joco
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 57
|
 |
« dne:: torek, 19. april 2011 ura: 12:22 » |
|
To temo bi predvsem rad začel zaradi tega ker bi želel slišati čim več izkušenj z dr.Kocmurjevo jaz osebno nisem zadovoljen. Njen pristop je tak ko prideš vpraša kako si kakšne težave bom napisala zdravila in se vidimo čez 3 mesece če pa rečeš da si slišal za ene druge ADje da so boljši bom pa te napisala pri naslednji kontroli spet omenjaš druge ADje bom pa te napisala imaš tak občutek kot da ona sploh nima svojega mnenja. Jaz osebno moram povedati da če nebi bilo tega FORUMA nebi vedel ma nč nč o tej bolezni in zdravili kako deluju stranski učinki ma nč ona ti nobeno stvar ne pojasni nevem ali je to mogoče do samega mene da se neznam postavit zase oz jo vprašat za kakšno mnenje ali je on pač taka oz če so vsi psih. taki POVEJTE ŠE VI SVOJE IZKUŠNJE
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
|
kinto
|
 |
« Odgovori #2 dne:: torek, 19. april 2011 ura: 14:53 » |
|
Hehe joco, popolnoma se strinjam s tabo. Kakor je rekla alexx, stara se, verjetno se ji res penzija približuje. Drugače pa jaz imam izkušnje poleg z njo še z enim psih., pa je bilo pri obeh dokaj podobno, tako da... Tudi jaz pogrešam to, da bi mi psihiater malce več razložil glede zdravil, saj naj bi se spoznal na to, pa glede psihe kaj, itd... ker me pač zanima, ampak sem nehal spraševati, ker samo ko vidim tisti nezainteresirani obraz, mi vse dol pade... Jap, že antidepresive si skor sami predpisujemo. Jaz če ne bi zvedel za ta forum, dva od treh ad-jev sploh ne bi probal  Nimaš kej, če ti trenutni ad-ji ne pomaga, ti predlagam, da vztrajaš pri zamenjavah, toliko časa, da ne najdeš takšnega, ki ti bo pomagal. Pa potrpežljiv moraš biti, vsaj 1-1,5 meseca vztrajaj na ad-ju. Pa še nekaj, iz mojih izkušenj, tisti ad, ki nekomu pomaga, ki ima skoraj identične težave kot ti, ne pomeni, da bo tebi tudi. In obratno, kar nekdo pravi, da je katastrofa, bo zate lahko delal čudeže...tako da le pogumno 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
joco
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #3 dne:: sreda, 20. april 2011 ura: 09:01 » |
|
Mogoče je to res da je že naveličana kot pravite ALEXX in KINTO ampak to je nehumano do pacienta. Eno izkušnjo vam povem ki se mi je zgodila 2 tedna nazaj pač pri njej je običajno tko pri kontroli da ti reče se vidimo čez 3 mesece potem v sosednji sobi je gospa zdaj ena nova starejša ki je ful neprijazna ko ji poveš da je rekla kon. čez 3 mes. in če nisi pozoren ti punudi en datum prib. čez 3 mes. to je cc 90 dni ADji konkretno govorim za svoj primer cymbalta so pakirani po 28 kar znaša tri škatlice 84 in je meni zmanjkalo do pregleda cc4 tablete en teden sem prej klical in so trenutno takrat bili na dopustu pridem takoj prvi dan ko so že bili nazaj stem da bi mogel čez 2 dni imet kontrolo in povem če bi me 2 dni prej vzel ker že dva dni nimam tablet in mi gospa KOCMUR pove takole ČE STE ZDRŽAL DVA DNI BREZ BOSTE PA ŠE DVA POČAKAL pa se tolk govori in piše koliko je pomembno da redno jemlješ terapijo vsak dan in približno ob isti uri
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #4 dne:: sreda, 20. april 2011 ura: 09:10 » |
|
ampak to je nehumano do pacienta. zato mora pa bit pacient toliko bolj human do sebe, da pove, kaj ga moti oz. poišče boljšo oskrbo 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
kinto
|
 |
« Odgovori #5 dne:: sreda, 20. april 2011 ura: 09:22 » |
|
Joco res je, a veš da tudi jaz sedaj računam ali bom imel dovolj do naslednjega obiska.. Pismo res ti predpiše ravno 1 škatlo za 1 mesec in ker je pakirano po 28 tablet moraš prav pazit pri sestri, da rečeš malce prej kot 1 mesec jao... že tko glava ne dela, pol moraš pa še sam na use mislit...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
alexx
|
 |
« Odgovori #6 dne:: sreda, 20. april 2011 ura: 09:29 » |
|
Strinjam se s tabo joco.  Daj poskusi na DIRONO http://www.dirona.si/kontakt.php ....Dubravka Trampuž, ali na TEMZO ... http://www.temza.si/Do pred kratkim so jemali na koncesijo. XXXXXXX
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: sreda, 20. april 2011 ura: 11:12 od Aslan »
|
Prijavljen
|
alexx
|
|
|
joco
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #7 dne:: sreda, 20. april 2011 ura: 13:04 » |
|
HVALA ALEXX Bom resno začel razmišljati o zamenjavi DR.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
kinto
|
 |
« Odgovori #8 dne:: sreda, 20. april 2011 ura: 17:09 » |
|
Ja itak... zdele sem štel in mi jih bo zmankal pred terminom  , dobro da si začel s to temo Joco. Naslednji teden bom poklical, samo kaj pa če jih npr. ne bo? A se da to v lekarni kako zment al kej??
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 4.533
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #9 dne:: sreda, 20. april 2011 ura: 19:21 » |
|
Tudi splošni zdravnik ti lahko napiše recept. Ali pa dežurna nujna psihiatrična ambulanta.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
|
|
|
toja
|
 |
« Odgovori #11 dne:: sreda, 20. april 2011 ura: 21:33 » |
|
A se da to v lekarni kako zment al kej??
Kinto, če ti ne uspe dobit nikogar pri tvojem psihiatru, pojdi v lekarno, kje ponavadi dviguješ AD, tam te sigurno poznajo, ker kar tako "skoraj nihče" ne pride iskat AD...založiš denar za eno škatlico, kasneje pa prideš z receptom in ti vrnejo denar...  Vsekakor pa povej psihiatru, kako si naredil in ga prosi, da ti napiše eno škatlico več, da se ti to več ne bo zgodilo... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
|
kinto
|
 |
« Odgovori #12 dne:: sreda, 20. april 2011 ura: 22:09 » |
|
Hvala vsem za nasvete. Res kar jutri pokličem. Pa ne vem zakaj mi ne more predpisat recimo kar za pol leta škatlic... a je to kej zakonsko prepovedano?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
toja
|
 |
« Odgovori #13 dne:: sreda, 20. april 2011 ura: 22:52 » |
|
Kinto...po zakonu ti lahko za vsako kronično bolezen...ne samo AD, predpišejo samo za tri mesece... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
joco
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #14 dne:: torek, 07. februar 2012 ura: 12:54 » |
|
Jap, že antidepresive si skor sami predpisujemo. Jaz če ne bi zvedel za ta forum, dva od treh ad-jev sploh ne bi probal  Nimaš kej, če ti trenutni ad-ji ne pomaga, ti predlagam, da vztrajaš pri zamenjavah, toliko časa, da ne najdeš takšnega, ki ti bo pomagal. Pa potrpežljiv moraš biti, vsaj 1-1,5 meseca vztrajaj na ad-ju. Pa še nekaj, iz mojih izkušenj, tisti ad, ki nekomu pomaga, ki ima skoraj identične težave kot ti, ne pomeni, da bo tebi tudi. In obratno, kar nekdo pravi, da je katastrofa, bo zate lahko delal čudeže...tako da le pogumno  Mene pa zanima če zamenjaš AD se ti tud pojavljajo stranski učinki ali je to samo pri prvem AD
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
marina
|
 |
« Odgovori #15 dne:: torek, 07. februar 2012 ura: 13:15 » |
|
meni se zdi da stranski lahko pridejop zraven, ne pa tako močno, kot če začneš na novo
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.« A. Einstein
|
|
|
|
kinto
|
 |
« Odgovori #16 dne:: torek, 27. marec 2012 ura: 19:18 » |
|
Kako je sedaj z našo Margo, sploh še dela? Danes sem bil tam in me je imel nek tip, ki ne govori dobro slovensko?  V njeni čakalnici ima pa po novem še psiholog svojo ordinacijo... same spremembe  Sem pa srečal eno zelo simpatično... khmm... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
alexx
|
 |
« Odgovori #17 dne:: torek, 27. marec 2012 ura: 20:15 » |
|
Tudi jaz sem bila danes pri njej...ob 14.00. Sva se zgrešila. Tip je ruski zdravnik Valerij Mel...pa še neki. Bi ga moral slišat pred 2-emi leti. Tako na hitro me je odpravil, da sploh nisem dojela.  Nič hudega saj sem k Margi hodila itaq samo po zdravila. Kdaj si spet naročen, da udariva žurko. Jaz 22 maja.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
alexx
|
|
|
|
kinto
|
 |
« Odgovori #18 dne:: sreda, 28. marec 2012 ura: 21:34 » |
|
kje je party alexx, a pr kocmurki? kaj to poslovilc?  ja kul, bomo... do daske..  robo ma pa itak kocmurka 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Susiee
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 5
|
 |
« Odgovori #19 dne:: ponedeljek, 16. april 2012 ura: 09:51 » |
|
jst sm enkrat šla k njej in se mi je prov zamal zdel, da naročil so me lahko, da bi me pa kdo vprašal kolk sm stara ne to pa ne.. in pol jst čakam tri mesce da pridem na vrsto, pridem tja, stopim notr, me pogleda in pravi; ja vi ste se pa zmotila, ste še mal premlada za k nam. mi se ne ukvarjamo z mladostniki (stara sm bla 24 let...) mislim lahk bi me kdo kej vprašu..
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|