|
Arwen
|
 |
« Odgovori #40 dne:: četrtek, 19. maj 2011 ura: 09:25 » |
|
poleg tega pa kaj storiti s preveč vplivi-lahko kvečjemu preneha živet al se pa naučit, jih prefiltrirat...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
mieaid
|
 |
« Odgovori #41 dne:: četrtek, 16. junij 2011 ura: 13:54 » |
|
"Who says you're not perfect Who says you're not worth it Who says you're not pretty Who says you're not beautiful Who says you're not stat potential Who says you're not presidental Who says you can't be in movies Who says you don't pass the test Who says you can't be the best Won't you tell me who said that yeah" 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Suzy
|
 |
« Odgovori #42 dne:: četrtek, 16. junij 2011 ura: 17:58 » |
|
Popolnost ne dosežemo tedaj, ko ni več česa dodati, ampak ko ni več česa odvzeti.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
No matter how dark the darkness, there’s always Light...
|
|
|
|
Betka
|
 |
« Odgovori #43 dne:: petek, 17. junij 2011 ura: 18:16 » |
|
Perfekcionizem.....pri meni je tako, da vsako malenkost premislim za nazaj, kako sem izpeljala in kaj je bilo narobe, oz. kako bi lahko bilo boljše. To sem dolgo delala nezavedno, zdaj pa se skušam zavedati in prekiniti s takim premlevanjem brezveznih stvari, npr. ali sem prav šla čez prehod za pešce.... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Suzy
|
 |
« Odgovori #44 dne:: petek, 17. junij 2011 ura: 20:08 » |
|
Dokazano je, da v vsakem primeru perfekcionizem privede do stresa (pogosti so stalni mini stresi), stalnega psihičnega pritiska in zmanjšane kakovosti življenja.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
mieaid
|
 |
« Odgovori #45 dne:: petek, 17. junij 2011 ura: 21:17 » |
|
Vem Suzy, mi je v teoriji čist jasno, zato pa sprašujem za kakšen nasvet, kako se sprijaznit s tem, ker prej ko se sprijazniš boljše je....
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Suzy
|
 |
« Odgovori #46 dne:: sobota, 18. junij 2011 ura: 07:00 » |
|
Težnja po popolnosti nas odvrača od izkušenj, ki pomenijo izziv; zaradi nje ne odkrijemo, kaj nam je resnično všeč, niti ne zgradimo lasne identitete. Stremenje k zmerom večji popolnosti je naučeno,najbrž od staršev. Tudi sama sem se leta nazaj spraševala kaj mi je bolj pomebno likanje perila v večernih urah ali branje pravljice za lahko noč sinu,...ali pospravljanje stanovanja kot kakšen sproščujoč sprehod v naravi.... Vedno sem stremela k popolno pospravljenemu stanovanju,ker sem se zmerom primerjala s svakinjo,sestro,....hotela sem biti boljša od njiju,...imeti vse pod nadzorom,...in dolgo je trajalo,da sem spoznala kaj v bistvu sploh je pomembno,da si zadovoljen sam s seboj,...vsekakor popolnost ni tista prioriteta,ki te izpolnjuje v življenju.. Je pa tako pri meni,kadar se izkopljem iz ene luknje,padem v drugo,.... Mieaid poskušaj počenjat stvari,ki te veselijo,prepusti se trenutkom,ki te osrečujejo in ne obremenjuj se,da mora bit vse popolno,...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
mieaid
|
 |
« Odgovori #47 dne:: sobota, 18. junij 2011 ura: 16:34 » |
|
Suzy dober nasvet samo verjetno tud veš, da največkrat pač ne moreš počet tisto kar bi rad, kar te veseli. In pa ja pri meni je isto-pridem iz ene luknje, že padem v naslednjo....
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #48 dne:: ponedeljek, 20. junij 2011 ura: 15:32 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
mieaid
|
 |
« Odgovori #49 dne:: torek, 21. junij 2011 ura: 18:59 » |
|
"...težko se je lotiti nečesa, kar mora biti popolno..." zelo meni podobno....  Drgač pa se opravičujem, nism vedla da podobna tema že obstaja pa Arwen hvala za članek
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #50 dne:: sreda, 22. junij 2011 ura: 06:33 » |
|
nič se opravičevat! tema je tvoja, piši vanjo! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
isabella21
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 7
|
 |
« Odgovori #51 dne:: nedelja, 26. junij 2011 ura: 20:46 » |
|
Ah popolnost...meni je težnja po njej prinesla veliko slabega kot pa dobrega.Pa toliko časa sem potrebovala, da ne rabim biti popolna-no pa še vseeno en mali delček mene še ni čisto dojel tega-ampak gre na bolje  Meni se je želja po popolnosti najbolj odražala na telesu, torej, nikoli nisem zadovolnja z zunanjostjo. Vse to pa izhaja iz neke travme iz otroštva. No, da zaključim...Je precej klišejsko pa vendar, ni človeka , ki bi bil v vseh pogledih popoln 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Suzy
|
 |
« Odgovori #52 dne:: ponedeljek, 27. junij 2011 ura: 06:12 » |
|
pa vendar, ni človeka , ki bi bil v vseh pogledih popoln  Se strinjam!!! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|