bencina na izrečene besede, potenciranje, njene iluzije o moji nezvestobi, moji odhodi za uro do dve od hiše brez opravičila...Na koncu pa izbruh, vojna, spopad dveh velikanov (brez možganov), kdo bo močnejši, kdo bo koga bolj zjebal, zatolkel, predhodno izdelani zaključki dejanj, hude neresnične obtožbe, hud kontranapadi, hudo hudo...
Sedaj, ko v družini ni več prisoten alkohol, so v igri spet čustva. Otroci čutijo pozitiven starševski odnos, gradnjo na pogovorih, z veseljem poslušajo, kar na ušesih sedijo ob tem. Ob tem manjka samo še pika na i: kakšen objem med nama, stisk, poljub...Tega z mojo partnerico ne doživljam, objeme mi delijo samo otroci. Tudi razjokam se s hčerko, objet, dolgo dolgo, mnogo bolečine se mi takrat izlije, po tem sem močnejši, bistrejši, funkcioniram bp, v službi na 130 %, zunanje aktivnosti razturam, sem vzor mlajšim pri svojih dejavnostih...
Moja partnerica nima zunanjih dejavnosti, v mladosti je bila čustveno zatrta, prisosotvovala je dnevnemu družinskemu nasilju očeta alkoholika nad materjo. Tudi sam sem bil nekoč priča batin, ko je padalo po tašči. me je prosila: daj napravi nekaj, prosim! Tašča je vreščala: prasec, ubil me bo, svinja, na pomoč. Tega ne moreš pozabiti.
Pri meni je bilo drugače: psihično nasilje moje matere s psihičnimi problemi nad mojim očetom, ki je vse skupaj akumuliral, z občasnimi alkoholnimi seansami s kolegi pa je te probleme poskušal reševati. Šlo mu je samo do 57. leta življenja.

V tem sestavku želim navesti moje težave, dejavnike, ki me privedejo do »ludila«, do žaljenja moje partnerice, do napadov nanjo. Kronološko se bom poskušal izpovedati o dejavnikih, ki so me ali me spravijo v obup/kontranapad/norost, jok, kreganje, žaljenje...

•   V preteklosti in tudi sedaj me zasliševalna vprašanja spravijo izven normale, zaštekam, srce mi ponori, aritmija me kar dviga v zrak na postelji (kje si spet bil tako dolgo? S kom si bil? Nehaj se družiti s kurbirskim kolegom, Aktivnosti imaš zato da se lahko videvaš z drugimi ženskami,  Iskanje dokazov v mojem avtu, videla sem te da komuniciraš po GSM, pošiljal si skrivne SMS-je, priznaj videla sem te, preverjanje moje odsotnosti po mojih kolegih...)
•   Telefonsko klicarjenje, ko odidem od hiše: kje si? S kom si? Zakaj lažeš? Po tem sem kot lonec, ki je atestiran na 10 barov, v njem je pa 100 barov.
•   Iskanje mene z otroci okrog – ko sem šel s kolegom na kavo, je za mano pripeljala vse tri hčerke, eno je poslala v bife, ko je mala vstopila, je rekla: aha, pa smo te našli, takoj domu...To dejanje mi je v okolici vzelo avtoriteto družinskega očeta, posmeh okolice...
•   Nezadostno večkratno dokazovanje moje odsotnosti od doma (na dolgotrajno maltretiranje o mojih odsotnostih na račun zadržanosti v službi sem v službi zaprosil za izpis časa vstop/izstopa v tovarno za tri zadnje mesece. Hotel sem, da ji dokažem, da nimam skrivnih izhodov, skrivnosti, hotel sem mir. Izpiske je pogledala, ter rekla, da se z njenimi podatki ne ujemajo. Vprašal sem jo, ali ima to kje zapisano, pa je rekla, da si je vse zapomnila, da nima zapisano, da pozna moje prihode domov do potankosti.
•   Pojasnjevanje mojih tel. razgovorov, SMSjev – s kom si govoril, kaj ti je rekel, ne laži če pa sem slišala drugače, že spet lažeš, nič ti ne verjamem, lažnivec, lažeš mi ker to čutim med vrsticami ...)
•   Neresnične obsodbe o moji nezvestobi (črna Prekmurka, Karin, kelnarce, kaj se pogovarjam z ženskami, se zares pogovarjaš s kelnarcami o intimi? To ti bom vrnila, tudi jaz bom sedaj začela hoditi z drugimi moškimi, ki me vabijo na pijačo....)
•   Vedno mi hoče nekaj vrniti, milo za drago, (če si ti, bom tudi jaz), navaja kazenske povračilne ukrepe ki so »krvavi, kruti«, počutim se, kot bi me brez veze z nožem med rebra,...
•   Za prvi maj smo imeli nastop Naslednji teden sem ji v službo poslal bližnjico do članka h Doma je bil grd pogled name in vprašanje: Zakaj sem po budnici sedel z ženskami, če pa so drugi moški sedeli z moškimi? Spet jaz in tisti moj kolega, ki sedi na moji desni strani, zato je bil zadnjič pri nas, da sta se zmenila. Spet iščeš druge babe...
•   Spolna diskriminacija lani 2010,  dajanje spolnih uslug za materialne dobrine (radkape) – Izsiljevala me je za denar, da si kupi črne radkape za BMW-ja. Rekel sem ji, da ji zaenkrat ne morem dati denarja, da pa ji bom kupil za Božička. Ni bila zadovoljna. Zvečer mi je v postelji rekla: »ne bom ti dala f....., ker mi nisi kupil Radkap za avto«. To me je prizemljilo.
•   Včasih, ko sva si zelo zelo dobra in se razumeva, si želim spolnosti. Takrat pride odgovor: Ti si sesualni manijak, meni je zadosti 1 x na mesec. Ti me želiš samo takrat, ko bi rad f..... S sexom ne bova rešila najinih težav.
•   Vsakokrat ob njenih težavah poslušam: »Ti si me naredil hladnega, nekoč nisem bila takšna«. Za vse njene tegobe, stiske, spolno hladnost, itd, sem kriv jaz, ker sem psihopat, spolni manijak, uničevalec družine in njenih otrok...itd.
•   Siljenje k onaniranju (drkaj
•   Zakaj silim otroke k dejavnostim, če pa oni nočejo tega? Po njenih teorijah je to brezveze, samo strošek. Otroci so glasbeno in športno nadarjeni, dve hčerki izsstopata po svojih zmožnostih in tudi rezultatih. Ko sem deklice pred leti vključeval v dejavnosti, ni hotela sodelovati. Komentar je bil: razvažaj jih sam, saj si jih sam prijavil, plačuj jim sam, jaz nimam nič s tem, to je tvoje maslo. Sedaj je drugače: kaj bi bilo z otroci, če nje ne bi bilo?
•   Zadolžila se je s krediti in položnicami 100%, njena plača 800€, njene položnice 350€, krediti 400€. Kaj pa ostalo (hrana, bencin, obleke, ...?) Jaz ji baje samo plačam dopust, pa še to mora pod prisilo iti v šotor. Zapravil sem celotne dediščine zato, da nismo bili prikrajšani. Privoščil sem si majhen delež dediščine zase. Njen Komentar: ti si kupuješ luksuz, meni pa nič.
•   Velikokrat se dogaja to: nekomuniciranje, ne govori z mano, samo opazuje me, z očmi postrani, na daleč, kaj delam, s kom se pogovarjam, prisluškuje mi – kasneje pa: s kom si se to menil? Kaj imaš za bregom?. Jaz čutim pritisk, na daleč, čutijo tudi otroci
•   Mojim prošnjam glede prenehanja maltretiranja zaradi moje bolezen noče ustreči, baje si izmišljujem; zakaj sem se hodil osebno naročiti k kardiologu, če bi to lahko uredil po telefonu? Lažeš mi, da si bolan, zakaj si mi lagal? Drugič spet: si res ne izmišljuješ da si bolan?
•   Ko grem od doma, sem pod pritiskom, vedno čakam, zdaj zdaj bo zvonil telefon, spet zasliševanje, obtožbe...Občutek, da bi moral biti doma zvezan, da me doma čaka mučilna kletka.
•   Celonočno maltretiranje tri dni nazaj, celonočno maltretiranje brez spanca:
o   Priznaj, kaj mi imaš za povedati?
o   Za celi teden sem si vodila pisno evidenco, ko te ni bilo doma, vse imam napisano.
o   Priznaj, da maš drugo, (k...., deklina od bratranca, pomoč pri tečaju potapljanja),
o   Aha, zato si šel s K.... na pijačo, da bi šel z njo na potapljanje, da bi jo p...... Kaj sta si pisala po mailu, si jo zapeljeval? Boš šel z njo na potapljanje? Odgovori: da ali ne?
o   »Kaj sta si pisala s K.... po Emailu? Zakaj si si pisal z njo, povej kaj si ji pisal? Priznaj, da maš njen GSM, takoj« !!! Na njeno željo sem ji poslal obe pismi.
o   grožnje s sodiščem; jaz delam kot sodnica porotnica in te bom zjebala, boš videl; nič ne boš dobil (te grožnje se ponavljajo že nekaj časa, prvič sem mislil, da se mi bo utrgalo, ko sem to slišal; zdaj jih vzamem vase, nakar me razjedajo od znotraj; ne morem izgubiti otrok, brez mene ne bodo imeli tega, kar jim znam in jim lahko  nudim. Brez mene bi doma popoldne gledali TV, Facebook.
o   grožnje, naj svoje premoženje napišem na otroke... Če to naredim, baje ne bom trebal plačevati preživnine
o   Gmail imam prižgan celi dan zato, ker kontaktiram z drugimi ženskami
o   Facebook imam za iskanje drugih žensk
o   Da je postala hladna, da ji ni do spolnosti, sem kriv v celoti jaz. Jaz sem psihopat, moji izpadi so krivi da je ona hladna, izmučena, da ji ni do nič...
o   Dobro se počuti, ko ji dvorijo veseli, nasmejani moški; jaz sem zatrt, hladen, z mano več ne more sexati, naj se je več nikoli ne dotikam

Ko je v stanju ljubosumja/napadov, se ne zaveda svoje retorike, besede letijo rafalno, kosi, strelja s pravimi naboji, zadeva v polno, v prsa.

Včasih sem jo uspel zaustaviti z enim stavkom, ki je imel težo, in se je zamislila, ter razmišljala. Takrat še mi je uspelo, nekaj časa sva lahko potem vozila kolikotoliko v redu. Zdaj ne gre več, moji dokazi ji več ne zadoščajo, baje brišem vrstice v povratnem Emajlu od drugih žensk samo da ji prikrivam resnico, ne more odnehati, išče slona med vrsticami, napihuje iluzije, moje besede so laži, nič mi več ne verjame, jaz sem lažnivec, prevarant, isti kot moj kolega, ničvrednež, naj crknem, da bo imela mir, da bo lahko sama živela z otroki...

Taki pritiski so mi dodobra nažrli moje zdravje, imam visoko hipertenzijo, ki se kljub max. dozi tablet še dviga, psihično sem na dnu, včeraj sem šel k zdravniku, rad bi šel po strokovno pomoč k psihoterapevtu. Ne upam na kavo v bife, spet bo napad, zasliševanje, s kom sem bil, kaj sem se pogovarjal, ali sem kaj govoril kelnarci, ali so bile zraven druge ženske, katere, kaj si jim pravil.....

Ko sem na dnu, ko postane doma nevzdržno, bi rabil nekoga. Problemov ne morem razglašati, trpeli bodo otroci, moj ugled, bojim se, sem v stiski, bom zdržal ali ne, se bom zlomil, brez službe sem gotov...?

Socialno ne morem delovati, ker sem vedno pod pritiskom, stresom. Njeno maltretiranje mi onemogoča pozitivno socialno udejstvovanje, moj računalnik deluje samo z 10 % zmogljivosti, je zaštekan, ne gre ven, srce mi razbija kot noro, zvečer, ne morem spati...

Nimam toplega doma, ampak »ječo, zapor«, z obveznostmi, brez povratne topline, ljubezni, spoštovanja, pogovorov, bodrenja, pozitivnosti, spolnosti...skratka vlagam vse, dobim nič.

Ali je krivda v celoti moja? Naj naprej molčim, ali nama je rešitev v skupni terapiji, ali bo hotela sodelovati? Pred leti, ko je bila prilika za skupno terapijo, ji je bilo izpod časti in v sramoto sodelovati.

Rad bi jo nazaj, kot je bila nekoč, njeno telo, še jo imam rad, včeraj sem ji rekel, da jo imam, pobožal sem jo. Želim si spolnosti, tudi take, kot jo navaja ona sama.

Kaj naj naredim? Stiska me v prsih, tlak je spet povišan. V službi imam nedokončane zadeve...

Kdo mi lahko pomaga, prosim?
Prijavljen
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.988

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 26. maj 2011 ura: 14:21 »

Marjan39, ob tvoji zgodbi sem se kar zgrozila...doživljaš pravo nasilje s strani svoje partnerke, to pa tudi vodi v tvojo duševno in telesno stisko.
Žal na področju odnosov nimam ravno izkušenj, vendar bi ti želela samo izraziti svojo podporo...ukrepaj, predno boš čisto uničen...
Seveda bi ti jaz predlagala zakonsko terapijo, a če noče tvoja žena sodelovati, potem nima smisla...
Očitno jo razjeda bolestno ljubosumje...ali ima za to vzrok, veš le sam...Včasih pa je nekdo ljubosumen na svojega partnerja, če ima sam ljubimca/ljubimko...  unsure

Jaz osebno ne bi vztrajala v takem zakonu...  ne
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.764

« Odgovori #2 dne:: petek, 27. maj 2011 ura: 05:07 »

Ojla  Marjan rozicodam
Glavni razlog pretiranega ljubosumja je prepričanje neke osebe, da ni vredna ljubezni (ponavadi, če iz lastne družine niso prejeli izkušnjo brezpogojne ljubezni).V tvojem primeru se nanaša na tvojo ženo,za katero mislim,da izhaja vzrok njene posesivne ljubosumnosti globoko v otroštvu.
Zato ima kompleks manjvrednosti in stežka zaupa, da jo imaš  resnično rad. Resničen problem pa je seveda ta, da se ji njeni ljubosumni izpadi ne zdijo problematični, pač pa vidijo težavo v tvojem obnašanju. Prepričana je, da če bi se ti obnašal drugače, bi njeno ljubosumje izginilo.
Torej svojo pretirano nagnjenost k temu strahu mora sama spremeniti in odpraviti.
V veliko pomoč ji je lahko terapija, ki najprej pomaga odkriti globlji vzrok tega simptoma, potem pa se začne popravljanje izkrivljene samopodobe, uvid, sprejetje in upoštevanje lastnih vrednot, pa tudi sprejetje odločitve, da si zasluži ljubezen, vendar se mora naučiti najprej ljubiti samo sebe, biti srečna sama s seboj.
Za dobro svojih otrok boš moral čimprej nekaj ukrenit in sicer bi bilo dobro,da jo postaviš pred dejstvo,da ima problem ona in da si poišče strokovno pomoč.V nasprotnem primeru ukrepaj tako,da enostavno odideš in bo morda šele takrat spoznala kakšno krivico ti je delala.
Resnično me čudi kako vse to prenašaš in dovoljuješ tak odnos v vajini vezi,predvsem
so tukaj priča vajini otroci,za katere tak odnos ni zdrav in ponavadi pusti globok pečat v njuni podzavesti.Tudi tvojega zdravja je škoda...
Želim ti,da vam nekako uspe zaživeti v harmoniji,....drži se in še piši... rozicodam
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #3 dne:: petek, 27. maj 2011 ura: 07:48 »

Od januarja, ko smo začeli terapijo, je bil med nama mir cca 2 meseca,

s terapijo?

sodeč po prebranem je bil "med vama mir" samo 2 meseca, prepiri pa so prisotni bolj ali manj ves čas vajinega skupnega življenja?

Sedaj, ko v družini ni več prisoten alkohol,

?

Otroci čutijo pozitiven starševski odnos, gradnjo na pogovorih, z veseljem poslušajo, kar na ušesih sedijo ob tem. Ob

ojoj aha...
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
utrujena
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 179

« Odgovori #4 dne:: petek, 27. maj 2011 ura: 08:11 »

Marjan, to ni zakon zame. žena te uničuje in uničuje otroke. jaz ne bi ostala v takem zakonu, ker ne bo nikoli bolje. nikoli ne bo odnehala z ljubosumjem, dokler te ne uniči do konca in bo zate prepozno. že zaradi otrok moraš nekaj storiti. če terapija ne pomaga, je rešitev samo ena. da se ločita.

če slepi vodi slepega, padeta oba v jamo.
Prijavljen

Bila na dnu, prišla na vrh. Povem vam punce in fantje, OBSTAJA POT.
najram93
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: petek, 27. maj 2011 ura: 09:30 »

:)Suzy in ostali,
hvala za odgovor, mislim, da si zadela v pravo, kajti tudi sam sem prišel do podobnih zaključkov. Danes mi je že bolje, sploh pa to pisarjenje mi veliko pomeni, mi daje moč. Moja partnerica nikakor ne bo priznala svoje ljubosumnosti, ker jo po mojem pravzaprav niti ne razume. Sicer moja žena po duši ni napačna, je poštena, marljiva, zelo se trudi skrbeti za otroke, je urejena ženska,  navzven je tiptop.Te grobe vrline pa niso zadosti zame. Njena ljubosumnost pa je tisto, kar me moti in ubija, kot si rekla, pa ona tega noče priznati, kasneje poskuša spreminjati svoje izjave, krivdo vedno obrne name. Imam občutek, da so najini odnosi zanjo prevelika obremenitev, ki ji ni kos, ki jih ne razume.  Njena teorija je taka: če bi bil ti do mene vedno dober, ne bi bila jaz tako hladna. Za njene tegobe je krivda na meni. Njen dialog temelji na stavku, v katerem sem jaz vedno kot vzrok vseh težav. Za probleme v družini je krivda na meni. Včeraj je prišel na obisk sorodnik, s katerim se lahko take stvari pogovarjamo, in smo predebatirali zadnji najin spor. Nikakor noče priznavati svojih napak, ob dejstvu postane živčna, kar cigaret začne iskati, in si ga prižge, kljub temu, da ne kadi že 16 let. Ona vidi krivca v vseh problemih v mojih izpadih, ko sem na koncu z živci. Takrat postane močne, zapisuje si moje grde izrečene besede, katere ima kasneje za glavno orožje dokazovanja pred drugimi in otroci. Te moje izjave (grde besede) so po njeni teoriji glavni vzrok za to, da se ne razumeva. Otroci, v njih išče zaveznike, oz. kar drugače povedano ji je to postala rutina, tudi ko je umirjena; ona in njeni otroci proti meni, rezultate sporov (grdo izrečene besede, grožnje) ponavadi posreduje otrokom, oni bodo baje to razumeli in jo podpirali pri njeni nedolžnosti. Kar meša se mi pri teh izjavah. Tukaj pa je še največji problem v naši družini: bulimija hčerke, najina kreganja ji pospešujejo bolezen. V sklopu dogodkov si zamisli neko spremembo, na kateri potem hoče krivdo prenesti name; ta sprememba je ponavadai brezvezna, glupa, nima povezave, izstopa od realne vrednosti. Vedno je tako. Vedno.
Da odidem, sem že imel večkrat v pripravi. To verjetno čaka, takrat bo najbrž veselo odjadrala s tistimi papirji na sodišče po razvezo. Žena pravi, da je hladna, in da je taka zaradi mene, zaradi mojih izpadov. Jaz sem jo pripeljal do tega v teh letih zakona, nekoč baje ni bila taka. Ta njena hladnost, ali bo to kasneje po zdravljenju drugače? Ali sem res jaz kriv, da je hladna, da ji ni do spolnosti? Kako naj jo spravim do psihiatra

Tega kar pišem tukaj na forumu žena ne sme videti, kajti potem bom lažnivec, koristi bom začel obračati v svojo smer, tega ona kot levinja po horoskopu ne bo mogla prenesti. V vsakem redosledu dogodkov bo začela spreminjati malenkosti, s katerimi bo poskušala iluzorno spreminjati krivdo name . Spet bo povod za novo vojno, kajti kako sem jo sploh upal napasti z lažmi???

Kolegic nima, jaz imam dosti prijateljev. Vedno hoče neko sorazmerje v dejanjih, če greš ven ti, grem tudi jaz. Pa nima s kom. Celo nesramna je tukaj: tisti kelnar me rad vidi in me žica, ni slab, bom pa šla k njemu. Ne razume, da to ni prav, da bi verjetno jaz bil v dvomih in prizadet. Vsako moje dejanje vidi kot nalogo, na katero mora izvesti povračilni ukrep, ki pa mora biti »več« kot moj, ona mora zmagati.

Sama s seboj ni srečna. Ali je napeta, ali pa zasanjana, zaspana, utrjena. Kolikokrat poslušam: ti imaš to pa to, kaj pa jaz? Nimam konjičkov, nimam kolegic. Pomembne ali večvredne so ji materialne vrline.

Meni ne verjame več, ker sem po njenem lažnivec. Večkrat me je baje že dobila na laži, vendar pa mi teh odkritij ne more povedati, pravi. Rekla je, da mi ne zaupa, kajti baje odnašam družinske probleme izven hiše. Rekla je, da bom za neko najino kreganje moral delno spremeniti izjavo tako, da ona ne bo kriva. To mi je celo postavila za pogoj, da si začneva zaupati, baje Huh?

Baje jo tudi moji kolegi nagovarjajo k spolnosti, vendar pa mi tudi tega ne more povedati, ker bom takrat baje ljubosumen Huh?

Kaj naj naredim? Kako naj naju spravim pred psihiatra? S hčerko hodimo na seanse k psihoterapevtu, imam občutek, da smo preskočili probleme, tam gre prehitro, preveč površinsko, tam se krivda nalaga na moje izpade.

Pišite mi, prosim.

Lep pozdrav
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.533

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #6 dne:: petek, 27. maj 2011 ura: 10:12 »

Marjan39 ko te takole berem je veliko pisanega o ženi ... o njenem vedenju ...
Svoje vedenje vidiš le kot posledico njenega in ona hkrati isto trdi za svoje vedenje da je posledica tvojega ... začaran krog torej ...

Pogosto mislimo, da bomo partnerja lahko spremenili ...
Vse kar imaš ti resnično moč spremeniti si samo TI SAM ... sprememba v tebi.

Poišči psihoterapijo samo ZASE.
Raziskuj kaj se dogaja s teboj v tem zakonu ... zakaj vztrajaš ... kaj boli, kakšni so tvoji vzorci vedenja,  razmišljanja, čustvovanja ... Raziskuj kako kakovosten je vajin odnos, kakšna je tvoja slika zakona ki si jo želiš ... Kaj ti prinašaš v zakon, kakšno je tvoje vedenje ... tudi odnos do samega sebe kakšen imaš.

Za ljubosumje vedno obstaja nek povod, sprožilec.
Kjer domuje ljubosumje v odnosu ni občutka zaupanja, iskrene povezanosti med partnerjema.
Pogosto je tu še del prtljage iz otroštva, slabo samozaupanje vase, strah pred biti zapuščen.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #7 dne:: petek, 27. maj 2011 ura: 11:43 »

točno tako; in že samo prtljage imata oba kar precej, kaj šele kaj drugega... 

v mladosti je bila čustveno zatrta, prisosotvovala je dnevnemu družinskemu nasilju očeta alkoholika nad materjo. Tudi sam sem bil nekoč priča batin, ko je padalo po tašči. me je prosila: daj napravi nekaj, prosim! Tašča je vreščala: prasec, ubil me bo, svinja, na pomoč. Tega ne moreš pozabiti.
Pri meni je bilo drugače: psihično nasilje moje matere s psihičnimi problemi nad mojim očetom, ki je vse skupaj akumuliral, z občasnimi alkoholnimi seansami s kolegi pa je te probleme poskušal reševati. Šlo mu je samo do 57. leta življenja. 
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.808

« Odgovori #8 dne:: torek, 07. junij 2011 ura: 21:14 »

jaz bi ji pokazala tole temo in vse, kar si v njej napisal. če ima količ kaj srca in te ima rada, bo uvidela, da zadeve niso take, kot jih vidi ona in se bo odločila in se potrudila, da razrešita tale vajin odnos.

zelo lepo od tebe in zelo močna in stabilna čustva imaš do nje, ko jo imaš kljub vsemu navedenemu še vedno rad in si še želiš, da se zadeva uredi. Mislim, da bi si vsaka ženska, ki ima kdaj težave s sabo, ki pade v krizo ali izgubi občutek za realnost v katerem koli smislu, lahko samo želela, da bi nekdo tako vztrajal z njo.

glede na vajin produkt vajine zveze in družino, ki jo imata vama želim vse dobro, pa da bo punco srečala pamet in bo doživela uvid, da ni tako, kot si slika in da jo imaš v bistvu zelo rad. in naj zbere malo posluha za tvoje zdravje.

morda pa ne zmore tega razrešiti sama in bi vama obema koristilo kakšno partnersko in družinsko svetovanje. mislim, da je Frančiškanski inštitut tozadevno ena zlo ugodna zadeva, če ne celo brezplačna oz. na ravni prostovoljnih prispevkov, ne vem. pozanimaj se.

pa začnita z jaz komunikacijo....govorita o sebi, kako recimo ti čutiš, ko govoriš njej, kako ti vidiš, kako ti kaj doživiš, namesto, da ji vržeš naprej kakšna je ona, ker obtoževanje izzove navadno obrambo in ne posluha in začaran krog je skelnjen. velja za oba.

Vse dobro.

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.764

« Odgovori #9 dne:: torek, 07. junij 2011 ura: 21:35 »

Marjan kako kaj,nič se ne javiš?! ojoj
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
najram93
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 16:35 »

Halo vsem,
bi se vam opravičil za ta večmesečni izostanek, potekale so aktivnosti po vaših predlogih, zgodilo se je kar nekaj napredovanja. Torej, poiskal sem si psihoterapevta, kratka psihoanaliza mene, in mi je rekel, da me v življenju še nihče ni imel rad, da kot socialno bitje nisem deležen bližine in radosti in ljubezni...Predlagal mi je zame in za partnerico prebrati knjigo "Michael Lukas Moeller – Resnica se začne v dvoje", ter po njej začeti pogovore v dvoje, o sebi, svojih čustvih, svojih doživljanjih itd. Po nekako dveh mesecih mi je uspelo knjigo prebrati, upal sem, da jo bo tudi partnerica, namenoma sva si vzela 4 dni dopusta na morju, sama, brez otrok. Pa je partnerica ni prebrala, včeraj je spet bilo kreganje in obtoževanje, spet druge ženske, spet da ona zna povezovati vse moje izhode s skakanjem čez plot, da mi kolega vozi punce iz Srbije za sex, bla bla bla...Danes sem spet zelo na dnu, tišči me v prsih, brezvoljen, pod pritiskom, tesnoba,...Rekla je, da ona ne bo več brala te knjige, ker jaz tega nisem vreden. Z branjem je nekje na 1/3. Mislim, da iz tega ne bo nič, po eni strani se sam bojim ji odprti se, ji zaupati. Moje šibke točke zna kasneje uporabiti proti meni, kot se je to že zgodilo; bojim se, mislim da se njej ne bom odprl.
Ko bi le lahko imel koga, ki bi se mu zaupal, se stisnil k njemu, slišal bi rad samo to: "rad te imam".
LP, Marjan
PS: pišite kaj vaše izkušnje, ali pa lepo prosim nasvete (strokovne).
Prijavljen
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.988

« Odgovori #11 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 17:53 »

Dragi Marjan  rozicodam

Citiraj
bi se vam opravičil za ta večmesečni izostanek, potekale so aktivnosti po vaših predlogih, zgodilo se je kar nekaj napredovanja. Torej, poiskal sem si psihoterapevta, kratka psihoanaliza mene, in mi je rekel, da me v življenju še nihče ni imel rad, da kot socialno bitje nisem deležen bližine in radosti in ljubezni...Predlagal mi je zame in za partnerico prebrati knjigo "Michael Lukas Moeller – Resnica se začne v dvoje", ter po njej začeti pogovore v dvoje, o sebi, svojih čustvih, svojih doživljanjih itd. Po nekako dveh mesecih mi je uspelo knjigo prebrati, upal sem, da jo bo tudi partnerica, namenoma sva si vzela 4 dni dopusta na morju, sama, brez otrok.
Prvo, brez opravičevanja...Na forum prideš kadar pač želiš oz. tako čutiš.  kiselnasmeh
Lepo, da si "zavihal rokave" in se lotil reševanja težav  oki

Citiraj
Rekla je, da ona ne bo več brala te knjige, ker jaz tega nisem vreden. Z branjem je nekje na 1/3. Mislim, da iz tega ne bo nič, po eni strani se sam bojim ji odprti se, ji zaupati. Moje šibke točke zna kasneje uporabiti proti meni, kot se je to že zgodilo; bojim se, mislim da se njej ne bom odprl.

Me pa žalosti, da tvoja partnerica ne sodeluje pri tem. Težko je namreč doživeti spremembo, če v partnerju nimaš opore. In to, da te obtožuje varanja, da se prepirata, kaže na to, da sta na dveh različnih bregovih, ter ne najdeta mostička, da bi vaju povezal. Občutek imam, da tvoja partnerka niti ne želi, da ga najdeta...  unsure
Če ji ne zaupaš, se ji tudi odpreti ne moreš...to je razumljivo. Med dvema je zaupanje zelo pomembno...ko nekomu zaupamo, se ob njem počutimo varne in razumljene...lahko mu povemo česa se bojimo...po čem hrepenimo...skupaj z njim spoznavamo sami sebe. Če tega občutka ni, se ob partnerju počutimo slabo in smo nesrečni.  Sad

Citiraj
Ko bi le lahko imel koga, ki bi se mu zaupal, se stisnil k njemu, slišal bi rad samo to: "rad te imam".

...mislim, da si to želi vsak izmed nas...to je naša prvinska želja...biti ljubljen, biti z nekom, ki nas ima rad...nas sprejema. V prvi vrsti pa pozabljamo na to, da tudi v sebi nosimo ogromno ljubezni, ki si jo lahko podarimo....  srce-utrip srce-utrip

Marjan...nisem strokovnjakinja za odnose, zato tudi moj odgovor ni strokoven...je bolj moje razmišljanje in moje izkušnje. Tudi jaz imam težave v odnosih do moških...hrepenim po ljubezni...sprejetosti in tudi jaz se še vedno trudim, da vzljubim samo sebe...te ljubezni mi ne bo mogel potem nihče vzet...bo iskrena in vedno z mano.

Vse dobro ti želim...  rozicodam

Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
pika
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« Odgovori #12 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 18:42 »

živjo marjan ,
te popolnoma razumem , verjetno se ti zdi zakaj ,povem ti samo to da boš moral nekaj spremenit,pa ni važno kaj, ker tako ne bo šlo več verjemi mi ...sama sem zbolela in to kar hudo zaradi takih stvari ...zdaj delam največ na sebi in se ne obremenjujem  ... ne nič več ...čeprav me še vrže s tira samo hitro pozabim...ne obremenjujem se več...spremenit se moraš ti in ko se boš spremenil in sprejel samega sebe boš tudi drugače sprejel njo...veliko bi ti lahko še povedala in pojamrala pa se ne rada razgalim lp pika
Prijavljen
Jinjo
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 128

« Odgovori #13 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 18:52 »

pozdravljen marjan. lahko ti rečem, da te občudujem, glede na to v čem vztrajaš....
mene je totalno pogrelo izkoriščenje otrok, zato da tebe privezuje. tega enostavno ne morem sprejeti.
mislim, da bo veliko bolje, če boš delal nekaj zase, ki ti bo omogočilo notranji mir. očitno ona nima neke silne želje, da bi se stavri izboljšale. nekaj te moram vprašati, pa čelahko iskreno odgovroriš: kdaj si bil resnično, ampak res resnično nazadnje srečen in zadovoljen s svojim življenjem?
mislim, da najprej poskrbi zase, potem poskusi še njo prepričati v spremembo... če ne bo hotela,pa je žal odločitev popolnoma v tvojih rokah, kaj boš storil...
lp
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.533

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #14 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 19:12 »

Moje šibke točke zna kasneje uporabiti proti meni, kot se je to že zgodilo; bojim se, mislim da se njej ne bom odprl.

Marjan pomembno je spoznati SEBE in se sprejeti takega kot si.
To kar imenuješ šibke točke so morda le področja kjer ostajajo rane iz otroštva še nezaceljene.
In ja, tam smo najbolj ranljivi.
Vztrajaj na psihoterapiji ... prinaša dobra spoznanja o sebi, je osebno zorenje v to kar si.

Imeti sebe rad Marjan je prvi korak do tega, da boš brezpogojno ljubljen in sprejet.

In ko imamo radi sebe, tudi nehamo vztrajati v partnerskih zvezah, kjer dobivamo drobtinice razumevanja in preveliko dozo bolečine. Nehamo za ceno "dobljene pozornosti" pozabljati nase.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.056

« Odgovori #15 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 23:59 »

Citiraj
Rekla je, da ona ne bo več brala te knjige, ker jaz tega nisem vreden. Z branjem je nekje na 1/3. Mislim, da iz tega ne bo nič, po eni strani se sam bojim ji odprti se, ji zaupati. Moje šibke točke zna kasneje uporabiti proti meni, kot se je to že zgodilo; bojim se, mislim da se njej ne bom odprl.

Dragi Marjan, res ne vem, kako ne uvidiš, da vztrajaš v neki vezi, ki te ubija. Počasi, a sigurno.
Nisi vreden, da prebere eno knjigo zate, da tega nisi vreden??? Halo. A nisi slišal, kaj je rekla - nisi vreden?!?!  Shocked
Pograbi svoje cunje in čimdlje od nje. Dokler te ne spravi pod rušo, ne bo nehala. Zaslužiš si kaj boljšega.
Na tvojem mestu bi ji jaz naprej nasadila roge - tako da bi vedela, potem pa brco v rit. Sama pa šla na dopust. Prebrat to, pa še kakšno drugo pametno bukvico. In pogledat vase.
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #16 dne:: petek, 14. oktober 2011 ura: 06:44 »

včeraj je spet bilo kreganje in obtoževanje, spet druge ženske, spet da ona zna povezovati vse moje izhode s skakanjem čez plot, da mi kolega vozi punce iz Srbije za sex, bla bla bla...Danes sem spet zelo na dnu, tišči me v prsih, brezvoljen, pod pritiskom, tesnoba,...Rekla je, da ona ne bo več brala te knjige, ker jaz tega nisem vreden.

zanimiva partnerka... le od kje ji vse to?
Prijavljen

Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #17 dne:: petek, 14. oktober 2011 ura: 10:09 »

marjan, kaj pa bi ti rad naredil glede svoje partnerke?

reševal vajino zvezo?

jo pustil?

zaživel na novo?

.
.
.........
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
najram93
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: sobota, 15. oktober 2011 ura: 16:59 »

Ne vem, kaj bom naredil, trenutno je vse skupaj standby, se bom pomenil s terapevtom drugi mesec. Huda situacija, ker sem zelo navezan na otroke.
Ma kdo podobno izkušnjo? Lahko mi pišete na "Privat".
M
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.430

« Odgovori #19 dne:: nedelja, 16. oktober 2011 ura: 09:25 »

Sem prebrala vse od začetka in me zanima od kje izvirajo vsi ti njeni dvomi in obtoževanja do tebe? Si ji dal kdaj povod za ljubosumje? Je prišlo kdaj do prevare? Če je bila nekoč krasna in dobra, kaj se je zgodilo, da se je spremenila? Jaz pravim, da sta kriva vedno dva kiselnasmeh

Ampak , če pa gledam na tvoje zapise , sori, ne morem da ne bi napisala, živiš z neuravnovešeno osebo. Tole kar preživljaš ni normalno in vsakemu normalnemu bi se že zdavnaj zmešalo.
Ne vem, kakšno vlogo imaš ti, si odločen, jo ignoriraš, kakšne znake ji daješ...,.? Jaz bi ji postavila ultimat, ali na terapijo ali pa ločitev, ker bosta totalno uničila otroke z vajinim krutim zakonom.
Predlagam Imago terapijo, družinska in zakonska terapija, ki seže tudi do vajinega otroštva, zakaj pride do takega odnosa, ki ga imata sedaj. Vključijo se lahko tudi otroci.

Reši sebe in otroke, če že ona noče sodelovati rozicodam
Prijavljen
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar