najram93
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 5
|
 |
« dne:: četrtek, 26. maj 2011 ura: 14:04 » |
|
Povzetek dejanj, ki me UBIJAJO, nažirajo mojo psiho, moje zdravje, moje odnose z drugimi ljudmi, moje odnose do otrok, odnose zunaj hiše...
Zadnja dva meseca smo imeli v hiši »pekel«. Od januarja, ko smo začeli terapijo, je bil med nama mir cca 2 meseca, nato pa se je začelo. Vedno bolj in bolj, stopnjevanje, vlivanje bencina na izrečene besede, potenciranje, njene iluzije o moji nezvestobi, moji odhodi za uro do dve od hiše brez opravičila...Na koncu pa izbruh, vojna, spopad dveh velikanov (brez možganov), kdo bo močnejši, kdo bo koga bolj zjebal, zatolkel, predhodno izdelani zaključki dejanj, hude neresnične obtožbe, hud kontranapadi, hudo hudo... Sedaj, ko v družini ni več prisoten alkohol, so v igri spet čustva. Otroci čutijo pozitiven starševski odnos, gradnjo na pogovorih, z veseljem poslušajo, kar na ušesih sedijo ob tem. Ob tem manjka samo še pika na i: kakšen objem med nama, stisk, poljub...Tega z mojo partnerico ne doživljam, objeme mi delijo samo otroci. Tudi razjokam se s hčerko, objet, dolgo dolgo, mnogo bolečine se mi takrat izlije, po tem sem močnejši, bistrejši, funkcioniram bp, v službi na 130 %, zunanje aktivnosti razturam, sem vzor mlajšim pri svojih dejavnostih... Moja partnerica nima zunanjih dejavnosti, v mladosti je bila čustveno zatrta, prisosotvovala je dnevnemu družinskemu nasilju očeta alkoholika nad materjo. Tudi sam sem bil nekoč priča batin, ko je padalo po tašči. me je prosila: daj napravi nekaj, prosim! Tašča je vreščala: prasec, ubil me bo, svinja, na pomoč. Tega ne moreš pozabiti. Pri meni je bilo drugače: psihično nasilje moje matere s psihičnimi problemi nad mojim očetom, ki je vse skupaj akumuliral, z občasnimi alkoholnimi seansami s kolegi pa je te probleme poskušal reševati. Šlo mu je samo do 57. leta življenja.
V tem sestavku želim navesti moje težave, dejavnike, ki me privedejo do »ludila«, do žaljenja moje partnerice, do napadov nanjo. Kronološko se bom poskušal izpovedati o dejavnikih, ki so me ali me spravijo v obup/kontranapad/norost, jok, kreganje, žaljenje...
• V preteklosti in tudi sedaj me zasliševalna vprašanja spravijo izven normale, zaštekam, srce mi ponori, aritmija me kar dviga v zrak na postelji (kje si spet bil tako dolgo? S kom si bil? Nehaj se družiti s kurbirskim kolegom, Aktivnosti imaš zato da se lahko videvaš z drugimi ženskami, Iskanje dokazov v mojem avtu, videla sem te da komuniciraš po GSM, pošiljal si skrivne SMS-je, priznaj videla sem te, preverjanje moje odsotnosti po mojih kolegih...) • Telefonsko klicarjenje, ko odidem od hiše: kje si? S kom si? Zakaj lažeš? Po tem sem kot lonec, ki je atestiran na 10 barov, v njem je pa 100 barov. • Iskanje mene z otroci okrog – ko sem šel s kolegom na kavo, je za mano pripeljala vse tri hčerke, eno je poslala v bife, ko je mala vstopila, je rekla: aha, pa smo te našli, takoj domu...To dejanje mi je v okolici vzelo avtoriteto družinskega očeta, posmeh okolice... • Nezadostno večkratno dokazovanje moje odsotnosti od doma (na dolgotrajno maltretiranje o mojih odsotnostih na račun zadržanosti v službi sem v službi zaprosil za izpis časa vstop/izstopa v tovarno za tri zadnje mesece. Hotel sem, da ji dokažem, da nimam skrivnih izhodov, skrivnosti, hotel sem mir. Izpiske je pogledala, ter rekla, da se z njenimi podatki ne ujemajo. Vprašal sem jo, ali ima to kje zapisano, pa je rekla, da si je vse zapomnila, da nima zapisano, da pozna moje prihode domov do potankosti. • Pojasnjevanje mojih tel. razgovorov, SMSjev – s kom si govoril, kaj ti je rekel, ne laži če pa sem slišala drugače, že spet lažeš, nič ti ne verjamem, lažnivec, lažeš mi ker to čutim med vrsticami ...) • Neresnične obsodbe o moji nezvestobi (črna Prekmurka, Karin, kelnarce, kaj se pogovarjam z ženskami, se zares pogovarjaš s kelnarcami o intimi? To ti bom vrnila, tudi jaz bom sedaj začela hoditi z drugimi moškimi, ki me vabijo na pijačo....) • Vedno mi hoče nekaj vrniti, milo za drago, (če si ti, bom tudi jaz), navaja kazenske povračilne ukrepe ki so »krvavi, kruti«, počutim se, kot bi me brez veze z nožem med rebra,... • Za prvi maj smo imeli nastop Naslednji teden sem ji v službo poslal bližnjico do članka h Doma je bil grd pogled name in vprašanje: Zakaj sem po budnici sedel z ženskami, če pa so drugi moški sedeli z moškimi? Spet jaz in tisti moj kolega, ki sedi na moji desni strani, zato je bil zadnjič pri nas, da sta se zmenila. Spet iščeš druge babe... • Spolna diskriminacija lani 2010, dajanje spolnih uslug za materialne dobrine (radkape) – Izsiljevala me je za denar, da si kupi črne radkape za BMW-ja. Rekel sem ji, da ji zaenkrat ne morem dati denarja, da pa ji bom kupil za Božička. Ni bila zadovoljna. Zvečer mi je v postelji rekla: »ne bom ti dala f....., ker mi nisi kupil Radkap za avto«. To me je prizemljilo. • Včasih, ko sva si zelo zelo dobra in se razumeva, si želim spolnosti. Takrat pride odgovor: Ti si sesualni manijak, meni je zadosti 1 x na mesec. Ti me želiš samo takrat, ko bi rad f..... S sexom ne bova rešila najinih težav. • Vsakokrat ob njenih težavah poslušam: »Ti si me naredil hladnega, nekoč nisem bila takšna«. Za vse njene tegobe, stiske, spolno hladnost, itd, sem kriv jaz, ker sem psihopat, spolni manijak, uničevalec družine in njenih otrok...itd. • Siljenje k onaniranju (drkaj • Zakaj silim otroke k dejavnostim, če pa oni nočejo tega? Po njenih teorijah je to brezveze, samo strošek. Otroci so glasbeno in športno nadarjeni, dve hčerki izsstopata po svojih zmožnostih in tudi rezultatih. Ko sem deklice pred leti vključeval v dejavnosti, ni hotela sodelovati. Komentar je bil: razvažaj jih sam, saj si jih sam prijavil, plačuj jim sam, jaz nimam nič s tem, to je tvoje maslo. Sedaj je drugače: kaj bi bilo z otroci, če nje ne bi bilo? • Zadolžila se je s krediti in položnicami 100%, njena plača 800€, njene položnice 350€, krediti 400€. Kaj pa ostalo (hrana, bencin, obleke, ...?) Jaz ji baje samo plačam dopust, pa še to mora pod prisilo iti v šotor. Zapravil sem celotne dediščine zato, da nismo bili prikrajšani. Privoščil sem si majhen delež dediščine zase. Njen Komentar: ti si kupuješ luksuz, meni pa nič. • Velikokrat se dogaja to: nekomuniciranje, ne govori z mano, samo opazuje me, z očmi postrani, na daleč, kaj delam, s kom se pogovarjam, prisluškuje mi – kasneje pa: s kom si se to menil? Kaj imaš za bregom?. Jaz čutim pritisk, na daleč, čutijo tudi otroci • Mojim prošnjam glede prenehanja maltretiranja zaradi moje bolezen noče ustreči, baje si izmišljujem; zakaj sem se hodil osebno naročiti k kardiologu, če bi to lahko uredil po telefonu? Lažeš mi, da si bolan, zakaj si mi lagal? Drugič spet: si res ne izmišljuješ da si bolan? • Ko grem od doma, sem pod pritiskom, vedno čakam, zdaj zdaj bo zvonil telefon, spet zasliševanje, obtožbe...Občutek, da bi moral biti doma zvezan, da me doma čaka mučilna kletka. • Celonočno maltretiranje tri dni nazaj, celonočno maltretiranje brez spanca: o Priznaj, kaj mi imaš za povedati? o Za celi teden sem si vodila pisno evidenco, ko te ni bilo doma, vse imam napisano. o Priznaj, da maš drugo, (k...., deklina od bratranca, pomoč pri tečaju potapljanja), o Aha, zato si šel s K.... na pijačo, da bi šel z njo na potapljanje, da bi jo p...... Kaj sta si pisala po mailu, si jo zapeljeval? Boš šel z njo na potapljanje? Odgovori: da ali ne? o »Kaj sta si pisala s K.... po Emailu? Zakaj si si pisal z njo, povej kaj si ji pisal? Priznaj, da maš njen GSM, takoj« !!! Na njeno željo sem ji poslal obe pismi. o grožnje s sodiščem; jaz delam kot sodnica porotnica in te bom zjebala, boš videl; nič ne boš dobil (te grožnje se ponavljajo že nekaj časa, prvič sem mislil, da se mi bo utrgalo, ko sem to slišal; zdaj jih vzamem vase, nakar me razjedajo od znotraj; ne morem izgubiti otrok, brez mene ne bodo imeli tega, kar jim znam in jim lahko nudim. Brez mene bi doma popoldne gledali TV, Facebook. o grožnje, naj svoje premoženje napišem na otroke... Če to naredim, baje ne bom trebal plačevati preživnine o Gmail imam prižgan celi dan zato, ker kontaktiram z drugimi ženskami o Facebook imam za iskanje drugih žensk o Da je postala hladna, da ji ni do spolnosti, sem kriv v celoti jaz. Jaz sem psihopat, moji izpadi so krivi da je ona hladna, izmučena, da ji ni do nič... o Dobro se počuti, ko ji dvorijo veseli, nasmejani moški; jaz sem zatrt, hladen, z mano več ne more sexati, naj se je več nikoli ne dotikam
Ko je v stanju ljubosumja/napadov, se ne zaveda svoje retorike, besede letijo rafalno, kosi, strelja s pravimi naboji, zadeva v polno, v prsa.
Včasih sem jo uspel zaustaviti z enim stavkom, ki je imel težo, in se je zamislila, ter razmišljala. Takrat še mi je uspelo, nekaj časa sva lahko potem vozila kolikotoliko v redu. Zdaj ne gre več, moji dokazi ji več ne zadoščajo, baje brišem vrstice v povratnem Emajlu od drugih žensk samo da ji prikrivam resnico, ne more odnehati, išče slona med vrsticami, napihuje iluzije, moje besede so laži, nič mi več ne verjame, jaz sem lažnivec, prevarant, isti kot moj kolega, ničvrednež, naj crknem, da bo imela mir, da bo lahko sama živela z otroki...
Taki pritiski so mi dodobra nažrli moje zdravje, imam visoko hipertenzijo, ki se kljub max. dozi tablet še dviga, psihično sem na dnu, včeraj sem šel k zdravniku, rad bi šel po strokovno pomoč k psihoterapevtu. Ne upam na kavo v bife, spet bo napad, zasliševanje, s kom sem bil, kaj sem se pogovarjal, ali sem kaj govoril kelnarci, ali so bile zraven druge ženske, katere, kaj si jim pravil.....
Ko sem na dnu, ko postane doma nevzdržno, bi rabil nekoga. Problemov ne morem razglašati, trpeli bodo otroci, moj ugled, bojim se, sem v stiski, bom zdržal ali ne, se bom zlomil, brez službe sem gotov...?
Socialno ne morem delovati, ker sem vedno pod pritiskom, stresom. Njeno maltretiranje mi onemogoča pozitivno socialno udejstvovanje, moj računalnik deluje samo z 10 % zmogljivosti, je zaštekan, ne gre ven, srce mi razbija kot noro, zvečer, ne morem spati...
Nimam toplega doma, ampak »ječo, zapor«, z obveznostmi, brez povratne topline, ljubezni, spoštovanja, pogovorov, bodrenja, pozitivnosti, spolnosti...skratka vlagam vse, dobim nič.
Ali je krivda v celoti moja? Naj naprej molčim, ali nama je rešitev v skupni terapiji, ali bo hotela sodelovati? Pred leti, ko je bila prilika za skupno terapijo, ji je bilo izpod časti in v sramoto sodelovati.
Rad bi jo nazaj, kot je bila nekoč, njeno telo, še jo imam rad, včeraj sem ji rekel, da jo imam, pobožal sem jo. Želim si spolnosti, tudi take, kot jo navaja ona sama.
Kaj naj naredim? Stiska me v prsih, tlak je spet povišan. V službi imam nedokončane zadeve...
Kdo mi lahko pomaga, prosim?
|