FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 19:34

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Strahovi,prosim za nasvete  (Prebrano 505 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
vesna25
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 36

« dne:: nedelja, 13. marec 2011 ura: 11:34 »

Pozdravljeni...trenutno se mi zdi,da tavam...oz.kot da vse skupaj ni realno..je imel ze kdo kdaj tak obcutek?Berem o teh psihozah in shizofrenijah,in me postaja na smrt strah,skozi razmisljam o temu,in se bojim da se mi bo zmesalo oz da me bodo poslali v bolnico...bojim se tudi da bom naredila kaj neprimernega in da me bodo moji bliznji poslali kam..ampak realno,vem da so tej strahovi nekako odvec,ampak tem tesnobam ne vidim konca,sicer funkcioniram normalno,delam,mam super fanta,itd...vse ok,on se mi smeje ko mu omenjam te strahove...ne razumem zakaj,vsak teden si nekako poiscem nov strah in potem se ubadam z njim...strah me je ze sedaj,nas dober prijatelj je zasel v akutno psihozo,in to iznenada,nikoli prej nic tesnob itd,potem se preberem kak post od tega da imajo ljudje neke glasove,....in me stisne,kaj ce sem na poti do tega...potem se ustrasim kaj ce imam preganjavico ze,ampak vem,mislim se zavedam da me nebi da noben bliznji v bolnico...vsaj upam:)Ah nevem...tako prijateljice pravijo da imam popolno zivljenje in da si sama iscem tezave,mama pravi da iscem pozornost oz.ko sem imela stalne glavobole so rekli da je to psiha in so rekli da ko bom ugotovila da z glavo ni nic narobe da bom poiskala nov simptom oz novo bolezen..in nekako imajo prav,toliko tuhtam o teh psihozah in se ko kaj preberem iscem iste stvari pri meni...nevem vec kako naj se resim teh misli.Najbolj me je strah da sem na poti,da se mi mesa,jemjem 7 mesecev cipralex-ad,po eno tabletko na dan,in to s temi mislimi se mi ni dogajalo ze ...uf ene 6 let takrat sem imela strah kaj ce bom komu kaj naredila,sedaj pa so taki,drugacni strahovi,npr ko vidim kaj od hudica-grozljivk,sem pomislila kaj ce je kaj zraven,ampak sem vedno vedela da to so samo misli,nikoli nisem zares verjela...kot ne verjamem v druge misli,razen posteno me je strah tega da se mi bo zmesalo,in ta obcutek nerealnosti...drugace delam vse normalno,se druzim,zabavam,hodim vn,delam,sam te misli pa so nadlezne.In posteno me je strah bolnic in norosti..tega pa res fulllllll.Hm,kaj mi svetujete,ker ko sem sama s sabo,sem obupana,...vcasih se spomnem,ko sem komaj spoznala mojega fanta,da takrat nisem imela casa misliti na nic,razen na to kako je lepo,sedaj po 3 letih,ko sva ustaljena,...ko sem se preselila...in mesta v vas,....sedaj me grabijo take zadeve.
Prosim za tolazbo....lepo vas pozdravljam,...
Vesna:)
Prijavljen
toja
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.858

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 13. marec 2011 ura: 11:46 »

Vesna.... rozicodam

Vse to, kar se ti dogaja res ni prijetno...morda bi zraven AD šla na kakšen pogovor, ki ti bi pomagal razjasniti te misli...to so misli vsiljivke, ki se nam
pojavljajo vedno takrat, ko nismo zaposleni ali ko se nekako umirimo na nekem področju.
Razume tudi tvojega fanta...veš on tega ne pozna in verjamem, da ti tako govori,
samo to ni slabonamerno...nima izkušnje... oki

Poglej si tole...morda ti bo pomagalo, poskusi čimveč svoje misli zaposlit
s čimer koli drugim...z vsem, kar te veseli...pa bodo počasi izginile.

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=818&Itemid=1

Veš Vesna, rozicodam v bolnico se tudi ne gre kar tako...je še veliko drugih možnosti
za izboljšanje...
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
vesna25
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: nedelja, 13. marec 2011 ura: 12:00 »

HVala Toja,zelo lepo od tebe...
strah me je,ko sm brala post ene punce,kaj ce bom tudi jaz zacela misliti da sem nevem kdo...itd...kako naj se znebim teh misli...je kdo imela kaksne podobne obcutke ze tukaj,...npr ko da je vse tako..mace nerealno....kot da so vse grde sanje....joj ne morem verjet da sem spet padla v ta krog po 6 letih,nikoli nisem jemala ad,komaj zadnjih 7 mesecev jemljem cipralex,pred 6 leti sm tudi mela vsiljivke,in ko se mi je zacelo ful dogajati v zivjenju,je nekako vse izpuhtelo....in zdaj spet...uf,,,,po 6 letih....kaj cipralex pomaga glede vsiljivk?lp vsem....hvala za vse nasvete:)
Prijavljen
toja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.858

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 13. marec 2011 ura: 12:29 »

Vesna...poglej, prvo na kaj te moram opozorit je, da kadar bereš poste,
se poskušaj distancirat z mislimi glede tega...aha, saj se "BO" to tudi meni zgodilo,  vedno vzami iz postov kolikor gre, samo pozitivne misli,
nasvete...ostali pa naj ti bodo samo v vednost, da v tem nisi sama, da se
tudi drugim to dogaja... oki

Ja, se zgodi, da se nam določene stvari povrnejo, ko mislimo, da smo že
vse porihtali...dovolj je kakšen dogodek, ki nas spet potisne v naše težave.
Mislim, da si ti padla v tem času, ko si se selila...veš to je ene vrste šok za
organizem in vsi mi to hitro začutimo, za tiste, ki pa niso tako občutljivi,
je pa to popolnoma samoumevno.
Glede cipralexa pa tole...jaz ga sicer ne jemljem, samo kolikor vem, je to zelo dober AD za depresijo in ansksiozne motnje, koliko pa pomaga pri vsiljivih
misli, pa ti ne znam razložit...sicer, pa verjamem, da ti bo kdo drug, ki to
bolj pozna... oki
Verjetno si ga dobila pri psihoterapevtu in morda bi bilo dobro se o tem z njim pogovorit.

Drži se! rozicodam

Ps: Morda bi se odločila za kakšen pogovor pri psihoterapevtu... oki
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
vesna25
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: nedelja, 13. marec 2011 ura: 14:25 »

Hvala Toja..ja upam da se bo kmalu vse uredilo..hm ker te misli me matrajo..ja jutri imam psih.in ji bom povedala...me zanima kaj bo rekla...upam da nebo rekla da mam neko psihozo..hm...
Prijavljen
restless.heart
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 14. marec 2011 ura: 11:10 »

živjo vesna!!

tudi jaz imam podobne strahove kot ti; to je posledica zanimanja za psiho in branja s tem povezanih stvari, uglavnem preveč vemo  Smiley ampak mene je psihoterapevt pomiril s tem stavkom: "če" se ti bo "zmešalo" se ti tega itak ne boš zavedala, saj takšni ljudje verjamejo da imajo prav in jim je fajn Smiley
tako da verjemi, ne bo se ti kar tako zmešalo, nikakor pa te ne bo kar nekaj obsedlo!!! ko se meni pojavijo vsiljivke jim rečem: živjo, že dolgo vas ni blo, kako ste kaj? in si ponavljam v glavi: to je samo OKM...

glede drugih postov; tudi jaz jih berem in se pol ustrašim... najboljše je da jih nekaj časa ne bereš... ker nikoli ne veš ozadja zgodb; npr. ljudje so velikokrat pod vplivom drog ko kaj vidijo, doživijo, droge jim potem ''skurijo'' možgane... no jaz se s tem nekako tolažim Smiley

drugače pa meni okm in tesnobo bistveno olajša paroxat, obstajajo tudi drugi ad-ji... upam da boš našla kaj da ti bo pomagalo!

pa glavo pokonci, vse bo dobro  happy
Prijavljen
vesna25
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 14. marec 2011 ura: 14:20 »

ojla reastless ter drugi..hvala za lepe besede.ja nevem a je cipralex za misli al bolj za depr.namrec misli prej nisem imela.strah me je misli.kaj ce se mi zmesa...in potem si izmisljujem vse mogoce,vsak teden nov strah..kaj ce me bo kaj obsedlo..to je mimo..pol ce se mi bo zmesalo..tudi to jemalce minilo..zdaj je kaj ce bom imela/imam obcutek da me kaj(npr duhovi)zasledujejo..mah kr neki.-sej se zavedam neumnosi teh misli in si recem vesna zresni se pol je ok pol pa spet ko pomislim me tesnoba daje.funkcioniram normalno ter vse sam me muci da se mi ti sploh pojavlja...kaj je imel kdo izkusnje...na konucu se ustrasim ker sem prebrala fulll prevec od psihoz kaj ce je to psihoza in pol si predstavljam neke vse zive scenarije----..uf..kaj je imel kdo podobne scenarije?da se je vzivljal in iskal podobnosti v hujsih boleznih kot so nase?Lp,Vesna
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar