mucmuc
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 11
|
 |
« dne:: petek, 13. maj 2011 ura: 12:25 » |
|
Potrebujem en nasvet. Leta 2006 sem šla prvič na Cipralex in lahko rečem, da so mi pomagali (ni bilo več depresije). Potem sem jih opustila in približno pol leta za tem, sem dobila svoj prvi panični napad. Zato sem ponovno šla na njih in sedaj sem že približno 2 leti na njih in lahko povem, da mi minimalno pomagajo (strahovi so ostali, na trenutke sem še žalostna in pomislim na slabe stvari,...) Moja velika želja je, da grem dol z njih, ker 2 leti se mi pa zdi že mal preveč. Nisem tip za tablete in zdi se mi, da mi to lahko škoduje...sej mogoče pretiravam... Uglavnem, scena je taka, da zadnji čas imam toliko glavobolov (vsak dan), da sem šla osebni zdravnici in kaj je naredila? Dala me je na "Cymbalto"...SPET TABLETI!!!!!!!! No, folk, zdej bi pa rabla mal vaših nasvetov, če vam je do tega... Kaj naj naredim? A da grem na tele nove tablete (ful me je strah stranskih učinkov-no, sej česa me pa ni strah???, pa še vsa čudna it pa delat v službo  ) ali da neham z vsemi tableti in probam z hrano, ki bi mi pomagala? Prosim, vas, dajte mi dobre argumente zakaj to, zakaj ono? Hvala vsem, ki mi boste podali svoje mnenje. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
kinto
|
 |
« Odgovori #1 dne:: petek, 13. maj 2011 ura: 13:15 » |
|
Tableti. Zato ker so mi pomagali. Pa nič bat, noben od nas tabletomanov ni bil tip za tablete  Katera hrana pa je proti paničnim napadom?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Prisotni
Spol: 
Prispevki: 4.533
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #2 dne:: petek, 13. maj 2011 ura: 13:23 » |
|
Tablete pomagajo omiliti smptome ... Da pa se težave z anksioznostjo ne bi ponavljale še naprej, je potrebno raziskat vzroke, kaj te v tako počutje pripelje.
Čustva ki jih konstantno tlačimo, zanikamo in skrivamo izbruhnejo na plano skozi telesne simptome ...
Razmisli o tem kako vidiš sebe, se ceniš, si privoščiš sprostitev... Kakšne skrbi te tarejo okoli življenja, dela ... Kakšno popotnico si s seboj v življenje odnesla iz otroštva ... Vse to in še več nas oblikuje, mnogo tega nosimo v sebi zavedno ali nezavedno ...
Moj nasvet je: poišči psihoterapijo in vzporedno z njo lahko jemlješ tudi antidepresive. Psihoterapija je večinoma samoplačniška. Je proces ki nekaj časa traja, saj moraš sama v sebi začutiti potrebo po spremembi ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #3 dne:: petek, 13. maj 2011 ura: 20:39 » |
|
poišči psihoterapijo in vzporedno z njo lahko jemlješ tudi antidepresive. Je proces ki nekaj časa traja, saj moraš sama v sebi začutiti potrebo po spremembi ...
tudi moj nasvet je tak  Sama tudi jemljem AD že tri leta, pa ne mislim zaenkrat odnehat, sem pa dala skozi psihoterapijo KVT, sedaj hodim na skupinsko, počasi spreminjam svoje življenje na pozitivno in začenjam se imeti rada, uživam v življenju, čeprav me čaka še veliko sprememb in pucanje duše. Če bi bila srčni bolnik, bi tudi jemala zdravila vse življenje, tako, da se ne obremenjujem s tem, kdaj bom nehala in koliko časa jih bom jemala. Poizkusi še ti :rozicodam:in delaj na sebi.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
mucmuc
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 20. junij 2011 ura: 12:35 » |
|
Hvala za odgovore in vaša mnenja... in kaj sem naredila? šla sem na Cymbalto in ista sem kot prej, ko sem bila na Cipralexu-zamorjena...že preden sem končala s Cipralexom me je glava vsak dan bolela (desna stran glave in vrat-tenzijski glavobol pravijo), sedaj ko sem na Cymbalti...isto sranje, drugo pakovanje  glavoboli vsak dan, slabosti...v službi komaj zdržim...povečal so mi dozo Cymbalte...nič ni bilo drugače, sam še več glavobolov...zato so znižal dozo...tako bi rada živela življenje v polnem zamahu, z energijo, veseljem, pa kr ne gre...začela sem sumit, da sem depresivna zaradi teh glavobolov, ker ko ga kak dan nimam sem tako dobre volje, da vse z veseljem postorim (čiščenje stanovanja, delo na šihtu itd...)... rada bi se zjokala, pa ne gre...dobesedno ne gre...čudn...včasih sem se lahko za brez veze zjokala... aja, pa zdrava prehrana? baje Omega 3 (ribje olje) ful pomaga...pa več Koencima 10 v telesu...baje nej bi zmanjšal depresijo in panične napade... sm se pa zdej spomnila, da sm se enkrat ob 2-eh ponoči zbudila z tok hudim glavobolom, pa slabostjo (takrat ni šans da vzamem tbl za glavo) in sem začutla kako prihaja panični napad (tresenje, težko dihanje, vedno večje utripanje srca...) ampak začuda ni bil tok hud oz. sm ga lažje lohk opazovala (zarad Cymbalte?)...vseen sem morala bruhat, da nisem skup padla-vedno mam tak filing, da se moram izbruhat, da ne padem skup...a se to še komu dogaja?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Ribica
|
 |
« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 20. junij 2011 ura: 13:34 » |
|
To so lahko tudi znaki migrene. Ali si bila na kakšenm pregledu za to? EEG glave morda?
Ribica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
kinto
|
 |
« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 20. junij 2011 ura: 14:49 » |
|
Glavobol je posledica psihičnega počutja in ne obratno. Veliko nas ima probleme z glavoboli. Sedaj ko sem bolje, je tudi glavobolov bistveno manj.
Omega 3 in Quencim 10 pa žal tukaj ne bosta nič pomagala.
Koliko časa si na ad-ju? Glede na prejšnji post sklepam, da max. 1 mesec? Pa če je bilo v tem času še višanje in nižje.. čisto možno, da je to od tega.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
martinca
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.542
|
 |
« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 20. junij 2011 ura: 20:30 » |
|
Cymbalta in Cipralex sta pri glavobolu in slabem želodcu slaba izbira, čeprav je Cymbalta kao baje dobra proti bolečinam, ampak se zmanjša izločanje prebavnih sokov, pa suha usta, enim pa povzroči tudi težko glavo. Ne vem, kako ti bo pomagala manjša doza Cymbalte, tud če jemlješ dalj časa, ko pa je terapevtska doza 90 mg, ki je ne prenašaš. Tole ni ok, bo treba menjat. Pri težavah z želodcem je pomagal antipsihotik Eglonyl, ki v večji dozi razen da pomiri želodec, deluje tudi antidepresivno. Neravnovesje teh snovi v možganih, odgovornih za naše počutje, je vzrok za glavobole in prva kura z AD ti je pomagala, druga kura pa nič več, ampak so nastali še glavoboli. Cipralex je najmočnejši AD, Cymbalta tudi in je koristna za zmanjšanje psihogenih telesnih bolečin, pa v tvojem primeru ne deluje. Kaj pa če vzameš apaurin, ti je boljše? Si kdaj probala? Neko fizično pomirjevalo? Da vidiš, ali pri tebi glavobol sproži zakrčenost mišic ali ne. Na apaurinu smo mehki in težki. Če ti apaurin pomaga, da ni glavobola vsak dan, potem bi ti moje bolje odgovarjal kakšen drug fizično pomirjujoči AD , ki tudi deluje na noradrenalin, ki zmehča telo in ne vpliva na prebavila. Tukaj v tem članku pravijo, da si strokovnjaki niso enotni glede sprožilcev glavobola tenzijskega tipa. http://www.jana.si/zdravje/kako-pa-kaj-zdravje/Stresni-glavobol.htmlLahko je vzrok depresija, toda med sprožilci tega glavobola je omenjeno tudi jemanje antidepresivov - očitno v povezavi z AD- jevim spreminjanjem količine serotonina in noradrenalina, katerih nesorazmerje v možganih naj bi bilo en glavnih vzrokov za te napade glavobola! AD bi moral prijeti in če ne prime, zate ni dober AD, čeprav drugim pomaga. Jaz sem panično motnjo prestala sama brez zdravil v 2 do 3 letih, nikoli več ne bi. Ne morem verjet, da sem to dala skozi. Vem da se to sliši kot banalnost : morda bi si morala nabavit en dober vzglavnik. Zdravega ne moti, v primeru težav pa je tudi to lahko en od sprožilcev bolečine. Hrana bolj pri migreni verjetno! In še en organski vzrok je baje možen, to pa je nepopolno iztrebljanje in to je treba izboljšati. Fora naj bi bila v tem, da se v tem primeru kao odpadne snovi izločajo nazaj v telo, kar ima za posledico glavobol in utrujenost. To je pogosto pri migreni, ne vem pa, kako je pri tenziji. Jaz ne vem, kaj o tem meni uradna medicina. Če je kaj na tem, o tem sem prebrala v eni knjigi, začni redno vsak dan pojest nekaj jabolk. Potem pa redno vsaj 1 do 2 jabolki na dan (pitje sokov iz sadja ne pomaga), dokler ti ne gledajo ven pri ušesih. Samo, pazi, kdaj jih ješ. Mogoče da želodec ne bo dovolil. Ni treba kupovati eksotičnega sadja, ker to najbolje opravi domač sadež. Za tak glavobol bi bil lahko kriv tudi zamik kakega vretenca vratne hrbtenice, dokazan z RTG vratne hrbtenice, posledica zakrčenih mišic, kar uspešno reši kiropraktik (ne vsak, pazi se poškodb) in hkrati redne vaje za ojačanje vratnih mišic. Pokazati ti jih mora fizioterapevtka, ki iste vaje vsak dan poučuje ljudi (ne moreš jih skapirat iz listkov), ki svoj vpliv v obliki naravne ovratnice pokažejo šele v 5 do 6 mesecih. Ko se namerno zbruhaš pri prihajajoči paniki, verjetno dobiš občutek nadzora nad dogajanjem, ko sama vnaprej izbereš neko manjše zlo, zato se ob prihodu večjega zla (panični napad) čutiš močnejšo in ne padeš noter v celoti. Vsak pač ima svoj način, kako si pomaga. Če boš brez AD, boš že spoznala vse fore. Kljub temu pa v primeru težav s prebavili zdravi najprej želodec. Ljudem se danes predpisuje kar AD, ko pa vendar pridejo na preiskavo želodca, pa so že vidna vnetja in stare brazgotine.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
neimenovana
|
|
|
mojcika
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 37
|
 |
« Odgovori #8 dne:: torek, 21. junij 2011 ura: 11:39 » |
|
 Pozdravljena mucmuc Tudi jaz sem bila zelo proti tabletam, samo, če pa ti pomagajo, je dobro vsaj poizkusit, morda pa ti bodo le pomagali, kakor so meni Na začetku sem imela vrtoglavico in čudno sem se počutila, dober je tudi pregled EEG glave kar sme tudi opravila in je bilo vse uredu......nič ne škodi, preventivno Drugače pa sem jaz rabila kar nekaj časa, da je vrtoglavica popolnoma izginila.....ma jeeee  Tako, da ne omagaj, nekateri rabijo tudi leto, da pridejo k sebi, nekateri malo hitreje, vsekakor kakšen mesec, da se stanje malo popravi, nato boš že lažje dihala...... ne smeš pa pretiravat s pričakovanjem od sebe, počasi korak po korak, se boš počutila bolje, a naši možgančki niso tako hitri, da bi vzela nekaj tablet in bi bilo takoj bolje, žal nekaj časa pa rabi..... Evo ma meni je pomagalo, pa sem tudi rabila eno leto, tako, da ne omagaj, četudi pride težek dan, zadihaj globoko in vzdrži.... Veseli se vsake malenkosti in počni kar te veseli, lahko tudi se pogovarjat z ljudmi s katerimi se počutiš dobro, če ne smo pa mi tukaj, ki lahko delimo svoje izkušnje in ti tako tudi veliko pomagamo, da se počutiš malo bolje Vso srečo in ne omagaj....objemček Mojca
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Nauči se cenit življenje, ki ti je dano in uživaj vsak trenutek
|
|
|
mucmuc
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #9 dne:: sreda, 22. junij 2011 ura: 11:19 » |
|
Lep pozdrav. hvala za vaše odgovore!!!!!!!!!!!  bom šla po vrsti  pred več kot 10-imi leti sm bla na ct glave-vse kul. eeg? to pa pomoje ne. če jemlješ Omega 3 (9mg ali g na dan-nism sigurna več) in koencim 10 v veliko večjih dozah, naj bi pomagalo...to sem brala v eni knjigi...bi pa mogl probat, da bi vidli, če bi res pomagal. na Cipralexu sem bila kake 2 leti in ko so se začeli ti glavoboli so me dal na Cymbalto. vedla sem da mi Cipralex nič ne pomaga a vendar se nisem upala drugih probat, no, dokler ni bilo hudo...zdej sm pa šla...psihič me je hotu dat tud na te ene psihotike pa ni šans da grem...pa tud apaurin ne ne... martinca, svaka čast, da si sama to odpravla  me prov zanima kako...men panična motnja traja že od leta 2008 (nikol prej jo nism mela)...pojavila se je med tem ko so ugotovili hp bakterijo v želodcu, sam preden so ugotovili je trajalo mesece...nič nisem jedla, zaradi tega sem shujšala pod 50 kg, zaradi tega so bile vrtoglavice - nizek pritisk, slabosti pa zaradi te bakterije, strah da ne bom skup padla-ker je bil tak filing...ko so jo ozdravili sem se zgleda tako navadila teh simptomov, da sem še po tem občutla vse to...aja, zaradi tega sem tudi nehala kaditi travo...vse to mi je dalo paniko...tako se od leta 2008 učim na novo živeti... vzglavnik? ja, mam plan kupit eno od kosmodiska-masažna blazina...upam da bo pomagalo prebava? sam kera huda ujava, k jz zdej že neki časa ne grem na 2.potrebo tak kot bi morala it, zdej pa sploh zarad teh tablet...če več al manj mi sam kruh paše jest, ker mi nekak nafila želodec... ja, sumim na hrbtenico-z glavo je pomoje vse ok, ribica, bom rekla za tale eeg glave...ma zdele sm že tok težila dohtorci, da mi je že kr bed...me je pa urgentno poslala okulistu in vse je ok, sam k so mi dal kaplice not, me je glava nehala bolet...tak da tud dons si dajem umetne solze al neki tazga not pa zaenkrat je kul-me ne boli glih jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...s am čutim pa vratno vretence, da je neki čudno  martica, a si ti kak strokovnjak, ker si zelo strokovno vse tole napisala? hvala ti za tole!!! ribica, hvala za predlog (eeg) in lepe pozitivne besede, ki so me spravile v lepo voljo...objemček tudi tebi
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
martinca
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #10 dne:: sreda, 22. junij 2011 ura: 16:21 » |
|
Mucmuc, nisem strokovnjak, sama sem jemala zdravila in ostalo slišala, zato ni to lih ziher, kar ti govorim, samo, mislim si pač, nekaj mora bit vzrok, mogoče se da kaj pomagat. Drugač pa RTG vratne hrbtenice lahko vedno opraviš z napotnico ali brez, (to je približno 100 x manjše sevanje kot CT).
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
neimenovana
|
|
|
mucmuc
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #11 dne:: sreda, 22. junij 2011 ura: 18:55 » |
|
ja, sej sm dons ful gledala tole vratno vretence-tok kokr sm lohk vidla  pa vidim da je ful velka...sej začetek julija mam nevrologa in boljš za njega, da je kul mudel k mu bom najedala-zahtevala bom vse in če bo potrebno se bom skregala k mam dost tega in hočem da se ugotovi...ko sem bila kak 3. razred OŠ so mi na sistematskem pregledu ugotovili eno nogo za malenkost krajšo od druge in lahko je tudi to vzrok..vem pa da sem se leta in leta čudno držala in ne bom presenečena če imam krivo hrbtenico...kot sem od ene prebrala se mi zdi da tle na forumu...prej ali slej se ti vrne... danes me glava ne boli in tako sem vesela...zgleda da mi tele kaplice (umetne solze) pomagajo...no bomo vidli v prihodnjih dneh... drugač pa ful hvala za predloge, fajn se mi zdijo... razmišljam pa da bi poskusila it na 90 mg Cymbalte...namreč en petek sem zvišala dozo in šele naslednji petek se mi zdi da sem se nekak bolje počutila...nism pa sigurna ker sem pol nehala jemat to dozo...ali toliko časa traja da višja doza prime? ali ne prime po parih dneh? Martinca, objemček tudi tebi dam, ker si tako močna oseba-vsaj po pisanju sodeč...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
martinca
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #12 dne:: četrtek, 23. junij 2011 ura: 00:11 » |
|
Nisem lih močna.)... Ok zdaj praviš malo drugače kot prvotno : Cymbalta ti je že v 1 tednu delno pomagala dvigniti psihično počutje. V prvih postih pa praviš, da je blo na Cymbalti isto glabobolov in slabosti podobno kot na Cipralexu. Toda zdravilne doze Cymbalte, AD proti psihično pogojenim bolečinam, nisi jemala več kot 1 teden. Zato nisi videla, ali bi se ob izboljšanju počutja umirili še telesne bolečine, glavoboli. Kakšni so rezultati odločitve, vso srečo, odpiši, kaj si nardila in kaj je pomagalo proti glavobolu 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
neimenovana
|
|
|
mucmuc
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #13 dne:: četrtek, 23. junij 2011 ura: 09:55 » |
|
zmedeno sm napisala...sori...ko sem dvignila dozo Cymbalte se je mogoče učinek poznal šele po enem tednu-nism pa sigurna-ker sem prekinila vmes oz. šla spet na 60 mg.
ma ne vem kva nej nardim, ne upam si nič...že pol sam zarad tega strahu bi morala it na višjo dozo...
na cipralexu sm bla kaki 2 leti in ni blo glih glavobolov, sam proti koncu so se pa začel pojavlat-zato sm šla na cymbalto.
pravijo da od ad nisi zasvojen...zakaj si jaz drugače mislim?
tudi danes ni glavobola...umetne solze zgleda pomagajo..upam da čim dlje
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
dusica
Druge motnje
Veteran
Odsotni
Prispevki: 745
|
 |
« Odgovori #14 dne:: ponedeljek, 27. junij 2011 ura: 09:10 » |
|
Mucmuc, pravijo da od ad nisi zasvojen...zakaj si jaz drugače mislim? Zato, ker si morda nekje to prebrala, namreč določeni ljudje iščejo (po nepotrebnem) dlako v jajcu..  in tako želijo druge prestrašiti ali jih prepričati, da napačno delajo in jih tako posledično zmedejo in dajo občutek nemoči... Ni tako!  Zaupaj vase in prisluhni si, pa boš sama znala izbrati najboljše..tudi pri Ad se včasih malo zavleče, preden ugotoviš pravega zate...vztrajaj in zaupaj sebi in tistemu, ki te vodi!  Dušica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
martinca
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #15 dne:: ponedeljek, 27. junij 2011 ura: 20:16 » |
|
No ja, Dušica, saj si lahko sama pri sebi videla, kako je bilo ob zmanjšanju doze, kaj se zgodi, da se stanje lahko kmalu poslabša kljub nekajletnemu jemanju, toliko o tem.
Je pa zasvojenost res prehuda beseda, mislim da bi ta beseda morala ostat za opis težav z alkoholom in mamili. Tukaj pa po moje bolj odtegnitveni sindrom, ampak jaz ga po 4 mesecih AD nisem imela.
Zasvojenec si vedno želi nazaj popivat ali se fiksat, to je stalno lahko v njem, če nima močne volje.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
neimenovana
|
|
|
dusica
Druge motnje
Veteran
Odsotni
|
 |
« Odgovori #16 dne:: torek, 28. junij 2011 ura: 08:06 » |
|
Martinca, nič ni narobe, če se oseba odloči zmanjšat dozo, le da je to ob pravem času...Jaz sem takšna, ko se ustrašim vsakega min "padca" oz. remisije..  ..kar je brez veze, saj me morajo takšne stvari ojačat in ko jih bom sprejela in posledično se še bolj utrdila v svojem boju, ne bom več potrebovala Ad-jev..v to sem max prepričana in vem, da mi bo uspelo!  Dušica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
_LiMoNcA_
|
 |
« Odgovori #17 dne:: torek, 28. junij 2011 ura: 11:58 » |
|
Js z AD-ji postopoma prekinjam in mislm da brez kakršne koli pomoči dohtarjeu mi gre na bolje res pa je da ko nastopi kriza da me dobesedno ubija ampak se ne dam  v življenju sem dala tolko problemov,čez psihičnega in fizičnega nasilja v osnovni šoli in hkrati zlorabo (pri 13ih letih-15 leta) + stara mama bi skoraj umrla je bila več ko en mesec v bolnici med tem si je stric (od nje sin,ki živi pri njej) zbiu avto zanalašč,drug dan si je delu samomor in so ga odpelal v Lj polje to je blo zame tolk stresno še ko sem bila majhna okoli 4 leta me je stara mama (druga) obmetavala z žaljivlkami se mi zdi da nisem nič kaj lepo otroštvo mela pa zgleda se še ni končalo ko sem misla da se bo še šolo sem pustla pred 3mi leti letos pa grem nazai izredno sicer da pokažem da zmorem,da dobim poklic ki me veseli,da uživam v življenju kokr se da depra in anksa pa bosta počasi odpeketali iz mene ker pri meni nebosta imeli kaj počet  Ampak se ne dam  ko pride kriza lepo  vas redno spremljam na forumu in vam pošiljam  in 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
dusica
Druge motnje
Veteran
Odsotni
|
 |
« Odgovori #18 dne:: četrtek, 30. junij 2011 ura: 08:58 » |
|
Limonca, si res hrabra punca!  Skupaj zmoremo naprej, ne? Dušica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
_LiMoNcA_
|
 |
« Odgovori #19 dne:: četrtek, 30. junij 2011 ura: 12:02 » |
|
Seveda bomo zmogli,js se vam morm prou res zahvalit usem , ker če nebi na ta forum pršla pa če nebi spoznala vas bi mi bilo zelo težko. Z vašo pomočjo in malo moje malenkosti mi je dalo vedeti da zmorem,da se vse da če se hoče,in da depra in anksa nimata kej početi v mojem življenu že 5 let živita na moj račun če jima zaračunam bosta pa mogoče le odšle nekam kjer bo ceneje  Hvala Vam 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|