FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 16:07

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: odnos s partnerjem od mame/očeta  (Prebrano 1663 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
tia
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 46

« dne:: četrtek, 24. julij 2008 ura: 20:12 »

no, že ko vidim, da mate pono takih tem, ala odnos z... sm se tudi jaz odločla, da odprem eno v tem stilu. vbistvu, bi pa se rada samo malo izpovedala.
nikoli nisem imela slab odnos s kakšnim partnerjem oz partnerico od mojih staršev. razumela sm se vedno bolj ali manj vredu, vladal je vedno obojestranski rešpekt. no, s partnerico od mojega očeta se razumem prav super.
problem pa imam s tistim ... psevdopartnerjem od moje mame. poznala sta se več časa na videz pa tako. enkrat lani sta se srečala in se od takrat začela dobivat. človek se je hvalu z avti in hišo itd. prvi teden ko sta se videvala ji je težil, da se on hoče poročit z njo in imet otroke (človek ima 66 let, ima 3 otroke, z eno sploh nima stikov kakih 30/40 let?). moja mama je seveda to drastično odklonila. non stop nam je prihajal na obisk, tudi brez, da bi bili zmenjeni in ji težil, da hoče prespati pri njej. moja mama ga je še nekako odvračala in si mislila, da se je človek noro zaljubil v njo. meni se je od samega začetka zdel sumljiv in čuden, da ne rečem še kaj. pa ja bil je poročen. počasi je prihajalo na dan, da pravzaprav nima svoje hiše, da ga davčna terja za nevem kolko milijonov itd. lagal je na veliko. vselil se nam je kot češ, da nima kje živet, da ga žena noče met. moja mama mu je rekla, da ona z vezanin noče met opravka, tako se je loču in se odpovedal hiši, ki jo je imel z ženo (hiša bla bla bla). začel ji (moji mami) je težit z neko podnajemno pogodbo. en dan jo je prepričal, kljub temu, da sm js nasprotovala, in solastniki naše hiše tudi. tako so mu odpisali dolgove in hči  prejema štipendijo. ponudil se je, da bo napravil par del v hiši. neki se je lotu pa ko sm js rekla, naj da časopis spodaj mi je začel težit vseeno sm ga začela dajat on pa ja tačas prišu in  začel razbijat kamne nad mano tako da so padali po meni in reku, da me ni vidu, naredu je še veliko škod v moji sobi kr tako (brez da bi sploh smel vstopit). pa ne bom o tem. enkrat se je lotu nekaj delat ko moje mame ni blo doma, neki sm mu rekla, da nekaj ni prav bla bla bla. in začel me je nadirat, da sm psihopat,idijot, da bom končala v idriji, da hiša ni moja, da on živi tukaj, da nimam pravice živet v hiši, itd. pol smo to nekako rešli, pod prisilo se mi je opravičil. človek je tudi bolano ljubosumen na mojo mamo, sploh je ne pusti imeti prijateljev ali se pogovarjati z mano. vedno je mel kakšne neumesne pripombe za mi rečt. mojo mamo je pa prepičeval, da sm js zlobna. pred mescem se je ponovilo. prvi dan po izpitih sm prišla domov, drugi dan sm si pospravljala sobo in z vedrom v roki me je začel napadat, da js ne premaknem nič v hiši in naj grem pomit posodo. pač sm mu rekla, da ni moja in je ne bom prala. in on da kaj ma to veze, da js nič ne nardim, da bom zgnila v tem da nič ne delam, itd torej čez leto sm itak v lj, zadnje leto pa sploh sm redko prihajala domov prav zaradi njega (perem si sama itd). pol sm js neki začela kontra dajat. in je prišu čisto blizu mene in se začel dret: a ti me misliš zajebavat? in to večkrat ponovil in dvigoval in mahal roke, kot da bi me hotu udarit, js sm mu pol zagrozila s policijo, tako da so slišali vsi sosedi ( blo je na vrtu)pol pa mi je še zabrusu, naj bom tiho. in kaj? nič, moja mama mu je nekaj rekla, on ji je začel grozit,ji dal tudi roke na vrat in stiskal, pol se je umirilo. pol sta se še parkrat skregala. bla bla bla... brez efekta. tudi pismo smo poslali bivši ženi naj ga sprejme v njihovo skupno hišo, pa ga ona noče več videt. pol je strgal pogodbo in bla bla... za hrano ali druge stroške ne prispeva niti centa, ker ubogi revček nima denarja, ker je kupu svoj 3. mercedes (2.roke) in novo mega lcd tv na kredit. to mi gre na tako bruhanje. ko ga vidim se mi zagabi in ne morem več živet tako. ko je moja mama doma je tiho, vse naredi bla bla bla ko nje ni pa mi kvari življenje in notranji mir.
hvala vsakomur, ki se mu je dalo to prebrati in mi mogoče svetovati kaj narditi.
 ima še kdo podobne probleme in bi jih rad delil?
Prijavljen
tia
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 24. julij 2008 ura: 20:15 »

a ja pa pozabla sm rečt, da je nek varianta  bioenergetski šarlatan. neke številke je obesil po mamini sobi, dal ji je neko verižico in prstan, češ da more nosit, neke slike ljudi ima pa ne vem kaj dela z njimi, pa neke aparature, ki ko jih prižge mačke čisto ponorijo...
Prijavljen
pepi
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 50

moja čast je zvestoba do žene

« Odgovori #2 dne:: petek, 25. julij 2008 ura: 06:11 »

najprej nasvet...

dobro je delati odstavke ali pa po stavkih smisleno spustiti prazno vrstico, ker se lažje bere

npr. takole:

nikoli nisem imela slab odnos s kakšnim partnerjem oz partnerico od mojih staršev. razumela sm se vedno bolj ali manj vredu, vladal je vedno obojestranski rešpekt. no, s partnerico od mojega očeta se razumem prav super.

problem pa imam s tistim ... psevdopartnerjem od moje mame. poznala sta se več časa na videz pa tako. enkrat lani sta se srečala in se od takrat začela dobivat.

človek se je hvalu z avti in hišo itd. prvi teden ko sta se videvala ji je težil, da se on hoče poročit z njo in imet otroke (človek ima 66 let, ima 3 otroke, z eno sploh nima stikov kakih 30/40 let?)…

glede tvojega problema...

tip je s tvojo mamo in to je njen problem oz. če njo ne moti in je zadovoljna z njim, je to njuna stvar

ne glede na to, a je šarlatan ali pa kaj drugega, se to tiče mame in ne tebe, čeprav je iz tvojega pisanja možno, da jo bo nategnil, ampak to je njena šola

oprosti, ampak tako pač je

skozi slabe stvari v življenju se pač učimo, česa smemo oz. česa ne smemo početi

nekateri se tega prej naučijo, nekateri pa kasneje

vmešavanje v neki odnos pa običajno povzroči prav nasproten učinek od željenega

nasvet ...?

sama verjetno ne boš mogla kaj dosti storiti, dokler mama pač ne bo prišla k pameti oz. dokler ne naredi šole življenja

lp

pepi  Cool

Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #3 dne:: petek, 25. julij 2008 ura: 09:59 »

in kaj na vse to pravi mama?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
tia
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: petek, 25. julij 2008 ura: 18:15 »

ja, no to s pisanjem vem... napisala sm obupno in precej nečitljivo...

mama je pač ujeta v temu, brez, da bi znala reagirat. ga  je vrgla že parkrat vn iz hiše, ampak kaj ko on se ji vrne jokajoč, da bo umrl, in da če lahko spi v naši garaži na tleh (ima pa kakšnih 5 avtov) in jo pač nategne,on je zagrizen. moji mami se pa itak vsi ljudje smilijo, in je marsikoga privlekla že domov, samo to so ble same poštene osebe.

problem je pa v temu, da tudi če se jaz ne umešavam direktno, pa se počutim zelo zamorjeno, da doma skorajda ne smem govorit z mamo, ker bohve kaj naklepamo ipd. pač on se umešava v moje življenje, ker mi je marsikaj že načrtno uničil, nonstop ima neumesne pripombe o meni, moji mami polni glavo, da sm zlobna, kot češ, da se me mora rešit, mi krati pravico do bivanja v hiši, ki ni njegova ipd. parkrat sm res mislila, da nam bo uspelo ga spravit vn... pa nič. upam, lahko samo, da bo še kdaj mi kakšno hudo rekel in se jaz ne bom zadrževala in bo kaj naredil, samo upam, da ne bo prehudo, itak pa kot že sama vem se takšne stvari rešujejo s policijo. 
lih imamo sosedo, ki ji bivši non stop reže gume na avtu itd. nekateri so pač tako nesramni in egoistični ljudje, da je prav groza. kdaj se vprašam zakaj je v človeku toliko nagnjenj k vojni. a ne bi mogli živet vsi v ljubezni? neeee....a?
Prijavljen
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.225

« Odgovori #5 dne:: petek, 25. julij 2008 ura: 18:34 »

Zoprno sceno maš doma Tia...zelo zoprno...

V hišo ste dobili enga neodgovrnga parazita...mama pa nima moči ga odslovit....uh...

Dokler živiš doma je to zate zelo zorpno..ja...Ne bi ti pa znal svetovat kako v tem primeru postavit meje...

Tvoja mama tukaj deluje kot en pasiven otrok, ki ne ve kaj se dogaja..ti pa jo skušaš prebudit naj že spregleda.....
Prijavljen
jazzjazz20
Sodelavka/sodelavec DAM
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 900

« Odgovori #6 dne:: petek, 01. avgust 2008 ura: 16:03 »

pepi...ne strinjam se da je problem samo od mame...
ko pride nekdo v hišo so bistveni odnosi med vsemu skupaj stanujočimi...

in tip mi deluje pravi parazit...mama pa nezrela
Prijavljen
tia
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: petek, 01. avgust 2008 ura: 18:07 »

mah,....ja škifo je ta situacija... ma upam, da bo boljše... enkrat... zdaj se mu skušam izogibat... mama pa ni ne nezrela ne kaj drugega... je samo človek, ki vedno vsem v stiski pomaga, sploh ne more, da nebi, tega se tudi zaveda, samo če nebi pomagala bi jo še bolj razjedali občutki krivde, da ni nič storila... ufff...
Prijavljen
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 04. avgust 2008 ura: 09:21 »

Nekakšna nevrotična ustrežljivost......pri mami
Prijavljen
jazzjazz20
Sodelavka/sodelavec DAM
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: ponedeljek, 04. avgust 2008 ura: 11:04 »

... mama pa ni ne nezrela ne kaj drugega... je samo človek, ki vedno vsem v stiski pomaga, sploh ne more, da nebi, tega se tudi zaveda, samo če nebi pomagala bi jo še bolj razjedali občutki krivde, da ni nič storila... ufff...

torej je odvisna od odnosov...
Prijavljen
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 04. avgust 2008 ura: 12:27 »

če ne zna postaviti meja v  odnosih ima hude težave s sama s sabo...
Prijavljen
pepi
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 50

moja čast je zvestoba do žene

« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 04. avgust 2008 ura: 22:03 »

pepi...ne strinjam se da je problem samo od mame...

s kom je skupaj ?

z mamo, ali tudi s hčerjo?

ko pride nekdo v hišo so bistveni odnosi med vsemu skupaj stanujočimi...
in tip mi deluje pravi parazit...mama pa nezrela

čigava je hiša, s kom je v odnosu ?

mama pa je res nezrela, se strinjam

ampak, hočeš nočeš, mama živi svoje življenje, hči živi svoje življenje

če se mama pusti nategniti, je to njena stvar

tako je pač življenje

otroci nismo odgovorni za svoje starše 

lp

pepi  Cool
Prijavljen
jazzjazz20
Sodelavka/sodelavec DAM
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: torek, 05. avgust 2008 ura: 09:11 »

ti citiram kar avtorico samo:
....neki se je lotu pa ko sm js rekla, naj da časopis spodaj mi je začel težit vseeno sm ga začela dajat on pa ja tačas prišu in  začel razbijat kamne nad mano tako da so padali po meni in reku, da me ni vidu, naredu je še veliko škod v moji sobi kr tako (brez da bi sploh smel vstopit). ...in začel me je nadirat, da sm psihopat,idijot, da bom končala v idriji, da hiša ni moja, da on živi tukaj, da nimam pravice živet v hiši, itd. pol smo to nekako rešli, pod prisilo se mi je opravičil. človek je tudi bolano ljubosumen na mojo mamo, sploh je ne pusti imeti prijateljev ali se pogovarjati z mano...drugi dan sm si pospravljala sobo in z vedrom v roki me je začel napadat, da js ne premaknem nič v hiši in naj grem pomit posodo. pač sm mu rekla, da ni moja in je ne bom prala....in je prišu čisto blizu mene in se začel dret: a ti me misliš zajebavat? in to večkrat ponovil in dvigoval in mahal roke, kot da bi me hotu udarit, js sm mu pol zagrozila s policijo, tako da so slišali vsi sosedi ( blo je na vrtu) pol pa mi je še zabrusu, naj bom tiho. in kaj? nič, moja mama mu je nekaj rekla, on ji je začel grozit,ji dal tudi roke na vrat in stiskal...

torej...odnos nima samo z MAMO, ampak tudi s HČERJO....predvsem pa se vtika v odnos mati-hči, kot večina parazitov, ker se bojijo, da bi izgubili svoj status parazita in da bi morda kdo žrtvi (mami) odprl oči...

in pol se čudimo, ko beremo v slovenskih novicah o družinskih tragedijah....
to je prav zato, ker si nas večina reče: to je problem samo med partnerji...čeprav obsega odnose v celotni skupnosti...družini...okolici...
Prijavljen
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: torek, 05. avgust 2008 ura: 13:14 »

Je kr pomembno vporašanje kdo je za kaj ali za koga odgovren....Strinjam se, da Tia ne more in ni treba, da prevzema problem svoje mame...če ona ne zna zase poskrbet no Tiina naloga, da ji odpira oči.....dovolj je stara, da bi to sama naredila, če bi hotela...Ker pa Tia živi z mamo ima tudi ona problem....

Vprašanje pa je kaj lahko naredi Tia v tej situaciji...se odseli? potrpi? Huh?

Je pa tudi res, da je Tia svoje težave že prej kasirala v odnosih v katerih je živela z mamo..in ne šele potem ko se je priselil mamin prijatelj......

Prijavljen
jazzjazz20
Sodelavka/sodelavec DAM
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: torek, 05. avgust 2008 ura: 14:00 »

še vedno obstajajo licence/izpiti za vozit barko, avto, prvo pomoč...etc...
izpitov za starševstvo pa ni in vsakdo je lahko starš...pripravljen ali ne na to vologo....
Prijavljen
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: četrtek, 14. avgust 2008 ura: 08:19 »

Ja...prav ničesar nam niso povedali o tem kako biti starš, kako biti partner...kako poslušati sebe, svoja čustva...kako imeti sebe rad..kako sleditisebi, svojim sanjam..

V šoli te naučijo vsega mogočega,vse mogoče navlake....le o sebi ne izveš ničesar..a je potem čudno, da toliko ljudi v odrasli dobi trpi?

Jazzjazz20...navdušen sem nad tvojim razmišljanjem...razmišljaš neodvisno, suvereno..ne ponavljaš nekuh klišejev..si realna..

Prijavljen
jazzjazz20
Sodelavka/sodelavec DAM
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: četrtek, 14. avgust 2008 ura: 11:43 »

sem malo "vražja" za nekatere ušesa...
ampak sem vedno tisti otrok, ki je cesarja videl hodoto nagega...saj veš...iz zgodbe o cesarjevih novih oblačilih...
nekateri radi vidijo bleščava (neobstoječa) oblačila...jaz pa vidim vedno cesarjevo nago zadnjo plat Wink
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar