FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 15:22

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 [3]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Psihoanalitična psihoterapija  (Prebrano 1704 krat)
0 uporabnikov in 3 gostov pregleduje temo.
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 745

« Odgovori #40 dne:: petek, 08. april 2011 ura: 09:33 »

Maycha,

hvala za pohvalo.. rozicodam..se trudim in dam vse od sebe!

Zate pa imam en predlog, ki je eni moji osebi pomagala: poskusi si nabavit različne cd za meditacijo in tiste s "globokimi" melodijami in ko ti bo težko, se uleži v miren prostor in se poglobi vase..verjamem, da lahko  jok pridejo v trenutku..in če, se takrat najoči za celo leto!

Držim pesti!

Dušica
Prijavljen
Maycha
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 304

« Odgovori #41 dne:: torek, 12. april 2011 ura: 23:07 »

Hey hey  pomezik

dusica, hvala za predlog. Poskusila bom najti nek dober cd z melodijami, ki mi bodo dale povod, da se bom lahko poglobila vase. Morda bo takrat stekla kakšna solza. Sicer pa se mi stanje kar precej izboljšuje, tako da trenutno niti ne čutim, da bi morala jokati.  oki

Lepo bodi in oglasi se še kaj  rozicodam
Prijavljen
J.N.
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 29

« Odgovori #42 dne:: sreda, 13. april 2011 ura: 00:24 »

Mene zelo muči to, da se ne morem jokat. Če mi je še tako hudo in sem prestrašena, jezna, obupana...se ne morem zjokat, pa bi se zelo rada, ker vem, da bi čutila neko olajšanje.  Sad Pa ne samo na terapiji, tudi doma, ko sem sama, se zelo težko zjočem.

Hey Maycha,
se priporočam za nasvet, ko ti uspe.
Meni je tudi grozno težko izražat čustva. Besede "jokat" sploh ne morem napisat, "fantje vendar ne jokajo". (zadnji del pišem v narekovajih, ker ni mišljeno resno, vemo pa, da je v vsaki šali malo resnice  sesmejem). Doma v najbolj skritem kotu vsakih par let, ko sem zelo zelo razdražen, recimo da uspe. Drugje pa - no way. Ampak začeti prepir z namenom, da bi bil človek zeloo razdražen, seveda ni racionalno.
Obstaja fobija pred jokanjem? (Glede na naslov te teme naj bo to retorično vprašanje, da se ne bom počutil, kot da poskušam zvesti pogovor stran od psihoanalitične terapije.)

Slavka in Dušica, me veseli, da vama uspeva na tem področju. Arwen, super, da si rešila to težavo in je zdaj, kar se tega tiče, ok.  oki

Lp

Prijavljen
Maycha
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #43 dne:: četrtek, 14. april 2011 ura: 10:24 »

Hey, J.N.  rozicodam

O, ja...jaz pa vem, da tudi fantje jokajo Smiley ...saj smo vsi ljudje, a ne?  pomezik

J.N., a hodiš na kakšno psihoterapijo? Meni je včasih šlo na jok tudi, ko sem se s kakšno kolegico pogovarjala o svojih problemih. Zaupaj se nekomu, ob katerem se počutiš varno in predvsem slišano. Morda tičijo v tebi težave, ki bi jih moral izraziti na glas, da bi lahko zajokal.  Sad Poskusi. Če pa ne hodiš na terapije, pa bi bilo vsekakor dobro, kajti tam imaš res samo svoj prostor in lahko govoriš kar ti pade na pamet, nič ne cenzuriraš, nič ne izbiraš besed, samo govoriš in slediš svojim mislim...in vso možnost imaš tam jokati. Tudi jaz se tega zavedam, ampak mogoče me je do sedaj zadrževal rahel sram pred tem, da bi jokala. Zadnje čase pa se mi počutje precej izboljšuje in nekako ne čutim potrebe več po točenju solz... unsure

Lepo se imej ter oglasi se še kaj  pomezik
Prijavljen
J.N.
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 29

« Odgovori #44 dne:: petek, 15. april 2011 ura: 17:00 »

O, ja...jaz pa vem, da tudi fantje jokajo Smiley ...saj smo vsi ljudje, a ne?  pomezik
Res je.  zardevam

Citiraj
J.N., a hodiš na kakšno psihoterapijo? Meni je včasih šlo na jok tudi, ko sem se s kakšno kolegico pogovarjala o svojih problemih. Zaupaj se nekomu, ob katerem se počutiš varno in predvsem slišano. Morda tičijo v tebi težave, ki bi jih moral izraziti na glas, da bi lahko zajokal.  Sad Poskusi.
Na psihoterapijo še ne hodim, čakam, da bom na vrsti in ne bo še kmalu, ampak prej ne bom odnehal. Hvala za nasvet glede zaupanja. Odnosi mi ne grejo najbolje in je težko zaupati, pa tudi nikogar ne zanima, kar je povsem razumljivo. Vem, da se bojim, da bi pred nekom izrazil čustva in mi je tudi zaradi tega najbrž težko zaupati. Tako da mi zaenkrat končno rešitev predstavlja psihoterapija.

Citiraj
Če pa ne hodiš na terapije, pa bi bilo vsekakor dobro, kajti tam imaš res samo svoj prostor in lahko govoriš kar ti pade na pamet, nič ne cenzuriraš, nič ne izbiraš besed, samo govoriš in slediš svojim mislim...in vso možnost imaš tam jokati. Tudi jaz se tega zavedam, ampak mogoče me je do sedaj zadrževal rahel sram pred tem, da bi jokala. Zadnje čase pa se mi počutje precej izboljšuje in nekako ne čutim potrebe več po točenju solz... unsure
Razumem, ko pišeš o rahlem spramu pred jokanjem. Mene je FUL sram tega, ampak s tem se bom ubadal, ko bo čas za to, vsaj kar se tiče psihoterapije, z zaupanjem komu drugemu pa itak ne kaže kaj dobro. 
Me zelo veseli, da se ti počutje precej izboljšuje.  oki Glede na to, da si k stavku, da ne čutiš potrebe po točenju solz, dodala  unsure, te najbrž skrbi, če je to ok. Imaš strokovno pomoč, upam, da imaš tudi koga, ki mu lahko zaupaš. Verjamem, da ti bo uspelo doseči cilj in ti to res želim. In lepo je vedeti, da obstajajo ljudje s podobnimi težavami. Smiley

Bodi čim lepše!

Prijavljen
Maycha
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #45 dne:: sreda, 20. april 2011 ura: 20:46 »

Hey,

J.N., vem kako je in te povsem razumem glede zaupljivosti drugim. Največja težava je v tem, da tudi če govoriš o svojih težavah nekomu, ki te z zanimanjem posluša, je druga težava v tem, da je zelo malo verjetno, da te bo tudi dejansko razumel. Zato meni veliko pomenijo ure psihoterapije, ko me dejansko posluša in razume oseba, ki je s tem strokovno in poklicno seznanjena. Drugi pa te lahko razume le, če je sam doživel enako, s takšnimi pa težko pridemo v stik. Toliko težje je, ker psihične tegobe pogosto ostanejo v posamezniku, ker si niti sam ne prizna, da ga kaj "žuli", kaj šele, da bi se zaupal sočloveku. Področje duševnega zdravja je še pri nas nekako zasenčeno in tabuizirano ...  kiselnasmeh

Ja, glede jokanja res ne čutim potrebe zadnje čase; sem se pa pripravila na to, če me slučajno kdaj prevzame jok na terapiji. Sicer težko verjetno, ampak bom solzam pustila prosto pot. Smiley

Lepo bodi tudi ti in vsi ostali  rozicodam
Prijavljen
Strani: 1 2 [3]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar