|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« dne:: sreda, 18. maj 2011 ura: 18:32 » |
|
Hoj! V službi, v kateri trenutno prebivam skoraj 2/3 življenjskega poslanstva, sem zelo, zelo nesrečna. Kot, da ni dost vsega sranja s svetom in včasih odnos s starši, zdj še to. Naj povem, da sem vajena delati in mi ni težko delati, niti potegniti čez ure ipd. Tudi ob vikendih zasstonj sem že delala. Ni panike! Hudo pa je, če se nekdo spravi nate in ti dela 8h/dan krivice, te je*be v živ mozeg in se dela za povrh še sila prijaznega, ko pa si "na redu", pa začutiš vrtanje prijaznih rogov v vseh svojih vretencih! Skratka, blazno težko mi je. Po 2 mesečni bolniški, katero mi je zdravnica hotela še podaljšati, sem se sama odločila, da grem v službo, ker sem bila že toliko ok, da mi ni blo treba ležati, ali se zapirati pred svetom in da ne bodo v službi trpeli zaradi mojega manjka. Butl! Jst!  . Večni optimistični idiot! Namesto, da bi sebe postavila na prvo mesto, kot že ničkolikokrat in vedno cepnem na tem izpiti I`m the One, izvrstno pa opravim test iz I`m the Zero, sem spet skrbela za druge. Najbolš se počutim ko vzamem pomirjevalo - vendar tega ne jemljem že tko, ko bi ga rabla, ne pa zdj še zarad tega. In kaj naj naredim, razen tega, da se usekam po ušesih, da mi poči bobnič in ne bom slišala krivic?? No, za nardit ni nič, ker mobinga se skoraj ne da dokazati; raje pa bi vidla, če mi opišete, če ima tudi kdo izkušnje s sranjem v službi in kakšno; morbid najdemo kako dobro rešitev, čez čas seveda, kako dokazati mobing, kje so elementi dokazovanja ipd. Ali pa, meditacija v ustvarjanju tišine v sebi in notranjega miru. Pojma nimam!  LP S
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: sreda, 18. maj 2011 ura: 21:03 od SOFIA*DEL SATI »
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #1 dne:: četrtek, 19. maj 2011 ura: 06:41 » |
|
noben nbenih težav v službi?! Wauuuu...... čestitke!!! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #2 dne:: četrtek, 19. maj 2011 ura: 06:48 » |
|
ja, madonca, no, saj si šele pred par urami postavla vprašanje.... je pa o mobingu že kar nekaj napisanega na forumu, samo ne najdem. Se mi pa zdi zelo zanimiv podatek, da ga najdeš prav zares povsod... tudi na tako visoko opevanih CSD-jih... evo, našla nekaj http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,4609.0.htmlhttp://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,5518.0.html
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: četrtek, 19. maj 2011 ura: 06:57 od Arwen »
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #3 dne:: četrtek, 19. maj 2011 ura: 07:08 » |
|
Ehhhhh, CSD ja, če pride kreten/-ka za šefa, ni varna nobena ustanova!
Niti Društvo za antimobing ipd. ali Protimobijska komisija,...
Hvala arwen za podatke, vendar sem mislila, zdj, novejše situacije ipd.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Suzy
|
 |
« Odgovori #4 dne:: četrtek, 19. maj 2011 ura: 07:25 » |
|
noben nbenih težav v službi?! Wauuuu...... čestitke!!!  Oja pa še kakšne težave so bile,...lahk si dal 150% od sebe,pa si še zmerom bil zerroo,....razen če si naskrivaj nosil v pisarno babje čenče in tožaril,pa pošteno lezel nadrejenim v tazadnjo.... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
No matter how dark the darkness, there’s always Light...
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #5 dne:: četrtek, 19. maj 2011 ura: 07:33 » |
|
novejša situacija (ki niti ni nova, se dogaja že nekaj let) Goodyear Kranj - bi rekla, da so tam kar med vodilnimi po mobingu
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
majč
Druge motnje
Expert
Odsotni
Prispevki: 1.808
|
 |
« Odgovori #6 dne:: četrtek, 19. maj 2011 ura: 13:05 » |
|
sofie, ti pa jest pa moja prijateljica N. bomo šle skupi na EFT tečaj, pa bo življenje lepše. bomo se tapkale pa zmanipulirale, da nam tuja ravnanja ne pridejo do živega in zdravi.
maja
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
|
|
|
Ajla
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 153
|
 |
« Odgovori #7 dne:: četrtek, 19. maj 2011 ura: 13:59 » |
|
Well. Jaz sem že pri svoji prvi redni službi spoznala kaj je mobing ( 10 let nazaj pri svojih 22-ih) in je bilo res hudo. Zmerjanje, kritiziranje, pritiski, obrekovanje, norčevanje, širjenje laži. Uglavnem ni da ni, še bi lahko naštevala. Vključno s šefovskimi čudnimi opazkami, ki so mejile na spolno nadlegovanje. V službi sem zdržala 4 leta, zamerilo se mi je tudi to, da me niso podpirali pri izobraževanju in sem imela cele probleme glede predčasnega odhajanja iz službe. Da ne govorim o zatiranju in poniževanju sodelavcev. Kaj da bom z izobrazbo, itaq je vse brez veze itd. Ker so se mi začeli pojavljati hudi znaki stresa ( slabo sem spala, nisem imela apetita, slabo mi je bilo, lasje so mi začeli kronično odpadati, da sem se bala, da bom ostala brez las itd.) sem se odločila, da je dosti in da grem. Podpisala sem odpoved in si našla honorarno delo ( zaposlena sem bila za nedoločen čas). Dostikrat smo govorile s puncami ( z dvema sem se celo dobro razumela, a sta obe odšli prej z podjetja kot jaz), da bomo podjetje prijavile na inšpekcijo ( poleg mobinga je bilo veliko zakonskih prekrškov, da bi lahko vse šlo pa pa), ampak tega nikoli nismo izvedle. Nekaj izkušenj in nasvetov drugih v takih in podobnih situacijah: http://med.over.net/forum5/read.php?27,4654259Lp, A
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
sanja
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 22
|
 |
« Odgovori #8 dne:: sobota, 21. maj 2011 ura: 22:22 » |
|
HALO Ko sem prebrala tvoj sestavek o službi, sem se spomnila svojh težav izpred petih let. Takrat sem tudi zbolela za aksioznostjo in prvič začela z AD. Tudi sama sem takrat v službi zelo trpela, imela sem namreč sodelavko, ki mi je grenila življenje-lahko rećemo mobing. To je trajalo skoraj deset let-GROZA. In kaj ti želim sporočiti. Trenutno uživam v službi in to brez AD-jev. In kako mi je to uspelo. Dosti je izboljšavi prinesla spememba kraja zaposlitve-ostala sem v isti službi le centaralizirali smo se - v drug kraj in sedaj s to sodelavko nimam več pogostih stikov. Moram ti napisati, da sem tudi jaz v državni službi, kjer se kaj takega naj ne bi dogajalo pa se je. Mojemu izboljšanju pa je pripomoglo tudi predvsem delo na sebi in predvsem spoznanje, da se ne pustim nikomur več šikanirati- niti šefom ne. Da sem prišla do tega je preteklo res nekaj časa, ampak sedaj prav rada hodim v službo. Poleg tega pa me je tudi življenje samo utrdilo. Marsikaj sem preživela v zadnjih petih letih - ne samo v službi, a se sedaj drugače odzivam na probleme. To mi pa omogoča predvsem spomin na začetek mojih težav, ko je bilo resničn hudo, da sem se pobrala. Nisem proti AD -jem, a tudi brez njih mi gre dobro. Se splača potruditi. Zato verjamem, da ti bo uspelo. Drugače pa sem bila bolj aktivna na starem foromu. Lep pozdrav in drži se, predvsem pa vztrajaj in ceni predvsem sebe. SANJA
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #9 dne:: nedelja, 22. maj 2011 ura: 19:42 » |
|
Hvala SANJA! Hja, pri nas ni mogoče centralizacije, nkol pa ne veš, kk bo čez 5 ali 10 let.... vse je možno! Mojemu izboljšanju pa je pripomoglo tudi predvsem delo na sebi in predvsem spoznanje, da se ne pustim nikomur več šikanirati- niti šefom ne. - kako pa to storiš?  Skoz eno uho not, in skoz drugo ven?  AJLA.... to je tud grozno - blo, pr teb!!! Dostikrat smo govorile s puncami ( z dvema sem se celo dobro razumela, a sta obe odšli prej z podjetja kot jaz), da bomo podjetje prijavile na inšpekcijo ( poleg mobinga je bilo veliko zakonskih prekrškov, da bi lahko vse šlo pa pa), ampak tega nikoli nismo izvedle. - Škoda, ker niste!  MAJČI...... bomo se tapkale pa zmanipulirale, da nam tuja ravnanja ne pridejo do živega in zdravi. - itak!!! Torej, mobingu in nedozorelim osebkom!!!LP Sofie 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
sanja
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 22
|
 |
« Odgovori #10 dne:: nedelja, 22. maj 2011 ura: 20:14 » |
|
HAJ Prav si ugotovila- pri enem ušesu not pri drugem pa ven.  Pri meni je bilo tako hudo, da sem skoraj že dala odpoved. Pa sem vseeno vztrajala in splačalo se je. Glede šefov pa tako- če delaš dobro ti težko kaj morejo.Meni je glede tega odprla oči moja zdravnica. Počakaj, čas teče in marsikaj se spremeni. Tudi mene je zvilo, tako da sem bila par mesecev v bolniški, sedaj sem pa že tri leta OK. Drži se in vztrajaj. LP
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 23. maj 2011 ura: 15:43 » |
|
HAJ Prav si ugotovila- pri enem ušesu not pri drugem pa ven.  Pri meni je bilo tako hudo, da sem skoraj že dala odpoved. Pa sem vseeno vztrajala in splačalo se je. Glede šefov pa tako- če delaš dobro ti težko kaj morejo.Meni je glede tega odprla oči moja zdravnica. Počakaj, čas teče in marsikaj se spremeni. Tudi mene je zvilo, tako da sem bila par mesecev v bolniški, sedaj sem pa že tri leta OK. Drži se in vztrajaj. LP 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
urssska
Druge motnje
Veteran
Odsotni
Prispevki: 625
|
 |
« Odgovori #12 dne:: petek, 27. maj 2011 ura: 10:57 » |
|
V knjižnici si lahko tudi sposodiš priročnik Recite mobingu NE - Daniela Brečko. Sicer imaš notri obrazložene pravne akte s tega področja, splošne raziskave in nekatere obrambne strategije, primer dnevnika itd. ni pa nekega razsvetljenstva posebnega no, še vedno se boš morala naučit postavit zase in se prilagodit temu. Se dogaja to povsod in napadalci žrtve intuitivno izberejo na podlagi določenih značilnosti - nesamozavestne, prestrašene, nekonfliktne in šibke jasno. Tko da če že tvoja drža in osebnost kričita "potencialna žrtev!", se bodo prej ali slej nate spravili kot krdelo volkov. (To seveda ne pomeni, da si česarkoli ti kriva!! Samo, da si zase odgovorna, da se naučiš hendlat z nasilneži.) Vem, da se sliši zlo pokroviteljsko in new age-evsko, ampak izkoristi to situacijo zato, da izboljšaš svoje socialne veščine. Vadi zadevo, vsekakor imaš za to dovolj priložnosti povsod, jebatga, in to je lekcija, ki ti ne bo koristila samo na delovnem mestu.
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: petek, 27. maj 2011 ura: 11:07 od urssska »
|
Prijavljen
|
Človek ne dozori do svojega do svojega obraza brez smeha in čenčarij in ne brez poraza. Tone Pavček
|
|
|
|