Lep pozdrav vsem...
Moj problem je sledeč... V službi imamo vsake toliko časa razne sestanke pri strankah itd... Tja gremo ponavadi trije sodelavci... Problem je v tem je mene teh sestankov strah kot hudiča... Že na poti na sestanek sem živčen... ko pa se vsedemo pa se začnem prekomerno potiti (lahko bi bilo -20 pa bi bi bil jaz premočen) in težko dihati. Ne morem biti sploh pozoren, ker ne poslušam več... ne vem o čem se govori... v glavi imam samo to na kakšen način bi se pobral iz prostora... Če bi moral iti kdaj kam sam na sestanek bi me pomoje pobralo... Ravno v takšni trenutkih pa ti po možnosti pade še kuli na tla in vsi se ozrejo vate

... V glavi je takrat cela žurka... Že na poti tja sam sebe zafrknem... Ker si mislim da bo spet enako kot zadnjič in že iz avta pridem totalno zaciklan... Pomoje so sodelavci že malo navajeni name, samo se sam počutim zato manjvrednega, nesposobnega in nekoristnega, ker na sestankih ponavadi ni od mene nič... Vsak tak pripetljaj je zame velik osebni neuspeh... V službo drugače rad hodim in delo, ki ga opravljam mi je všeč, razen seveda sestankov... Na poti domov se v avtu čudim kako da me lahko
taka stvar tako zjebe... Ampak ko te prime se ne znam znebiti tega...
To se je začelo kakšne 4 leta nazaj... Na začetku je bilo to bolj intenzivno. Ko se je to začelo sploh nisem upal pogledati človeka, ki gre nasproti po cesti, nisem mogel iti na družinske večerje, stati v trgovini itd... Nisem si upal gledati niti televizije... Če sem gledal kakšno kriminalko s kakšnim psihopatom me je bilo takoj strah kaj če tudi jaz nisem tak, potem je bila oddaja, kjer so bili ljudje, ki so si želeli amputirati npr. roko nogo (motnja pač)... In že je mene zadelo, kaj če imam tudi jaz to ipd..., nisem se upal oglašati na telefon, še v svoji družbi se nisem več dobro počutil...
Dobil sem paroxat in ga še danes vzamem tabletko na dan (20mg)... Nisem bil pri psihiatru ampak mi ga je predpisala moja zdravnica... Družina ve o mojih težavah... _Velikokrat se z bratom tudi šaliva na račun takih pripetljajev... Stanje se mi je od takrat zelo izboljšalo... vendar pa še vedno ostaja problem, ki sem ga opisal v prvem odstavku in ne vem kako naj ga odpravim... Drugače tudi tečem in kolesarim (zdrav duh v zdravem telesu)... Mogoče bi se moral oglasiti pri psihiatru ali vpisati v kakšne tečaje itd... s katerimi bi premagal ta strah... Ali imate kakšen nasvet...
Hvala za odgovore