FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 16:50

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: dismorfna telesna motnja  (Prebrano 262 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Mario
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 28

« dne:: sreda, 18. maj 2011 ura: 12:44 »

Ima kdo od vas tole? Nisem še zasledil teme o tem, pa se kar najdem delno notri...

http://www.sophie.si/lepota-zdravje/preobremenjenost-s-telesom-oz-dismorfna-telesna-motnja

http://www.youtube.com/watch?v=MUKlLpMg-eM&feature=related
Prijavljen

life sucks
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: sreda, 18. maj 2011 ura: 12:51 »

hja...v članku sicer piše: " Nekateri ljudje se neprestano opazujejo v ogledalu. Več ur na dan gledajo svoj odsev, a ne zato, ker bi si bili tako všeč. Opazujejo se, ker sovražijo svoj videz. Skrbi jih, da je njihov nos prevelik, prsi premajhne, lasje preredki ... Če bi jih opazoval nekdo drug, bi lahko rekel, da so videti normalno ali celo, da so privlačni. Vendar ti ljudje vidijo drugačno podobo. Obsedeni so s svojim zunanjim videzom in nezadovoljstvo ter obup jih lahko privede celo do samomora."

Pri meni pa so bili časi, ko se nisem smela pogledat v ogledalo, če pa sem se že, sem se vedno zgrozila ob pogledu na spako na oni strani...
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #2 dne:: sreda, 25. maj 2011 ura: 06:44 »

in, Mario?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar