|
noname1
|
 |
« Odgovori #100 dne:: petek, 06. januar 2012 ura: 21:30 » |
|
Ali pa se potoževanje moških, ki so žrtve nasilja v družbi konča s posmehom. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Gapex
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 7
|
 |
« Odgovori #101 dne:: četrtek, 16. februar 2012 ura: 18:47 » |
|
Tudi jaz.  Zenske so dostikrat izzivljajo nad moskimi  pa tudi tisto o sovraznikih bo drzalo, da v vsaki vidijo konkurenco. se je obdrzalo iz prazgodovine ta nagon, ko je moski imel jih vec:D who knows.. Moški se spoznajo na fizično izživljanje, ženske pa na psihično - pick your poison Glede na ljudi ki jih poznam bi to držalo da so dostikrat zares konkurenca Ali pa se potoževanje moških, ki so žrtve nasilja v družbi konča s posmehom.  Seveda da se, vse kar ne spada v stereotipno podobo moškega se konča s posmehom. Vse kar ni fizočno nasilje, mora moški pustiti da se odvali od njega in oditi na per.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Ventilator
|
 |
« Odgovori #102 dne:: torek, 27. marec 2012 ura: 18:36 » |
|
da še jaz potožim o svojih problemih ... star sm 21 let, 3. letnik faxa, že 3 leta se načrtno trudim okoli punc pa sem bil še pred dvema mesecema dokaj optimističen, da mi bo z nekaj volje in sreče uspelo. no, in pol sem bil kak teden presrečen, ker sem mislil, da se eni sošolki res dopadem. in jo povabim na sprehod pa je bla malo začudena, samo nisem bil kaj dosti pozoren na to in sem si še mislil, kako zakon sem vse skupaj izpeljal (v primerjavi s prejšnjimi zmenki). in pol jo enkrat kasneje sprašujem, kdaj ma spet cajt in mi pol s težavo reče, da je ona mislila, da sem jo tak prijateljsko povabil (upam, da vsaj najin odnos zdaj ne bo postal čist awkward, glede na to, da sva sošolca na faxu). in od takrat tugujem iz več razlogov: 1. ker mam občutek, da ne znam prepoznavat ženskih signalov, glede tega, ali sem jim všeč ali ne 2. ker mam občutek, da me vse ženske, s katerimi se relativno pogosto družim, gledajo kot na aseksualnega prijatelja in ne znam biti seksualno zanimiv za ženske 3. ker mam občutek, da v treh letih nisem napredoval čisto nič glede osvajanja žensk (število žensk, ki sem jih povabil na pijačo lahko preštejem na prste ene roke pa še vse te so bile na nek način sošolke ali povezane s faxom) in da če ne naredim nobene večje spremembe, da še nekaj časa ne bo nič 4. ker bi šel k psihoterapevtu, ta pa bi mi za večjo vsoto denarja povedal isto, kar mi je govoril že lani in predlani (že eno leto nisem bil pri njem): naj si najdem kako obštudijsko dejavnost, društvo, hobi, whatever, kjer bom spoznaval nove ljudi ... pa tega nisem naredil in se mi tudi ne da, čeprav vem, da bi "moral" 5. ker mi je ta punca res všeč in vem, da bom rabil kar nekaj časa, da bom to prebolel, čeprav nisva praktično mela nič 6. ker se mi zdi, da nimam baš neke mreže prijateljev, ki bi mi v takih primerih pomagali ali me vsaj poslušali ... in vsi že majo ali so pa vsaj meli punce oz. vsaj neke izkušnje
v glavnem, obupan sem ...
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: torek, 27. marec 2012 ura: 18:44 od Ventilator »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
MucaMaca
|
 |
« Odgovori #103 dne:: torek, 27. marec 2012 ura: 18:42 » |
|
Ventilator... verjamem, da boš zdaj zmajal z glavo, misleč, da "nakladam", ampak - mlad si še, noben vlak ti še ne bo odpeljal! Res. Ker si napisal po točkah... 1. Marsikdo jih ne zna. Večina jih ne zna. Pravzaprav, še vse ženske ne razumemo vseh signalov vseh drugih žensk  Jebiga, taka so pota narave. S tem se ne obremenjuj. Še najdlje se pride, če se ne "namiguje" in "napeljuje", ampak, slejkoprej, pove, kar se misli, in izve, kar se ima izvedeti. Sicer si vsakdo razlaga po svoje. Nič ni narobe s teboj. 2. Po eni strani to pomeni, da se tudi s tvoje strani ne počutijo "seksualno ogrožene", in verjemi, da je to veliko bolje, kot da bi te dojemale kot bodisi plenilca bodisi plen. Ženska, ki je čustveno odrasla, bo prej želela takega partnerja kot nekoga, pri komer ven buta samo seksualnost. Manjka ti samo malo... čarovnije? Hja, ljubezen je čudna reč. Če pa se ti gre samo za seks, pa poglej tja, kjer tudi dobiš to, samo seks namreč. 3. in 4. Povezano, kajne? Hja, žal je tako, da z neba redkokdaj komu kaj pade. Morda pa bi vseeno kaj naredil v tej smeri? Ne samo glede žensk, nasploh malo socializacije koristi  Ne obupaj 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Ventilator
|
 |
« Odgovori #104 dne:: torek, 27. marec 2012 ura: 18:53 » |
|
ja seveda mi ne gre samo za seks, samo recimo, če jaz žensko povabim ven na pijačo ali pa bilokaj, potem bi rad, da ji je jasno, da gre za neko bolj romantično stvar, ki pa je v končni fazi seveda povezana s seksom ... še to sem pozabil povedat: lahko bi hodil po raznih klubih, kjer se dobi one night stande ipd. kratkoročne rešitve, ampak so mi tiste ženske čist nedopadljive. za kake bolj normalne ("alternativne") klube in koncerte pa recimo sploh nimam družbe. večkrat se mi zgodi, da grem na koncert, pa moram pač iti sam ... glede 3.,4.: ja, saj bi nekaj naredil, samo res nimam ideje kaj in kako, sam pa se tudi ne bi vpisal v neko društvo ali dejavnost, ker mam tudi probleme s socialno anksioznostjo in nisem ravno dober v navezovanju stikov (to ni zgolj moje subjektivno mnenje, ampak je kar dost objektivno)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
MucaMaca
|
 |
« Odgovori #105 dne:: torek, 27. marec 2012 ura: 19:02 » |
|
Sem si mislila  Samo tudi ženske povabila na pijačo ali kaj podobnega ne dojemajo vedno kot bolj romantično stvar... no, vsaj če po sebi sklepam. Pa saj veš, klik mora biti na obeh straneh, morda je kdaj bil na drugi, pa nisi niti opazil. Ampak pijače ti gotovo ne škodijo, tudi če ne vodijo k čemu bolj romantičnemu, ne? Tudi ravno taki koncerti so lahko kraj, kjer srečaš koga, ki ti je bližje  Res ne vem, kaj bi bilo potem bolje, ampak mislim, da je včlanitev v kako društvo, dejavnost, skupino vedno korak k navezovanju stikov. Morda imaš res kaj več problemov kot kdo drug, ampak ravno na tak način jih lahko premagaš. In vedno lažje bo! Morda pa lahko kako skupino ljudi, ki so ti blizu (po mišljenju in drugem) najdeš tudi na netu, če to potem vodi v srečanja v realnem svetu? Včasih so bili forumi kraji mnogih spoznavanj. Po zapisih se zdiš inteligenten, morda ti manjka samo malo sproščenosti pri navezovanju stikov? Ne vem, ugibam.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Ventilator
|
 |
« Odgovori #106 dne:: torek, 27. marec 2012 ura: 19:22 » |
|
ja, sem inteligenten (ali pa razgledan) in se tega zavedam (zanimivo, da se pred par leti nisem  ), psihoterapevt mi je celo govoril, da se me morda nekatere ženske zaradi tega bojijo, ker se ob meni počutijo glupe. ne vem pa, če je to res možno. forumi so nekak dvorezni meč. sem bil na enem forumu, kjer smo meli neka srečanja, samo je vse skupaj pozneje zamrlo, z nekaterimi se še občasno videvam, ampak je bla to neka res mala družba. na enem drugem forumu je pa taka raznovrstna družba, kjer najdeš marsikoga čudnega. saj vsake toliko časa spoznam koga preko interneta, samo nekak se mi to ne vidi pravi način za navezovanje stikov, sploh ne zame, ki imam ravno s tem težave. ja, manjka mi sproščenosti, recimo sploh se ne morem zamisliti v situaciji, da bi sam prišel do neke random ženske, ki je od prej ne bi poznal (ravno zato bi rabil neko dejavnost, v kateri bi mel neko družbo). na kakih feštah v študentskih domovih pa niti nimam toliko problemov s spoznavanjem, samo tam se bolj ali manj srečujemo isti ljudje ... saj lani sem mel eno priliko v taki situaciji pa pol kar nisem znal pokazat ženski, da mi je všeč, pol se je pa itak odselila ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
MucaMaca
|
 |
« Odgovori #107 dne:: torek, 27. marec 2012 ura: 19:44 » |
|
Ja, je možno, da se ženske ob tebi počutijo glupe. Ampak na to ne vpliva tvoj intelekt, ampak tvoj odnos do njihovega intelekta. (No, seveda, spet izhajam iz sebe. Lahko za katero drugo velja drugače.) Net... včasih smo bili glede tega precej skeptični. In spoznavanje ljudi prek neta je veljalo za neprimerno, ker da to počnejo samo tisti, ki so asocialni, in tisti, ki iščejo samo seks. Ampak poznam precej ljudi (vključno s seboj  ), ki so navezali veliko stikov tudi v realnosti, tudi partnerstva, ki so se najprej začela preko interneta (vključno z mojim  ). Sploh, ko v okolici morda ni toliko priložnosti za spoznavanje. A ti bi jih, če si študent in torej, predvidevam, v "urbanem okolju", lahko tudi drugače. Kako, pa, razen že omenjenega, ne vem... Ja, je treba biti aktiven, in včasih to ni lahko, ampak ljudi spoznamo samo tako, da jih spoznavamo  Ali, ljudi ne moreš poznati, če jih ne spoznaš. Mater sem modra in globoka  Držim pesti zate.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Moel
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 153
“Conflict builds character. Crisis defines it.”
|
 |
« Odgovori #108 dne:: torek, 27. marec 2012 ura: 19:48 » |
|
Ventiltor... mene zanima kako to, da si jih povabil na kavo tako malo kot si rekel? Pa ne mislim sošolke, ampak sej punc lahko spoznaš marsikje veliko, pa zakaj ne poskušaš dokler ne uspe, pa niti ni nujno, da bo to sorodna duša, ampak učis se lahko samo s prakso  In tudi recimo tvoje kolegice, ki te vidijo kot prijatelja, zakaj ne vprašaš kakšno izmed njih in ji recimo rečeš, da te ne zanima za njo ampak nasplošno zakaj je tako. Kolegice te najboljše poznajo iz tega zornega kota. Tisto s hobbiji je itak resnično. Ne samo, da bi spoznaval nove ljudi, ampak ker zenske privlači, da delajo moški ali znajo moški nekaj kar one ne, ali imajo hobbi, ki je njim tuj ali karkoli kar one pač ne. Pa ne pravim, da ti nisi zanimiv, ampak samo to, da nek point je terapevt imel. Širjenje kroga prijateljev in znancev pripelje, do več prakse, praksa pa do uspeha. Omenil si probleme pri navezovanju stikov. Bolj kot to, da na prvi pijači tista začuti, da hočeš nekaj več je pomembno to, da si sproščen in da nočeš prehitro preveč. Mogoče se motim... Ampak če jih povabiš več na pijačo je večja možnost uspeha in če ti rata povabit tisto, ki ti je všeč in če ti je ratalo tisto punco povabit na sprehod, potem si tega zmožen in si ne govorit da nisi, zaradi ene polomije  In nej te ne bo strah vprašat katerokoli za kavo (dosti manj romantično-direktno kot sprehod) in NEji so pač stvar, ki se ji ne moreš izognit. Nikoli ne moreš bit siguren ali prepričan, da ti bo uspelo, če se ne vržeš  Pa vrjami, tipi, ki se znajo ''vržt'' v situacije, v množice, ki kakorkoli kazejo znak samozavesti, na kateremkoli podrocju so pac ..  Zavrnitve pa sprejmi kot ovire na poti Nekam Katerokoli pot boš že ubral.. 
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: torek, 27. marec 2012 ura: 19:53 od Moel »
|
Prijavljen
|
“To love is to risk not being loved in return. To hope is to risk pain. To try is to risk failure, but risk must be taken because the greatest hazard in life is to risk nothing.”
|
|
|
|
Ventilator
|
 |
« Odgovori #109 dne:: torek, 27. marec 2012 ura: 23:32 » |
|
ne vem točno, zakaj sem jih povabil tako malo, morda imam tudi malo prevelike standarde (čeprav to po moje ni glavni krivec, ker je takih, ki bi ustrezale mojim standardom več kot dovolj), pač ne upam si ... pa tudi do zdaj, je blo vse to dogovarjanje več al manj preko facebooka, v živo mi ne gre. verjetno preveč "uradno" vzamem vse skupaj, če kero povabim na pijačo, je to vedno z namenom, da jo osvojim ... in potem sem seveda razočaran, ker si postavim nek previsok cilj. saj bom še poskušal, samo ta zadnji dogodek me je tako potrl ... en problem je tudi v tem, da sem preveč resen, ne znam se pogovarjati "o vremenu" (pa tudi dobesedno resen, ne izražam čustev ne obrazu in govorim kot da bi bral osmrtnice - to so besede drugih ljudi, tega sam dolgo nisem opazil). tudi ko gremo na pijačo ali kosilo so kolegi/cami sem včasih večino časa tiho in samo opazujem. pa recimo, da sem v neki novi družbi, se ne znam vklopit v pogovor. saj vem, da majo vsi podobne probleme, samo vseeno mam večjo socialno inhibicijo. tudi kroga prijateljev si nisem dosti razširil odkar sem na faxu ... deloma se mi vidi, da mam to v genih, tudi moj brat je tak tih tip človeka, deloma pa sem mel tako otroštvo, da mam zdaj nizko samozavest, ker pogosto premišljujem, kaj si bodo drugi mislili o meni. pa sem te teme že predelal s psihoterapevtom, samo to je težko premagat.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
MucaMaca
|
 |
« Odgovori #110 dne:: sreda, 28. marec 2012 ura: 09:55 » |
|
Verjamem, da je to težko preseči. In vse, kar lahko svetujem, je pač "na pamet". Ampak morda vseeno kaka ideja. Mogoče bi poskusil s tem, da zavestno na pijačo/druženje/karkoli povabiš tudi kako dekle, s katero ravno ne planiraš poroke (če karikiram), ampak za družbo? Lahko bi ti pomagalo, da bi se malo sprostil. Pa tudi, morda je en od načino pač "z vajo" - torej, več kot bo takih situacij, bolje se boš v nijh znašel. Misliš, da bi lahko? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
matheu__
Izkušen član/ica

Odsotni
Prispevki: 313
The universe is indifferent - Don Draper
|
 |
« Odgovori #111 dne:: sreda, 28. marec 2012 ura: 15:46 » |
|
Vedno ko ti je kakšna všeč, moraš imet v glavi to, da te loh zavrne. To je pa ubistvu najslabše, kar te loh doleti. Ok, razen če si specialc in boš kej šlatal - pol loh dobiš še klofuto  In zavrnitev ni nobena katastrofa. Baba te ne zavrne, ker si tak in tak, ergo se morš popravit/izboljšat. Baba te zavrne, ker pač nisi njen tip...in najslabše, kar loh narediš v takem primeru, da njeno mnenje posplošiš na vso žensko populacijo in pol prihajaš zajebanih zaključkov v stilu; moram se znat pogovarjat o vremenu, pol bo boljše, moram bit bolj samozavesten, moram to, moram neki. Nočeš ženske, ki bi te imela rada sam zato ker si ful car in glasen in samozavesten. Rabiš eno, ki te bo mela rada, zarad tega, kar si - tip k govori, kot da bere osmrtnice, inteligenten, razgledan, going places, zvest, ... to je to. hf
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
" Just because I don't care doesn't mean I don't understand. " - Homer Simpson
|
|
|
|
Ventilator
|
 |
« Odgovori #112 dne:: sreda, 28. marec 2012 ura: 18:24 » |
|
Verjamem, da je to težko preseči. In vse, kar lahko svetujem, je pač "na pamet". Ampak morda vseeno kaka ideja. Mogoče bi poskusil s tem, da zavestno na pijačo/druženje/karkoli povabiš tudi kako dekle, s katero ravno ne planiraš poroke (če karikiram), ampak za družbo? Lahko bi ti pomagalo, da bi se malo sprostil. Pa tudi, morda je en od načino pač "z vajo" - torej, več kot bo takih situacij, bolje se boš v nijh znašel. Misliš, da bi lahko?  ja vsake toliko grem s kako kolegico na pijačo ali kaj podobnega, samo to niso glih neke random ženske ... ne vem, ne predstavljam si, da bi kero, ki je že od prej ne poznam, povabil "kar tako" ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
DANIAMMA
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 161
|
 |
« Odgovori #113 dne:: sreda, 28. marec 2012 ura: 18:44 » |
|
Ventilator kaj pa kakšna spletna stran kjer se spoznaš tko s kom...badoo ali kaj podobnega,ona on. Si pogledaš slikco...klikneš...mal pišeš, se malo bolje spoznaš...greš na sprehod...pijačko...Glede na to, da nimaš nekega kroga družbe,da bi hodil ven je to kr dobra rešitev, sicer je vprašanje na kaj naletiš ampak...mogoče se ti pa nasmehne sreča. Veš pomojem je veliko takšnih,ki imajo podobne "probleme" 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Če v svojem življenju obupaš nad skromnim začetkom, se spomni, da je tudi hrast, tisto veliko in mogočno drevo, začel kot majhen želod, ki je ležal na tleh.
|
|
|
Liber
Izkušen član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 384
Snežka sem js ;)
|
 |
« Odgovori #114 dne:: sreda, 28. marec 2012 ura: 19:23 » |
|
samo to niso glih neke random ženske ... ne vem, ne predstavljam si, da bi kero, ki je že od prej ne poznam, povabil "kar tako" ...
A kr eno z vlaka ali eno random iz trgovine bi rad povabil na pijačo? Ker je hotsie?  al na osnovi česa bi jo povabil "kar tako"? Al ti je vseeno, sam da bi povabil bilo kero? Ker če nič ne veš o eni novi .. jo vabiš sam ker ti je fizično všeč in upaš, da ma še karakter, ki bi ti vsaj za slilo odgovarjal. V bistvu, pa pol spoznaš, da sploh ni tok sanjska, sploh pa ne sanjska zate.. in pol napadeš random naslednjo...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Tukaj piše nekaj motivacijskega, nekaj kar ti polepša dan in nekaj kar ti reši vse probleme. 
|
|
|
|
Ventilator
|
 |
« Odgovori #115 dne:: sreda, 28. marec 2012 ura: 20:13 » |
|
malo si me narobe zastopil. mucamaca je predlagala, da grem kdaj s kero na pijačo "kar tako", brez posebnega namena. ampak s kolegi/cami itak grem na pijačo kdaj "kar tako", ampak to ni primerljivo s tem, če bi šel z eno random žensko "kar tako" (random ženska = taka, ki je ne poznam od prej in nimam nobenega namena z njo).
@daniamma: ja sem že razmišljal o tem, čeprav mam še vedno nek odpor do tega ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
MucaMaca
|
 |
« Odgovori #116 dne:: sreda, 28. marec 2012 ura: 21:09 » |
|
Ventilator, jaz nisem mislila, da pobereš eno s ceste pa greš z njo na pijačo, ampak da greš s tistimi, ki jih sicer poznaš, a nimaš romantičnih namenov z njimi  Mislim, da me je Liber prav razumel. Ali pa če pač kje kako spoznaš (na kakšni od aktivnosti, ki ti jih sicer vsi skoz "silimo"  ) in jo želiš bolje spoznati.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
kinto
|
 |
« Odgovori #117 dne:: sreda, 28. marec 2012 ura: 21:12 » |
|
venti, to da si resen in bolj tih naj te ne moti. to še ne pomeni, da si zaradi tega manj zanimiv. tudi jaz sem pogosto deležen kritik, da se ful resno držim, ampak sedaj te opazke preslišim, včasih pa priznam, so tudi mene motile in pol ti še bolj zbijajo samozavest in to..
kaj nej ti rečem, pr vsaki stvari je tko, da dokler te "teži" je ne dobiš, k pa enkrat lahk u glavi preklopiš in rečeš ma boli me k..., se pa ponavad zmer vse zgodi..
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
MucaMaca
|
 |
« Odgovori #118 dne:: sreda, 28. marec 2012 ura: 21:18 » |
|
sploh pa ženske, ki iščejo kaj več kot potešitev, pogosto raje pogledajo za kom, ki je resen, kot za kom, ki se meče ven, je glasen, poka vice, da bi ga ja vsa družba poslušala, in daje vtis "bejbi, jest sem tak džek, da bod bogu hvaležna, da te sploh pogledam"  samo eno zdravo srednjo pot ujemi, no, saj kdaj nasmehnit se pa ne škodi, a ne? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
dr.hauska
Izkušen član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 323
What doesn't kill you makes you stronger!!
|
 |
« Odgovori #119 dne:: sreda, 28. marec 2012 ura: 21:22 » |
|
Ventilator: kot izkušena internetna dejterka  ti ta način odsvetujem!  drugega (boljšega) pa na na žalost ne poznam 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|