FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 16:17

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Nezaupanje vase,nesamozavest ali kaj...??  (Prebrano 530 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
Gregy 81
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 71

L'amicizia fortifica lo spirito

« dne:: sreda, 04. maj 2011 ura: 07:25 »

Pozdravček,

Že nekaj časa trpim za,hm saj nevem kako bi temu rekel...

Recimo,privijem vse štiri vijake na avtomobilsko kolo in potem jih še vsaj 100x preverim in še nisem prepričan,da sem jih zategnil in da bo vredu.

Zaklenem  vrata hiše in preverim spet 100x če so res zaklenjena...tega pa ne naredim,če je kdo doma oz spi,jih enkrat poskusim in je ok,sem pomirjen in lahko grem...čene...sledi 100x poskus...

Še huje je v službi,nikakor se ne morem odločiti,če so izdelki v redu.Temu sledi "reskiranje" -bo-nebo dobro.
Če me pa kdo "kontrolira" pol je ok.Če pa sem sam,je kriza.Tresem se,nisem prepričan v svoj prav,ne moram se odličiti,kaj je prav in kaj ne...

Posledično se po službi sekiram in še dolge ure premišljujem sem delal dobro ali slabo....Za uvajanje sem imel dovolj časa...Uhh.
To mi že kar dobro najeda živce.Nevem zakaj se mi to dogaja,čas nazaj s tem nisem imel težav.

Počutim se nesposobnega za delo.In to ne za nevem kako zahtevno...

lp,Grega

Prijavljen

V besedah so si vsi ljudje podobni,v dejanjih se razlikujejo.
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: sreda, 04. maj 2011 ura: 12:12 »

Že nekaj časa trpim za,hm saj nevem kako bi temu rekel...

Recimo,privijem vse štiri vijake na avtomobilsko kolo in potem jih še vsaj 100x preverim in še nisem prepričan,da sem jih zategnil in da bo vredu.

Zaklenem  vrata hiše in preverim spet 100x če so res zaklenjena...tega pa ne naredim,če je kdo doma oz spi,jih enkrat poskusim in je ok,sem pomirjen in lahko grem...čene...sledi 100x poskus...

OKM

Še huje je v službi,nikakor se ne morem odločiti,če so izdelki v redu.Temu sledi "reskiranje" -bo-nebo dobro.
Če me pa kdo "kontrolira" pol je ok.Če pa sem sam,je kriza.Tresem se,nisem prepričan v svoj prav,ne moram se odličiti,kaj je prav in kaj ne...

Posledično se po službi sekiram in še dolge ure premišljujem sem delal dobro ali slabo....Za uvajanje sem

dejansko bi to lahko bilo pomanjkanje samozavesti in premalo zaupanja vase, v lastno znanje ....
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #2 dne:: sreda, 04. maj 2011 ura: 12:41 »

Gregi isto jaz.

To je OKM.

Potem pa sm si rekla: NE BO VEČ OKM! ZAME NE OBSTAJA! JE NI!

Pred to odločitvijo sem tudi sama neštetokrat preverila ali so vrata hiše zaklenjena, parkrat sem celo skoraj nazaj prišla in bi pri tem naredila 10km več, kot je potrebno, pa ali sem ugasnila plin, pa štedilnik, pa svečo, pa peč,....

v službi isto...... ma sem za en list porabila več cajta, češ, a sem ga uredu obdelala v aplikaciji al ne, a je vse gor, a so vse štempiljke+koda, aha, ko sem se le prepričala, pa še to ne 100% ampak 90%, sem ga z muko pospravila v določen oddelek, pa se spet spraševala a sem prav dala, a je res na pravi polici, pa skoraj sem ga že vzela nazaj, da preverim tisto, kar sem na  začetku,... ma Monk je zakon v primerjavi z mano bil!!!

Ko sem dojela, da je ta obsesija prišla ne dolgo nazaj, da sem prej opravljala bolj pomembna in zahtevna dela kot danes v službi, pa sem bila najboljša, bom pa tudi danes, ob teh manj zahtevnih del zmogla to! IN ŠE VEČ!

Nehala sem se sekirati, pregledala sem samo 2x, in če sm si rekla, da je OK, je blo OK, in četudi se mi je takoj zatem zdelo da ni OK, sm si rekla: to late!!! pošiljka je šla naprej in zdaj bo kar bo. pa nkol ni blo nič narobe!!! zato, ker sem že po naravi natančna in sploh sedaj, ko sem preverila, mora bit ok. koneckoncu bi se pa lahko napaka zgodila ob 100-tem preverjanju ravno zato, ker sem že tolikokrat preverila, da sem lahko potem že z mislimi drugje?!

Pa tud to: če vem, da sem prej v redu dela, potem pa sem začela kar nekaj komplicirati, je lahko samo dvoje:
- ali mi je opeka padla na glavo in sem se spremenila
- ali pa so moje misli zasedli teroristi OKM

Ker prvo ni bilo, je samo drugo. In kar je v mislih, sem jaz master of mind!!! In sem si preprosto rekla: okm ni! je ne poznam! in če je ni in je ne poznam, potem dejansko ne obstaja zame! to sem si začela dopovedovati in tudi tisto, kar sem že rekla, da samo 2x preverim in dam naprej!

LPS rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar