FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 15:58

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Potne roke  (Prebrano 689 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
anuj
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 145

« dne:: sreda, 20. april 2011 ura: 02:39 »

Ima še kdo tukaj tak problem?
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: sreda, 20. april 2011 ura: 06:13 »

imela (v času jemanja AD)
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
anuj
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: sreda, 20. april 2011 ura: 17:20 »

imela (v času jemanja AD)

Huh. To pa ni ravno razveseljivo. A to ves čas ali samo dokler so trajali stranski učinki (začetek jemanja)? V kako močni obliki se ti je pa pojavljalo? In kako pogosto? Kako si potem zadevo reešvala (če si jo)?
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 21. april 2011 ura: 06:28 »

bolj ali manj ves čas

Kako si potem zadevo reešvala (če si jo)?

in kaj naj bi reševala? so se pač potile... večkrat sem roke umila, pa je blo   kiselnasmeh ja, pa s sabo imam vedno osvežilne pa navadne robčke...

Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
anuj
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 21. april 2011 ura: 16:39 »

bolj ali manj ves čas

Kako si potem zadevo reešvala (če si jo)?

in kaj naj bi reševala? so se pač potile... večkrat sem roke umila, pa je blo   kiselnasmeh ja, pa s sabo imam vedno osvežilne pa navadne robčke...

Samo to lahko zaleže za par sekund. Potem je pa spet isto.
Prijavljen
Gregy 81
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 71

L'amicizia fortifica lo spirito

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 21. april 2011 ura: 20:38 »

Anuj,jaz sem potenje rešil s operacijo.
Če te kaj v zvezi s tem zanima,zs.

pa lp

gregy
Prijavljen

V besedah so si vsi ljudje podobni,v dejanjih se razlikujejo.
tancy
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 16

« Odgovori #6 dne:: nedelja, 21. avgust 2011 ura: 10:52 »

Pozdravljen, Anuj!

Jaz imam s potenjem rok težave že iz otroštva. Potenje je tako močno, da mi kar kaplja iz njih, dobesedno. Kot bi npr. dala roke pod tekočo vodo in jih nato ne bi ubrisala z brisačo. Ampak so tudi dnevi oz. kratka obdobja kjer nimam s tem problemov, potem pa samo pomislim o kako je fajn, da se mi roke ne potijo, pa se mi po tej misli spet začnejo potit, ali pa če je zunaj vroče, ali pa če mi je zelo mrzlo pa imam pri tem spet mokre roke, itd. Zelo nadležna zadeva je to, ker ti je nerodno komu podat roko ali pa že na faksu moram imeti en kup robčkov zraven sebe, da si lahko sploh kaj zapisujem in da ob tem ne zmočim popolnoma lista,...

Sporoči mi če je tvoje potenje rok tudi tako zelo intenzivno in če si slučajno do sedaj že kaj ukrenil glede tega kako zmanjšati to potenje???

Lp, Tancy Smiley
Prijavljen
anuj
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: nedelja, 25. september 2011 ura: 19:59 »

Oprosti za pozen odgovor, se najraje kar malo izogibam tej temi, ker je pri meni zadeva precej bolj psihićnega izvora, zato nočem preveč drezati, da me ne bi zopet "potegnilo". Težave nisem imela od nekdaj, kot opisuješ sama. Če razmišljam za nazaj, se je pravzaprav pojavilo bolj v obliki obsesivno-kompulzivne motnje, saj bi pravzaprav lahko določila celo natančen dan, ko sem si kar vbila v glavo, da kaj pa, če se mi bodo roke potile. Potem sem bila ful pozorna na to, posledično seveda v krču in živčna 100 na uro, potem so roke itak postale potne, kar je normalna reakcija telesa, ko se čuti ogroženo (boj in beg), jaz sem bila še bolj živčna in roke so bile še bolj potne, začaran krog je bil pa sklenjen. No, saj si najbrž predstavljaš zadevo, verjetno je to običajna zanka pri vseh tovrstnih zadevah, ki se vrtijo okoli telesne simptomatike. V glavnem, potem kar naenkrat ugotoviš, da skoraj cel dan razmišljaš o tem, uničuješ samega sebe, vendar ne znaš prekiniti.

Jaz sem kar precej brala o hiperhidrozi, premlevala, iskala rešitve, vendar sem ugotovila, da mi precej bolj pomaga, če uredim stvari v glavi. Se naučim obvladovati misli, se umiriti. Na ta način tudi potenja praktično ni. Enostavno zato, ker o tem ne razmišljaš. Meni sicer pri premagovanju te anksioznosti (predvsem ob občasnih krizah, ki še vedno pridejo, ko se spet ta črviček prikrade v misli) pomaga tudi antidepresiv v malo večjem odmerku, kot je običajen za depresijo. Običajne načine zdravljenja predvsem posledic (samega telesa) pa najbrž poznaš? Od raznih krem, tekočin (to zna biti precej koristno) do botoksa, iontoforeze, v skrajnih primerih celo operacije (simpatektomije). Menda pomagajo tudi tablete, ki se običajno uporabljajo pri bolnikih, ki težko zadržujejo vodo.

Upam, da sem ti kaj pomagala (aha, pa ženskega spola sem, kar si do zdaj že verjetno ugotovila  Smiley). Malo razišči, vprašaj zdravnika (čeprav so osebni dostikrat precej bosi na tem področju). Težava ni nerešljiva, je pa predvsem stvar tebe, koliko te moti in kaj si pripravljena narediti, da se je znebiš. In na katerem koncu jo boš reševala, če sploh.

Vse dobro ti želim.

Vse
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar