FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 16:22

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Moj brat potrebuje pomoč  (Prebrano 387 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
smsm
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« dne:: četrtek, 05. maj 2011 ura: 01:45 »

Lep pozdrav,

Moj brat je pri 19 poskusil narediti samomor in že od takrat živi z depresijo, bil je na zdravljenjih kako leto in potem je to use nekak potihnilo. Našel si je službo in par let živel brez problemov. Nikoli se ni razumel z starši in vedno je prihajalo do manjših konfliktov. Pred kakimi dvemi leti se je depresija ponovno začela krepiti in opazil sem njegovo nezadovoljstvo. Kmalu za tem je pustil službo ker ni več zdržal, in po tem se je ponovno vrgel v prepovedane substance(trava) in alkohol. Pred kakim letom smo bili prisiljeni, da ga pošljemo na zdravljenje v Polje, in se je tudi sam strinjal (imel je previde, izpade in boril se je z hudimi psihološkimi scenami). Po enem tenu je bil že na odprtem oddelku ker je po naravi zelo miren in brez kakih subtanc v telesu tudi zelo normalen. Kmalu je prišel nazaj domov. Sedaj je doma že par mesecev brez zaposlitve, brez denarja, podpirata ga starša kjer tudi živi zaprt v svoji sobi. Zadnje mesece je res hudo ker išče konflikte z fotrom in matko, občasno je v igri tudi alkohol in zloraba tablet za zdravljenje(pomirjevala, in druge tablete), in takrat je drug človek.
Danes je močno počilo ker se ga je napil in najedel tablet, in staršem je prekipelo. Prišlo je do prepira, zmirjanja in manjšega pretepa z očetom ker ga je poskušal zadržati v hiši ko je hotel odditi ven.
Pomiril sem celotno situacijo in ga spravil domov v posteljo. Težava je v tem, da se z starši ne razume in da je čas da gre od hiše pri svojih 28letih. Po pogovoru pa mi je tudi zaupal da ne verjame da bi bil sposoben živeti sam.

V naslednjih dneh morava skupaj najti neko rešitev kako naj ga spravim vn in domače hiše da začne svoje samostojno življenje. Zato me zanima če je kdo imel podobne izkušnje, kam naj se obrnem. Ali obstaja kaka komuna, skupnost v katero se lahko pridruži, da bi mu pomagala in da začne živeti  svoje življenje.

Hvala za pomoč in vaše predloge.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 05. maj 2011 ura: 06:39 »

svoje samostojno življenje. Zato me zanima če je kdo imel podobne izkušnje, kam naj se obrnem. Ali obstaja kaka komuna, skupnost v katero se lahko pridruži, da bi mu pomagala in da začne živeti  svoje življenje.

žal pojma nimam, upam, da se najde kdo s pametnim predlogom... kaj pa v sklopu Karitasa? mogoče bi se tam kaj našlo? ali preko centra za socialno delo (CSD)? al pa kako občinsko stanovanje... pa denarna pomoč bi se tudi mogoče našla na CSD? ma, jaz bi se obrnila na vse - od RK do Karitasa, od občine do CSD...
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
ambra
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 55

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 05. maj 2011 ura: 20:32 »

mogoče Šent, Ozara imajo tudi stanovanjske skupnosti
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na: