FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 10. junij 2026 ura: 00:30

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: DEPRESIJA KOT ODRAZ FIZIČNE BOLEČINE  (Prebrano 6669 krat)
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 974

« dne:: petek, 20. maj 2011 ura: 09:02 »

Pozdrav vsem!

Zanima me, kaj menite na tale stavek, izvet iz knjige, ki jo prebiram: ŽALOST, IZGUBA SAMOSPOŠTOVANJA, OBČUTEK KRIVDE, ODSOTNOST ZADOVOLJSTVA, SO LE DUŠEVNI IZRAZI TELESNIH TEŽAV.

Zanimivo..meni je dalo mislit! closedeyes

Kako gledate na to? Vaše izkušnje, prosim..hvala.

Dušica
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #1 dne:: petek, 20. maj 2011 ura: 09:14 »

oki
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #2 dne:: petek, 20. maj 2011 ura: 09:39 »

hja, prej obratno.... žalost, stres, slaba volja, nizko samospoštovanje... lahko pripejejo do bolezenskega stanja (psiha), ki se potem lahko prenese na telo, organe,...
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.103

« Odgovori #3 dne:: petek, 20. maj 2011 ura: 11:50 »

Ja pa saj, fizično pride do spremembe kemije, nevrotransmiterji pa so del telesa, a ne. Je pa res, da to najpogosteje izzovejo stresorji iz okolja. Tu se lahko naslonimo na pozitivni in negativno povratno zvezo (medicinci in tisti, ki se izobražujejo v zdravstvu le to dobro poznajo). Telo odreagira na zunanji stresor in se mu upre. če mu uspe zadušiti ta stresor z reakcijo celega telesa, potem je to negativna povratna zveza, če gre za pozitivno in le še spodbuja dejavnost stresorja in se težava poglablja, potem je to smrt za telo navadno.

Je res, da je včasih telo tisto, ki sproži, da ti je hudo, da si depresiven in da pridejo vsi ti občutki, valda, ampak najprej mora priti do tega, da pride do preobremenitve in zaradi napake v gradnji (neka genska dispozicija) se nam most mal poruši. z zdravili ga pa skušamo sanirat nazaj, da spet lahko prenaša določeno normalno količino obremenitev. je tako?

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #4 dne:: petek, 20. maj 2011 ura: 12:22 »

hja, prej obratno.... žalost, stres, slaba volja, nizko samospoštovanje... lahko pripejejo do bolezenskega stanja (psiha), ki se potem lahko prenese na telo, organe,...

Ma jaz tud mislim nekako tako kot Arwen! Huh?
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.103

« Odgovori #5 dne:: sobota, 21. maj 2011 ura: 08:30 »

pomoje gre lahko v obe smeri, najprej psiha in pol še fizika ali pa obratno.

maja

Ma jaz tud mislim nekako tako kot Arwen! Huh?
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #6 dne:: nedelja, 22. maj 2011 ura: 19:54 »

Zanima me, kaj menite na tale stavek, izvet iz knjige, ki jo prebiram: ŽALOST, IZGUBA SAMOSPOŠTOVANJA, OBČUTEK KRIVDE, ODSOTNOST ZADOVOLJSTVA, SO LE DUŠEVNI IZRAZI TELESNIH TEŽAV.

ponavad je tko, da psiha vpliva na telo (strah---->glavobol, tesnoba------>prekomerno bitje srca, ipd.).

v tem stavku pa mislim, da če imaš npr. raka, se ti to odraža na žalosti, izgubi samospoštovanja / zadovoljstva / depri (amputacija dojk)....

.......vendar pa je na vso to tvojo psiho (psiho stanje) odločilno predvsem, kako izziv (recmo, problem) dojemaš sam(!), in potem koliko ti pomeni mnenje partnerja, ki je zelo pomembno, da te podpira in sprejema..... da se lahko soočiš še z družbo (ne s celim svetom ampak dost je že s prarimi prijatelji) ipd.
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
a*n*a
gost
« Odgovori #7 dne:: nedelja, 22. maj 2011 ura: 22:07 »

mene   dobesedno  od psihe bolijo kosti,križ , sklepi ,vsi izvidi ok
tudi fizioterapija ni pomagala, se pravi  vse moje bolečine  izvirajo od psihičnega počutja.
ANA
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #8 dne:: nedelja, 22. maj 2011 ura: 23:30 »

rozicodam

Ana, res je...to so psihične bolečine, ker so mišice napete in se nam nikoli ne sprostijo do konca.

Meni zelo pomagajo MG tabletke, sproščanje in tuširanje z mlačno vodo...prepusti se tem užitkom
in verjemi, da ti bo bolje....ko se tuširaš poskusi bit sproščena.... oki
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: ponedeljek, 23. maj 2011 ura: 09:14 »

Torej, menite, da negativno razmišljanje/mišljenje povzroči (kasneje...) bolečino kot odraz fizičnega stanja v telesu? Npr. zobobol, boleča vranica, težave z želodcem

Se strinjam! oki

En primer mi je dal misliti: lansko leto sem spoznala duhovno, modro in toplo gospo s Krasa, sicer bolj flegmatične narave, bolj umirjeno ali preprosto v razmišljanju in delovanju. Vsega nisem zvedelo o njej, mi pa je veliko stvari zaupala (kaj ji je življenje dalo/vzelo, česa se veseli ipd.) in na koncu sva spoznali najino največjo skupno točk: željo po bolj pristni pre/hrani in ljubezen do zelišč, tako da me je povabila k sebi..ali tega dogodka nisem dočakala.. Sad V roku pol leta, sem izvedela od moje mame, ki jo tudi pozna, da jo je hitro napredujoči rak na debelem črevesu pobral.. jok..vse to me je tako šokiralo, da še nekaj časa nisem morala dojeti, kako je to sploh možno.

Govorila mi je o njeni vegetarijanski prehrani, sproščenem življenju doma in v naravi, dejstvo da je presrečna babica 3 vnukov in vse je bilo tako lepo slišat iz njenih ust..pa niti slabotno ni delovala navzven...No vsega tudi ne moremo vedeti!

Kakorkoli, včeraj mi je gospod - njen sosed obrazložil, da je bila gospa sicer pozitivna in dobra dušica, odprte narave, vendar od določenih "dejstev" ni odstopala, kot npr. nikoli ni hodila na zdravniške preglede, ker je bila mnenja, da vsaka injekcija skrajša življenje ali da kemija povsem zastrupi telo.. ne tako da, ko so nastopile zdravstvene težave (kljub prehrani ali očitno misli niso bile vedno tako "zdrave"..se strinjate?  unsure..podzavest, miselni vzorci), je zaupala le vase in svoji psihični sposobnosti, da preko misli zmore odgnati raka ali nekaj pd..

Ali to prepričanje se ni obrestovalo..

Verjamem, da jo je zadnje dni svojega življenja spremljala velika depresija..ko je spoznala, da zgublja moč z boleznijo...

Uff, še sedaj ne morem verjeti.... Undecided

Dušica
Prijavljen
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.206

« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 23. maj 2011 ura: 11:56 »

Žal mi je za tvojo prijateljico. A ni bilo nekaj podobnega tudi z manekenom Kobilico? Zaradi moči pozitivnih mislih je odklanjal zdravniško pomoč in oslepel.

Farmaciji smo lahko hvaležni, ker najde vedno nova zdravila za lajšanje »simptomov«, saj nam dostikrat tako omogoči normalno življenje, ki ga morda drugače ne bi mogli živeti. Vendar pa nikoli ne zdravi vzrokov. V bistvu nam da potuho, da nam ni treba reševati vzrokov.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #11 dne:: torek, 24. maj 2011 ura: 06:45 »

lansko leto sem spoznala duhovno, modro in toplo gospo s Krasa, sicer bolj flegmatične narave, bolj umirjeno ali preprosto v razmišljanju in delovanju. Vsega nisem zvedelo o njej, mi pa je veliko stvari zaupala (kaj ji je življenje dalo/vzelo, česa se veseli ipd.) in na koncu sva spoznali najino največjo skupno točk: željo po bolj pristni pre/hrani in ljubezen do zelišč, tako da me je povabila k sebi..ali tega dogodka nisem dočakala.. Sad V roku pol leta, sem izvedela od moje mame, ki jo tudi pozna, da jo je hitro napredujoči rak na debelem črevesu pobral.. jok..vse to me je tako šokiralo, da še nekaj časa nisem morala dojeti, kako je to sploh možno.

Govorila mi je o njeni vegetarijanski prehrani, sproščenem življenju doma in v naravi, dejstvo da je presrečna babica 3 vnukov in vse je bilo tako lepo slišat iz njenih ust..pa niti slabotno ni delovala navzven...No vsega tudi ne moremo vedeti!

kako že pravi mali princ? bistvo je očem nevidno...
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: torek, 24. maj 2011 ura: 09:01 »

Kinto,

se strinjam s teboj! Farmacija vselej prispeva k nečemu... pomisli

Zanima me, če ima kdo v teh pomladno/poletnih dneh kakšen gastro težave?  unsure Jaz, moj čiwawa in kar nekaj ljudi smo opazili napihnjenost, vetrove in pd..kar v zimskih dneh ni bilo..

Pa ja ni tudi tukaj stvar psihe?

Dušica

Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #13 dne:: torek, 24. maj 2011 ura: 09:14 »

Zanima me, če ima kdo v teh pomladno/poletnih dneh kakšen gastro težave?  unsure Jaz, moj čiwawa in kar nekaj ljudi smo opazili napihnjenost, vetrove in pd..kar v zimskih dneh ni bilo..

Pa ja ni tudi tukaj stvar psihe?

Dušica

Spomladi rado pride do težav z želodcem Dušica. Gastritis se pojavlja bolj pogosto jeseni in spomladi. Je pa tudi psiha dosti kriva. Malo se izogibaj sveži hrani. Jaz jemljem tudi Ortanol tablete v teh dneh. Pomaga.
Prijavljen

alexx Afro 
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: sreda, 25. maj 2011 ura: 09:04 »

Alexx,

Citiraj
Jaz jemljem tudi Ortanol tablete v teh dneh.
  So naravnega izvora? Jemlješ ob težavah? Hmm, veš da sem pomislila še na kandido... unsure..mi je dobro poznana... happy

Drugače, še en odstavek iz knjige, ki jo trenutno prebiram: PROSTOVOLJNE DEJAVNOSTI SO ENA NAJBOLJŠIH ZAGOTOVIL ZA DALJŠE ŽIVLJENJE. TO JE BOLJŠA ZAŠČITA PRI OHRANJANJU NIZKEGA KRVNEGA TLAKA, URAVNAVANJE HOLESTEROLA IN PRENEHANJE KAJENJA. ZADOVOLJSTVO ZARADI POVEZANOSTI Z DRUGIMI LJUDMI JE MOČNO ZDRAVILO ZA ČUSTVENE MOŽGANE IN POSLEDIČNO ZA TELO.

To je nekako povezano s to tematiko..upam, da komu koristi...

Dušica
Prijavljen
Roza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 115

« Odgovori #15 dne:: sreda, 25. maj 2011 ura: 22:05 »

mene   dobesedno  od psihe bolijo kosti,križ , sklepi ,vsi izvidi ok
tudi fizioterapija ni pomagala, se pravi  vse moje bolečine  izvirajo od psihičnega počutja.
ANA

Tudi mene. Križ itak nonstop. Tudi ko imam obdobje redne telovadbe in ko sem kondicijsko na višku imam vedno občutek , da komaj hodim, da komaj nosim svoje telo.
Prijavljen
Roza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: sreda, 25. maj 2011 ura: 22:07 »

Alexx,

Citiraj
Jaz jemljem tudi Ortanol tablete v teh dneh.
  So naravnega izvora? Jemlješ ob težavah? Hmm, veš da sem pomislila še na kandido... unsure..mi je dobro poznana... happy

Drugače, še en odstavek iz knjige, ki jo trenutno prebiram: PROSTOVOLJNE DEJAVNOSTI SO ENA NAJBOLJŠIH ZAGOTOVIL ZA DALJŠE ŽIVLJENJE. TO JE BOLJŠA ZAŠČITA PRI OHRANJANJU NIZKEGA KRVNEGA TLAKA, URAVNAVANJE HOLESTEROLA IN PRENEHANJE KAJENJA. ZADOVOLJSTVO ZARADI POVEZANOSTI Z DRUGIMI LJUDMI JE MOČNO ZDRAVILO ZA ČUSTVENE MOŽGANE IN POSLEDIČNO ZA TELO.

To je nekako povezano s to tematiko..upam, da komu koristi...

Dušica

Ja, se vse lepo sliši, a realnost je drugačna. Jaz pridem tako utrujena domov, pa nima visoke plače, da mi niti na misel ne pride, da bi se udeležila kakršnegakoli prostovoljstva.
Prijavljen
Roza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: sreda, 25. maj 2011 ura: 22:15 »

Jaz imam neprestanoma vnetje grla....neprestanoma. Se pozdravim, pa spet zbolim. Verjetno je tudi tukaj vmes psiha.
Prijavljen
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: četrtek, 26. maj 2011 ura: 08:48 »

Roza,

se strinjam, da ni vse tako preprosto! Prostovoljstvo je bilo mišljeno predvsem za ljudi, ki se počutijo depresivne, osamljene in brez neke vrednosti, ker nimajo službe ali so ostali brez pravih prijateljev, namreč pomagat drugim osrečuje našo dušo in nam daje občutek velik vrednosti ter s tem povezana samozavest.. oki

Tvoje zdravstvene težave kažejo predvsem na padec imunske sposobnosti/moči, kar je tudi meni znano v času, ko prehajamo iz enega letnega časa v drugega...tako da si sama pomagam s ŽAJBLJEVIM ČAJEM, ki razkuži ustno votlino in grlo ter vneto žrelo, KAMILICA OZIROMA BEZGOV ČAJ za pospešitev potenja v primeru nekega "razstrupljanja" organizmam, predvsem pa...pazi, da se ne prehladiš pri čisto banalnih stvareh, ko se spotiš in si 2 uri na vročini, potem pa spijem pol litra hladne tekočine.. nehvala..to je ŠOK ZA ORGANIZEM!

Drži se!  rozicodam

Dušica
Prijavljen
Roza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #19 dne:: ponedeljek, 06. junij 2011 ura: 21:57 »

Roza,

se strinjam, da ni vse tako preprosto! Prostovoljstvo je bilo mišljeno predvsem za ljudi, ki se počutijo depresivne, osamljene in brez neke vrednosti, ker nimajo službe ali so ostali brez pravih prijateljev, namreč pomagat drugim osrečuje našo dušo in nam daje občutek velik vrednosti ter s tem povezana samozavest.. oki

Tvoje zdravstvene težave kažejo predvsem na padec imunske sposobnosti/moči, kar je tudi meni znano v času, ko prehajamo iz enega letnega časa v drugega...tako da si sama pomagam s ŽAJBLJEVIM ČAJEM, ki razkuži ustno votlino in grlo ter vneto žrelo, KAMILICA OZIROMA BEZGOV ČAJ za pospešitev potenja v primeru nekega "razstrupljanja" organizmam, predvsem pa...pazi, da se ne prehladiš pri čisto banalnih stvareh, ko se spotiš in si 2 uri na vročini, potem pa spijem pol litra hladne tekočine.. nehvala..to je ŠOK ZA ORGANIZEM!

Drži se!  rozicodam

Dušica

Ne, problem je, da sem bolana nonstop, ne samo v prehodnem letnem času. Kar naprej vnetje grla, pa tudi vedno sem zaspana in utrujena, tudi če spim 8 ur. Poleg tega pa kr nekaj časa zelo razdražljiva, vse me zelo razburi.
Prijavljen
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar