FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 15:52

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Zaradi nerazumevanja okolice sem posegla po mamilu  (Prebrano 577 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
kleopatra
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 68

Jeziti se...pomeni sebe kaznovati za neumnosti dru

« dne:: petek, 15. april 2011 ura: 14:44 »

Pišem v obupu...tko da se s pravilno slovnico ne bom zdajle ukvarjala...Soc.fobija se kar slabša,dobila sem Welbutrin,pa gre še vedno na slabše...žrem 4 vrste zdravil,pa si ne upam iz stanovanja,zato trenutno ne morem več urejat nujno potrebnih zadev(podaljšanje soc.pomoči,pošta,banka,it do zdravniku..).In se mi vse podira..Nihče ne razume,soc.delavki sem malo prej dopovedovala,da ne morem osebno priti,pa me je kar preslišala..Kako naj grem do psihiatrinje,ko pa sploh ne morem ven???In ne bom dobila zdravil...in se bo poslabšalo...pa si bom spet želela umret...Ne morem več tako živet..Parkrat sem vzela mamilo,da mi je odleglo...Velikodušno mi ga je odstopil znanec,ki sem mu všeč...in bojim se sama sebe,kaj bom naredila,ko pride naslednjič,če mi ponudi...omamni rjavi prah,ki me odpelje v vesolje in nazaj,grem ven,kamorkoli...nikogar in ničesar se ne bojim,naredim stvari doma,ki jih po desetih dneh ne...Bojim se...ker padam...in se tega zavedam...zato je tolk bolj strašno...kar počnem..
Prijavljen

...jeziti se,pomeni kaznovati sebe za neumnosti drugih...
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.094

« Odgovori #1 dne:: petek, 15. april 2011 ura: 17:16 »

Jao kleopatra...pa ne ga srat s horsom... mislim, da psihiatri pridejo tudi na dom, če ne moreš ven. Sam roke proč od droge in folka na tem, sploh v tem stanju...
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #2 dne:: petek, 15. april 2011 ura: 18:15 »

kero mamilo pa je to?

za psihiatre načeloma imam izkušnje, ko so me vabili, da grem k njim ali v službo, jaz pa sem jim dopovedovala, da ne zmorem niti ven iz hiše ob najhujši anksioznosti, ko sem začela z jemanjem ad, da me je blo smrtno strah pred lastnimi starši.... pa niso razumel.

Glede soc.del. ti pa lahko rečem, da pridejo na dom! Tak, da, to je larifari, da nečejo.

Pa veš Kleopatra, blazno neumno je reči: zaradi drugih jemljem mamilo!! Zaradi svoje odločitve jemlješ mamilo, ne zaradi nesramnosti ali arogance drugih. Ker potem bi tudi jaz lahko se začela zapijati zaradi nekega vzroka, ki sam da je.......

In vsi drugi bi lahko se uničevali, že zgolj, zaradi vlade, ki obstaja, ipd  pomezik

Ti si odgovorna za svoj lajf!!! Dokler imaš opravilno sposobnost, ne....? Če jo pa nimaš, pa niti formalno niti moralno ne moreš skrbeti zase, kar je pa že druga zgodba.

Lp-S rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Suzy
Expert
Prisotni Prisotni

Prispevki: 1.764

« Odgovori #3 dne:: petek, 15. april 2011 ura: 19:53 »

Pozdrav Kleopatra rozicodam

Ne vem,če se zavedaš škodljivih posledic jemanja drog,zasvojenosti,jemanje vedno večjih odmerkov,...
in posledično padec v globoko brezno.Res,da zdajle ob tem občutiš neverjetno sprostitev,samokontrolo,dvig samozavesti,umirjenost,dvig energije,....a to so le občutki za kratek čas.
Verjetno imaš koga,ki bi šel s teboj k psihiatru na odkrit pogovor o svojem stanju?!!

Mislim,da imaš v sebi vsaj mičkeno volje,da si enostavno najprej priznaš pri sebi problem z drogo,ker imam
občutek,da si globlje kot si priznaš in da spoznaš,da si sama odgovorna za svoje odločitve.
Torej čimprej vzeti stvari v roke,se prisilit in počasi korak po korak začet delat na sebi.
Življenje je kratko,veliko lepega te še čaka,.....razumem,da je najtežji prvi korak a vem,da ga zmoreš...
Drži se in še piši!!
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Libby
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 423

Hrabra miška

« Odgovori #4 dne:: petek, 15. april 2011 ura: 20:00 »

Se strinjam z zgoraj napisanim.
Zdi se mi, da ti trenutno najbolj primanjkuje podpore bližnje osebe. Imaš koga, ki bi te vzpodbudno pospremil ali v najslabšem primeru namesto tebe postoril, kar je trenutno nujno potrebno, vsaj dokler se ne postaviš na noge? Takih znancev s prahom pa se le izogibaj.
Piši še, ti bomo tu skušali pomagati  rozicodam
Prijavljen

Let's run away and live in the woods.
Jinjo
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 128

« Odgovori #5 dne:: petek, 15. april 2011 ura: 20:28 »

prva stvar, ki jo naredi je, da prekineš stike z ljudmi, ki so džankiji. druga stvar je, da TI nehaš s tem. Kot vidiš nimaš od tega nič, ko nehaš biti zadeta si še vedno na istem, še vedno maš iste probleme. nažalost na tak način ne bodo šli stran, ampak te bodo čakali in vsakič se ti bodo zdeli bolj nemogoči za rešit.
kot so že drugi napisali, če imaš koga, ki lahko stvari postori namesto tebe, naj to naredi, ti pa ta čas porabi za okrevanje.
drži se!
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.866

« Odgovori #6 dne:: petek, 15. april 2011 ura: 20:36 »

Na žalost mi ne moremo pomagati Kleopatri. Sama se mora odločiti za zdravje. S strani članov tega forume je dobila že veliko pomoči. Konkretno.

Kleopatra. Odločiti se moraš. Za svoje drogiranje in slabo stanje si sama odvisna. NIHČE drug.
« Zadnje urejanje: petek, 15. april 2011 ura: 21:18 od alexx » Prijavljen

alexx Afro 
kleopatra
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: petek, 15. april 2011 ura: 21:32 »

kero mamilo pa je to?

za psihiatre načeloma imam izkušnje, ko so me vabili, da grem k njim ali v službo, jaz pa sem jim dopovedovala, da ne zmorem niti ven iz hiše ob najhujši anksioznosti, ko sem začela z jemanjem ad, da me je blo smrtno strah pred lastnimi starši.... pa niso razumel.

Glede soc.del. ti pa lahko rečem, da pridejo na dom! Tak, da, to je larifari, da nečejo.

Pa veš Kleopatra, blazno neumno je reči: zaradi drugih jemljem mamilo!! Zaradi svoje odločitve jemlješ mamilo, ne zaradi nesramnosti ali arogance drugih. Ker potem bi tudi jaz lahko se začela zapijati zaradi nekega vzroka, ki sam da je.......

Hvala...tu pišem,ker se zavedam in vem,da ne smem zabredit v drogo...ne bi tule pisala,če bi imela namen not padit...sama znam rečt ja in ne...Samo malo vzpodbude sem si zaželela,nasvetov,kako naj se rešim pred željo po drogi...Ker pod vplivom heroina sem se prvič v življenju počutila DOBRO!Žal mi je,a tko je...ko je šla zadeva ven iz telesa,sem spet umrla,mrknila...iščem pomoč,ne graje..zdajle res ni pravi trenutek...da me kdo graja..ni..res ne..
In vsi drugi bi lahko se uničevali, že zgolj, zaradi vlade, ki obstaja, ipd  pomezik

Ti si odgovorna za svoj lajf!!! Dokler imaš opravilno sposobnost, ne....? Če jo pa nimaš, pa niti formalno niti moralno ne moreš skrbeti zase, kar je pa že druga zgodba.

Lp-S rozicodam
Prijavljen

kleopatra
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: petek, 15. april 2011 ura: 22:45 »

Na žalost mi ne moremo pomagati Kleopatri. Sama se mora odločiti za zdravje. S strani članov tega forume je dobila že veliko pomoči. Konkretno.

Kleopatra. Odločiti se moraš. Za svoje drogiranje in slabo stanje si sama odvisna. NIHČE drug.

Ja,nihče drug...saj niti nikogar nimam..hehehe...joooj,kolikokrat se bom še morala zahvalit trem ljudem,da so me enkrat odpeljali v bolnico,na en pregled,ki ni vplival prav nič na moje zdravljenje...Nimaš pravice govorit,da mi ni pomoči...če te pa tko motim,pa ignoriraj moje poste...in možnost,da mi kdo ZARES pomaga...ti jih odganjaš s svojimi pripombami...kaj pa ti veš,kaj sedogaja z mano???Pusti me pri miru...in pusti tistim nekaterim,da mi pomagajo z nasveti...ki mi veliko pomenijo!!!
Tole,kar si pa ti napisala,je pa nesramno in brezobrazno od tebe....da drugim govoriš,da meni ni pomoči...Naj vsak sam presodi..Pusti me pri miru Alex!
Prijavljen

kleopatra
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: petek, 15. april 2011 ura: 22:57 »

prva stvar, ki jo naredi je, da prekineš stike z ljudmi, ki so džankiji. druga stvar je, da TI nehaš s tem. Kot vidiš nimaš od tega nič, ko nehaš biti zadeta si še vedno na istem, še vedno maš iste probleme. nažalost na tak način ne bodo šli stran, ampak te bodo čakali in vsakič se ti bodo zdeli bolj nemogoči za rešit.
kot so že drugi napisali, če imaš koga, ki lahko stvari postori namesto tebe, naj to naredi, ti pa ta čas porabi za okrevanje.
drži se!

Ja,vem....prekinit stike z đankiji...Pod streho sem vzela mlad par,ki ju niso sprejeli v zavetišču,sin se je strinjal...pa veliko prostora imam..Kmalu sem ugotovila,da sta narkomana...preko njih dveh sem prišla do stika z  heroinom..Sem ju nagnala,čeprav se mi smilita...A nočem končat tko svoj lajf..Ne...Mimogrede,ravno imam že drugo razstavo slik,kmalu se obeta tretja...torej...je očitno,da nekaj delam..in da je očitno ok,če ljudje želijo to pokazat drugim nasvojih stenah..Škoda,ker ne morem več tule objavit svojih del...Me prav zanima,če moje slike komu govorijo,da želim končat kot nek klošar,đanki..smet..O ne...A vedno,ko se tule obrnem na pomoč,naletim na osebke,ki me ne prenesejo,najraje bi me zbrisali s tega obličja,zmečkali...pa niti ne vem zakaj...niti me ne zanima...Potrebujem pomoč,ne pa šikaniranje...Ne morem verjet,da se človek v obupu res ne more niti tule obrnit za pomoč...A nismo vsi vredni druge možnosti..pa tretje,četrte...Jaz mislim,da si to prav vsak zasluži...če nekdo misli npr.-ah..grem dalje,zadetkom ne dajem nasvetov..ok..ni panike..A upam,da se bo pa nekdo mogoče le zamislil nad mojim besedam...Upanje umre zadnje...
Prijavljen

kleopatra
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: petek, 15. april 2011 ura: 23:02 »

Pozdrav Kleopatra rozicodam

Ne vem,če se zavedaš škodljivih posledic jemanja drog,zasvojenosti,jemanje vedno večjih odmerkov,...
in posledično padec v globoko brezno.Res,da zdajle ob tem občutiš neverjetno sprostitev,samokontrolo,dvig samozavesti,umirjenost,dvig energije,....a to so le občutki za kratek čas.
Verjetno imaš koga,ki bi šel s teboj k psihiatru na odkrit pogovor o svojem stanju?!!

Mislim,da imaš v sebi vsaj mičkeno volje,da si enostavno najprej priznaš pri sebi problem z drogo,ker imam
občutek,da si globlje kot si priznaš in da spoznaš,da si sama odgovorna za svoje odločitve.
Torej čimprej vzeti stvari v roke,se prisilit in počasi korak po korak začet delat na sebi.
Življenje je kratko,veliko lepega te še čaka,.....razumem,da je najtežji prvi korak a vem,da ga zmoreš...
Drži se in še piši!!

Iz vsega srca ti hvala,da si opazila,da voljo imam...le malo vzpodbude..Sej sem samo parkrat poskusila,a ravno dovolj,da razmišljam o tem prekletem strupu..Vem,da ta gift ubija...Vse vem...sem brala,poznam ljudi....vse vem..Hvala bogu,da je strup drag,zelo drag in si ga ne morem sama privoščit...A skrbi me,k me nihče ne razume,ne sosedje,ne ljudje,ki imam stike z njimi,ne partner,ne sin...Soc. fobija me tudi ubija...Strup jo je pa izničil...Skrbi me,ker preveč razmišljam o njem...
Še enkrat ti hvala za posluh..Lep večer želim..
Prijavljen

Jinjo
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 128

« Odgovori #11 dne:: sobota, 16. april 2011 ura: 07:37 »

A vedno,ko se tule obrnem na pomoč,naletim na osebke,ki me ne prenesejo,najraje bi me zbrisali s tega obličja,zmečkali...pa niti ne vem zakaj...niti me ne zanima...Potrebujem pomoč,ne pa šikaniranje...Ne morem verjet,da se človek v obupu res ne more niti tule obrnit za pomoč...A nismo vsi vredni druge možnosti..pa tretje,četrte...Jaz mislim,da si to prav vsak zasluži...če nekdo misli npr.-ah..grem dalje,zadetkom ne dajem nasvetov..ok..ni panike..A upam,da se bo pa nekdo mogoče le zamislil nad mojim besedam...Upanje umre zadnje...
[/quote]
nisem te imela namena šikanirat, žal mi je da si to tako razumela.... ne si mislit, da si edina k je kdaj poskusla droge itd... tudi drugi so(smo) bili tam, ampak jst sm bila že pri 15 tok pr sebi, da sm rekla, da je jemanje drog patetično in nekroistno.
vsak si zasluži novo priložnost, ampak ne v nedogled. treba je zbrat misli in si zadat pozitivne cilje.
glede na zgornjo izjavo pa, mogoče boš morala malo menjat krog prijatlov, glede na to, da si napisala, da se na nikogar ne moreš zanest... ne vem no, mal čudne ljudi maš okol sebe....
pa napisala si tudi, da imaš razstavo. no vidiš, da imaš nekaj za kar ti je mar. tega se drži. za počutje boš pa morala sama poskrbet, za tisto ti nihče ne more pomagati, ker moramo vsi sami za to poskrbet, al hočemo da nam bo boljše ali pa bomo ostali na istem. če se najbolš počutiš ob ustvarjanju, glej to je najboljše zdravilo kokr jih je! pa ustvarjaj še naprej.
aja pa še to, ne si mislit, d te zato ker jemlješ drogo ponižujem al pa preziram....tudi v moji družini imamo težkega odvisnika, ki mu ni več pomoči...namreč čisto po domače rečeno in (grdo)rečeno, utrgalo se mu je in zanj ni več poti nazaj v normalno življenje. sam tko, mimogrede....
Prijavljen
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 667

« Odgovori #12 dne:: sobota, 16. april 2011 ura: 09:31 »

Pozdravljena Kleopatra!

Ne glede na vse, kako hudo in težko se zdi,  verjamem, da zate obstaja rešitev.
Če želiš, me lahko kontaktiraš na zasebno pošto.
Nisi sama, dobro bo.

Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #13 dne:: sobota, 16. april 2011 ura: 15:34 »

ojejhata, no, Kleopatra  Shocked tole je pa much too much  ne
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar