FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 18:13

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: DEPRESIJA KOT ODRAZ FIZIČNE BOLEČINE  (Prebrano 6667 krat)
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #20 dne:: torek, 07. junij 2011 ura: 06:43 »

Roza, si že kaj prebirala knjige na temo depresija ipd, kot so recimo te http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=754

si o skupini za samopoč razmišljala? http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=433&Itemid=66

si bila na kaki delavnici...? mogoče druženju? http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,8344.0.html
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 974

« Odgovori #21 dne:: torek, 07. junij 2011 ura: 08:28 »

Roza,

kar se tiče utrujenosti, sva na istem, sploh v času depresije, je pri meni bolj izrazita, tako da so mi svetovali (baje, da so zelo dobro ocenjeni! clap) izdelke FIDI in sicer kapsule OMEGA 3 in KOENCIM Q 1O..osebno verjamem v te stvari in kmalu se lotim "kure"...pridruži se mi!

http://www.fidimed.si/o_izdelkih/predstavitev_izdelkov/18/fidi_koencim_10_reg_naravni_koencim_q10.html

http://www.fidimed.si/o_izdelkih/predstavitev_izdelkov/35/lososovo_olje_omega_3.html

Dušica
Prijavljen
Roza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 115

« Odgovori #22 dne:: ponedeljek, 13. junij 2011 ura: 01:24 »

Roza,

kar se tiče utrujenosti, sva na istem, sploh v času depresije, je pri meni bolj izrazita, tako da so mi svetovali (baje, da so zelo dobro ocenjeni! clap) izdelke FIDI in sicer kapsule OMEGA 3 in KOENCIM Q 1O..osebno verjamem v te stvari in kmalu se lotim "kure"...pridruži se mi!

http://www.fidimed.si/o_izdelkih/predstavitev_izdelkov/18/fidi_koencim_10_reg_naravni_koencim_q10.html

http://www.fidimed.si/o_izdelkih/predstavitev_izdelkov/35/lososovo_olje_omega_3.html

Dušica

Zdravo Dušica. Hvala za priporočilo, a nažalost nisem tip človeka, ki bi verjela vsem tem farmacevtskim mešanicam. Če bi mi napisala, da bove pile čaj ali kaj podobnega, bi še sprejela, kaj drugega pa res ne.
Jaz sem tako utrujena ko pridem s službe, da bi šla samo spat-sploh ne vem če je to normalno. Moja starejša sodelavka je tudi rekla, da je hodila domov utrujena ko je bila mlajša, ampak je nisem upala vprašat če je hodila domov tako utrujena, da je hotela kar spat popoldne. Načeloma če po službi odspim eno urico sem potem ok in grem lahko tudi športat, laufat, če ne pa hodim kot mrtvec okoli.
Prijavljen
Roza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #23 dne:: ponedeljek, 13. junij 2011 ura: 01:25 »

Roza, si že kaj prebirala knjige na temo depresija ipd, kot so recimo te http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=754

si o skupini za samopoč razmišljala? http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=433&Itemid=66

si bila na kaki delavnici...? mogoče druženju? http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,8344.0.html

Ne še:((( Hvala za informacije in prijaznost.
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #24 dne:: ponedeljek, 13. junij 2011 ura: 06:39 »

Načeloma če po službi odspim eno urico sem potem ok in grem lahko tudi športat, laufat, če ne pa hodim kot mrtvec okoli.

Pol je vse OK. Telo pač rabi počitek od šihta in to je to. Ko grem jst spat, pa itak da sam zarad joba, sem dobra za 15h... in se lohk kr oblečem za odhod v službo  sesmejem
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #25 dne:: torek, 14. junij 2011 ura: 08:36 »

Roza,

Citiraj
Če bi mi napisala, da bove pile čaj ali kaj podobnega, bi še sprejela, kaj drugega pa res ne.
Ko ti zapaše, se pripelji na Obalo in greva na sladoled..tudi meni bo prav!  rozicodam

V kakšno obliko samopomoči pa verjameš/upaš?

Dušica
Prijavljen
Roza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #26 dne:: četrtek, 16. junij 2011 ura: 22:02 »

Roza,

Citiraj
Če bi mi napisala, da bove pile čaj ali kaj podobnega, bi še sprejela, kaj drugega pa res ne.
Ko ti zapaše, se pripelji na Obalo in greva na sladoled..tudi meni bo prav!  rozicodam

V kakšno obliko samopomoči pa verjameš/upaš?

Dušica

Hejla Dušica, do obale nimam tako daleč, tako da greve komot enkrat na sladoled.
Pravzaprav ne vem v kakšno obliko samopomoči verjamem, ker sploh ne vem kaj mi je. Moj fant pravi, da sem mogoče samo človek, ki ima malo manj energije. Saj ne vem če sem depresivna, vem edino to, da mogoče nimam samozavesti. Ne obremenjujem se s svojim videzom ali kaj podobnega, bolj se sekiram za druge stvari. Recimo vedno imam občutek, da se ne morem pripraviti na izpit, zato tako dolgo zavlačujem s svojim faksom-nimam pozornosti, pa npr zadnjič me je zelo prizadelo to, da moja kolegica, ki ne živi več v mojem kraju pokliče in reče gremo na sladoled, js pa horuk direkt iz službe, crknjena z njo na sladoled z mislijo, pa naj ji bo, saj se tako malo vidimo, pa še ne stanuje več tukaj, potem pa pridem jaz v njene kraje, jo kličem na kavo in njej se ne da...tak, vedno se počutim izigrana na nek način, zdi se mi, da se preveč razdajam za druge.
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #27 dne:: četrtek, 16. junij 2011 ura: 23:22 »

[quote author=Roza link=topic=8354.msg218229#msg218229 date=1308254543
 pa npr zadnjič me je zelo prizadelo to, da moja kolegica, ki ne živi več v mojem kraju pokliče in reče gremo na sladoled, js pa horuk direkt iz službe, crknjena z njo na sladoled z mislijo, pa naj ji bo, saj se tako malo vidimo, pa še ne stanuje več tukaj, potem pa pridem jaz v njene kraje, jo kličem na kavo in njej se ne da...tak, vedno se počutim izigrana na nek način, zdi se mi, da se preveč razdajam za druge.
[/quote]

Ja Roza, prizadelo te je, ker si se počutila krivo, da nebi šla s kolegico...hm, pa misliš, da si morala
it...nihče te ne more prisilit v nekaj, če se ti ne počutiš vredu...dovolj bi bilo, če bi ji povedala, da si utrujena, da si imela naporen dan in se dogovorila za drugič....ne ti pa si preveč dobra in gremo... zardevam na račun tvojega počutja, mislim, da se boš morala poglobit vase in najprej poskrbet ZASE,
šele potem za druge...tvoja kolegica bo to izkoriščala...ti boš pa trpela.

Morda bi bilo dobro, da si prebereš tole:

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=889&Itemid=51

Nočko... rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #28 dne:: ponedeljek, 20. junij 2011 ura: 15:55 »

Pravzaprav ne vem v kakšno obliko samopomoči verjamem, ker sploh ne vem kaj mi je. Moj fant pravi, da sem mogoče samo človek, ki ima malo manj energije. Saj ne vem če sem depresivna

Smiley sodeč po tvojih prebranih vpisih bi se pa upala trdit, da si...
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
kopi
gost
« Odgovori #29 dne:: sobota, 25. junij 2011 ura: 15:20 »

mene   dobesedno  od psihe bolijo kosti,križ , sklepi ,vsi izvidi ok
tudi fizioterapija ni pomagala, se pravi  vse moje bolečine  izvirajo od psihičnega počutja.
ANA

Ana, te bolečine ki jih opisuješ kažejo na določene specifične težave. Bolečine v sklepih so pogosto posledica revmatoidnih obolenj. Te so v sklopu avtoimunskih obolenj, na katere pa tesnoba in depresija vplivata.  So pa za avtoimunska obolenja tudi drugi dejavniki, številni še neznani. Ve pa se, da plesni v stanovanju, izpuhi starejših dozelskih motorjev in cvetni prah pospešujejo nastajanje avtoimunih bolezni. V krvni sliki bi se lahko videlo kot povečanje števila limfocitov. Psihiatrično zdravilo pa mislim da je Cymbalta.

Če so imunološki testi negativni, pa lahko kaže na nezaceljeno virozo (redkeje bakterijsko obolenje). Zato je pomembno, da se, kadar zbolimo, pozdravimo do konca. Posebaj nevarno je če se "vsede" na katerega od vitalnih organov (pa prosim brez panike, ker pretiran stres slabo vpliva na imunski sistem). Ponavadi se to pokaže ob kakšnem prehladu ali ko imamo oslabljen imunski sistem.

Lahko je problem tudi postelja...

Jaz sem zelo redko srečal človeka (pravzaprav nikoli), ki bi se izmišljeval bolečino. To bolj sodi v kontekst posttravmatske motnje, kjer pa je pogosto ravno bolečina glavni vzrok.

Zdravniki nam pomagajo, ko sami ne najdemo več rešitve za naše probleme. Pri tem pa imajo omejena sredstva, znanje, čas ali celo interes. Tako smo mi sami tisti, ki lahko (in moramo, kar je tudi prav) največ prispevamo na poti k polnemu zdravemu življenju. To pa je še posebaj težavno ko se spopadamo z depresijo in tesnobo. Najprej se informiramo in poskušamo poiskati kje imamo težave in zakaj (piše vse na tej strani, na srečo)...

V večjih kosteh se nahaja kostni mozeg, ki proizvaja rdeče krvničke in limfocite. Bolečine v kosteh, ponavadi se najprej pojavijo v križu, so pogosto povezane s (povišanim?) delovanjem imunskega sistema, kar je lahko posledica okužbe, vnetja, imunskih bolezni, nosečnosti ali nekaterih zdravljenj. Ali po krvavitvah. Na cel ta sistem vplivajo notranji in zunanji stresorji.

Tu je posebaj pomembno, da vzdržujemo zdrav način življenja. Se dovolj gibamo na svežem zraku, jemo raznovrstno hrano, poskrbimo za dovoljšno količino vitaminov. Jaz vzamem vsak dan multivitaminsko tableto in še dodatno veliko dozo Vitamina C (500-1000Mg) poleg dnevne količine sadja (celo na priporočilo zdravnice in mi res zelo pomaga). Kakšna doza je primerna pa je verjetno odvisno od vsakega posameznika; Na začetku se lahko pojavijo celo kakšni prehodni "stranski učinki", ko imunski sistem začne konkretno opravljati svoje delo.

Jaz vidim glavni problem depresije in tesnobe v tem, da se oseba začne umikati, ker, ali narobe razume (konstruktivne) stresorje, ali pa je resnično podvržena nekonstruktivnim stresorjem. Ponavadi pa oboje in se zato to nekako pomeša. Ta nekontrolirani umik pred stresorji pa prvič pomeni poslabšanje življenskega okolja in s tem slabše splošno zdravje, po drugi strani pa človek brez konstruktivnih stresov živi kot v samici, brez vsakršne možnosti potrditve ali samoaktualizacije kar pa spet samo poslabša samopodobo ipd..

Telo je sedež duše, ki smo ga dobili le na posodo (osnovni princip judaizma, zato je tudi prevod poetičen).
Prijavljen
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #30 dne:: ponedeljek, 27. junij 2011 ura: 09:02 »

Roza,

Citiraj
Moj fant pravi, da sem mogoče samo človek, ki ima malo manj energije
to je to! pomezik Važno, da te razume in si zna deliti čim več stvari s teboj, ti pa bodi ponosna nase in utrjuj svojo samozavest!

Kar se tiče sprehoda, sladoleda in debate, piši ZS...te bom vesela!  rozicodam

Dušica
Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar