FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 16:33

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3 4   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: spodletel samomor  (Prebrano 2590 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
pisco
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7

« dne:: petek, 13. maj 2011 ura: 06:30 »

eno vprašanje imam za tiste, ki so ga dejansko poskušali narediti, pa so pač preživeli poskus samomora.

Zanima me ali se je situacija zatem kaj izboljšala? Ali je res tako kot pravijo, to samo "trenutno stanje" in se bo kmalu izboljšalo in posijalo sonce?

Sam mislim to v zelo kratkem naredit, v glavi imam že ves načrt kako in kaj bom naredil da bo čimmanj boleče, manjka mi samo še par stvari iz trgovine, ter da zaključim eno pogodbo, da starši ne bodo imeli preveč težav s tem za mano.
Razlog je pa seveda butast, razhod s punco (ja patetičen razlog vem, ko sem bil tudi jaz psihično v redu in sem imel polno rit, sem si ob takem samomoru mislil "jao fant/punca kaj si mislil", ampak zdaj jih razumem). Enostavno se ne grem več. Nisem več najstnik, blizu 30 sem, in moje dosedanje življenje mi ni všeč čeprav sem ga stalno spreminjal in popravljal. Samo nekateri enostavno ne spadamo na ta planet.
Razjeda me samo misel, "KAJ ČE...?"... kaj če si bo premislila, če bo ugotovila, da me pogreša, če bi me čez tri dni sicer poklicala in bi se zgodba zasukala. Samo ne verjamem da se bo, ker je šlo vse predaleč. Jaz si pa tega ne odpustim, prav tako pa ne bom več tega preboleval. V preteklosti sem že enkrat šel skozi vse to in danes mi je žal, da nisem že takrat naredil samomora - ker bi bil danes prikrajšan za marsikaj.
Na nobeno telefonsko številko za samopomoč ne bom klical, psihologinja mi ne koristi, tablet pa ne bom žrl.

Ok, zdaj sem se zraven še malo izkašljal, bistvo te teme je pa v tem, da me zanima ali se je situacija po spodletelem samomoru kaj izboljšala?  Zanimajo me konkretni primeri od konkretnih uporabnikov.

LP
Prijavljen
Ribica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 529

« Odgovori #1 dne:: petek, 13. maj 2011 ura: 07:58 »

Želiš konkreten primer? No, tukaj je:
l. 2002 spodletel poskus samomora. Poročena sem bila z alkoholikom, ki ni delal, bil ful zadolžen, istočasno pa me je psihično maltretiral, odplačevala sem njegove dolgove, imela 2 majhna otroka, zahtevno službo.... zbolela sem za depresijo (že tretjič) in ni mi stal ob strani, še norčeval se je, me izzival: pa se ubij....
Samomor mi ni uspel, po dveh dneh sem "prišla k sebi" in morala živeti naprej.
Leta 2004 sem zmogla izpeljati ločitev. Morala sem ga tožiti za ločitev, ker ni pristal na sporazumno. Ves čas sem se borila z depresijo, jemala AD-je in hodila na psihoterapijo. Zelo počasi sem lezla navzgor. Leta 2006 sem v službi napredovala, nato sem proti koncu leta spoznala novega partnerja in kljub najinim letom (oba sva imela 43 l.) sva se zaljubila - tako zares. Po enem letu se je priselil k meni in sedaj živiva skupaj. Moji hčerki sta se pridno šolali, starejša je lani končala študij, mlajša ga je lani začela in je zelo uspešna. Jaz sem letos uspela dokončati magisterij, ki sem ga vpisala l. 2001 in ga 2003 prekinila zaradi okoliščin.
Živim dobro, zadovoljna sem, srečna. Depresijo obvladujem z AD-ji, saj mi je pustila trajne posledice in brez njih ne gre.  A v vseh teh letih sem zelo spremenila način življenja, odnos do marsičesa.... Splačalo se je preživeti.

Tudi tebi se, verjemi, čeprav tega zdaj ne vidiš. Napredek se vidi, ko čez čas pogledaš nazaj na prehojeno pot. Vzdrži, ker je vredno. Ne veš, kje te čaka nova oseba in nova ljubezen.

Ribica
Prijavljen
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 745

« Odgovori #2 dne:: petek, 13. maj 2011 ura: 08:37 »

Pisco,

razumem tvoje prebolevanje nekdanje punce, ker sem tudi jaz 2 leti (!!!!!) v globoki depresiji prebolevala čudovitega fanta, s katerim sem bila skoraj 4 leta... zardevam ali vselej, sem mu oprostila in ga nisem zasovražila, prav tako..ne pričakujem ali razmišljam, da bi se vrnil nazaj, ker sedaj...imam drugega in tako..boš tudi ti imel ob svojem času...samo hoteti moraš...PISCO, SE SPLAČA!!! oki Verjemimi: če ne zanjo, zate, zate in še enkrat ZATE!!!!

Citiraj
Samo nekateri enostavno ne spadamo na ta planet.
Tudi jaz imam včasih TAK OBČUTEK, zato pa se ne sekiram: ustvarim si svoj svet s sebi pd ali enakimi ljudmi (na nivoju razmišljanja in delovanja..no, bolj umirjeno življenje...) in DELAM VELIKO NA SEBI...to je sedaj tudi tvoja naloga in ne da se ubadaš z mislijo O SAMOMORU... ne nehvala...nikakor!!! Te ne poznam ali čutim, da si POSEBEN FANT in že dejstvo, da si imel vezo pomeni, da si vreden veliko velikega... rozicodam

Dušica
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Prisotni Prisotni

Spol: Ženska
Prispevki: 4.533

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #3 dne:: petek, 13. maj 2011 ura: 11:58 »

Zanima me ali se je situacija zatem kaj izboljšala? Ali je res tako kot pravijo, to samo "trenutno stanje" in se bo kmalu izboljšalo in posijalo sonce?

Razlog je pa seveda butast, razhod s punco

Res je, situacija se spremeni čez čas ...
ZA DEŽJEM POSIJE SONCE, tako v naravi kot v našem srcu.

Ko pride v življenju do stresnega dogodka, smo obupani, ponižani, jezni ...
cela paleta čustev, vsa so boleča za nas ... mislimo da so premočna da bi jih zmogli prenesti ...
zato ljudje iščemo hitre izhode, tako v omami kot v dokončni "odrešitvi": smrti.

V takšni situaciji pa se dejansko, tudi zaradi depresije, lahko NE ZAVEDAMO, da
obstaja IZHOD iz situacije ... ne verjamemo v to, da bo čustvena bolečina minila ...

Pogosto je samomor globok klic NA POMOČ.
Težko se je zargaliti in pokazati svetu da smo obupani, razočarani, osramočeni, žalostni, nevredni v svojih očeh ... raje kot da bi si upali pokazati stisko ... se žal premnogi odločajo za smrt.
Veliko prezgodnjo smrt ... ki pušča lahko tudi hude posledice na svojcih ...

Moj nasvet je da poišči psihoterapevta. (to ni enako kot psiholog in psihiater).
Tukaj gre samo za POGOVARJANJE ... kjer TI odkrivaš SEBE s pomočjo terapevta.
Ni obsojanja, ni ukazov ... dobil boš razumevanje, čustveno podporo, slišan boš tak kot si.
V začetku terapije povej za samomorine misli ... izkušen terapevt ti bo znal pomagati,
podpišeta dogovor da bosta kljub tem mislim skupaj ostala naprimer 5-10 srečanj ...
In ja, po izkušnjah vem, da se takrat črni oblaki nad življenjem že začno odmikati ...
pokažejo se prvi, mali žarki upanja, svetlobe ...

Zmoreš premagat to stisko Pisco ...
Naj razhod s punco ne bo KONEC, ampak NOV ZAČETEK iskanja sebe, raziskovanja sebe.
Čez čas se boš morda ozrl nazaj in videl, da je prav skozi to hudo situaciijo, v tebi vsklilo seme sprememebe.

Ostani z nami, in se nam oglasi kako si.
 rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
slaya
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 147

« Odgovori #4 dne:: petek, 13. maj 2011 ura: 13:43 »

Pisco,upam zastavit vse da čez kako dobro leto bo tvoja bolečina glede bivšega dekleta bistveno bol mila!!! Sam sem tudi preboleval punco 2 leti in mislu da jo ne bom mogel nikoli prebolet a sem se res motil! Vem da ti šara po glavi da je edina ki te lahko osreči in ne obstaja druga ki jo lahko nadomesti, skratka (samo njo vidiš) a žal to ni res! Nobene izjeme ni vsi smo izjemni po svoje. Še vsaka jo ima navpično, vodoravne NI!  Preden greš v trgovino po preostale rekvizite dej si vsaj še malo časa pa kot pravi Aslan eno psihoterapevtko dobi, ker verjamem da ti bo že po prvem pogovoru bolje. So tako hude tragedije kot. np. izguba 2,3 otroke v prometnih nesrečah pa ljudje imajo še vedno kanček upanja in živijo naprej! Od 200-600 miliona semen si ti prvi prispel v gnezdo škoda je zanemarit take trofeje daj si še eno možnost. oki

Slaya
Prijavljen
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.412

« Odgovori #5 dne:: petek, 13. maj 2011 ura: 19:55 »

Ok, zdaj sem se zraven še malo izkašljal, bistvo te teme je pa v tem, da me zanima ali se je situacija po spodletelem samomoru kaj izboljšala?
Ljudje, ki imajo za sabo poskus samomora ponavadi dobijo psihološko in/ali psihiatrično obravnavo, kar je (po mojem mnenju) tisto, kar izboljša situacijo. Rajši preskoči korak s samomorom in pojdi kar direkt po pomoč - s tem sebi in drugim prišparaš trpljenje. Vem, kako svinjsko težko je, ko se zaključi zveza. Vem pa tudi, da je sčasoma boljše. Zagotavljam. Blizu 30 si? Tudi jaz - torej je to še zelo mlado, v vseh pogledih (ljubezenskem, poslovnem, finančnem, izobraževalnem, itd..). Ne bi rekla, da je razhod s punco "butast" ali "patetičen" razlog - vsakomur se zdijo njegovi razlogi utemeljeni. Dopusti pa možnost, da si trenutno preveč prizadet, da bi lahko sprejemal življenjske odločitve. Pusti, da mine nekaj časa - ko smo od stvari nekoliko bolj oddaljeni, ni več videti tako grozna. Čas ustvarja to razdaljo. Torej počakaj. Govori s kom.

Sklepam, da imaš punco rad. Torej ji ne naredi tega. Sori, ne morem mimo tega, ker sem sama bila v podobni situaciji. Če bi si bivši takrat kaj naredil...ne vem, kaj bi bilo z mano..

Jaz mislim, da če greš takoj po pomoč, omeniš, da načrtuješ samomor in pričneš s terapijo, ti zagotovo, 100% ne bo žal. Izgubit itak nimaš kaj, pridobiš pa lahko ogromno. Predvsem pa se boš naučil, kako realno pogledati na stvari, česar zdaj, razumljivo, ne moreš, to je normalno po razhodu, ko se nam zdi, da se je porušil svet v samih temeljih. Naučil se boš, kako se spoprijemat s stresnimi stvarmi, kako se imet rad, kako bit prijazen do sebe, kako žalovati, ne da zraven padeš v depresijo, itd. Pa ni vrag, da ne boš tudi ti našel mesta na tem planetu zase Smiley.
« Zadnje urejanje: petek, 13. maj 2011 ura: 23:00 od Anchi » Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
pisco
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: sobota, 14. maj 2011 ura: 11:56 »

Tako. Vceraj sem poskusal zrihtati najin problem in je hotela prestavit na kak d :ne:rug dan. Ker mi je blo sumljivo sem sel vseeno k njej. Dobil sem jo z drugim. Blo je kreganja in vsega, priznala mi je da bo z njim....jst se nism bil v tako grozno ogabnem obcutku. NE MOREM VERJET DA MI JE TO NAREDILA!

Ponoci se skusal naredt samomor XXXXXXXXXXX Na zalost me je pa cez eno uro nekdo nasel in poklical resevalce in policijo., zdej sm pa vv KC z masko na glavi Spodletelo. Zal mi je da me je nasel mozakar. Vse skupi bom ponovil takoj ko bo mozno. Ne grem se vec. To je ze prevecogabno zame. Tega ne morem prebavit. Gnusno. Ljudje se mi gabijo. Cel svet se mi gabi. Ne zaupam vec nikomur. Ne spadam na ta planet.
Prvo punco sem preboleval 3leta po 4letni vezi, tale druga mi je pa 6000x hujse!!

To je to. Naslednji se ne bom vec javil. Sam da pobegnem iz bolnice.
« Zadnje urejanje: sobota, 14. maj 2011 ura: 14:06 od Aslan » Prijavljen
Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.764

« Odgovori #7 dne:: sobota, 14. maj 2011 ura: 12:58 »

Ej Pisco nobena punca ni vredna,da zaradi nje poskušaš sebi vzet življenje,...NOBENA!!!! ne ne
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
pisco
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: sobota, 14. maj 2011 ura: 13:27 »

Sovrazim se da sem ji tezil z ljubusumjen ipd. In jo tako odgnal....ne odpustim si
Prijavljen
Nabc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 575

« Odgovori #9 dne:: sobota, 14. maj 2011 ura: 15:23 »

Sovrazim se da sem ji tezil z ljubusumjen ipd. In jo tako odgnal....ne odpustim si
Poznam to. Glej, nisi ne prvi ne zadnji, ki se mu je to zgodilo. Iz podobnih razlogov (ni bilo ljubosumje, temveč moje "utrujanje") sem tudi jaz izgubil punco. Sprva je bilo samoobtoževanje, občutek krivde itd. Čez čas se je izkazalo, da je ona svojih 50% odgovornosti za razpad zveze pometla pod preprogo, ter s prstom kazala name, češ da sem jaz kriv na celi črti. Pa tudi sedaj sem v podobni situaciji, se sprašujem, ali jaz delam kaj narobe, ali pa preprosto to ni to.
Pisco, se ti zdi, da ona vso krivdo vali nate? Suzy ima še kako prav.  oki
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #10 dne:: sobota, 14. maj 2011 ura: 15:31 »

Ne razumem...

Tako. Vceraj sem poskusal zrihtati najin problem in je hotela prestavit na kak d :ne:rug dan. Ker mi je blo sumljivo sem sel vseeno k njej. Dobil sem jo z drugim. Blo je kreganja in vsega, priznala mi je da bo z njim....jst se nism bil v tako grozno ogabnem obcutku. NE MOREM VERJET DA MI JE TO NAREDILA!

če pa si na začetku reku:

Če nista več skupaj, lahko počne, kar želi s svojim življenjem. Zakaj se obremenjuješ z njo?!

Drgač pa, škoda je življenje končat! Kaj pa če boš naslednjič srečal tisto pravo? 2x si že opekel, jaz sem se že 3x.

In....... odpuščati si moraš, to moraš znat, ni to tako izi zadeva, saj smo vsi mahnjeni na neodpuščanja. Ko boš znal sebi odpuščati, boš lahko zadihal s polnimi pljuči in imel jasneši pogled na svet... o samomoru pa ne bo govora.

Dokler pa smo jezni nase, in na druge, oviti v plašč zamer in črnih misli, jeze, pa seveda želimo končati vse to in to tako, da se fentamo! ne kar pa ni prava rešitev res ne  nehvala

Zdrži in probi mislit malo drugače... je ona prava zate?  nevem si vreden lajfa?  oki se splača obupati ko pa je življenje še dolgo in temu primerno ti bo prineslo nove poraze in nove zmage?  Embarrassed
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Nabc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 575

« Odgovori #11 dne:: sobota, 14. maj 2011 ura: 15:38 »

Sofia, odlično napisano. Tudi meni se včasih dogaja, da se samoobtožujem, da sebi očitam, da sem kriv če nekaj ni tako, kot bi si želel.
Prijavljen
pisco
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: sobota, 14. maj 2011 ura: 16:55 »

Ne razumem...

če pa si na začetku reku:

Če nista več skupaj, lahko počne, kar želi s svojim življenjem. Zakaj se obremenjuješ z njo?!

Ne ni res. jst teh njenih besed nisem vzel dobesedno resno, ker je bla v afektu in nikoli nism mislu da je resna. ker tudi nekega razloga ni blo da bi lahko  da je konec, razen njene nenadne zivcnosti. pred enim mesecem je bla zgodba podobna, rekla je da je konec, pustil sem jo na miru en teden, nato mi je pa naprej metala da me nibnlo tolk casa. zato sem nekako upal da je zdaj podobno ker je bila v afektu. 
Prijavljen
green boy
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 155

« Odgovori #13 dne:: sobota, 14. maj 2011 ura: 17:49 »

hm tvoj problemček je pač v sovraštvu več sovražiš hujši efekt pride nazaj
probej delat na ljubezni do sebe in pozabi na punco...
tole lahko sprejmeš kot iziv da postaneš bolši človek ali pa si misliš da si bogi bogi...
to ti govorim iz iskušenj...
če ti ni uspelo potem še ni prišel čas da odideš iz planeta Zemlja
sem tut jaz poizkušal pa mi ni uspelo torej bres veze ni še pršu tvoj cajt zavzem se zase !!!

no pa lepo pozdrav

p.s.:men se je strgal štrik pa nisem pol več probaval-ni še čas...
Prijavljen

Moj um je vedno zdrav,v moji glavi vse je prav in temne sence zameglenja požrejo zmaji
razsvetlenja.
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.430

« Odgovori #14 dne:: nedelja, 15. maj 2011 ura: 09:26 »

pisco, daj mi nekaj povej, kaj bi rad dosegel s samomorom???

Nabil krivdo dekletu, ki ni več tvoje dekle?
Ožalostil starše in ostalo družino in prijatelje, ki te imajo radi?
Misliš, da te čaka na drugi strani, kaj drugega?

Kaj si sam naredil v tej smeri, da ozdraviš svojo dušo, psiho, saj tvoje razmišljanje ni najbolj OK? Zakaj ne verjameš, da se da človeka preboleti in živeti normalno naprej.
Vživljenju moramo sprejeti tudi to, da nas nimajo vsi vedno radi, da nekomu tudi nismo všeč ipd. Treba se je soočit s težavami in problemi. Ali si zelo šibek ali pa egoističen?

Oprosti, ne mislim te ničesar obtoževati, ampak mislim, da je vse to res, kar sem napisala. Tudi mi ostali na forumu se borimo zase, za svoje življenje, se bodrimo in ne obupamo, saj smo vsi zmagovalci na svoj način, da ne klonimo pred vsakim problemom.
Bodi pogumen, bodi moški, naredi nekaj zase, pojdi na zdravljenje, saj si močno potreben psihične pomoči in obravnave. Nekega dne bi si verjetno zaželel imeti družino in srečno zaživeti rozicodam rozicodam, pomisli, da na svetu obstaja tudi zelo veliko lepih stvari in ni vse tako črno kot vidiš in čutiš sedaj.
Če si dekle odgnal s svojim ljubosumjem, se ga najprej loti, spremeni se, pomagaj si, pa boš imel potem lepši in boljši odnos z dekletom, verjetno kakšnim drugim, pa tudi bolj srečen boš rozicodam  rozicodam

vse dobro,

Trzinka
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: nedelja, 15. maj 2011 ura: 09:34 »

Ponoci se skusal naredt samomor XXXXXXXXXXX Na zalost me je pa cez eno uro nekdo nasel in poklical resevalce in policijo., zdej sm pa vv KC z masko na glavi Spodletelo. Zal mi je da me je nasel mozakar. Vse skupi bom ponovil takoj ko bo mozno. Ne grem se vec.

To je to. Naslednji se ne bom vec javil. Sam da pobegnem iz bolnice.

Pa še to: zvečer si poskušal s samomor, so te rešili, bil si v bolnici in isti tisti dan si pisal na PC o vsem tem. A v UKC-ju?

Ker kokr vem, če gre za samomor, in vejo dr. za to, ti prej pred odpustom dajo psihiatra. GLede na to, da si ti to zvečer delal, in je psih. potem dežuren v Polju, bi moral tam ostat; tam ti pa ne dajo PC-ja, verjemi!!! Vem iz izkušenj.

Samo razmišljam...

p.s. upam, da si se zdj že skuliral in začel trezno razmiššljati!
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
pisco
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: nedelja, 15. maj 2011 ura: 10:39 »

Citiraj iz: SOFIA*DEL
Pa še to: zvečer si poskušal s samomor, so te rešili, bil si v bolnici in isti tisti dan si pisal na PC o vsem tem. A v UKC-ju?

Ker kokr vem, če gre za samomor, in vejo dr. za to, ti prej pred odpustom dajo psihiatra. GLede na to, da si ti to zvečer delal, in je psih. potem dežuren v Polju, bi moral tam ostat; tam ti pa ne dajo PC-ja, verjemi!!! Vem iz izkušenj.

sem v ukc, psihiater me pa se caka, odpustil me pa se niso. tole pa pisem iz dlancnika. tako kot sem poslal neke smse  in baje govoril s kriminalistom, se do vceraj dopoldan ne spomnim nic.
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: nedelja, 15. maj 2011 ura: 10:44 »

Repeat stavek, ki je deloma vprašanje:

p.s. upam, da si se zdj že skuliral in začel trezno razmiššljati! (?)
Prijavljen

utrujena
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 179

« Odgovori #18 dne:: nedelja, 15. maj 2011 ura: 11:23 »

Pisco, tvoj način delanja samomora oz. dejanje, da si ga delal in zraven pisal kaj delaš. s tem si nakazal, da del tebe še vedno hoče živeti in obupno kličeš na pomoč. ne veš pa, kako bi šel naprej, kako bi se pobral, velik del tebe pa noče več živeti.

vem, kako ti je, ker sem sama naredila isto. delala sem samomor, zraven pa pisala, kaj delam. za mano so poslali policaje, prijatelji so me iskali... na koncu sem popustila, da so me našli.

danes po sedmih letih sem srečno poročena in imam hčerko. ni mi žal, da sem takrat pustila, da me najdejo.

tudi ti si dopusti možnost, da ti pomagamo ali pomagajo. tudi tebe nekje čakajo boljši časi. ne izgubi upanja, ker v tebi je še upanje. in naj te trma ne premaga, ti premagaj njo in zmagaj.
Prijavljen

Bila na dnu, prišla na vrh. Povem vam punce in fantje, OBSTAJA POT.
pisco
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #19 dne:: nedelja, 15. maj 2011 ura: 11:31 »

pisco, daj mi nekaj povej, kaj bi rad dosegel s samomorom???

Nabil krivdo dekletu, ki ni več tvoje dekle?
Ožalostil starše in ostalo družino in prijatelje, ki te imajo radi?
Misliš, da te čaka na drugi strani, kaj drugega?

Kaj si sam naredil v tej smeri, da ozdraviš svojo dušo, psiho, saj tvoje razmišljanje ni najbolj OK? Zakaj ne verjameš, da se da človeka preboleti in živeti normalno naprej.
Vživljenju moramo sprejeti tudi to, da nas nimajo vsi vedno radi, da nekomu tudi nismo všeč ipd. Treba se je soočit s težavami in problemi. Ali si zelo šibek ali pa egoističen?

Oprosti, ne mislim te ničesar obtoževati, ampak mislim, da je vse to res, kar sem napisala. Tudi mi ostali na forumu se borimo zase, za svoje življenje, se bodrimo in ne obupamo, saj smo vsi zmagovalci na svoj način, da ne klonimo pred vsakim problemom.
Bodi pogumen, bodi moški, naredi nekaj zase, pojdi na zdravljenje, saj si močno potreben psihične pomoči in obravnave. Nekega dne bi si verjetno zaželel imeti družino in srečno zaživeti rozicodam rozicodam, pomisli, da na svetu obstaja tudi zelo veliko lepih stvari in ni vse tako črno kot vidiš in čutiš sedaj.
Če si dekle odgnal s svojim ljubosumjem, se ga najprej loti, spremeni se, pomagaj si, pa boš imel potem lepši in boljši odnos z dekletom, verjetno kakšnim drugim, pa tudi bolj srečen boš rozicodam  rozicodam

vse dobro,

Trzinka

punca se nebi nic sekirala, se izvedla nebi za to. njej je vseeno za vse njene bivse. tako da to ni moj namen nabit krivde. to kar je naredila je pa cisto izigrala. nemorem sam verjet da je to sposobna, da ti nekdo ki te ma  rad naredi to.

moja druzina in prijatelji...ah do konca poletja se bodo ze pomirili, vsaj vecinoma, ostalo pa bi zbledelo.

cel lajf sem dajal druge v ospredje pred mano. zdaj pri taki bolecini sem se odlocil da sem pomemben samo jaz, in da se je resim. ja, postal sem egoist kar se tice tega in bom naredil da se cimprej konca. na drugi strani me nic ne caka. caka me konec, mir pred vsem. nocem se vec ukvarjat z bolecinami. tisti ki imate voljo vam dam prav, borite se za to. nekateri se pac nocemo vec, je blo dovolj. mater, se pred 10dnevi sva sla na dopust v turcijo in sva se imela hudo dobro, je to sama izpostavila. se prejsnjo nedeljo je planirala kaj bi kaj pocela preko poletja in podobno. se v nedeljo sva sla v moje stanovanje ki ga obnavljam in mi rekla kaj bi bilo njej vsec ko bova skupaj notri. a naslednji dan se pa odloci da je konec?!?  KJE JE TUKAJ LOGIKA?Huh?? podobno mi je prejsnja naredila, en teden pred razhodom mi govorila da bi imela otroka z mano, potem pa nenadoma zasuk!

NE ZAUPAM VEC CLOVESTVU! AL PA SEM JAZ VEDNO JEBENA STRANKA KI MORA TO PRENASAT?Huh? A SEM??? KOMU SEM KDAJ STORIL KAJ ZALEGA DA ME MORA VESOLJE TAKO FU.KAT V ZIV MOZAG?

RAD JO IMAM SE VEDNO, IDIOTSKO JO POGRESAM KLJUB VSEMU.

SAMO TEGA SE NE GREM VEC. PRIZNAM SVOJ DEL KRIVDE. SAMO NE MOREM SE VEC TEGA IT. egoist gor al dol, briga me, dovolj je bilo. postenosti, pravih vrednot med ljudmi, prave ljubezni, prave familije, sorodnih dus in zvestobe med danasnjimi ljudmi skoraj ni vec. Ni!
zakaj bi hotel se sploh zivet? a za to?
sam sem tudi tako zakompliciran da mi je tezko kera sploh vsec.
meni gre na bruhanje ze samo ce pomislim da bi kogarkoli prevaral. da bi zapustil njo ki bi me ljubila. NEMOGOCE! slabo mi rata ob tej ideji.

kaj sem do zdaj naredil, da bi izboljsal moje psih.stanje? 
pred vec leti ob podobni situaciji sem hodil 1.5leta k psihologu in zrl cipralex. pomagal sem si s sportom, se zaposlil, naredil korake naprej....in postal kao srecen in samski. to je trajalo 4leta.
zdaj sem spoznal njo in se osredotocil 110% nanjo ker je to tisto kar me osrecuje....pripadnost in ljubezen od nje. ne pa sport in delo. ljubezen.
ko sem videl da imam in imava oba tezave z ljubusumjem in zaupanjem sem sel k psihologu in hodila tja pol leta. ni pomagalo, ker sva se vedno skregala zaradi bedarij kot so tudi njeno brezvezno jemanje sanvala za spanje, brez razloga.
toliko sem poskusal narediti. ocitno se premalo. sem premalo desca, premal tistega kar hocete zenske od nas.
dovolj imam. ne grem se vec truda, ne grem se vec prebolevanja, nocnih mor, premislevanja o njej...briga me. tukaj se nesebicnost konca.

ljudje so pa tudi hinavski...toliko hujskanja njej proti meni se nisem dozivel. in to ljudje ki me se videli niso. samo sodili so na podlagi nekaj tez in na podlagi tega da sem nevaren ker delam na mestu kjer je veliko zensk in naj bi veljali za kurbirje....A JAZ NISEM NOBENE NITI OPAZIL ODKAR MAM NJO!....pardon, sem jo imel.

brezveze vse skupi. vem da sem marsicesa kriv, ne pa da je to pravi razlog za razhod. vse bi se lahko uredilo, ker kakor je ona rekla, midva pravega razloga za kreg nisva mela.

jebes tak svet in tak lajf! a za to naj se trudim?
ne.
Prijavljen
Strani: [1] 2 3 4   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar