FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 19:35

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: ad in zanositev  (Prebrano 402 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
mikuzka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8

« dne:: torek, 15. marec 2011 ura: 12:50 »

Imam  eno uprašanje glede zdravljenja z ad in zanositvijo. stara sem 23 let.Zdaj sem 1 leto jemala cipralex. ker se mi zdi da mi to ni zadosti pomagalo pri tesnobnosti sem to povedala svoji psihiatrinji in sedaj poskušava druge ad kako bojo učinkovali.najprej sem jedla 1 mesec mizarten po katerem se mi je samo spalo.sedaj jem alvento in se mi zdi da sem še vedno tesnobna zato mi bo najvrjetneje naslednič sped prepisala kaj drugega. Jaz osebno sem že skoraj obupala da mi bodo sploh kateri ad pomagali. Drugače je vse uredu, samo tišči me u prsih in sem nervozna. zelo rada bi se znebila  tega. ker vem da se to zdravljenje lahko vleče v nedogled me skrbi kdaj bom lahko zanosila. s partnerjem si želiva da bi nasledje leto že imela prvorojenca. Vem da če jemlješ ad to ni priporočljivo. Če pa pomislim se potem lahko zgodi da ne bi smela nikoli zanositi. če pa si nervozen in tesnoben pa to spet ni dobro za plod. prebrala sem tudi da nek ad celo lahko ješ med nosečnostjo kar pa bi me spet skrbelo da bi škodovalo razvoju otroka. lahko bi prenehala z jemanjem ad samo stanje bi se mi lahko še poslabšalo. svoji psihiatrinji sem omenila željo a ni na to komentirala nič.sedaj me zanima, kaj bi mi vi svetovali glede tega?lep pozdrav romana
Prijavljen
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.988

« Odgovori #1 dne:: torek, 15. marec 2011 ura: 13:20 »

Romana  rozicodam
Mislim, da bi se o tem vsekakor morala posvetovati s tvojim ginekologom in tudi s psihiatrinjo. Ona sta pristojna, da odločita kaj in kako je dobro zate. Kolikor sem jaz seznanjena je Asentra (jemljem jo tudi jaz) AD, ki ga lahko jemlješ med nosečnostjo in dojenjem, tako mi je povedal moj psihiater.
Mislim, da ti bo o tem lahko svetovala tudi naša Toja, kajti njena hčerka je tudi med nosečnostjo jemala Asentro in rodila zdravega fantka  Kiss

Želim ti, da najdeš ustrezno rešitev in bo v vajinem domu kmalu odmeval otroški smeh  rozicodam
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
mikuzka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: torek, 15. marec 2011 ura: 14:24 »

kje lahko pišem Toji?otroka si res želim bolj kot vse ostalo.upam,da bom našla rešitev.
Prijavljen
mikuzka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: torek, 15. marec 2011 ura: 14:44 »

pa še nekaj me zanima. se da napetost,živčnost,tesnobo zdraviti še kako drugače razen z ad. jaz jemljem ad. hodim na pregled k psihiatrinji in to je vse. bi lahko še kaj storila, da bi se to izboljšalo?
Prijavljen
toja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.858

« Odgovori #4 dne:: torek, 15. marec 2011 ura: 15:25 »

kje lahko pišem Toji?otroka si res želim bolj kot vse ostalo.upam,da bom našla rešitev.

Muzika... rozicodam

Evo...Toja te je našla in ti bom odgovorila iz prve roke... oki

Moja hčerka je imela precej hude težave z anksioznostjo in paničnimi motnjami
in glede tega je morala jemati AD. Stanje se ji je zelo poboljšaslo in prišlo do tega, da je lahko celo prekinila.
V času prekinitve je zanosila in stanje se ji je začelo slabšati...zdržala je tri mesece in potem začela jemati ponovno Asentro, kajti zavedala se je, da mora biti v nosečnosti in tudi po njej dokaj umirjena in ozdravljena, kajti le zdrava mamica
lahko dobro funkcionira skupaj z otročkom.
Med časom nosečnosti je obiskovala tudi psihoterapijo, ki ji je zelo pomagala in
izognila se je tudi poporodne depresije, ki se zelo rada pojavi.
Zdaj je naš mali star že skoraj sedem mesecev, popolnoma zdrav in korajžen fantek, kljub temu, da jemlje še vedno Asentro ga doji in ni zaznat nobenih
problemov.
Glede vsega tega se je posvetovala z ginekologinjo in psihiatrinjo ter poiskala
še drugo mnenje in odgovor je bil, da je Asentra najbolj priporočljiv AD v času
nosečnosti.

Prilagam ti tudi link, kjer sem takrat tudi sama zastavila podobno vprašanje:

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,5680.0.html

Tole ti bo morda veliko pomagalo... oki

Svetujem pa ti, da se pogovoriš tudi z ginekologom in morda tukaj na forumu..
zastaviš vprašanje kakšnemu psihiatru, glede na to, da se s tvojim nisi mogla dogovorit... oki

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=649

Tukaj si izbereš psihiatra in mu zastaviš vprašanje, ki bo tudi na tej strani objavljeno.

Sedaj sem videla, da si mi poslala ZS, vendar sem ti že tukaj odgovorila,
če pa rabiš še kaj, mi ponovno napiši, ti bom odgovorila.

Želim ti, da se ti uresničijo sanje in da ti uspe premagat vse težave!

Toja   rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
utrujena
Aktiven član/ica
**
Prisotni Prisotni

Prispevki: 179

« Odgovori #5 dne:: torek, 15. marec 2011 ura: 15:27 »

govora o Ad in zanositvi je bilo tudi v temi Depresija-efektin in zanositev
Prijavljen

Bila na dnu, prišla na vrh. Povem vam punce in fantje, OBSTAJA POT.
toja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.858

« Odgovori #6 dne:: torek, 15. marec 2011 ura: 15:37 »

pa še nekaj me zanima. se da napetost,živčnost,tesnobo zdraviti še kako drugače razen z ad. jaz jemljem ad. hodim na pregled k psihiatrinji in to je vse. bi lahko še kaj storila, da bi se to izboljšalo?

Razmisli o psihoterapiji, kjer se da veliko rešit tudi samo s pogovorom in z delom na sebi...odvisno pa je zakaj in koliko so pri tebi potrebni AD-ji, kajti z AD-ji si odpravimo samo simptome, ki so posledica vzrokov, ki so te privedli do takega stanja...vzroke pa se odstrani z psihoterapijo...s pogovorom in pa veliko
gibanja na svežem zraku...pomaga ...preverjeno... wav

Misli na vse lepo in dobro...poskusi se čim manj obremenjevat s svojimi težavami... oki

Morda si pogledaš še tale link, ki ga omenja Utrujena1:

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,7868.0.html

Še tole sem našla:

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,6941.msg201007.html#msg201007

Papa T rozicodam
« Zadnje urejanje: torek, 15. marec 2011 ura: 15:48 od toja » Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
tunipupa
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 80

« Odgovori #7 dne:: torek, 15. marec 2011 ura: 15:53 »

Mene je moja psihiatrinja opozorila, da če bom hotel zanositi, naj ji povem, da bova menjali AD,tako da verjetno res obstajajo taki k iplodu ne škodujejo...še enkrat jo poskusi vprašati...bi pa mogoče bilo bolje,da z otrokom še počakata, da se malo pozdraviš....saj se še mlada in zdravljnej tudi ne bo trajalo v nedogled
Prijavljen
mikuzka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: torek, 15. marec 2011 ura: 22:26 »

hvala vsem za odgovore in spodbudne besede.po moje bi mogla še psih zamenat.sam nwm kam nej grem.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar