FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 19:36

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: nespečnost / more zarad motnje ali obratno?  (Prebrano 259 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« dne:: torek, 15. marec 2011 ura: 13:09 »

Hoj!

Nisem vedela kam naj pišem, tko, da upam, da sem v pravo temo, ker piše, da lahko pišemo splošno o motnjah in nespečnosti....

Tole bi rada rešla, če se še komu dogaja al se mu je, ker men se prvič, in me že kr izčrpava!!!

* na momente mi zacinglja (ne zvoni!) v ušesih, kar se mi je to vedno dogajalo, ko sem zbolela in sm mela 38,39,40 vročine

zdj nimam vročine, morbid jo mam sam 37,3 ampak to ni zame nič, pa verjetn zarad utrujenosti. vseen ne vem, zakaj cingl v ušesih  Angry Aja, s tem da sm zadnč vzela 2 lekadola, misleč, da sm zbolela, in takrat mi je blo vedno ok (če mam vročino+cingl), zdj pa še to ne... isto, kot da ne b vzela lekadola.

* od cingljanja dalje, vsako noč spim slabo zarad sanj, ki se mi odvrtavajo v eni noči 5, in vse so more!!!

pa ne gledam ali berem kej tazga pred spanjem ... in to se mi že dogaja 6. dan - ja, danes tud; zdj sedim v kuhinji kot povožena kura

Me je že prov strah spat it, ker prvo se mi bo zacinglal, in pomislim uf, bolana sem, pol dojamem da nism, nato komi zaspim, ko pa zaspim, pa mam nočno kolosejado grozljivk. In ko se zbudim, sploh ne razmišljam več o sanjah, ker že vem kaj in kako....sam rabm pa pol ure, da pozabim na vse to ... do tedaj, ko je treba spat...

Lp-Sofie the Scary Smiley
« Zadnje urejanje: torek, 15. marec 2011 ura: 14:14 od SOFIA*DEL SATI » Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.988

« Odgovori #1 dne:: torek, 15. marec 2011 ura: 13:25 »

Sofie, morda se ti to dogaja kot neke vrste odtegnitveni sindrom, kajti prenehala si z Asentro, če se prav spomnim.
Glede cingljanja v ušesih...meni včasih tudi "zazvoni" v ušesih...doživim en tak piskajoč zvok. Ponavadi se mi to zgodi, ko sem zelo napeta ali pod stresom. Mi je pa terapevtka rekla, da je to tudi neke vrste odziv telesa na to "da nekaj ne želim slišat", podobno kot simptomatika "meglenega vida", ko se ne želim soočit s problemom.

Moj nasvet je, da probaš pred spanjem poslušati kakšen CD za sprostitev ali pa glasbo, ki ti je všeč... in pusti naj te odnese v lepe sanje.  rozicodam
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
Hery
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 108

« Odgovori #2 dne:: sreda, 16. marec 2011 ura: 19:46 »

Na sanje se itak ne da vplivat tako da nima smisla o njih razmišlat že pred spanjem Men se tud sanja najbrž zmeri samo da zdej teh sanj ne jemljem nč resno  ker so itak neki nesmiselnega in združujejo neke dogotke ki nimajo v realnosti nobene veze
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 17. marec 2011 ura: 17:27 »

Na sanje se itak ne da vplivat tako da nima smisla o njih razmišlat že pred spanjem Men se tud sanja najbrž zmeri samo da zdej teh sanj ne jemljem nč resno  ker so itak neki nesmiselnega in združujejo neke dogotke ki nimajo v realnosti nobene veze

hery, hvala za nasvet; vem, da sanje niso v večini primerov pomembne in so odziv naše psihe, kar se je dogajalo čez dan, dneve, tedne, kar nam ostaja v duši, odraz skrbi, težav....

mene zaskrbelo to, da imam po 5 mor na noč - to se mi ne zdi OK!

Pa tudi Slavka, ko si rekla, glede zvonenja v ušesih; rada bi poudarila, da ne gre za zvonenje, ampak cigljanje, ki se odzove na premik (če se obrnem ali hodim) in bi kar rada se usedla/ulegla....
...in da je to blo pr men vedno, ko sem bila bolana,zdj pa nisem!

Ah, ne vem, bo že minilo - kot je prišlo, ma da tud gre  Embarrassed
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar