FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 18:32

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Tiščanje v prsih  (Prebrano 6561 krat)
Urca
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 10

« dne:: torek, 22. marec 2011 ura: 11:14 »

Imam anksiozno motnjo s paničnimi napadi. Nekaj jih je bilo kar konkretnih ( nisem čutila okončin, noro bitje srca, plitvo dihanje,..), je pa živčnost prisotna skoraj ves čas. Najhuje je , ker imam skoraj ves čas težo v prsih in kar oteženo dihanje. Ko sem relativno mirna, je dihanje popolnoma normalno, kot tudi takrat, ko se spravim k telesni vadbi.
Je pa grozno, ker imam tako tesnobo v prsih, včasih imam občutek, da me bo razpočilo!!!

Kako je z vami glede tega?
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: torek, 22. marec 2011 ura: 11:17 »

http://www.nebojse.si/ForumArhiv/index.php/topic,5880.0.html
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Urca
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: torek, 22. marec 2011 ura: 11:19 »

arwen, hvala

že študiram, upam da bom uspela kej konkretnega narest, ker v živčnem stanju včasih človek ne sešteje 1 plus ena  Undecided
Prijavljen
barbarasostaric81
gost
« Odgovori #3 dne:: sreda, 23. marec 2011 ura: 22:00 »

Pozdravljeni kako ste,tudi mene že par dni tišči v prsah,zanima me če boli koga pod prsami kot da bi me stiskalo v rebrah,hvala lep večer vsem skupaj
Prijavljen
buljo13
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 164

« Odgovori #4 dne:: sreda, 23. marec 2011 ura: 22:00 »

tud mene, že 2 leti in še zdaj...
Prijavljen
Maycha
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 646

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 24. marec 2011 ura: 00:28 »

Ewo...in tudi jaz spadam sem...oh, kako grozno je to tiščanje v prsih, mene vedno znova vrže s tira in me prežema s strahom ...  Shocked
Prijavljen
Maycha
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: sobota, 26. marec 2011 ura: 11:30 »

Urca, kako si? Je kaj bolje?  rozicodam

Mene še kar muči to tiščanje v prsih, kakšen dan bolj, kakšen dan manj...ampak dokler ne bo popolnoma izzvenelo, ne bom sproščena Sad

Lp
Prijavljen
tejčka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 91

« Odgovori #7 dne:: sobota, 26. marec 2011 ura: 15:20 »

Jst sm na istem,čeprav je malo boljš ko sm ad-je zamenjala,ampak še vedno je prisotno Cry
Prijavljen
Maycha
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: sobota, 26. marec 2011 ura: 17:15 »

tejcka,  rozicodam ...smem vprašat katere ad sedaj ješ?

Jao, tudi pri meni je že bilo bolje, kakšnih 10 dni brez tiščanja sem se počutila kot svobodna ptica...a se je vrnilo  Shocked ...najhuje je, ker me tako vrže s tira to tiščanje, vzame mi ogromno energije, ko se skušam razumsko tolažiti, da mi ne bo nič hudega... Cry ...če je tiščanje bolj blago, potem je še nekako vzdržno, ampak ko postane močnejše, me dekoncentrira in s težavo se s čim zaposlim, ker sem v stalnem pričakovanju napada in tega, da ne bi več mogla dihat. Potem se mi poviša še srčni utrip in hopla - me spet čisto ohromi in prevzame gospod Strah  Cheesy

Včasih me za mizo pri kosilu ali pa ob pogovoru z drugimi, naenkrat prevzame občutek, da ne morem prav vdihnit, diham plitko in kot da bi dihala nek zatohel zrak...skratka, kot da mi nekaj stiska sapnik in me ne izpusti iz krempljev...oh, le kdaj bo temu konec...psihiatrinja mi je zagotovila, da to izzveni, ampak sem že res zelo nestrpna ... unsure

Lep pozdrav in bodimo močni  rozicodam
Prijavljen
tejčka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 91

« Odgovori #9 dne:: nedelja, 27. marec 2011 ura: 19:59 »

Maycha sem ti sporočilo poslala rozicodam
Prijavljen
Urca
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 28. marec 2011 ura: 11:03 »

Js sem se odločila opustiti kajenje, bomo vidli kako bo s tem. Cigareti so mi povečevali tesnobnost, v to sem 100% prepičana.
Držite pesti, da se čimprej ozdavim odtegnitvenega sindroma!! oki

S tiščanjem je pa en dan bolje, drug dan slabše.... Huh?
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 28. marec 2011 ura: 11:08 »

Js sem se odločila opustiti kajenje,

clap držim  oki
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
carmel
DAM sodelavec
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 307

« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 28. marec 2011 ura: 11:13 »

clap držim  oki
Tudi jaz!!  oki
Prijavljen
Urca
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: torek, 29. marec 2011 ura: 07:30 »

clap držim  oki
Tudi jaz!!  oki

HVALA!! wav
Prijavljen
buljo13
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 164

« Odgovori #14 dne:: torek, 29. marec 2011 ura: 16:05 »

maycha, tudi mene muči tiščanje v prsih... če je blag še kak zdržim, če je hujše je to za znoret jok
enkrat v prsih, enkrat v trebuhu, jao...
malo je verjetno da bo kdaj povsem izginilo, vsaj imam občutek... tesnoba v meni je vedno prisotna kljub dobrih dnevih ko sem tudi dobro razpoložen....ne pomnim kdaj sem vsaj 2 dni zapored imel kul brez tesnobe. bolezen anksa vsaj lahko ublažimo, povsem pozdraviti pa je porkaduš težko  ne
kar pride v tebi in ostane v tebi, nek pregovor sem bral... jok jok
Prijavljen
Maycha
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: sreda, 30. marec 2011 ura: 14:22 »

Hey, buljo13  rozicodam

Ja, neznosno je...in najhuje je, da to takooo kvari kakovost življenja. Tako pogrešam dneve brez tega tiščanja v prsih, tiste brezskrbne s soncem obsijane dni, ko misli niso bile tako vezane na počutje, na strah in ni bilo misli, da se mi bo kar koli zgodilo in podobno ... pomisli Takšni spomladanski dnevi bi bili res čudoviti. Hudo je, ker smo nenehno napeti oz. pod nekim pritiskom...tudi, če me malo tišči, se preveč obadam s tem, težko odvrnem misli proč od tega, težko se zamotim s čim, ker je telo vedno nekako "v krču".  seznojim

Buljo13, da se zadevo zminimalizirati in odpraviti, ampak je potrebno delati na spreminjenju fiksiranih miselnih vzorcev in odpravljanju izkrivljene percepcije realnosti, ki jo imamo anksiozni ljudje. Tukaj je velik dejavnik pomoči psihoterapija v kombinaciji z antidepresivi. Jaz sem preteklih 5 let super funkcionirala, zadnjih 8 mesecev pa sem ponovno v tej tesnobi, ampak se vidijo napredki...samo na bolje gre sčasoma. Verjemi vase, predvsem pa veliiiiko se gibaj na svežem zraku, kajti tam je tista prevlada tesnobe zabrisana...

Pogumno, tukaj smo skupaj...in zmoremo!  pomezik
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar