FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 16:29

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Kar me spravlja v depresijo ali bolje rečeno ob živce  (Prebrano 625 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
solatka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 19

« dne:: sreda, 11. maj 2011 ura: 11:51 »

Pozdravček,
že dolgo se nisem tukaj oglašala, ampak zdaj pa ne vem več na koga se naj obrnem, zato vas prosim za par nasvetov.
Problem je v moji mami. Sama sem tudi že mama, živim na svojem s svojim otrokom in partnerjem, ki ni oče otroka.

v bistvu ne vem kje naj sploh začnem. Sem edinka, in po moje se je moja mama čisto preveč navezala name, oz. sem to dovolila že kot otrok, kot najstnica, da se naveže name. Svojih prijateljic skorajda nima, ima samo mene in očeta, odkar je imela službo je bila vsaj v službi v neki družbi, sedaj ko je ostala še brez te, je pa popolna katastrofa.

Najin odnos z partnerjem ni ravno popoln, imela sva par hudih padcev, a sva se nekak pobrala in živimo skupaj, živimo dalje, lahko rečem, da smo povprečna družina, vsak se kdaj skraga, včasih tudi hudo, a dokler ni nasilja takega in drugačnega, in dokler čutiš povezanost in pripadnost, jaz pravim se vse nekako da pomeniti.

Opažati sem začela namreč, da je moja mama prepričana, da moj partner ni dovolj dober zame, oz, da sploh ni zame, ne vidi čisto nič dobrega, zadnje čase izjavlja stvari, ki prav zabolijo in niso resnične. - obup! Huh? Kar naprej si ustvarja v glavi neke scenarije, posluša vsako besedo, če je hec ali ne, ona vse to vzame smrtno resno in popolnoma negativno :/. Na splošno je pa ona sama človek, ki se nikoli ni znala in se še zdaj ne zna postaviti zase, pa če gre za čisto nedolžno zadevo, bo raje tarnala meni, me obremenjevala in jokala, kot, da bi pa sama vdarila po mizi in rešla zadevo. Če se kje kaj zalomi, ne zna odreagirat in takoj obupa, sploh ne razišče zadeve, kar reče: ja, potem je že tako.  Shocked

Zdaj se je začela celo vtikovati v vzgojo mojega otroka, oz. boljše rečeno, imam včasih občutek, da ona misli, da je ona otrokova mama. Se zavedam, da je babica, vse mi je jasno, ampak, mislim pa vseeno, da nima pravice odločati o tem kaj moj otrok sme in kaj ne, sploh pa če sem jaz zraven! Se najprej mene vpraša in če bom dovolila še kaj tako njej čudnega, bom dovolila jaz, navsezadnje sem stara 30 let, normalna, znam razmišljat in na koncu koncev sama tudi odgovarjam za svojega otroka!

Mamo imam zelo rada, pravzaprav se z obema staršema dobro razumem, ampak zadnje čase opažam, da ne zdržim dolgo v njeni bližini, ker pritiska name, prav duši me njeno razmišljanje, njeni pogledi, njen način in odnos do nas. Nekatere stvari sem ji že ne vem kolikokrat povedala, da me motijo a vedno dela isto. Zelo me moti tudi to, da bi ona po mojem stanovanju kar sama nekaj preurejala, pa če ji rečem, da meni tako ni všeč, bo ona vztrajala pri tem, da je tak kot ona misli pač najboljše, v bistvu je logično, da bi si ona organizirala stvari drugače, ampak jaz pri njej doma ne bom nikoli in nikdar pametovala kako bi jaz to naredila in ji prestavljala stvari sem pa tja po svoje, mislim na kraj pameti mi ne pade - mislim, da lahko živim po svoje, ali to meni več ni dovoljeno?   Sad

hvala za vsako spodbudno besedo.

rozicodam
Prijavljen
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.988

« Odgovori #1 dne:: sreda, 11. maj 2011 ura: 12:16 »

Solatka  rozicodam
Hja, mame zagotovo ne boš spremenila, kajti ona ima svoj prav in verjetno v svojem obnašanju ne vidi ničesar narobe...Verjetno pretirava v želji, da bi bila skrbna in ti pomagala....tako pri vzgajanju otroka, kot tudi pri tvoji partnerski sreči...
« Zadnje urejanje: sreda, 11. maj 2011 ura: 12:40 od Slavka » Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
solatka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: sreda, 11. maj 2011 ura: 12:37 »

Shocked.
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.866

« Odgovori #3 dne:: sreda, 11. maj 2011 ura: 12:38 »

Normalna, pametna ženska si, ki realno vidi zadeve. In imaš pravico do svojega življenja. Resno se boš morala pogovoriti z mamo...tudi z očetom. Morda bi on lažje prepričal mamo, da malo ispreže.  kiselnasmeh

Slavka...solatka ima svoje stanovanje.  Shocked
Prijavljen

alexx Afro 
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.988

« Odgovori #4 dne:: sreda, 11. maj 2011 ura: 12:48 »

Ja, sem spregledala in sem svoj odgovor tudi že popravila...se opravičujem, ker sem narobe razumela  zardevam

Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #5 dne:: sreda, 11. maj 2011 ura: 12:53 »

a to ste v isti hiši pa vsak v svojem štuku al kako?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
solatka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: sreda, 11. maj 2011 ura: 13:06 »

Pardon, nekaj me heca mobilni internet. Vsak zase smo, ne v isti hiši, ne sosedje. par km narazen. ko pride na obisk pa takole potem  Shocked
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #7 dne:: sreda, 11. maj 2011 ura: 13:37 »

hehe, v tem primeru bi pa jaz postavila stroge meje, brez pardona. Pa zamera gor al pa dol

Zdaj se je začela celo vtikovati v vzgojo mojega otroka, oz. boljše rečeno, imam včasih občutek, da ona misli, da je ona otrokova mama. Se zavedam, da je babica, vse mi je jasno, ampak, mislim pa vseeno, da nima pravice odločati o tem kaj moj otrok sme in kaj ne, sploh pa če sem jaz zraven! Se najprej mene vpraša in če bom dovolila še kaj tako njej čudnega, bom dovolila jaz, navsezadnje sem

nima in še enkrat NIMA te pravice! pa babica gor al dol

Opažati sem začela namreč, da je moja mama prepričana, da moj partner ni dovolj dober zame, oz, da sploh ni zame, ne vidi čisto nič dobrega, zadnje čase izjavlja stvari, ki prav zabolijo in niso resnične. -

njen problem, kaj ona misli, čuti... če ti orješ z njim, je to - to.

Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Ribica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 529

« Odgovori #8 dne:: sreda, 11. maj 2011 ura: 14:25 »

Tvoje življenje je tvoja odgovornost, ne njena.
Kar se pa vzoje tiče, je pa ona svojo priliko že imela in to ji odločno povej. Boljša prva zamera kot zadnja.
Jaz sem imela podoben problem, ko je bila moja hči majhna, smo se nekjakrat konkretno skregali, potem pa je bil mir za vselej na to temo.

Ribica
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.430

« Odgovori #9 dne:: sreda, 11. maj 2011 ura: 21:36 »

Joj, solatka, mam podoben primer z mojo mamo zardevam, ampak se počasi v red spravlja. Jaz sama sem se zelo spremenila in končno je čas, da mama spozna, da sem odrasla in znam misliti s svojo glavo in da v svojem življenju lahko delam kar čem. 
Povem kar mislim, včasih sem tudi nesramna, pa mi je žal, ker sem jo užalila in ji povedala svoje, ampak , nisem več majhna punčka, da me bo takole komandirala ne in počasi napredujeva.
Kar postavi se zase in postavi meje!! rozicodam
Prijavljen
solatka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: petek, 13. maj 2011 ura: 16:10 »

hvala vsem... no nekak že bo, čeprav me tole stanje resno spravlja ob živce  Cry
Prijavljen
_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 267

« Odgovori #11 dne:: torek, 28. junij 2011 ura: 22:16 »

Mene zadnje dni spravlja ob živce fant.Vedno ko je slabe volje se znese name.Ko ima problem ga hočm spravit v dobro voljo s kakšnim hecom pa mi reče ''men ni nč smešn''.Ravnokar sem mu rekla naj obišče zdravnika in gre k psihologu, ker vedno ko je slabe vole (skoraj vsak dan, če pa je dobre je pa 15 min pol ga pa 'skup potegne' in je stara pesem) mi govori da brez veze da živi pa to,pol pa se kej skregava ker nemorm tega več zdržat pa reče da če me zgubi se bo ubil in take.Je reku da noče in nikol nebo šu k psihologu noče tudi pomoči od drugih kot si recimo pomagamo mi tu  na forumu.Nevem več kaj nej nardim to traja že več mesecev in to pri meni sproži depresijo  Cry
Prijavljen
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 745

« Odgovori #12 dne:: sreda, 29. junij 2011 ura: 09:09 »

Solatka,

če te zanima moje mnenje, si ga lahko prebereš v forumu Depresija - dojemanje o njej malo drugače..kako jaz gledam na to!

Torej, če opazim, da mi nekaj/nekdo ne prija ali ustreza, se preprosto odmaknem, ker tako zahteva moja narava, bolezen ali kakorkoli že.. pomisli in se ne več obremenjujem, kaj nekdo misli ali kako gleda..to sem jaz ->> kdor me ljubi, me bo razumel...z glavo v zid ne grem!  nehvala

Dušica
Prijavljen
solatka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: četrtek, 07. julij 2011 ura: 15:25 »

Limonca, ja to je pa grozno no  Shocked. predlagam ti, da se pozanimaš, poizveš kaj ga spravlja v tako voljo? kljub vsemu mu daj vedeti, da mu stojiš ob strani, in se po potrebi odmakni, da bo lahko tudi sam s sabo. ampak naj ve, da si tukaj  rozicodam, pa srečno
Prijavljen
_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 267

« Odgovori #14 dne:: četrtek, 07. julij 2011 ura: 18:38 »

Hvala solatka,swa se pomenila sem mu odkrito povedala,da ko začutim da psiha rabi mir se odmaknem od vseh ne samo od njega ker pač rabim čas da pridem k sebi.On pa ko je 'smotan' se pa raje odmaknem kot da slišim kakšno lepo.Ve pa itak da sem mu zmeraj na voljo za nasvet/pogovor/pomoč in se lahko name zanese tko kot tudi drugi  Smiley
Prijavljen
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 745

« Odgovori #15 dne:: petek, 08. julij 2011 ura: 08:45 »

Limonca,

Citiraj
sem mu odkrito povedala,da ko začutim da psiha rabi mir se odmaknem od vseh ne samo od njega ker pač rabim čas da pridem k seb
LAHKO TI POTRDIM, DA SI NAREDILA PRAW, KER ISTO NAREDIM JAZ..PREDVSEM, ČE ME MOJ NE RAZUME... Undecided..DA V SLABŠIH DNEH, SI ŽELIM MIRU NA SPLOH..

Popolnoma razumem!  oki

Dušica
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar