FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 17:05

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 3 4 5 [6]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Strela iz jasnega  (Prebrano 2860 krat)
0 uporabnikov in 4 gostov pregleduje temo.
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 745

« Odgovori #100 dne:: torek, 12. julij 2011 ura: 08:30 »

Majč,

Citiraj
ti samo sledi notranjemu občutku, če si srečna in če imaš ob njem več razlogov za žalost ali za veselje. dokler ti odnos več daje kot jemlje, dokler te ne izčrpava, se ima smisel truditi, jaz mislim.

HVALA IZ SRCA!  poljubnjej

Dušica
Prijavljen
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.808

« Odgovori #101 dne:: torek, 12. julij 2011 ura: 18:03 »

Majč,

Citiraj
ti samo sledi notranjemu občutku, če si srečna in če imaš ob njem več razlogov za žalost ali za veselje. dokler ti odnos več daje kot jemlje, dokler te ne izčrpava, se ima smisel truditi, jaz mislim.

HVALA IZ SRCA!  poljubnjej

Dušica

rozicodam sem ti odgovorila v tvoji temi na tvoje dileme, če sem jih prav razumela Wink

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #102 dne:: sreda, 13. julij 2011 ura: 09:48 »

Majč,

hvala lepo napisano, predvsem pa, si mi dala neko notranjo vzpodbudo...

Če sem te prav razumela, si tudi ti "povezana" z Bogom in se ne obremenjuješ z dejstvom, ali boš jemala Ad še leto dni, 4 ali doživljenjsko?  pomisli No, tudi jaz se bi rada glede tega pomirila in ne več, morda tudi podzavestno obremenjevala, ker ni smiselno...življenje je pač takšno in smiselno ga je sprejeti, objeti in mu raje..pričarati lepši jutri..bo držalo?

Dušica
Prijavljen
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #103 dne:: sreda, 13. julij 2011 ura: 22:09 »

Dušica, meni vera v Boga zelo pomaga. ko ne vem več, kako si pomagati se potopim v molitev in pogovor z Bogom in verjamem, da je z mano, da točno ve, kaj se mi dogaja in mu zaupam in izročim sebe v varstvo, ker je le on vsemogočen. rada se predajam njegovi volji, ker menim, da bolje ve, kaj je dobro zame kot kdorkoli drug, celo jaz sama. ko ne razumem, zakaj se mi nekaj dogaja tako kot se, ga v molitvi sprašujem, kaj od mene on ta hip želi. V osnovi pa si ne predstavljam življenja več brez njega. uporabo zdravil, kot jo prakticiram sama dojemam kot blagoslov. On dela po meni, on dela po ljudeh, ki so naredili kaj dobrega meni. Dela po vseh, ki so mu predani in se mu zaupajo. Tako to jaz doživljam.

in vsaka stvar (tudi uporaba zdravil) je dobra, dokler pomaga. to, da imamo na voljo uporabo zdravil, menim, da ni osebna tragika tistih, ki jih jemljejo, ampak blagoslov, da lahko kar se da polno in dobro živimo kljub težavam, ki nas pestijo. Vsekakor pa moramo naresti kar se da za svoje zdravje tudi mi sami.

Tako jaz vidim.

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 667

« Odgovori #104 dne:: sreda, 13. julij 2011 ura: 22:40 »

Maja

tako lepo napisano
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #105 dne:: četrtek, 14. julij 2011 ura: 08:40 »

Maja,

Citiraj
On dela po meni, on dela po ljudeh, ki so naredili kaj dobrega meni. Dela po vseh, ki so mu predani in se mu zaupajo. Tako to jaz doživljam.
  poljubnjej

Dušica
Prijavljen
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #106 dne:: petek, 15. julij 2011 ura: 23:24 »

hvala bejbe naše drage. marina, nspisano v skladu s tem, kakor je bilo pač dojeto. jaz te zadeve tako mislim in tako čutim.

glede na to, da je tole moja tema, bi se še malo potožila tule:
zdaj je dipl. oddana, nalagam si polno prostovcoljnega in drugega dela, da ja ne bi imela čas samo sebe pomilovati in da sem med ljudmi, da se počutim koristno in da se mi kaj zanimivega zgodi in da lahko kaj dam odsebe, evo. zraven 2x na teden delam, pa ko generalno do konca pospravim mojo sobo, začnem kuhat, sva zmenjene z mamo.

danes je polna luna, ne vem ali to kaj na vas vpliva. sama sem bila prejšnjo noč dolgo pokonci in danes zgodaj vstala, tko da me mal zmanjkuje že cel dan, ampak sem šla delat in se zdaj vrnila domov. včeraj pa sem se po službi zadržala v ljubljani, ker sem srečala neko prijateljico, kateri sem obljubila, da si bom po oddaji dipl vzela čas za drink.

no danes pa je bil mal težak dan. bla sem malo neprespana, ampak bom prinesla notri juzti zjutraj, če se ne bom spet zbudila ob 6:30. danes sem bila pa precej boga v službi. ta job bo z zamenjat, resno, mislim bom speljala do konca, ampak bom vesela, ko bom mela pravo službo, kjer se bom počutila bolj produktivno in koristno. resno. tale recepcija je primerna samo za to, če si študent in se imaš za učit. brat pa danes sploh nisem mogla, ker mi je oči skupi vleklo.

dobro, da grem nazaj na temo: to, da tole z mojim bivšim ni več zdržalo, sem sprejela, tudi on in oba veva, da nima smisla it nazaj, ker bova čez tri mesece spet na istem. isti nepremostljiv problem. in ja life goes on. delava na istem delovnem mestu in zdaj sva v bistvu prijatelja oz. se nisva skregala in ostajava naklonjena, to je pa tudi bistvo vsega, kar je še ostalo. jasno je očitno, da to ne bo to. in to me mal tare.da ni šlo. mori me, a bo sploh kdaj s kom pa šlo. mal utrujena od vsega. mislim, da sem danes med šihtom privlekla na dan vsaj kake tri razloge za žalost. na glavno postajo sem šla iz dolgega mosta peš in sam jokala sem celo pot skoraj. morda zaradi utrujenosti malo, morda zaradi vsega skupaj. malo sem se izogibala gneči in ljudem, ampak všeč mi je ta ignorantnska ljubljana. všeč mi je luksuz, da lahko hodiš po cesti in jočeš, pa ti da folk mir. tega pri nas v domžalah ni. tu te vsak drugi vsaj na videz pozna, če živiš tu od rojstva in nimaš potrebnega miru, da bi se zjokal, če tko pride. moj ex sicer še nima punce, ampak si ustvarja valda prilike, da katero spozna. jaz sem malo utrujena od vsega. edini fant, ki me je v zadnjem času malo navduševal, me ne porajta oz. mu očitno ne klikam najbolj, tko da...life goes on. a sem že rekla, da sem utrujena? Cheesy pa ja, mesec samote je naokoli in začel mi je manjkat...bližine. tudi mojemu bivšemu fantu manjka tega in zadnje dva dni sva se ogromno šalila na svoj račun, ko je bil kak moment, da sva se srečala in se pomenla v službi, ki jo mam sam še za dva meseca. pa zadnje dva dni sva se parkrat samo objela...pišuka je manjkal tega. in en drek vse skupi pomaga, ko pa veš, da je šlo vse lepo po gobe. pa valda, da to itak ne gre več nikamor. samo moment je, ko čutiš, da maš rad, pa da ti malo odleže, potem pa spet zavedanje, da to vse skupi ne pelje nikamor. mej ne prestopava. dogovor je dogovor. in tudi nimam veselje do tega, da bi, ker bi me samo zvilo od znotraj. ne morem delat tisto v kar ne verjamem. lahko mam rada, lahko objamem. naklonjeno, prijateljsko, to pa je tudi vse...valda mi je še lep, pa diši še vedno, pa vse, ampak se to več mene ne tiče in nima več nič z mano. torej mi ni v nobeno veselje. samo zbuja neke težke občutke.

no tko.

pa čez en teden bo leto dni odkar mi je umrl prijatelj. pa spet še za to jok. pa še kaj se najde. ob polni luni kar udari ven. potem pa bo, računam spet bolje. ups and downs kot sestavni del življenja. Samo malo žalosti ostane. občutek, da nisem uspela, čeprav sem verjela, čeprav sem dala celo sebe...

maja
Prijavljen

Tačka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 391

« Odgovori #107 dne:: sobota, 16. julij 2011 ura: 20:26 »

draga maja, si še premlada, da bi tako razmišljala ..če si oddala diplomo.. kakih 23 let ? Moški ? Ah, ko bo prišel "pravi" boš že vedela.. oziroma oba morata vedeti  pomezik. Nisi ne prva ne zadnja, ki je dala to skozi ..

Kar se pa tiče tvojega bivšega.. prekini.. biti "prijatelj" z bivšim .. uf, ni dobra stvar.. sami spomini, lepi ali grdi.. prekini

drugače pa,.. drži se.. ne jokaj.. Sad ne nehvala, še najmanj pa zaradi deddev.. ti se samo smej se  Smiley

koliko časa pa ješ AD-je ?

rozicodam
Prijavljen

Smeh je pol zdravja ....
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #108 dne:: nedelja, 17. julij 2011 ura: 08:28 »

Tačka, kar nekaj zadev si falila Wink nisem tako zelo mlada, kmalu bom stara 27 let. Sicer ti lepa hvala za spodbudo in dobro namerne besede. mi veliko pomenijo. AD-jev pa ne jemljem trenutno. Moja motnja je pretežno bipolarne narave in jemljem v glavnem tegratol (stabilizator razpoloženja) in pa najnižji odmerek soliana, ki sodi v skupino antipsihotikov. včasih me deprimera za kak teden, skoraj dva, ampak se skušam preboriti brez AD-ja, ki pri motnji moje vrste v primeru, da res nisi na hard depresiven, ko ga nujno rabiš, lahko sproži privzdignjena razpoloženja, zato se ga otepam, če se da. 2x sem jemala kratek čas EFECTIN ER. V tem času pa se žalostim iz konkretnih razlogov. Me pa tudi malo luna ubije, priznam. Precej se me dotaknejo vremensko pogojeni vplivi, to baje zaradi tega, ker sva bila z mojim bratom dvojškom nedonošena. ampak takih ljudi, s takimim težavami ni tako zelo malo. tko da come and goes.

hvala, vseeno! Wink

tale odnos z mojim bivšim pa počasi gre in midva greva vsak svojo pot. najbrž bo ostala le neka naklonjenost in po potrebi pomoč (npr. če mu jaz lahko posredujem kak kontakt, ki ga potrebuje za službo, za druge zadeve in obratno, npr. če bom želela kupit kak kvaliteten rabljeni avto, valda bom šla k njemu po nasvet, ki se na to spozna). delala pa bom tu le še 2 meseca. potem se bova zelo redko srečevala, če se bova.

tako je to Wink

maja
Prijavljen

dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #109 dne:: ponedeljek, 18. julij 2011 ura: 08:54 »

Majč,

najprej čestitke za
Citiraj
glede na to, da je tole moja tema, bi se še malo potožila tule:
zdaj je dipl. oddana, nalagam si polno prostovcoljnega in drugega dela, da ja ne bi imela čas samo sebe pomilovati in da sem med ljudmi, da se počutim koristno in da se mi kaj zanimivega zgodi in da lahko kaj dam odsebe, evo. zraven 2x na teden delam, pa ko generalno do konca pospravim mojo sobo, začnem kuhat, sva zmenjene z mamo.
Pridna!

Hmm, utrujena? Minuli wknd je bil zame prava katastrofa, utrujenost pa me daje že 10 dni, saj imamo na Obali grozno vročino, soparino in je težko dihat... 031..čakam dež!

Dejstvo, da sta ostala s bivšim prijatelja je tudi pohvale vredno, saj jaz...ne bi mogla! Ti pa ja, tako da si že tukaj čustveno zrela osebnost.. rozicodam Ne obremenjuj se s tem, če ti bo uspelo pridet v novo razmerje..vsekakor! pomezik Vse ob svojem času, zato sedaj..izkoristi čas zase in za delo na sebi...

Dušica
Prijavljen
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #110 dne:: ponedeljek, 18. julij 2011 ura: 11:21 »

dušica to ni ravno klasično prijateljstvo, ker ne more biti. ne moreš it zares z več na manj, jaz mislim. gre za naklonjenost, ki bo ostala za to, da nekomu želiš dobro. sam odnos in pogostost srečevanj pa valda izveneva. čez dva meseca ne bom več delala tam in bo sploh manj prilik za srečevanje.

zadnje dni precej žalujem. skušam se zaposliti in se ukvarjam z ljudmi: nečakinjo, prostovoljnim delom, itd. ampak veliko časa enostavno preživim v žalosti. trudim se le, da me ne pozavga vase. rabim čas, da vse tole predelam. rabim čas, da bom spet dobro in super je, da me edini tip, ki me potegne, ne obrajta, ker se bom lahko postavila v miru na svoje noge in ko bodo občutki res zdravi in ne bo sledi žalosti, bo enkrat morda prišel mimo nekdo, ki mi bo zares odgovarjal. tokrat ne več z glavo skozi zid un na bumf, ampak z veliko neke preudarnosti. in dala si bom čas za spoznat človeka, ne rabim hitet v odnos. tko je to. odrasli smo. poleg tega pa mi zlepa fantje niso všeč na način, da bi me pritegnili. imam kar precej izkušenj z ljudmi.

tako je pri meni. Wink

maja
Prijavljen

dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #111 dne:: torek, 19. julij 2011 ura: 09:01 »

Okej, razumela, sicer sama veš, kaj ti najbolj ustreza in koga/kaj si trenutno želiš, tako da ti osebno in iz srca zaželim, da najdeš čim prej notranji mir in... poljubnjej

Dušica
Prijavljen
Strani: 1 ... 3 4 5 [6]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar