Oprosti za pozen odgovor, se najraje kar malo izogibam tej temi, ker je pri meni zadeva precej bolj psihićnega izvora, zato nočem preveč drezati, da me ne bi zopet "potegnilo". Težave nisem imela od nekdaj, kot opisuješ sama. Če razmišljam za nazaj, se je pravzaprav pojavilo bolj v obliki obsesivno-kompulzivne motnje, saj bi pravzaprav lahko določila celo natančen dan, ko sem si kar vbila v glavo, da kaj pa, če se mi bodo roke potile. Potem sem bila ful pozorna na to, posledično seveda v krču in živčna 100 na uro, potem so roke itak postale potne, kar je normalna reakcija telesa, ko se čuti ogroženo (boj in beg), jaz sem bila še bolj živčna in roke so bile še bolj potne, začaran krog je bil pa sklenjen. No, saj si najbrž predstavljaš zadevo, verjetno je to običajna zanka pri vseh tovrstnih zadevah, ki se vrtijo okoli telesne simptomatike. V glavnem, potem kar naenkrat ugotoviš, da skoraj cel dan razmišljaš o tem, uničuješ samega sebe, vendar ne znaš prekiniti.
Jaz sem kar precej brala o hiperhidrozi, premlevala, iskala rešitve, vendar sem ugotovila, da mi precej bolj pomaga, če uredim stvari v glavi. Se naučim obvladovati misli, se umiriti. Na ta način tudi potenja praktično ni. Enostavno zato, ker o tem ne razmišljaš. Meni sicer pri premagovanju te anksioznosti (predvsem ob občasnih krizah, ki še vedno pridejo, ko se spet ta črviček prikrade v misli) pomaga tudi antidepresiv v malo večjem odmerku, kot je običajen za depresijo. Običajne načine zdravljenja predvsem posledic (samega telesa) pa najbrž poznaš? Od raznih krem, tekočin (to zna biti precej koristno) do botoksa, iontoforeze, v skrajnih primerih celo operacije (simpatektomije). Menda pomagajo tudi tablete, ki se običajno uporabljajo pri bolnikih, ki težko zadržujejo vodo.
Upam, da sem ti kaj pomagala (aha, pa ženskega spola sem, kar si do zdaj že verjetno ugotovila

). Malo razišči, vprašaj zdravnika (čeprav so osebni dostikrat precej bosi na tem področju). Težava ni nerešljiva, je pa predvsem stvar tebe, koliko te moti in kaj si pripravljena narediti, da se je znebiš. In na katerem koncu jo boš reševala, če sploh.
Vse dobro ti želim.
Vse