Pozdravljen Pier

Tudi meni ni neznana ljubosumnost,...sem je veliko doživela s strani partnerja,sploh v prvih 10 letih zakona.
Tako,da sem kar nekaj prebrala na to temo,predvsem zato,da bi razumela vzroke in da bi vedela kako v
takih situacijah reagirat,se obnašat in morda pomagat partnerju.
Mislim,da je v prvi vrsti potrebno si priznati težavo,kar si seveda storil in se nato lotit odkrivanja vzrokov
za ta negativna občutja.
Velikokrat se vzroki nahajajo v zgodnjem otroštvu,ko potrbujemo kot otrok veliko ljubezni,varnosti,.......
s strani staršev in če smo se v tem obdobju ob njih počutili prezrti,negotovi,neljubljeni in če dom ni imel neke stabilnosti,potem to iščemo in po tem hrepenimo v odraslosti.Sevedaje pa lahko vzrok tudi v neuspelih,negativnih partnerskih prejšnih odnosov.
In kadar najdemo osebo,ki nam nudi vsa ta pozitivna občutenja postanemo do nje posesivni,ljubosumni,..
Nisi nič napisal zakaj je prišlo pri tebi do takšnega vzorca posesivnega in ljubosumnega vedenja ali je
to v partnerskem odnosu ali v odnosu s kom drugim oz.z drugo osebo...
Vsekakor ti občutki prinesejo določene posledice od fizičnega nasilja do skrajnih obsesij in si z njimi hranimo notranjo negotovost,strah,..
Naučiti se moraš sprostiti ta negativna čustva o sebi,zaupati osebi s katero si v vezi,se veliko iskreno pogovarjati v dvoje,se osredotočiti na skupne cilje,...predvsem pa se naučiti tudi samospoštovati,pridobiti na samozavesti,..
Z voljo po spremembah se vse da in verjamem,da ti bo uspelo,...korak po korak....
Ne razumem pa zakaj so ti odsvetovali psihoterapije in zakaj toliko zdravil,sploh apaurina imaš veliko
preveč predpisanega,saj od njega postaneš hitro odvisen.
Želim ti veliko volje in uspeha pri delu na sebi,...verjemi,da zmoreš,da znaš le zaupaj vase in pogumno
v boj...
Drži se in še piši!!