FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 15:11

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: dr. Čuk in Pogorevc  (Prebrano 4190 krat)
0 uporabnikov in 3 gostov pregleduje temo.
ringalori
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 112

« Odgovori #20 dne:: ponedeljek, 28. julij 2008 ura: 14:06 »

wagar; kolikor vem, je Židanik psihiater... in ne psiholog
Prijavljen
wagar
gost
« Odgovori #21 dne:: ponedeljek, 28. julij 2008 ura: 15:00 »

ringalori, prav imaš; psihiater je ja .... sam sem pomešal dve imeni (obe se začneta Z ali z Ž)   Embarrassed   

Grin
Prijavljen
Soncnica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 587

« Odgovori #22 dne:: ponedeljek, 28. julij 2008 ura: 19:22 »

Ko napotnico enkrat oddas je nimas vec. Ce hoces zamenjat psihiatra ne potrebujes vedno napotnice. Pac poklices k tistemu kateremu zelis it, poves da si bil ze na zdravljenju drugje, vendar bi rad zamenjal in je to to. Ce narocajo nove paciente ti bodo dodelil termin. Pa tud povedali ti bodo, ce bos slucajno potreboval napotnico.

Katermu it, je pa tvoj odlocitev. Mi ti lahko zrecitiramo kateri so super in kateri ne, je pa cisto stvar posameznika kako komu ustreza.
Je pa malo nizje tudi odprta tema mnenja o nasih terapevtih.

lp, soncnica
Prijavljen
wagar
gost
« Odgovori #23 dne:: ponedeljek, 28. julij 2008 ura: 22:16 »

Sončnica to imaš prav, ja.  Smiley Saj bom zdaj poklical v ambulanto dr. Pogorevc in pa dr. Bočič pa bom videl kje je krajša čakalna doba in se tam prijavim. Hvala  Smiley
Prijavljen
Bogica
gost
« Odgovori #24 dne:: torek, 29. julij 2008 ura: 04:32 »

Pri dr. Pogorevčevi je kar dolga čakalna doba - mislim, da nekje med 5 in 6 meseci, da prideš prvič na vrsto. Potem pa imaš preglede na en mesec in pol.

Njen pristop....ja najprej ji pač sam poveš kaj te muči oz. kako se spopadaš z stanjem, verjetno
bosta predebatirala malo o zdravilih, nato ti da tudi kakšne svoje predloge.....in to je nekako to.
Saj verjetno že veš, da od psihiatrov ne moreš pričakovati zelo veliko.

Za pogovore in vse ostalo je bolje, da izbereš psihoterapevta in to po mojih izkušnjah je najbolje,
da samoplačniško.

Sicer pa glede psihiatrov - najbolje, da se kar naročiš in potem boš lažje videl kdo ti bolj ustraza.
Lahko ti mi vse napišemo, sam pa boš jih doživljal na svoj način. In nič hudega, če jih najprej
nekaj menjaš....dokler ne prideš na pravega. Tako in tako ne rabiš napotnice.
Tudi jaz sem začela z enim psihiatrom, ki je po mojem mnenju čista katastrofa. Dr. Židanik je
moj tretji in tu sem se pač najbolje našla.

Tako da le čimprej stopi v akcijo..... Grin

lpb
Prijavljen
wagar
gost
« Odgovori #25 dne:: torek, 29. julij 2008 ura: 10:25 »

Hvala  Smiley Stvar se je nekoliko obrnila; danes sem bil pri osebni zdravnici in mi ni dala napotnice za psihiatra, ampak za psihologa. Tako, da bom šel zdaj k temu/tej. Pa me zanima ali kdo od vas ve za psihologinjo/psihologa v MB? Bil sem že pri Jasni Krump, a z njenim načinom nisem bil zadovoljen. Prosim vas za pomoč  Smiley Hvala, lp;
Prijavljen
Soncnica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #26 dne:: torek, 29. julij 2008 ura: 11:21 »

se pravi ne potrebujes zdravljenja z zdravili ampak zgolj pogovore itd?

Na prvi strani tega portala: KLIK imas seznam vseh terapevtov, ki jih priporočajo uporabniki. Prav tako je nižje odprta tema dodatni seznam KLIK2
Malo pobrskaj.  pomisli

Kot smo ti ze povedali: MI ti lahko samo povemo svoje iskusnje, ali bo pa teb dolocen terapevt odgovarjal bos pa moral ugotoviti sam.

Lp, soncnica
Prijavljen
wagar
gost
« Odgovori #27 dne:: torek, 29. julij 2008 ura: 16:48 »

Sončnica, hvala  Smiley Sem pogledal oba linka ... prvega že poznam, drug pa je meni nov. Odločil sem se, da sem bom naročil v ZD AD v MB. Že prejšnjič sem se tam želel naročiti; takrat mi je setra dejala po telefonu, da je pri njih tak način, da se najprej gre na pregled k psihiatru in potem on odloči ali se nadaljuje pri psihologu ali pa pri njem (četudi ima pacient napotnico za psihologa). A kdo o tem kaj več ve?
Prijavljen
Soncnica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #28 dne:: torek, 29. julij 2008 ura: 16:58 »

ja sej ta nacin je cisto logicen. Psihiater je tisti, ki naredi dolocene teste (da doloci diagnozo), lahko predpisuje zdravila itd. Pri psihologu pa si delezen zgolj pogovorov in terapij (on ti ne more dajat zdravil).
Osebni zdravnik pa ni kompetentna oseba, ki bi lahko dolocila ali potrebujes psihologa ali psihiatra.

Napotnica je zgolj en list papirja na katerem okvirno pise kam te posiljajo. To je vse.

lp, soncnica
Prijavljen
wagar
gost
« Odgovori #29 dne:: torek, 29. julij 2008 ura: 17:56 »

Aha. No potem pa tak vredu. Najlepša hvala vsem za pomoč in nasvete.  Smiley
Prijavljen
wagar
gost
« Odgovori #30 dne:: sreda, 20. avgust 2008 ura: 09:30 »

Hej. Zopet se jaz oglašam. Še vedno imam napotnico pri sebi - klical sem namreč v okoli 4 ambulante (tudi v bolnišnico); v bolnišnici je predolga čakalna doba - vse ambulante ki sem jih pa klical pa delajo brez koncesije. Kaj pa sedaj? A pozna kdo kako psihologinjo/psihologa v MB, ki dela S KONCESIJO? haval Smiley
Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar